arhiva: 03/10/2007


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
E TIMPUL SA CAZI
de Sorina Comsa la: 03/10/2007 22:36:52
"e timpul."/ stiam de doi ani ce se va intampla cu naimasul meu. si incercam sa inteleg cum picajul gloriei sale putrede putea rani acoperisul casei ori deteriora craniile satenilor plimbareti de sub corana sa...cum putea face asta fara desertificarea mea sufleteasca? / "nucul trebuie sa cada."/ l-am pozat des. l-am admirat si mai des. sunetul camasilor verzi de nuci crapate pe piatra, miezul dulce, pielita amaruie, curatenia otravitoare a iodului, imbratisarea plina a trunchiului in fiecare toamna. mereu se agata apusul in crengile lui, suspendand timpul in netimp pentru cateva neminute, asa cum buzunarele se agata in clante si clantele in injuraturi. un bloc de ganduri cu sentimente bucolic  ...continuare .
1 comentariu
modifica
solutia din molecula Nervosului
de Roman Haduch la: 03/10/2007 20:37:56
milioane de masini cu milioane de soferi umplu peisajul urbei. permisul de conducere nu ajuta cu nimic in trafic . milioane de nervosi, nervosi cu masini . milioane de nervosi , pietoni, fara masini. starea de nervi strabate urbea si anima familiile . copiii tipa , sotul tipa, sotia tipa , vecinii tipa ./ planeta tipa, alienii fug mancand comete. eu cred ca nu , mai degraba scandalul din familia lui costel poate fi responsabil de un conflict local in insulele de canibali din pacific. sa crestinam canibalii., ! cum? noi sa fim in armonie si aura dragostei din familia ta din grupul tau din societatea in care traiesc se va deplasa , misterios, ca un nor  ...continuare .
28 comentarii
modifica
Joasă frecvenţă
de Stefan Doru Dancus la: 03/10/2007 19:32:57
/ pentru cine scrii de ce scrii – zicea acela/ cui te adresezi idiotule/ cu toţii avem păreri despre opera ta/ nu eşti eminescu terminatule –/ fumam pe bordura şoselei –/ în gara de nord berea avea gustul nopţii de amor/ hai cu mine zicea/ mă trăgea printre maşini spre gura de metrou/ spre învingatorii nopţilor noastre de scriitori geniali/ normal că am băgat cuţitu-n el/ şi-n ţipetele fătuţelor cu pungi de plastic la gură/ fix pix am zis/ privind porcul înjunghiat în omătul din faţa casei/ din faţa mamei care născuse un prunc./ de-aceea sunt singur acum/ degeaba-mi pare rău că l-am omorât/ pe cel ce trăia în locul meu pe pământ/ pentru el scriu aştept  ...continuare .
4 comentarii
modifica
proverbe, extrapolari si DEXuri
de om la: 03/10/2007 15:55:26
-foamea, cel mai bun bucatar./ -singuratatea, cel mai prietenos (varianta cu continuare: cel mai mare indragostit )./ -prieten(os), plin de afecţiune, de prietenie, de amabilitate; binevoitor, afabil, amical. ♦ plăcut, agreabil, atrăgător.
23 comentarii
modifica
Nu a venit toamna
de jadis la: 03/10/2007 15:46:48
a trecut vremea cireselor rosii?/ azi am gasit doar portocale in piata/ si mere galbene/ pe care le-am vopsit verzi/ intr-o frenezie/ albastru-indigo/ de refuz de toamna/ violet moliie./
3 comentarii
modifica
Amorul viselor VI
de Giordano Bruno la: 03/10/2007 11:37:59
trec nopţi cu lunã plinã/ tãcute ca şi mine/ trec vise printre stele/ tãcute sunt şi ele./ ca un drumeţ din noapte/ ce cautã lumina,/ privirea mea se-ndreaptã/ spre rotunjimea zambetului ei;/ astfel amorul meu stã strajã/ În fiecare searã:/ pãzind întregul cer şi-a lui mister,/ pãzind fãclii de lunã!/ pãzind chiar rãsãritul/ ce încã n-a sosit:/ tristeţea-mi bate gandul -/ cu vocea ei, care s-a dus.../ azi toamna-mi cantã-n geam/ cu ploaia frunzelor ce cad:/ - cãci a trecut un an,/ dintr-un amor de vis./ un martor vesel al iubirii / mai poate fi vazut pe cer;/ atât a mai rãmas,/ dintr-un amor pustiu./ viori şi strune de dureri/ strãpung fiorãtor ni  ...continuare .
39 comentarii
modifica
(...)
de thebrightside la: 03/10/2007 10:03:17
toamnele mele au gust de frica/ mi se opresc in gat/ ca un cuvant defectiv de concret/ pe care-l tii prizonier preventiv/ sub acuzatia de turnator/ toamnele mele au gust de sfarsit/
45 comentarii
modifica
Diverse
de latu la: 03/10/2007 09:29:43
tu mi-ai adus lumina si-ai fost eliberare,/ in cronici deshantzate cununi ai impletit,/ m-ai invatat, in negru intarsii de culoare/ sa vad. sa simt. sa aflu - aflandu-ma sortit./ ai fost o picatura in viata-mi cugetata,/ o clipa - prima clipa - de sens in calea mea,/ o port si azi in mine, e tot imaculata,/ e templul meu cel tainic, popas pe vreme rea./ si chiar daca destinul n-ar fi atat de darnic/ si-ar scrie-n cartea mare, ca trebuie sa pleci,/ in marea-mi de durere si-n golul meu amarnic,/ tu mi-ai ramane clipa din toamne veshnic reci.
157 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...