arhiva: 31/10/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Numeste ce vezi
de Valix la: 31/10/2007 21:22:44
Ţi-aud gândurile cum foşgăie din coaja tăcerii.../dacă ţi-e frică de nopţile concentrice alungă cocoşii din zori/si dă-mi mâinile să ţi le încălzesc;/până şi cel mai liniştit suflet ţipă de durere înainte să devină scoică./de desubt e ţărână,deasupra pârjol,/soarele din tine n-are raze decât buze si şoapte:naşte-te aici şi numeşte ce vezi în jurul tău/lumină şi vis nădite-n brazde şi buruieni.
60 comentarii
modifica
Nu-i nimic...e Halloween!
de Intruder la: 31/10/2007 20:03:00
luna stirba-n iarba cruda, / fuste lungi de paparuda, / vrajitoare cu ras bont / scapa broaste-n lan de orz. / cruci de fier, incarligate / cremene adusa-n spate / de arici cu tepi marunti / de gandaci urati si multi. / ies stafiile la groapa / ies fecioare sa ia apa, / pumni cu aur presarat / se transforma in scuipat, / vorbe-n patru, ursitori / se strecoara-n sezatori. / cucuveaua-si canta ceasul / de-nnoptat cu bun-ramasul / creanga de sub geam e gheara / scuturand vantul de-afara. / sange negru si uscat / se-mpresoara de pacat, / ingeri negri se anina / de farama de lumina / ce se cerne pe sub usa / cum e mersul de capusa. / pisici negre, ochi rotunzi / pipaie casa la grinzi, / scartaie  ...continuare .
79 comentarii
modifica
versus
de maan la: 31/10/2007 18:57:40
ce-ati alege?/ sa iubesti pe cine te iubeste?/ sau/ sa fii iubit de cine iubesti?/ is sinonime?
71 comentarii
modifica
"va rog sa-mi acordati ..."
de maan la: 31/10/2007 18:01:10
asta seara la opt este bal / dans, antren si doar trei lei biletul/ minunat, asortat e bufetul/ si-au adus doua orechestre-n local/ este-un fum si-o harababura/ si-un miros de velur si liliac/ vine ora cand trec la atac/ cavalerii de mare anvergura/ va rog sa-mi acordati/ domnisoara dansul acesta/ hai nu faceti pe modesta/ daca vrei imi inchei si vesta/ va rog sa-mi acordati/ doar un dans numai o data/ eu stiu sa ma port cu-o fata/ observati am si cravata/ intr-un colt stau baietii ca sfintii/ nu indraznesc sa intreprinda nimic/ ca sunt fete frumoase nu zic/ da-s venite la bal cu parintii/ va rog sa-mi acordati/ dreptul sa va invit fata/ un tango va jur si gata/ o aduc inapoi la tata/ v  ...continuare .
32 comentarii
modifica
Cum ar trebui sa fie femeile ?
de Casmire la: 31/10/2007 17:19:40
sincer, se spune ca noi, femeile, suntem greu de inteles, poate chiar imposibil. nu cred asta. noi traim intr-o constanta cautare de "nou" ca sa va atragem pe voi, masculii feroce ai aceste planete. si cand ai ajuns sa dobandesti cat de cat o calitate tot nu e bine. daca esti prea inteligenta, barbatii se simt intimidati de tine, daca esti prea frumoasa sunt gelosi. am o singura intrebare. cum ar trebui sa fie o femeie ca sa va fie pe plac? caut raspunsuri pentru ca nimic nu va mai multumeste.
104 comentarii
modifica
Halloween
de Valeriu Cercel la: 31/10/2007 14:56:27
am o poveste să v-o spun,/ ce s-a-ntâmplat anul acesta/ de "halloween", jucându-mi festa/ bătrânul veşnic, moş crăciun,/ fiindcă greu realizăm/ că el, de ani, încărunţit,/ la fel arată negreşit,/ dar noi, cu vârsta, ne schimbăm :/ mi-au fost nepoţii invitaţi/ cu alţi copii, la un vecin,/ pe înserat, de "halloween",/ cum fac ei party-aici, mascaţi,/ Şi numai ce i-am dus, de mână,/ costel, un "superman" fălos,/ iar liza, nici ea mai prejos,/ era cea mai frumoasă zână ;/ bătem la uşă, cin' s-audă ?!/ În casă zarvă, puradei,/ mascaţi în draci, în îngeri, zmei/ Şi tot ce mişcă-n jungla crudă ;/ intrăm sfioşi, nu zic, speriaţi (!)/ Şi-atât  ...continuare .
3 comentarii
modifica
plansul florilor de mar - poveste (ultima parte)
de Lady Allia la: 31/10/2007 14:16:18
afară era o zi minunată de primăvară. din gădină se auzea foşnetul vântului, trilurile păsărilor şi răzbea un miros atât de frumos de flori. tânăra se ridică repede din pat şi ţâşni către fereastră deschizând-o larg. zâmbi desfăcându-şi mâinile a îmbrăţişare şi închise ochii. gura ei frumoasă trimise un sărut imaginar./ - bună dimineaţa mamă...! sărutul tău e azi tare cald...nu mai eşti tristă, nu-i aşa?/ o pală de vânt călduţ intră în casă răvăşindu-i puţin părul şi sărutându-i chipul alb şi frumos. dacă ar fi putut să vorbească ar fi spus:/ - nu sunt tristă draga mamei...te iubesc nespus!/ dar pentru maria vântul nu trebuia s  ...continuare .
9 comentarii
modifica
plansul florilor de mar - poveste (- I-)
de Lady Allia la: 31/10/2007 14:15:10
radu privi în jur încruntat. părea că adunase sub sprâncenele lui toată indignarea omenească. nu ştia încotro să o mai ia, nu / ştia ce să mai facă. În jurul lui erau doar dărâmături, praf, bocete, iar glasurile începea să le audă asemeni unor ecouri înfundate. Îi venea să fugă, dar parcă îl reţinea ceva./ - tovarăşe maior.../ - da, băiete./ - tovarăşe maior vă cheamă nea grigore. se pare că a găsit un copil la blocul 25. e viu sărmanul, dar plânge întruna./ - vreo rudă de-a lui în viaţă?/ - nu ştiu tovarăşe maior..., nu ştiu, dar nu prea cred. mama lui - şi din ochii obosiţi şi plini de praf ai sergentului începură să curgă lacrimi - e mo  ...continuare .
16 comentarii
modifica
poemul luminii
de Maria Podari la: 31/10/2007 08:42:20
/ / ... lumina pleaca dupa tine/ ca pulberea iscata/ si arcuia de dragul tau/ cuvintul/ si riura/ si riura/ despovedind/ ungherele adincului din / lucruri/ la rastimp de viori...
5 comentarii
modifica
pe cheiuri
de Maria Podari la: 31/10/2007 08:37:27
/ ... pe cheiuri rupere de nori/ nisipul reavan de tacere/ abia mai pilpiie lumina/ si se ascunde printre nori/ de sus/ o barca ochi cu frunze/ de rupe-n doua potopita/ se-nmvolbura in calea ei/ amurgul/ pe de-o parte/ pe cealalalta/ nu se stie...
5 comentarii
modifica
scrie de noptile albe
de Maria Podari la: 31/10/2007 08:31:48
/ ... in rondul de noapte al ierbii/ scrie cu rasuflarea/ de-naintarea-n genunchi/ pe drumul amiezii/ pieton de cuvint/ de zimbetul rozei / aplecat peste prunc/ de minile impadurind/ uimirile lumii/ de rindunele-ntoarse/ cu marile si tarile/ la casele lor/ de aburul ieslei pe/ cruce de om/ de-nfrunzirile toamnei/ tacerilor tale / in noptile albe/ din rasputeri/ ramiie/ racoarea/ si taina.../ / / / / / /
2 comentarii
modifica
SF
de alex andra la: 31/10/2007 07:33:08
incet, incet a prins contur o poveste sf intr-un spatiu care era teoretic rezervat altui topic. multumiri intruzului pentru gazduire si scuze pentru trollare./ ma intreb doar, cu o usoara strangere de inima, daca jocul "legal" va mai avea acelasi farmec:)
98 comentarii
modifica
Ca după dragoste
de astrid_ la: 31/10/2007 00:56:42
se anunţă ploi, o voce veselă spune pe toate canalele/ să ne punem fularul la gură şi să facem nod,/ să strângem bine în noi gustul de cuşmă al moliilor, aşa cum ne roiesc în piept/ ca nişte dumicaţi fosforescenţi, prin şira spinării se vede urzeala din care suntem făcuţi/ ca şi cum/ ca şi cum am sta în lumină./ ne roteam cu mâinile întinse după viaţă, ne roteam în cădere / necuprinşi, ca după dragoste,/ ne suflam în trupuri ca-n pumni, de la o tăblie a patului la cealaltă/ şi ascultam cum se moare gâjâit la radio,/ cu volumul dat la maxim./ Şiroind la intrare,/ ne aşteaptă tata cu şapca în mână să-i mai speriem o dată somnul/ cu un strigă  ...continuare .
21 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...