arhiva: 06/10/2007


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
vermuneria (geo)
de grudurr la: 06/10/2007 21:33:23
nu vad pe nimeni cunoscut. am sa comand o bere si am sa ma asez cu ea la una din mese, destul de populate dealtfel. imi cumpar si un pachet de tigari ca nu mai am. insii de la masa din dreapta par a discuta politica, sunt destul de aprinsi, tin mainile in aer. imi pare ca sub ei mocneste un foc demult aprins si pe cale sa prinda flacari. sa-i mistuie, nu ma intereseaza. eu unul n-am sa ma asez la masa lor. mai incolo parca e liniste. isi vede fiecare de bautura din fata si schimba pareri incete cu vecinul din stanga sau dreapta. vad doua scaune libere langa baiatul cu plete si tricou intruchipand parca iadul. acolo./ „se poate?”/ „de ce nu?”/ cred ca daca  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Cand se deschid cerurile ( I )
de lafemme la: 06/10/2007 19:17:15
am văzut-o. am văzut-o ieri din întâmplare într-un loc din acelea care nu-ţi spune nimic, în care nimeni nu a venit să-şi scrie încă povestea. de câteva zile îmi tot spun că am să dau de ea, la colţul vreunei străzi pe care nu mai trecusem de ani întregi, în tramvaiul galben care se hurducăie greoi cu regularitate de ceasornic pe strada ei sau, cine ştie, la petrecerea vreunui prieten. treceam de multe ori de la o stare la alta ca o jucărie stricată, şi-mi impuneam să cred că acel sentiment de frustrare, acel vid de gânduri şi cuvinte erau cumva concretizarea sentimentului de uşurare, credeam apoi că sunt doar plictisit, plictisit de reacţiile mele cu preciz  ...continuare .
24 comentarii
modifica
Povestea unei Mame...
de Lady Allia la: 06/10/2007 17:48:18
/ ca şi o adiere de primăvară încă timpurie...timpul se joacă în părul tău alb mamă... uneori ţi-l împleteşte în vise argintii, alteori în culori castanii...şi ţi-l plouă cu amintiri./ doar zâmbetul jucăuş şi ştrengar, steluţele din privirea ta căpruie îmi descriu ÎncĂ sufletul tău de copil...mare şi plin de griji pentru mine./ cred că aşa mi te voi aminti mereu - alergând la uşă repede, repede şi deschizând braţele a dor de mine - şi trecuseră doar câteva ore de grădiniţă, de şcoală, de facultate, de servici...mamă, dar erau orele calvarului tău: "oare e bine?", "oare nu plânge?", "oare nu e tristă?", "oare îi e bine?" ...şi acest..."oare..  ...continuare .
22 comentarii
modifica
semne
de Roman Haduch la: 06/10/2007 17:16:17
da.ce sa fac? un pachet mare cu imagini si cuvinte a fost aruncat din carca unei grupe de neuroni, made in rh , in subconstientul comun , in urma unui protest spontan ce are ca scop reactivarea instinctului de conservare la parametrii optimi. ma asez pe un gand si pescuiesc idei. ce frumos, cand constat ca ele nu se pierd ci doar , manate de curenti temporali aleg sa iasa la suprafata constientului printr-o alta persoana./ de multe ori ma intreb de unde vin, si multumesc frumos in orizontul gandurilor. / esti responsabil de parte din ideile ce trec noaptea prin capul aproapelui tau oriunde s.ar afla acesta . creatorii de emisuni pentru televiziune sunt responsabi  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Profesori şi profesoraşi
de Astoniu la: 06/10/2007 13:07:49
nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu când îmi aduc aminte de copilărie... aş’, parafraze..., la naiba / cu nostalgiile. toate gîndurile astea au plecat, sincer să fiu , de la întîlnirea de 20 de ani de la absolvirea liceului. Şi provocate de un fost profesor de limba română.../ să vedeţi puşchea ! vorbeşte omul frumos despre fericire, ca unor adolescenţi ce credea el că am mai fi, şi-şi duce vorba către valorile de bine, frumos, şi respect pentru ceilalţi, asertizînd el că generaţiile actuale n-ar mai avea aşa ceva ( ca şi când el nu şcolise ani la rând pre generaţiile cu pricina ! ). Şi dă exemple de aşa zise " false vip-uri " : gigi becali, mircea drago  ...continuare .
9 comentarii
modifica
PAULO COELHO: Al saptelea pacat capital: lenea
de Roman Haduch la: 06/10/2007 09:58:25
/ n-am crezut niciodata in coincidente, dar faptul ca -azi 6 10 2007 printez pentru voi descoperirea potrivit careia „lenea” este un pacat capital -, poate ca trebuie sa fie considerat un semn pentru noi toti.paranteza (in anglia s-a infiintat in 1948 clubul temproizatorilor a caror deviza este "ce poti face astazi lasa pe maine". membrii fondatori ai clubului inca nu au platit cotizatia . inchid paranteza./ definitia de dictionar (pentru lene): subst. feminin, forma portugheza provine din latinescul prigritia. aversiune fata de munca; indolenta; neglijenta./ conform bisericii catolice: toate fiintele vii care se misca trebuie sa-si castige painea cu sudoarea fruntii si sa nu  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Nori verzi in departare
de ddp_aurelian la: 06/10/2007 03:21:08
capitolul 1/ nori verzi in departare/ vantul rece ii zguduia urechile si-i batea fata aspra.norii albi-cenusii si reci il invaluira dintr-odata facandu-l fleasca. frigul deveni asa puternic si strapunzator incat il apuca un tremur imperceptibil insa zvacnitor. genele ii devenira dintr-odata rigide iar nasul ii ingheta.isi freca fata cu mainile la fel de inghetate; visase de atata timp la varful muntelui hegrin in nopti blande sau in cosmaruri si uite! era in varful muntelui. dar hegrin se dovedise la fel de neprimitor ca si pana acum:il invaluise pe tanar in norii lui care ii sufla vesnic deasupra celorlalte culmi surori,mai mici dovedindu-si semetia. / tanarul  ...continuare .
8 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...