arhiva: 01/11/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Pana cand.....trebuie sa ne fie rusine?
de cosmacpan la: 01/11/2007 22:53:28
este cred a doua sau a treia oara cand dau de acest text si ma intreb ca si in titlu : pana cand trebuie sa-mi fie rusina ca sunt, ca apartin acestei comunitatii, acestei natii, acestui popor. nu cred ca urla patriotismul in mine, dar dupa ce ca a trebuit sa ne "suportam" nasterea acum trebuie sa ne "rugam" sa disparem mai repede, pentru a lua cu noi si sintagma "stii sigur ca esti roman" daca:/ -tot ce mananci are gust de ceapa si usturoi/ -incerci sa reciclezi ambalajele de la flori hartia de la cadouri si,/ evident, folia de aluminiu/ -stai langa cele mai mari doua valize din aeroport / -ajungi la petreceri cu una/doua ore intarziere si ti se pare normal/ -copii tai au porecle care suna  ...continuare .
57 comentarii
modifica
raza din margaritar
de Roman Haduch la: 01/11/2007 22:51:37
..sa nu se auda nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite , nici glume proaste ..../ efeseni 5:4/ dumnezeu sa va binecuvanteze!/ cu multumiri roman haduch/ p.s. vreau sa precizez ca versetul de mai sus a fost scris de pavel cand se afla in inchisoare , la roma, c dorinta sfanta de a ii indruma pe primii crestini din efes .
12 comentarii
modifica
Amarige
de Sancho Panza la: 01/11/2007 21:53:05
ea unduindu-se-a şoaptă cum întunericul sub buzele lunii / ţigara dormitând răsfăţat între degete moi / parfum fum risipire sub gene şi-n tăceri umezite / pierdută / aşa pierzătoare / caldă mătase sub visul bărbatului / lumina torcându-i albastră pe tâmple pe gât / jazz şi un cocktail cu toamnă târzie / într-un bar fără nume / unde gândurile se lasă descheiate pe rând / / copyright adriana lisandru
28 comentarii
modifica
Utopia gândirii continue (2)
de Astoniu la: 01/11/2007 21:25:01
unde e rupt acest continuum spaţio-temporal substanţial ?/ aş spune că nicăieri. / alţii ar spune că , din moment ce nu e fragmentat la nivel formal, atunci e la nivel fenomenal. / totuşi, fenomenele şi evenimentele încep brusc şi se termină la fel de brusc ?/ observ că nu. fenomenele fizice, ca şi cele chimice ( nu mai vorbesc de cele biologice), nu au un început tranşant în mod natural. aparenta spontaneitate a lor este pregătită de alte fenomene, iar legitatea cauzalităţii este omniprezentă. aţi văzut undeva, cândva, un eveniment, un fenomen natural care să nu aibă nici un început, nici o cauză, nici o determinaţie prealabilă ? eu unul, nu./ nici fenomen  ...continuare .
6 comentarii
modifica
noiembrie
de ralu-lalu la: 01/11/2007 19:36:23
cuvintele intortocheate/ atrag..alearga..se zbat/ sa razbata/ prin noi./ ratacesc in abisul acesta/ numit viata/ si am doar cuvinte goale/ si neintelese/ inecate de ploi.
4 comentarii
modifica
Numărăm
de Valix la: 01/11/2007 19:12:50
/ numărăm/ peste lumea asta/ care îmbătrâneşte si ea,/ ne suprapunem vietile,/ numărăm zorii unul câte unul,/ planînd ca niste porumbei,/ recoltăm ploile de pe câmpia cu cazne,/ le stivuim în magaziile,/ din labirintul retinei,/ drept sevă vitală pentru trestiile crescute din gand, / furnizăm iluzii desarte fetelor batrâne/ năclăite de viaţă sub apretate speranţe,/ admirăm copacii fâlfâindu-şi frunzele/ gata să-şi ia zborul,/ pe nesimţite se naşte în noi o dimineaţă veşnică,/ tocmai când am reuşit să achităm/ ultimele facturi la întreţinere…/ cine e înlăuntrul no  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Aceeaşi piesă....
de Valeriu Cercel la: 01/11/2007 14:24:40
e-adevărat că viaţa o jucăm/ ca şi o piesă-n acte şi tablouri,/ cu-n rol ce-l vom cunoaşte din ecouri/ pierdute după ce ne înălţăm ;/ actorii însă, cei adevăraţi,/ pe scenă-şi joacă rolul minunat,/ l-au învăţat, citit, l-au repetat,/ Şi în final sfârşesc aplaudaţi,/ iar de cumva, se-ntâmplă, cu talent,/ vreun lapsus ori vreo mică eroare/ pe scenă-n timpul piesei de apare,/ ascuns, e un sufleor foarte atent,/ ca şi în viaţă, pot să zic aşa,/ mai simplu chiar (!) căci rol nici nu-nvăţăm,/ Şi-n happy-end putem s-o terminăm,/ sufleorul doar, de nu l-am ignora./ valeriu cercel
comenteaza!
modifica
Utopia gândirii continue (1)
de Astoniu la: 01/11/2007 10:57:14
de ce vedem, noi oamenii, limitele de separaţie dintre obiecte, aflate în diferitele stări de agregare ale materiei, atât de pregnant, de tranşant ?/ de ce evidenţa senzaţiilor şi limitele date de simţurile noastre, ne fac să vedem corpurile materiale ca fiind bine delimitate ? acolo unde limitele nu circumscriu cu claritate obiectul, spunem că ele sunt confuze, că e ceaţă, obscuritate, formă nedefinită./ dar, luînd la analizat limitele fizice, vedem că în realitate formele nu au contururi stricte. limitele nu sunt mereu atât de clare. de exemplu, privite la microscop, limitele sunt însoţite întotdeauna de anumite zone de trecere./ cele patru stări de ag  ...continuare .
4 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: