arhiva: 18/11/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cine este Elodia?
de Intruder la: 18/11/2007 23:46:49
sa-mi spuna si mie, care stie: cine e elodia? ce vrea? de ce se isterizeaza jumatate din populatia romaniei? / daca se poate, explicati-mi ca la prosti...cand coboara temperatura de-afara, imi coboara si iq-ul.
64 comentarii
modifica
AER
de u incercare la: 18/11/2007 23:22:29
aer/ / ceva a tremurat înăuntru, un soi de frunză înţepenită a dat să-mi rupă în ecouri fine vămile auzului; a tremurat, cu o sîrguinţă discretă, o pojghiţă imaterială, palpabilă cu oarece concentrare sau mulţumită unei dezorganizări premeditate a corpului eliberat de ostilităţi, lăsat pradă dilatării fiecărei dîre de emoţie; un tremur ca un fîlfîit. asta am gîndit: o frunză, o pojghiţă, un fîlfîit. ceva le este comun. am ieşit. / iau de afară cuvintele noi. tot ce se vede - corupt în şcoală a fost totul; fiecărui copil îi este explicată frumuseţea, istoria, veşnicia, toate astea. pe-ndelete. o poezie  ...continuare .
9 comentarii
modifica
25 Decembrie
de piliutza la: 18/11/2007 20:38:15
se apropie sărbătorile de iarnă. 25 decembrie, dată de neuitat de vreme ce încă din luna noiembrie sîntem ‘sfătuiţi’ insistent să cumpărăm din timp fiind “mai ieftin”. iar predicile creştine ne amintesc an de an acuzator că am pierdut adevărata semnificaţie a sărbătorii din ziua 25 decembrie. adevărat! / după vechiul calendar iulian, 25 decembrie coincidea cu solstiţiul de iarnă. la aceeaşi dată se sărbătorea naşterea zeilor vechilor mitologii, de exemplu zeul mithra în religia mithraistă, rivală importantă a creştinismului. cum a ajuns să se sărbătorească naşterea lui isus pe 25 decembrie?/ adevărul este că nu ştim cînd s-a născut isus, d  ...continuare .
35 comentarii
modifica
Jurnal de bord (19)
de alex andra la: 18/11/2007 20:37:53
/ sunt în aer de când mă ştiu. văzduhistă/ plimbare ratată. vânt în rafale reci. ploaie. pâna la veterinar şi înapoi. cu gulerul ridicat şi cu părul în ochi. noiembrie nesuferit. / a. mi se pare mai puţin stresată. s-a mai acomodat. ieri a fost la aeroport să-şi schimbe biletul de avion. era mulţumită că a scăpat de una dintre griji... Îmi spune că frunzele au un colorit incredibil. nuanţe de galben, verde, arămiu şi foarte mult roşu. arţari, probabil. copacii sunt încă destul de înfrunziţi, deşi s-a făcut frig şi acolo. a promis poze cu zona unde locuieşte, plină de case cu peluze în faţă, o lume patriarhală, complet diferită de up town  ...continuare .
110 comentarii
modifica
Snapshot
de irma la: 18/11/2007 15:48:01
-doamna!.. doamna!/ se uita la femeie cu privirea incetosata a unuia abia trezit din somn. baga scrisoarea in buzunar. mainile ramasera pe jumatate ascunse de manecile paltonului, inerte./ -ce va dau? zise vanzatoarea zambind./ -pungi mai mari aveti? vreau sa fac mai multe cumparaturi./ si zambi la randul ei fortat. privirea ii aluneca furisata pe langa femeia imbracata in halat albastru./ -o doamna asa ca dumneavoastra a plecat fara sacosa la piata? / de data asta se uita drept in ochii aprozaresei. era negricioasa, cu sprancene groase, usor unite deasupra nasului. ochii rotunzi, caprui o fixau cu familiaritate ingaduitoare./ se uita la gramezile de fructe si legume, pe rand, pana ce privire  ...continuare .
31 comentarii
modifica
Fără filtru
de Sancho Panza la: 18/11/2007 02:31:23
toate nopţile pe care le aprinzi şi le fumezi/ fără filtru/ orele în care bărbatului i se face prea frig/ şi se înveleşte cu tine/ până la gânduri/ cei care te iubesc atunci când eşti online/ şi scrii înduioşător despre moarte/ apoi dimineţile/ mărgele risipite pe marmură/ sfere de porţelan / săltăreţe/ la amiază te sună prietenii/ ce mai faci?/ sunt bine, merci/ ghilotina surâsului cade / adevărul crapă cu ochii deschişi/ pansamente cu vorbe/ tandreţe espresso/ opt tablete pe zi şi pereţii cămaşă/ nu mai strigi nu mai naşti nu întrebi/ nu aştepţi/ rezoluţii pierdute-n anticamere albe/ mâine iar dimineaţă telefonul agenda/ opt minciuni / şi ab  ...continuare .
17 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: