arhiva: 28/11/2007


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Zări dunărene
de Valix la: 28/11/2007 22:52:42
sunt zile când sunt plin de umbră/ şi nopţi când lumina mă orbeşte,/ sunt clipe când muşuroaie de furnici/ îmi rod şi-mi umilesc amurgul,/ sunt ceasuri când fantome prea albe/ mă mută-n biserici şi-n turle,/ sunt dupa-amiezi când îmi închid/ fereastra -cu sufletul uneori / mai bine-i când vezi,/ niciodată nu ştii dacă piatra de moară/ macină aceleaşi gânduri balcanic orientale ca-n versetele / din povestea vorbei/ ori preface-n făină doar depărtate/ zări dunărene./ inevitabil e vinul,inevitabil pocalul/ pe nerăsuflate băut,/ degeaba aprilul,degeaba voinţa / când frica de visuri nu rezolvă/ probleme din culegerea de algebră / a vieţii.../ pierzania ,o  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Verbele astea
de Valix la: 28/11/2007 21:42:56
câte verbe în lumea asta/ şi toate seamană cu noi deşi vag,/ destul de vag după o folosire de miliarde de stele,/ seamănă cu mâinile,cu ochii,/ cu toate anotimpurile,pâna şi cu versurile noastre cele mai imbecile/ ca să nu spun mai frumos,/ se revarsă în cascade,vin din fântâni,/ din neguri, câteodată din soare,ridică ziduri,le dărâmă,/ închid/deschid lacăte,uşi,ferestre/ stau seara cu fruntea rezemată de geam,deseori sunt simple cuvinte/ care nu-şi mai amintesc să doară,să alinte,să şoptescă,să distingă/ alteori sunt grele ca piatra,ca plumbul cel mai greu,ca delirul,/ cad peste tine din senin ca fulgii de zăpadă ori stropii de ploaie / sunt tinere sau ba  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Despre scris(4)
de 84CRISTIAN la: 28/11/2007 19:03:55
vreau sa cumpar o revista de creatii literare.cine imi poate spune de unde,pls?de la chiosku de ziare?
13 comentarii
modifica
incercari
de sima la: 28/11/2007 17:35:08
dai gandului aripi si va zbura;/ mai temator intai, dar intr-o zi el va zbura acolo unde inima ii va cere.
11 comentarii
modifica
as vrea sa pot...
de sima la: 28/11/2007 17:17:30
mi-as dori sa am idei, sa fiu o persoana creativa, dar in afara de dorinta,nu mai am nimic. poate cineva sa-mi dea speranta? spun unii ca un antrenament eficient consta in a asterne pe hartie zilnic ce-ti trece prin cap. dar eu nu sunt atat de optimista. cu toate acestea sper ca intr-o zi sa pot spune despre mine ca sunt ceea ce-am visat...
19 comentarii
modifica
Per-so-nal
de inshade07 la: 28/11/2007 16:44:28
deodată gri,/ drumuri desfundate,/ bodega cu obloanele trase,/ trenul ca un gând răpus cândva/ in plina naştere/ in sensul nord vest/ in sensul departe,/ vom merge acasă la noi,/ la galaţi/ strivind sub tălpi fluturii/ albi ai acestei ierni/ in care ne încadram perfect/ si echilateral/ si nu îndeajuns de congruent/ la următoarea/ refacere a unghiului mort!/ nu eu am inventat/ adunarea,/ scăderea,/ învierea si refacerea/ crucii in prima halta!/ ne strivim iluzoriu/ farama de conştienta/ in bătaia pe umăr,/ in crezuri fara trup,/ fara linie,/ fara timp,/ in mirosuri şubrede,/ in paranteza pătrata/ si inevitabil/ neridicata la noi/ la înmulţirea cu doi,/ uneori!/ vom merge ac  ...continuare .
4 comentarii
modifica
confuzii
de sima la: 28/11/2007 15:26:43
facem tot timpul confuzii, cand e vorba oameni; confundam oamenii dupa fizic, dupa felul lor de-a fi (ii credem uneori mai buni); astfel, ramanem cu gustul amar al deziluziilor in ceea ce-i priveste pe semenii nostri. sunt prefacuti, rai si incearca doar sa para ceea ce nu sunt. oamenii au devenit inferiori animalelor din anumite puncte de vedere. si nu exagerez, pot da si exemple. in ceea ce priveste simtul matern. sunt unele "mame" care nu au asa ceva.
14 comentarii
modifica
spasm nocturn
de Sancho Panza la: 28/11/2007 13:04:10
ce zgomot face noaptea aceasta,/ castană rostogolindu-se pe ţiglele lumii - / te-ai trezit?/ nu era vocea mea,/ eu strig întotdeauna în măduvă,/ urlu limfatic,/ eu rup iarna cu dinţii, mărunt,/ fac poduri din ea peste ochiul semnelor de-ntrebare/ respiri şi te-nveleşti cu pielea mea/ (până mâine mai sunt atâtea răgazuri,/ zăgazuri)/ minutul îşi scutură şleampăt/ solzii de anacondă./ / copyright adriana lisandru
21 comentarii
modifica
Simţi cald
de thebrightside la: 28/11/2007 11:54:54
simţi şi te simţi / cald, viu şi cu rost/ ca-ntr-o dimineaţă în care/ capeţi un zâmbet / de la o măicuţă bătrână / doar aşa, pentru că eşti/ şi oricât de siropos-ridicol îţi pare/ ştii că tocmai ai fost iubită/ de o măicuţă necunoscută/ ca într-o dimineaţă/ în care îţi spui / cerul e doar o prelată planetară/ şi dacă te uiţi mai atent/ o să-i vezi în capătul osiei carului mic/ (sau carului mare, alege ce vrei)/ fermoarul/ îl apuci de cursor, tragi încet, grijuliu/ şi desfaci bolta ca pe-un pepene verde/ pârâind a copt/ prin jumătatea de deschizătură/ ţâşnesc către alte ceruri / (habar n-ai ce culoare şi dacă au fermoare) / toate visele  ...continuare .
17 comentarii
modifica
Cutia Postala pentru Mos Craciun
de Intruder la: 28/11/2007 09:34:14
scrieti aici, ce vreti sa v-aduca mos craciun. / fiti civilizati si nu va-mpingeti. / cafegiii au statut special. / ...normal, ei sunt speciali! / (speciali... adica o specie aparte!) /
101 comentarii
modifica
Întoarcere (2)
de Omerta la: 28/11/2007 09:22:21
bici de ger îmi taie obrazul, spintecându-l in mii de bucăţi de carne insângerată, fragedă peste zăpada neatinsă. noaptea e luminată de insăşi pătura alba ce acoperă fiecare colţ din cadavrul naturii ce mi se aşterne înainte. frigul pătrunde prin hainele groase, de oraş, asemeni unei dureri ascuţite de dinţi. / concertul de vânt împrăştie cristale, ţinând un tango sălbatic, cadenţat, energic. cum trec pe ultima stradă din marginea satului, uliţa lotrilor, încep să simt adevărata putere a iernii. Ştiu că mai am de mers o bucată bună de drum. colina singură se ridică peste nameţii de zăpadă, adunată in cotloane, icercand, parca, sa fuga si ea din cal  ...continuare .
4 comentarii
modifica
fara titlu
de grudurr la: 28/11/2007 03:59:58
doua evenimente: un vis avut noaptea in care devenisem tata si vizionarea filmului the sheltering sky in regia lui bertolucci. despre vis o exaltare a trairilor paterne foarte apropape de realitate cred combinata insa cu neobisnuitul fapt ca pruncul se dezvoltase in pantecul meu iar despre film iubire, deznadejde, gelozie, supravietuire toate la un nivel elegant apoteotic, in rest, tot despre film…capodopera. doua evenimente spuneam care iata au conlucrat la producerea acestei insomnii care ma determina acum sa scriu cu speranta ca astfel sa eliberez demonul din minte legat cu sfori neconventionale. intre cele doua evenimente (care au avut loc: primul inaintea desteptarii, deci d  ...continuare .
12 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...