Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

arhiva: 05/11/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Dezertari
de astrid_ la: 05/11/2007 20:24:32
se luminează a ploaie, o fată trece strada printre tancuri care dau cu spatele/ o las să-mi iasă din pumn cu sprâncenele împreunate ca un gât de clepsidră/ a crescut iarba cu gura în jos, n-o va muşca de pulpe, o văd / cum bate din călcâie şi mă salută milităreşte descompusă în secunde precise, surâde/ copilă surâs, să-mi faci cu mâna de la colţul străzii, eu o să-ţi fac o colibă de stuf la capătul vieţii/ (e-aşa de simplu)/ sau o trecere de pietoni prin care să te uiţi în urmă/ ca printr-o coadă de păun/ se luminează a ploaie, se închid geamurile cu plescăit de buze/ ca la cantină/ nu te uita înapoi/ am invăţat să fac trucuri noi, învârt far  ...continuare .
20 comentarii
modifica
jurnal
de cristinac la: 05/11/2007 19:18:29
a trecut deja un an, iubitule. traiesti intr-o cutie de carton la capatul patului meu. am adunat in ea tot ce ai vrut tu sa uiti in camera noastra, tot ce eu n-am avut puterea sa pastrez la vedere. ghinda cu care mi-ai cumparat zambetul inainte sa pleci, batista alba infipta intr-un varf de creion, cu care obisnuiam sa consimtim pacea, revistele tale cu masini care-mi furau diminetile...cd-uri pe care n-am sa le mai ascult niciodata si pozele in care zambeam..si linistea dureroasa pe care n-am s-o mai am, naivitatea stigmatizata la care tineam atat de mult si povestea utopica in care eu vorbeam si tu ascultai.../ “ti-am spus c-am sa ma intorc!” ma cauti pierdut in bezna camerei atat de  ...continuare .
9 comentarii
modifica
O.T.V.
de apol la: 05/11/2007 18:59:12
/ in asta seara stire- bomba/ la o.t.v.e-o hecatomba/ caci argumentele de-aseara/ intoarse sunt de dinafara./ iar au un mare infractor/ cu papion ca un actor./ audienta este mare/ printre mosnegi e sarbatoare !/ in seara asta babele nu dorm/ mai trece-inc-o noapte fara somn/ si ce discutii fi-vor maini in piata/ ca numai otv le tine-n viata./ s-a sinucis de bunavoie/ cand tras-a-n el cu pusca goe ?/ cand pe un geam s-a aruncat/ a fost sau nu el ajutat?/ masina lui s-a rasturnat/ de benevol intentionat ?/ la toate stie sa raspunda/ doar unul cu privirea lunga./ pe langa el colombo-i unda/ la toate-i rezolvarea-n punga./ vezi ce subtil e-un detectiv / cand te-a cuprins in obiectiv ?/ nimic nu-  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Surasul Monalisei
de apol la: 05/11/2007 18:04:37
/ de ce stai in tacere necunoscut serafic?/ tu lasa stinghereala sloboade cantul orfic !/ incearca sa te-apropii din marea departare/ trezindu-te o clipa din muta admirare !/ surasu-mi enigmatic pe toti ii cam intriga/ arat in coltul gurii misterul ce castiga./ lumina bucuriei cuprinda-ma indata/ ca in tumultul vietii sa-ti fiu o nestemata!/
9 comentarii
modifica
infrigurez cu mine
de Vylete la: 05/11/2007 17:45:55
întoarce-te acasă de dincolo de ziduri/ mi-ai dus până şi visul la cumpene de ape/ să-ntrebe de ce chipu-ţi lăsat peste prosoape/ a-mbătrânit azi noapte şi e brăzdat de riduri/ aş întreba de tine pe orice trecător/ pân-aş găsi pe unul ce ştie prin minune/ un ceas măcar diseară la loc să ne cunune/ iar tu abia la urmă să afli că mă-nsor/ cameleonic toamna scăldându-se-n lumină/ în violet năpraznic te va-mbrăca mireasă/ de mână te-or aduce copii la mine-acasă/ ca să-nţeleg iubito că tu n-ai nici o vină/ dar nu mai am curajul să plec în nici o parte/ înfrigurez cu mine asemuirea tristă/ cu unul ce-ntr-o carte drept personaj există/ el care ne co  ...continuare .
19 comentarii
modifica
Deturnand tramvaiul
de Roman Haduch la: 05/11/2007 15:47:03
la gura nettului. / venind frigul peste noi am plonjat - urgent - in amintirile fierbinti ale verii.inotand, printre amintiri, m-am intalnit cu hoitul, rebelul si inaltul. am cumparat niste vodca ruseasca, ne-am urcat intr-o barca si am inceput sa plutim, in deriva, pe unul din lacurile din capitala./ am consumat vodca, am tras barca la tarm, am abandonat-o si plini de vitejie , eu cu rebelul ne-am intins pe caldaram, intre sinele de tramvai , ne-am prins bine de cate o mana si am asteptat tramvaiul. rebelul , beat, beat , dar, la un moment dat zice: sa sti ca ne calca. vatmanul, om cu inima buna si ochi buni , a vazut pe cei doi betivi nenorociti si ... a franat , ne-am urcat in tra  ...continuare .
31 comentarii
modifica
Toamna cu miros de cafea
de Intruder la: 05/11/2007 15:26:24
inca e toamna, inca e soare prins in chingi, inca sunt frunze aninate pe ramuri, galbene-ruginii, ca parul de vulpe. / inca putin si se duce toamna asta prinsa-n pioneze pe perete, se duce ca apa spre mare.../ calendarul meu cu peisaje mai are doar doua file: noiembrie cu un copac golas la poalele unei coline si decembrie cu un camp inzapezit si sase cai albi. / oamenii emisferei nordice se trag inspre foc, beau ceaiuri fierbinti si simt dureri de spate. / brazilor le tremura carnea de vremea toporului, ei sunt mieii lui dumnezeu sacrificati de craciun dar pe nimeni nu doare. / porcii patriei mananca pe saturate si nu banuiesc nici pe departe ca zilele le sunt numarate, ca se vor metamorfoza  ...continuare .
92 comentarii
modifica
Stresat de toate cele...
de gheorghe_cnstntn la: 05/11/2007 11:32:47
stresat de toate cele/ de viata,de amar/ m-as arunca în lume/ fara sa am habar;/ ce va sa fie mâine/ de-i soare sau potop/ pentru-o bucat' de pâine/ as darui un strop;/ de dragoste aleasa/ cum alta-n lume nu-i/ si-as vrea sa-mi fii mireasa/ sa nu spui nimanui;/ cu bratele deschise/ te-ating,dar nu clipesti,/ prin gând roiuri de vise/ te fac ca sa plutesti;/ iar pasarea maiastra/ in zborul ei înalt,/ atinge o fereastra/ din tarmul celalalt;/ un' negura si ceata/ domnesc si se aduna/ si pentru care viata/ e-o searbada cununa;/ de spini si rautate/ furie oarba,sânge/ ah!ce n-as da eu,frate/ sa vad lumea cum plânge;/ cum se topeste gheata/ pe tarmul disperarii/ si-ntr-una rupem "ata"/ de c  ...continuare .
3 comentarii
modifica
J & J
de cosmacpan la: 05/11/2007 08:58:51
“orb am fost si tu mi-ai redat lumina iubirii. flamand am fost si tu te-ai dat ofranda saturandu-mi sufletul. insetat am fost si tu mi-ai dat din preaplinul buzelor tale. desbracat am fost si tu m-ai acoperit cu flacara trupului tau. cazut am fost si tu m-ai ridicat. pierdut am fost si tu m-ai regasit redandu-ma. cum as putea sa uit toate acestea? de ce crezi ca nu esti decat o alta in lungul sir al iluziilor mele? de ce vrei sa pleci lasand lungul sir al lacrimilor tale sa-mi arda carnea? de ce ma parasesti lumina a zilelor tarzii? toamna iernilor mele ma apropie de sfarsitul suferintelor. pot parasi taramul zilelor cu tine in gand – icoana a iubirii mele. te pot lua cu mine dincolo de p  ...continuare .
43 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: