arhiva: 07/11/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ultimul om
de beatle-maniacul la: 07/11/2007 21:01:23
am gasit un text interesant pe agonia.ro, pe care mi-ar place sa-l propun aici ca un exercitiu./ textul e foarte scurt si suna asa: / cea mai scurta povestire sf/ "ultimul om de pe pamant statea cu fruntea in maini ingandurat. deodata se auzi un ciocanit la usa"/ se incumeta cineva sa continue acest text???
13 comentarii
modifica
HELP!!!
de tombstone la: 07/11/2007 20:38:06
se poate sa primesc si eu cateva indicatii de folosire a cafenelei?/ orice e binevenit/ multumesc/ / don't laugh, please
5 comentarii
modifica
De ce citim?
de piliutza la: 07/11/2007 20:24:12
“citim ca să ştim că nu sîntem singuri” c.s. lewis/ de ce citim?
23 comentarii
modifica
intr-o doara
de raqissa la: 07/11/2007 18:15:05
in fiecare zi, de dimineata/ imi duc masina la pasune pe parcare/ trag in piept astmaticul ziar/ suspinind ascunsa/ in cuibul meu de nisa corporata/ incerc sa-mi ridic privirea / ma dau batuta/ si ma supun/ banului/
24 comentarii
modifica
Forumistii, tenismeni de canapea?
de beatle-maniacul la: 07/11/2007 16:25:23
de vreo cateva luni am intrat si eu prin zona cafenelei, si am intalnit diferite personaje care mai de care mai interesante. am sa le numesc "a", "b", si "c", se stiu ei... a, b, si c imi trezesc amintiri din timpul liceului, despre acei colegi ai nostri (putini, e adevarat) interiorizati, care se asezau mereu in banca de la perete, preferabil ultima banca, tacuti in timpul pauzelor, ca uneori le uitai numele, unii desenind animale fantastice pe cartea de romana, altii caligrafiind litera a la nesfarsit pe cotorul caietului de biologie. imi amintesc de colegul meu romeo, un nume predestinat ( o sa vezi mai incolo), care era fascinat de razboiul stelelor. se ducea aproape in fiecare seara la f  ...continuare .
67 comentarii
modifica
Moments
de diana vlase la: 07/11/2007 15:57:03
exista momente in viata in care nu trebuie sa lipseasca poezia. si nu spun poezia la propriu, ci mai degraba, momentul ala de ragaz, in care sa uiti de orice este terestru si sa te patrunzi de arta./ uneori, cand merg cu masina vreunui prieten, ma uit pe geam si, suprapunand vreun peisaj de munte, vreun rasarit, sau apus, vreo padure intunecara muzicii din masina, ma propulsez intr-un film, in filmul meu, care pana la urma, cred ca este singurul care imi place, unde eu sunt actorul principal, si ... ramanem fara benzina, si mergem prin padure, si ma pierd de ei, si ma gaseste calul fermecat si ma duce la un parau, de unde beau apa pura a vietii, si nu pot sa mai mor nicicand, apoi vine o vulp  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Despre patrie
de Stefan Doru Dancus la: 07/11/2007 14:41:16
patria: miliţienii care-ţi bagă lanterna în ochi, invitându-te să-i urmezi, comportându-se astfel dintr-un simplu şi uman exces de zel. după ce ai părăsit compartimentul în care toţi oamenii urau regimul, au stins lumina, a făcut fiecare pe adormitul. Ştiai sigur că în sinea lor se gândesc la cuvintele tale: abia când te-au ridicat şi-au dat seama că erai sincer (laşitatea, obligaţia restaurantelor de-a închide la ora 22.00)./ nu m-am simţit niciodată aparţinând unei patrii. Într-un fel – revoltat – chiar spuneam că patria e un lagăr de paria. de la ferestre de tren, vedeam câmpuri uneori pline de iarbă, de porumb sau de grâu, alteori acoperite de zăpa  ...continuare .
17 comentarii
modifica
cenuşă, să ning...
de Sancho Panza la: 07/11/2007 13:41:09
se făcea că e galben/ îşi despleteau gutuile părul/ fântânile dormeau cu luna încrucişată la piept/ creşteam într-un ochi stâng,/ mă rotunjeam/ bulgăre/ şi mă topeam câte puţin/ în ochiul drept/ apoi o tăcere cu ciocul prelung/ cât o noapte polară/ o nelinişte verde absint năştea prunci lângă noi/ ne împărţisem la muguri, la păsări,/ la îngeri/ călcam peste fracţii de ceruri impare/ şi ploi/ se dizlocă negrul iată secunda/ îşi cască sternul cânepiu şi gura/ o să-i curg plumburiu în rărunchi - / adună-mă-n cioburi, mănunchi!/ dar nesfârşeşte căderea aceasta, gemeam/ atârnându-mă de numele lui/ ca de-un fir de paing,/ abia învăţa  ...continuare .
40 comentarii
modifica
cu Calu pe bloc
de Roman Haduch la: 07/11/2007 11:03:40
intr-o seara m-am intalnit cu calul din _giulesti , hoitu, soparla si rebelu. impreuna am pus-o de un spritz tare, imbogatit cu lichior si vodca . unde era sa consumam linistit spritzul!?./ soparla venit deja matol ne spuse " hai in minis pe terasa." terasa era terasa unui bloc cu 10 etaje. am luat liftul pana la etajul 9, pana acolo urca liftul apoi noi am urcat pe trepte la ultimul etaj al blocului. am luat-o pe scara ce dadea la terasa. aici am fost stopati intrucat usa era incuiata. soparla matoala a spus ca nu-i bai. a deschis fereastra de langa camera liftului si, brusc , a pasit in afara , pe marginea ferestrei , s-a prins cu mana de marginea ferestrei de aeri  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Şoaptă
de Valix la: 07/11/2007 10:57:41
Şoaptă mai şoaptă decât ochii tăi/ în suflet nu mi-a fost dat să ascult,/ tăcere mai tăcere decât înaltul/ cer deasupra sau dedesubt-mai ştii?/ n-am dibuit să fie/ aud cum clepsidra-şi deşartă-n mine/ sacul şi gura cum rosteşte către lume/ cel mai frumos cuvânt/ Îţi strâng în pumni degete reci/ ca sa-ţi mai spun odata-n gând,/ iubita mea,pe-aicea am mai fost/ în veşnicie doar,nicând./
1 comentariu
modifica
Coală albă
de Valix la: 07/11/2007 10:46:03
sfârşind uşor,amurgul şi-a ridicat împurpurat batista a regret,/ n-am îndrăznit să-i fac cu mâna/ niciun semn/ viaţă cu viaţă se-adună aici pe pământ/ spre ceruri doar flăcări,/ glasul meu -ţipăt de pasăre / împuşcată în zbor a căzut/ peste toamnă şi păduri,a planat/ pătând mărturia cu sângele greu,/ cel cu care-am iscălit tremurat/ coala cea albă a numelui meu.
3 comentarii
modifica
Ce preferati?
de Calypso la: 07/11/2007 09:36:45
ce preferati, "noua" cafenea sau "vechea" cafenea (cea care exista inaintea de luna februarie 2007); /
37 comentarii
modifica
Admin'e!
de thebrightside la: 07/11/2007 09:11:51
pe aceasta cale semnalez ca nu pot accesa subiectul:/ http://www.cafeneaua.com/nodes/show/6421/joc/34/ o fi ca are aproape 2000 comentarii?!/ mai semnalez iar ca ma oftic maxim ca nu vrai sa ne pui si noua anul cesta lista cu onlini!/ io ti-am zis ca te ajut daca vrei, cat pot. un pic de "aplicatii web" pricep si cu ceva indrumare...
6 comentarii
modifica
MISS CAFENEAUA 2007 - DISCUTII
de latu la: 07/11/2007 09:11:33
votati la:/ http://www.cafeneaua.com/nodes/show/15477/miss-cafeneaua-2007-etapa-nominalizarilor/1/ va invitam la discutii pe marginea concursului pentru miss cafeneaua 2007! / nici intruder si nici eu, nu ne-am suparat vreodata pe cei care au trollat cu bun simtz pe confele noastre./ nu vom face nici de data asta o exceptie./ be our guests!/ (pentru cei neinteleganzi: fiti oaspetzii nostri!)/
75 comentarii
modifica
MISS CAFENEAUA 2007 - Etapa Nominalizarilor
de latu la: 07/11/2007 09:10:05
stand de vorba pe terasa cu intruderu' la o ceashca de vorba aburinda, ne-am intrebat unul pe altul ce-am putea sa facem bun pentru fetele noastre. intruderu a zis sa facem un foc de tabara, io am zis sa facem curatenie pe cand vin ele, el a zis sa le cumparam bilete anuale pentru steaua, io am zis ca or fi si rapidiste printre ele, el ca "hai sa mai comandam un rand" io ca "asta nu era tema" el "nu da asa ne vine vreo idee" io "sa te vad", el "tu comanda si dupa aia vedem" io "am mai comandat de trei ori" el "mai odata, sa fie cu pereche", io "da mi-s lefter" el "ce miss?" io "lefter, adica n-am bani" el "nu, ma! cine-ar putea fi miss"... / ok. pana la urma am comandat inca un rand (eu) si a  ...continuare .
21 comentarii
modifica
Jurnalul lui Marilyn
de u incercare la: 07/11/2007 01:32:10
bunicii mele, nemţoaica elsa, îi datorez pasiunea pentru dunăre. Şi pentru lupi, dar nu întrutotul. ea îmi citea /i/beowulf/i/ în neştire, ca şi cum ar fi fost singura carte de pe lume. se născuse într-un orăşel vecin cu donauschweig şi-l cunoscuse pe bunicul meu, jimy walcott, după ultimele bombardamente care aduseseră berlinul într-o stare de ruină rîncedă. tînărul jimy brăzda cerurile cu încrîncenarea şoarecelui care se aleargă singur în rotativă, exasperînd asistenţa. fără vreun spor, fără vreun înţeles. jimy, însă, avea spor. geometriile de beton cenuşiu pocneau ca nişte puroaie uitate în aşteptarea lor suferindă. mă gîndesc că jimy trebuie  ...continuare .
13 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...