arhiva: 12/12/2007


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Un gand, doua...
de Victor Paraschiv la: 12/12/2007 23:26:19
e noapte si nu stiu ce sa fac, so.... here i am. my first page. nu pot spune ca e momentul oportun pentru insiruirea coerenta a cuvintelor, dar.... omul nu scrie numai cand are inspiratie,nu? / altceva, ce mai pot spune? am avut o zi de rahat si o inchei in aceeasi nota...pestilentziala. nu am facut nimic (dar absolut nimic) si asta m-a solicitat la maximum...psihic vorbind. toata ziua am incercat sa fac ceva util, insa, in afara de cateva pagini din "nice work!", nu pot spune ca m-am imbogatzit cu ceva dupa cele 16 ore d cand sunt treaz./ pacat! ratez esentza vietzii... / daca nu trece timpul impasibil pe langa mine, cu sigurantza, trec eu fara sa-l iau in seama." /
17 comentarii
modifica
Un vagon in minus
de Victor Paraschiv la: 12/12/2007 23:24:35
cand te simti unicul si supremul detinator al absolutului e randul divinitatii sa-si faca simtita prezenta...sau, daca tot nu crezi in superioritate, te simti invins de tine insuti...de acea parte din tine care tine mortis ca tot ceea ce faci sa nu se concretizeze sau sa ia o forma acceptabila in lumina alter ego-ului. e ciudat cand creierul iti dicteaza ceva si mana se impotriveste...cand ochiul vede si urechea nu aude. si acest "ciudat" e cu atat mai profund cu cat sensul sau e atat de vag...plurivalenta sa adanceste fiecare nuanta de sens a acestui cuvant nascut pentru a crea confuzie. straniu, desi e acelasi lucru cu "ciudat", este faptul ca in ciuda unei diversitati de campuri pe care le  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Umilit
de Victor Paraschiv la: 12/12/2007 23:23:38
te-ai mintit destul? sau o sa faci ca pana acum...o sa gasesti ceva mai mult sau mai putin plauzibil cu care sa imbraci totul intr-o minciuna si mai mare./ crezi ca dimineatza te absolva de rusinea de peste noapte?/ crezi ca pentru tine se mai impun acelesi standarde ca pentru ceilalti?/ crezi ca mai poti privi pe cineva in ochi cu sinceritate?/ iti mai suporti gandurile? pentru ca vad ca vad ca trupul tau incepe sa comploteze impotriva ratiunii./ ai incercat vreodata sa te supui vreunei legi careia tu ii zici "lumesti"?/ te-ai gandit vreodata ca ai putea renunta la egoismul ala tampit si sa gandesti pentru o clipa la binele aproapelui?/ nu crezi ca ai inceput un complot total retrograd impot  ...continuare .
4 comentarii
modifica
ce este viata
de Roman Haduch la: 12/12/2007 21:21:00
am şters mâzga de pe fereastră cu clean si privind în grădină am obsrvat că viaţa are imagini de vis. frumuseţea ei nu încape în cuvintele mele. / propun să prifităm de viaţă cât suntem în viaţă întrucât după ce plecăm din viaţă , poate fi prea târziu. În spaţiile celeste putem aveam umbre de regret ( câte fapte aş fi putut să fac, în viaţa de pe terra, dar raţiunea pură şi efemeră m-a împiedicat , doar trebuie să dau vina pe cineva întrucât nu sunt capabil să îmi asum răspunderea eşecurilor de care sunt totuşi vinovat )./ Îmi place cafeneaua întrucât pare un stindard efemer într-o lume efemeră în care durerea l  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Politica
de apol la: 12/12/2007 20:21:31
la o ora dupa masa/ intr-o zi pleca de-acasa/ pe drumul de peste coasta/ nea costel cu-a sa nevasta./ drumu-i lung, prin patru sate,/ la distanta rasfirate./ vesel cu a sa mandruta/ mana iapa la caruta/ mandru foc,nevoie mare!/ si dadea din gura tare:/ -dii,frumoasa lui frumosu/ cu frumoasa langa el!/ dupa deal dintr-o padure/ printre tufele de mure/ doi zdrahoni in cale-apar/ calarind un armasar./ primu-l ia pe nea costel/ si se desfata cu el/ celalalt joaca mandruta/ de se zguduie caruta./ armasarul cel misel/ iepei i-o face la fel./ chinuiti timp de o ora/ au iesit cu greu din hora./ apasat de intamplare/ striga el acum nu tare:/ -dii,facuta lui facutu/ cu facuta langa el!/
3 comentarii
modifica
Poveste pentru motanei
de lafemme la: 12/12/2007 13:55:35
cand ioachim a aflat ca hunii aveau sa atace era seara. asta ii spusese astrologul sef. venirea lor se putea vedea din faptul ca undeva in dreapta stelei polare, astrii se comasasera formand o gramada dezordonata. ioachim nu stia cine sunt hunii si de unde vin ei. isi inchipuia insa ca sunt niste oameni mici, imbracati in tunici din blana de oaie, cu musteti lungi si subtiri. ioachim nu se mai confruntase vreodata cu o asemenea situatie./ - ce e de facut? / intrebarea ii fu adresata consilierului regelui, paharnicului, nevestei, maturatorului, bucatarului sef. toti dadura din umeri, si-si vazura de treaba. consilierul continua sa-si scrie juramintele pentru nunta, paharnicul sa-si numere  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Cum "citim" viata
de GloriaVictis la: 12/12/2007 09:29:09
"cnofrom uuni stduiu al ueni uinvresttiai elgenze, nu cntozeaa in ce odrnie se alfa lirteele itnr-un cuvant, signruul lcuru ipmotarnt e ca pirma si utlima lierta sa fie la lcuol lor. rsetul potae fi o vrzaa colmpeta si tot o vei ptuea ctii fraa prboelme. atsa e din cuzaa ca nu ciitm feicrae lteira, ci cvanutul ca un irtneg."/ (sursa este un soi de newsletter pe care-l primesc zilnic de la o agentie de stiri)/ oare asa e si prin viata? o fi important ca numai unele lucruri sa fie la locul lor, restul putand fi o varza completa? sau nu? sau depinde?/
26 comentarii
modifica
La Strada
de giocondel la: 12/12/2007 00:49:37
am revazut acest film, de curand./ prima data l-am vazut cand aveam vre-o 11-12 ani. a doua oara in liceu. si acum(la 27 de ani) a treia oara./ desi de fiecare data am privit filmul prin ochi diferiti ( metaforic vorbind), cu o intelegere poate incompleta a vietii dar in acelasi timp cu un anume gen de naivitate-specifica mie- pot spune ca de fiecare data m-a sfasiat in bucati, numai pentru ca mai apoi sa ma coasa inapoi, intr-un fel "mai" complet./ giulietta massina este fenomenala, anthony quinn nu trebuie decat sa fie el insusi iar fellini a reusit sa captureze umanul si divinul din fiecare dintre noi cu o fluiditate, realitate si puritate incredibile./ daca aveti ocazia, vizionati  ...continuare .
31 comentarii
modifica
individualism de moda noua
de anisia la: 12/12/2007 00:21:33
professor geert hofstede mentioneaza in cultural dimentions that "individualism is the degree to which individuals are integrated into groups". (http://www.geert-hofstede.com/)/ ce este un grup si care-s criteriile de integrare este greu de conturat intr-o definitie general valabila. in viata de zi cu zi ne lovim cu sau fara voia noastra de aceste grupuri. fie ca-s ele legate de latura profesionala a existentei, sau personala, grupurile sunt puncte de plecare catre sau dinspre un numitor comun./ date fiind cauze interne (intentionate sau nu) si externe (conditionate sau nu), individualismul de moda noua tinde sa capete dimensiuni ingrijoratoare, daca raportam influenta ego-centrismului as  ...continuare .
26 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: