arhiva: 18/12/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Dulceaţă otrăvitoare
de Lialy la: 18/12/2007 19:42:50
m-am îndreptat spre valuri de azur,/ cu inima-mi bătândă şi senină,/ Înveşmântată-n umbră de velur,/ ce s-a născut din apa lor divină./ Şi ne-ncetat, în dimineţi de rouă,/ renasc din suflet pure amintiri -/ frânturi de vis rupte în două,/ ce-au înălţat din taine clevetiri./ Într-un târziu, nu ştiu de ce izvoare,/ le-am adunat la pieptu-mi liniştit,/ sorbind din buzele-ţi îmbătătoare/ dulceaţa ce pe veci m-a otrăvit.
5 comentarii
modifica
Cafeneaua din perspectiva noului venit
de lafemme la: 18/12/2007 19:06:37
dupa cum bine stiti sunt noua pe aici si azi m-am gandit eu ce-ar fi daca v-as spune si voua ce si cum vazu noua venita cafeneaua. ideea imi veni aseara cand citeam comentariile voastre la una din scriiturile de pe aici (nu a mea ce-i drept). ceea ce va urma este o glumita, nu se vrea a fi altceva, trebuie citita deci ca atare si judecata tot in gluma. trebuie precizat ca asemanarea cu personajele reale sau imaginare ale cafenelei este pur intamplatoare./ / film mut / décor: un bar din america, anii 20, perioada prohibitiei, lumina palida, un pian in dreapta, asejate aleatoriu, mese rotunde cu un singur scaun in dreptul lor. / cand se ridica cortina o femeie imbracata in rochie rosie,  ...continuare .
45 comentarii
modifica
Revolutia din 89 nu a existat!
de Italia la: 18/12/2007 19:02:54
revolutia din 89 nu a existat!/ a existat o mare dorinta de eliberare de sub dictatura si minciuna./ au existat piepturi de romani in care inimile traiau idealurile de libertate si de democratie-piepturi in care s a tras fara mila./ a existat o mare bucurie iar romanii pareau mai uniti ca oricand!/ au existat apoi ani-numiti de tranzitie-de speranta,de asteptare mioritica,de saracie,de fugire in lume pentru o bucata de paine,ani lungi in care romanii si au amintit mereu de 89,in decembrie./ au existat desigur si schimbari politice si partide noi dar romanii erau din ce in ce mai uimiti./ au cazut multe ninsori si au batut nenumarate vanturi,soarele a rasarit si a apus,firesc,lim  ...continuare .
83 comentarii
modifica
Certitudine
de Valeriu Cercel la: 18/12/2007 17:38:48
se face-atâta tevatură/ de sclifosiţi, emancipaţi,/ nu înţeleg nici să mă baţi/ cum de-au pe ea atâta ură (?!)/ nu o cunosc după figură/ zic ei, ai naibii ipocriţi,/ Însă de ea, cum pomeniţi,/ În public, frate, o înjură,/ c-ar fi ceva ce-a lor natură/ nicicând, vreo dat' n-ar accepta,/ bătrână şi zbârcită, rea..../ când e de-a dreptul, imatură !/ că mie-mi vine apă-n gură/ numai de mă gândesc la ea,/ s-o muşc, s-o savurez aş vrea,/ nimic nu-i ca o murătură !/ valeriu cercel/
4 comentarii
modifica
Frica de ... Decembrie
de om la: 18/12/2007 16:39:31
imi este frica ca as prefera frica de atunci / in locul prezentului!/ atunci cand ne imaginam / un monoton viitor in doi/ atunci cand ti-am stat in fata/ crezand ca te apar de rafala vantului plumbuit/ atunci cand atinsa prin spate / ai imbratisat uimita si dureros pamantul/ atunci cand mainile-mi crispate/ nu-ti puteau astupa fereastra trecerii spre dincolo/ atunci cand pielea-mi netrebnica/ ma izola de aburul calduri-ti rosiatice / atunci cand picurai ca un soare-apune/ incalzind si colorand pamantul inghetat/ imi este frica ca as prefera o durere inghetata prometeica/ in locul caldurii focului din prezent./
14 comentarii
modifica
Alte licorne, alte papadii...
de Intruder la: 18/12/2007 12:46:09
la sfarsit o fo' zapada, / (tot zapada) / galbuie, colilie / dar nu alba.../ avea urme de copite / rascolite in tumult / descojite-n dimineata / arcuirii de pe trup. / o licorna trista, plansa / isi facu din nea, pridvor / ins-acu' nu-i fu usor / sa se rasuceasca-n patul / din frunzis si din mohor. / un licorn veghea licorna / cum isi bate fruntea boamba / de stejarii grei de iarba / de apusul cel nocturn. / (tu, care citesti acuma.../ stii de fapt, ce vreau sa spun?) / sangele rosh' ca maceasa / o zbughi adanc, in rapi / pricepu' licorna noastra / glasul aspru de tzarush.../ amintirea nu-i batista / s-o gasesti asa, in drum / cornul coliliu din frunte / se izbeste-n cerul scrum. / r  ...continuare .
20 comentarii
modifica
Hotărâre de anul nou
de Valeriu Cercel la: 18/12/2007 11:40:41
se împlinesc azi patruzeci de ani,/ când mă gândesc cu patimă oftez,/ la timp, la sănătate şi la bani,/ de când am început ca să fumez ;/ eram în noaptea de revelion/ Între colegi, la un restaurant,/ când i-am cerut amicului ion/ un kent, s-arăt şi mai interesant ;/ Ţigară-naltă, suplă, însă grea,/ gagicile intraseră-n derută,/ mă admirau privind-o cum ardea,/ având statut, pe-atuncea, de valută,/ Şi-apoi cu vin, rachiu, bere şi rom,/ vreo cinşpe, tot străine,-am inhalat,/ de m-am trezit în noul an că-s om/ În rând cu lumea şi eu, viciat,/ iar de atunci, ştiind cât e de bun,/ la bucurii, belele sau de silă,/ În lei, am ars hectare de tutun,/ un  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Povestea unei filatoare
de giocondel la: 18/12/2007 04:26:49
a fost odata ca niciodata , sau mai exact va fi , o filatoare trista. / si avea aceasta filatoare un pulover fara nasturi, gri, pe care il purta intotdeauna ( acasa cand facea mancare si la munca-la razboiul de tesut, in fabrica de postav). / si mai avea, caci iata domnul o binecuvantase peste masura, un par frumos , tuns scurt si facut permanent ca mai toate celelalte femei din fabrica unde lucra./ lucra in 3 schimburi dar cel mai mult ii placea acela de noapte, cand toti oamenii dormeau si nu le mai simtea atat de puternic gandurile egoiste si rautatea de peste zi/ (convinsa fiind ea, ca toti calatoreau in alte lumi spirituale sau mai putin spirituale, in vis)./ cat despre viata de fami  ...continuare .
76 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: