arhiva: 02/12/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
prostioare
de Knulp la: 02/12/2007 21:52:04
un poet isi cauta rimele tinand pixul in gura in timp ce asculta la radio un crainic cu voce vesela care povestea despre un politist grasun din intersectie cum dirija el traficul agitat al amiezii cand o masina alba a lovit o batrana care circula regulamentar pe zebra in drum spre biserica unde preotul cel nou si frumos avea sa povesteasca o pilda despre sfantul francisc despre care se spune ca tinea predici pasarelelor asemeni celor care in zborul lor nevinovat si deloc intamplator aveau sa treaca peste casa unde tocmai avea loc un priveghi a carei gazda vaduva indurerata il privea pe fostul sau sot mort in razboiul din irak unde se spune ca nu au fost gasite arme de distrugere in masa iar b  ...continuare .
22 comentarii
modifica
Cafeneaua preferata
de Honey in the Sunshine la: 02/12/2007 20:03:32
in spatiul virtual stim, e cafeneaua.com, dar in viata reala?
66 comentarii
modifica
Din însemnările unui macac
de Valeriu Cercel la: 02/12/2007 18:58:06
uite-aşa, fără vreo treabă,/ nici chiar să se afle-n ea, / după ani, că n-avea grabă/ pe când timpul nu costa,/ Îi trăzni prin mintea lui/ având cap nu doar la puţă,/ drept prin cel mai nou cucui,/ că s-ar trage din maimuţă (!?)…/ acum, chestia, nu-s glume,/ a fost revoluţionară,/ cum de-a tras atâta lume/ neavând măcar vreo sfoară (?!)/ Însă vremea tot trecând,/ “trasul”, din acel cucui,/ deveni evoluând,/ parte din cultura lui ;/ nici nu poate să conceapă/ să nu tragă la măsea,/ ori să trag’ un şmen, o ţeapă,/ alfel, n-ar fi “careva”,/ Şi-uite-aşa, azi, mai deştept,/ (asta nu o spunem noi)/ singurel se trage-n piept/ Şi se ia de maimuţoi.  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Ghitu
de Knulp la: 02/12/2007 16:47:50
unul din primele spectre despre care imi pot aduce aminte este un prieten al parintilor mei, nea ghita sau ghitu. era cel ce-mi dezlega sireturile la papuci in copilarie, hlizindu-se impreuna cu mine. prototipul jucausului, ghitu cel desirat, cu urechile clapauge. ghitu cel fost alcoolic, cel mucalit cu privire trista. era vecin cu noi, se mutase cam in acelasi timp cu nasterea mea. i-a ajutat pe ai mei la botez, facand scaune, mese, era un tamplar priceput. avea la vreo 35 de ani, o nevasta frumoasa mai tanara, pe care o venera si nu iesea din cuvantul ei. ce-mi aduc si acum aminte de el ii sunt urechile mari si blegi si degetele lungi, subtiri dar puternice. un lucru de care-mi aduc aminte  ...continuare .
20 comentarii
modifica
Uitat
de swallow la: 02/12/2007 15:47:20
te privesc printr-un ciob de sticla,/ ca sa fii mic si urat,/ ca sa pot sa te lipesc de pamant./ ma alergi printre batranii stejari../ as vrea sa te plantez in cea mai uitata padure../ ahh,dar ochii tai verzi,parul tau negru si lung nu ma lasa/ sa te uit undeva-n lume../ ahh,parul tau negru si lung si ochii tai verzi nu ma lasa..
13 comentarii
modifica
O ZI
de Knulp la: 02/12/2007 15:42:30
am plecat inca din noapte pe asfaltul umed in speranta unei zile calde. aveam o bine pregatita zi a noastra, un rasfat mult asteptat. speram, gonind pe autostrada sa prindem rasaritul./ orice poveste are un inceput, orice zi un rasarit. ti-am spus doar, ca accept ideea ta de a considera o zi ca fiind o viata in miniatura. am intrat in joc, priveam intinsi pe spate in iarba cruda un soare mult prea bland si ma simteam din nou copil. emotia imi traversa un corp prea mare, prea greoi, ma pacaleam cu jocul tau, visam noi inceputuri. ne-am sarutat in umbra unui soare nou, parea ca prima oara. simteam ca tu te bucuri iar de viata, eu iti sopteam, tu imi sopteai, cuvinte dulci, prostesti, naivit  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Dar
de irma la: 02/12/2007 14:49:51
maine as vrea sa-mi imprumut o aripa. sa-ti stergi tamplele cu ea si-apoi sa mi-o inapoiezi impreuna cu una de-a ta. sa le contemplam plutirea pana cand privirile noastre se vor incetosa tandru./
30 comentarii
modifica
Fata din Castel
de diana vlase la: 02/12/2007 11:50:38
din camera ei de intunecata, se putea vedea oceanul. un geam subtire si inalt, la care ea nu putea ajunge, era singura sursa de lumina a camerei. pe tot parcursul zilei, dunga de lumina isi muta locul si isi modifica dimensiunile... iar noaptea era un intuneric bezna, asta exceptand noptile cu luna plina, cand o dara de lunima bolnavicioasa ii patrundea in camera. dar il putea auzi... oceanul. il auzea cand se framata, cand era linistit, cand il durea trecerea unui vas.../ ea ramasese inchisa aici, nemuritoare, de pe vremea scripturilor. cladirea se transformase intr-un muzeu, numai ca aici, la ultimul nivel, nu reusise sa ajunga nimeni, niciodata. acum cateva sute de ani, chiar auzise o voce  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Paşi
de Valix la: 02/12/2007 11:08:45
când intri într-o mânăstire/ paşii nu-ţi răsună ca pe pavajul/ supermarketului de la margine/ de oraş ori a dughenei/ de la colţul străzii./ la curtea de argeş aveau/ un sunet sfielnic cu vibraţii / de enigme subite,/ în catedralele gotice paşii/ mi-au spart timpanele siderale,/ cat p-aci să leşine în mine/ nisipul;/ nu ştiu n-am fost prin templele/ faraonilor să-mi deapăn cronologia / bătăilor inimii,/ nici prin templele lui/ budha sakiamuni să aud/ paşii gangelui ce sunete/ zvâcnesc din mal în mal./ tare-s curios să ştiu / cât de zadarnic pot răsuna paşii/ în rai sau în iad,/ depinde.
3 comentarii
modifica
constanta buzea
de myre1 la: 02/12/2007 09:59:23
"voronet" de constanta buzea/ ne întoarcem cu dor unde-am fost şi-am iubit/ pe pămîntul umbrit al bătrînul schit./ ca un cric rătăcit, ca un veac subţiat/ suntem muţi cînd vorbim despre ce ni s-a dat./ noi mereu căutăm un albastru de preţ/ ce-ntr-un veac este cer şi-n alt veac voroneţ./ pe pămîntu-ncuibat cu sămînţă de somn,/ cresc copaci rămuroşi, pirostrii pentru domn./ dar aceşti vechi pereţi spun într-una ceva,/ ca şi cum ar boci, ca şi cum ar cînta./ poate-albastrul la care fiii noştri revin,/ este limba romînă tradusă-n senin,/ poate carii stelari noaptea turlele rod,/ poate-altaru-i un pod, poate-albastru-i un cod./ o, aceşti vechi pe  ...continuare .
56 comentarii
modifica
banala 2
de aqua la: 02/12/2007 08:24:09
in loc de declaratii/ am sa-ti daruiesc o campie/ imensa,/ verde/ si pustie./ in mijlocul ei,/ sfidand nemarginirea,/ o usa./ inchisa./ in spatele ei/ sufletul meu/ ciocanind incet/ cu un deget mic/ de dragoste/ la usa./
13 comentarii
modifica
Jurnal de bord (21)
de alex andra la: 02/12/2007 06:45:54
sunt în aer de când mă ştiu. văzduhistă/ Şi totuşi ne schimbăm. teoria mea, conform căreia nu poţi umbla la natura omului, pică. nu că aş fi devenit mai îndemânatică, doamne fereşte. la fel mi se înnoadă aţa de câte ori cos ceva, ca prima dată când am pus mâna pe ac şi aţă. e o fatalitate. Şi doamne, ce mi-ar fi plăcut să mă fac croitoreasă ! pardon, stilistă ! am avut la viaţa mea şi vreo trei maşini de cusut. dar toate erau „defecte”. Încurcau aţa. Şi totuşi, aceleaşi degete alergau destul de sprinten pe clape. iar acum pe tastatură. nu la natura fizică mă refer. mi-a dispărut timiditatea. când ? cum ? nu ştiu./ mare aniversar  ...continuare .
21 comentarii
modifica
what if...?
de irma la: 02/12/2007 00:33:03
intotdeauna m-a fascinat mitologia si mai ales povestea troiei. in seara asta, cadou de ziua nationala si a lui insusi proteveul a dat filmul, super-productia troia. frumooos, actori secsi, imbracati hot couture dupa moda de acum mii de ani. ma rog, nu despre film vreau sa vorbesc, cu putin noroc sa vorbim, acum./ vreau sa vorbesc despre legenda in sine. am iubit troia, pe hector si priam. nu zic si grecii erau tari. isteti nevoie mare, uniti, viteji, unsi cam cu toate alifiile care pot face ca niste personaje sa fie iubite, sa devina simboluri ale umanitatii./ dar as da orice sa fi fost acolo la momentul ala in pielea lui priam, sa iau eu deciziile in locul lui. i-as fi jupuit de vii pe  ...continuare .
19 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: