arhiva: 05/12/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Remember
de apol la: 05/12/2007 20:43:43
zboara vulturul deasupra muntilor stan-/ cosi/ pamantu-i piatra dezgolita/ un soare lumineaza/ strecurandu-si firele/ amagind colturi agresive./ condorul observa / cu-o vaga stare de neliniste/ pietre mari roscate/ ce domina/ vecinatatile./ auzu-i fin distinge/ tremurul in solzi/ al clopoteilor invingatori/ amintindu-i de cea plecata/ pe stanci inchipuite/ de somnu-i plin./ intr-o clipita / o ratacita raza/ cuprinde-o pana dantelata/ pitita-ntre giganti/ si leganata de o boare./ pana devine curcubeu./ ca o sageata gand/ coboara / si o prinde/ in ciocul acvilin/ apoi / o urca / pe stanca cea inalta/ in cuib/ ca s-o priveasca/ si puii/ lui/ orfani./ /
5 comentarii
modifica
teorii intunecate ale lumii
de cashpik la: 05/12/2007 15:46:30
teorii intunecate ale lumii/ / propun să facem o scurtă călătorie imaginară in lumea folclorului si a supoziţiilor care se sustrag din acest izvor nesecat de informaţie./ cum s-a creat lumea? una din cele mai stupide intrebari existente, cred, până acum.e adevarat că ne aflăm intr-un proces continuu de dezvoltare si că pe zi ce trece omul e tentat sa renunţe la eticheta de homo sapiens pentru a face loc unei noi generaţii. au trecut mii de ani si chiar dacă civilizaţia umană nu a incetat nici o clipă sa evolueze incă nu a fost capabilă sa dărâme supoziţii mistice sau mai puţin mistice./ big-bang si s-a creat planeta albastră , o teorie destul de plauzibilă i  ...continuare .
15 comentarii
modifica
Joc nou - locutiuni
de thebrightside la: 05/12/2007 13:40:40
se da o locutiune verbala careia trebuie sa i se gaseasca sinonimele, nu verbe, ci locutiuni./ daca aveti rabdarea necesara am putea sa-o si numerotam pe fiecare, sa vedem cate gasim./ par example:/ 1. a trage la aghioase/ raspuns: / 2. a da cu porcu'/ 3. a trage un pui de somn/ 4. a face nani/ urmatoarea, adica / 5. a trage mata de coada/ evident ca dupa ce ati inscris stiu io cate sinonime va trec voua prin minte, trebuie sa continuati jocul introducand o locutiune noua. /
64 comentarii
modifica
Presuri si mochete
de arthur la: 05/12/2007 13:13:45
cine nu s-a simtit dus pe aripile "vantului" (ptiu, pusca pe limba fni-ului), sau, in romana neaosa 'cu presu'?/ cata frustrare, cate ilusiones pierdute/ memoria nu-mi joaca feste :) cand imi vin in minte vorbele de duh ;) al unui ex prefesor care zicea ca "voi nu ma duceti pe mine cu presul, ci cu covorul persan, dar asta...e alta gasca"/ sa-mi fie rusine ca nu m-am facut tesator si ca nu am invatat sa bat la razboi, macar iesea din kent in kent (alta vorba de 'duh' din epocaluminii stinse) ceva , cumva...mai aluneca presu' si altfel/ ca atare, concluzionand in baza esperientelor mai sus pomenite, cine nu are presuri, sa-si cumpere macar de-o mocheta, doua...atat ca sa nu fii tras..pe sfoara  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Una buna, pe zi.
de M a o la: 05/12/2007 12:05:04
daca tot vin sarbatorile si vrem sa ne punem bine unii cu altii si cu zeul lui jenny, iaca, deschid catastifu' unde fiecare-i liber sa scrie sub forma de lauda de sine, ce fapta buna a facut in ziua in care scrie. se accepta doar doua pe zi. iar pentru ca ezemplul personal ii cel mai bun start, incep eu:/ dimineata l-am scos pe unu' cu masina din noroi, iar mai tarziu, pe la 10, i-am tras un spitz in cur unui pusti care chinuia o matza. parol!
450 comentarii
modifica
Bucurestiul meu iubit, cat imi esti de drag!
de Yuki la: 05/12/2007 11:01:09
probabil ca exista o logica ascunsa a traficului din bucuresti pe care eu nu pot sa o prind. acum vreo doua joi a ploua de-a rupt, totul era blocat, eram la budapesta pe la 7 seara si incercam sa ajung acasa. dupa 20 de minute de stat in statie, in ploaie m-am hotarat: pe jos pana la tineretului,3 statii cu metroul, apoi troliebuzul, apoi iar pe jos. salvatoare idee, dupa o ora si ceva eram acasa ( necesitate de a explica ceva in paranteza: acu’ 10 ani pe vremea cand eram bobocel in liceu acelasi drum, din aceiaisi staie catre aceiasi locatie imi lua fix 25 de minute, door to door). ieri seara—marti-- din nou ploaie, din nou 7 seara, tot budapesta, aceiasi dorinta: sa ajung acasa. dupa vr  ...continuare .
29 comentarii
modifica
cântă-mi de leagăn
de Lady Allia la: 05/12/2007 09:06:14
cerul şi-a închis toate bisericile pentru mine mamă/ a devenit doar un drum bătrân şi istovit/ norii par nişte grote în care ecoul rugilor are doar dus, fără întors/ sufletul meu strigă, strigă,...strigă, dar nu se aude. e mut în el./ în tăcerea lui singurele sunete sunt doar întrebările ce-mi viscolesc în tâmple!/ pe fruntea mea cresc griji şi dureri mamă, iar vulturii ţipă a dangăt în zborul lor rotund/ azi alerg la tine ca şi cum drumul meu s-ar termina în faţa ta/ îngenunchez şi-ţi strâng în pumni sânii ca şi atunci când îmi adăpai setea din suflet cântându-mi de leagăn/ ei sunt altarul pe care buzele mele căutau viaţa / ...şi atunci/ ...şi a  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Prezenta inainte de anul nou
de giocondel la: 05/12/2007 04:48:51
/ ca sa nu mai am reprosuri ca 'ciripesc' prea rar, fac si eu prezenta-scrisa- la cafenea...fara enteres ce poarta fes dar si fara ceva interesant de spus./ interesanta este tehnologia totusi...scriu aceste cuvinte, in masina, trecand prin munti inzapeziti, in colorado. nu, nu conduc dar ma minunez si eu de cat a mai evoluat stiinta, ca vorba aceea: m-o facut mama oltean, dar am vazut primul televizor color decat pe la 10 ani... / la multi ani si un an nou fericit tuturor./ si traiasca oamenii de stiinta care nu inceteaza sa isi imagineze si sa inventeze tot felul de dracovenii.
39 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...