arhiva: 08/12/2007


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Buna, eu sunt Oana!
de diana vlase la: 08/12/2007 19:45:02
buna ziua. ma numesc oana si sunt dependent de fluturi. nu as putea sa las sa treaca ziua, fara sa vad un fluture... zburand. cand eram mai mica ma duceam in cimitire. acolo sunt cei mai multi fluturi, ati observat? da! pentru ca in fluturi se transforma sufletele oamenilor care pe lumea cealalta devin ingeri./ pacat... in ultimul timp vedem din ce in ce mai putini ingeri... fluturi. asta pentru ca oamenii nu mai sunt buni. se duc dracului, toti in iad. o sa ajunga iadul ala mai rau decat capitala chinei. o gramada de suflete ingramadite pe metrul patrat. stiti ca se spune despre razboaie ca sunt bune ca sa mai imputineze oamenii. cacaciosii astia de oameni! oare in iad nu s-ar putea arunca o  ...continuare .
19 comentarii
modifica
Scrisoare catre Mos Craciun
de Valeriu Cercel la: 08/12/2007 19:15:54
sclisoale cǎtle mos clǎciun/ mos clǎciune, mos clǎciune,/ anul ǎsta tot, pe bune,/ cǎ am fost bǎiat cuminte,/ am la tine-o lugǎminte :/ noaptea aia de-ai sǎ vii,/ nu-mi aduce giucǎlii,/ n-am nevoie de patine/ sau vle-un tlenuleţ pe sine,/ nu vleau puscǎ, niţi pistol,/ oli vle-un ulsuleţ nasol,/ sǎ n-aud de tlotinetǎ,/ niţi volbǎ de tliţicletǎ,/ sau vleo balcǎ cu motol,/ vleau si io un flǎţiol,/ cǎ fiind singul meleu/ habal n-ai cât mi-e de gleu,/ n-am cu ţine mǎ giuca,/ povesti sau discuta/ chestiuni ca întle flaţi,/ sau gagici, ca-ntle bǎlbaţi,/ cǎ volbind io cu mǎmica/ si tǎticu’ si bunica,/ am concluzionat, sǎ stii,/ cǎ doal tu mǎ poţi selvi :/ sti  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Cetateanul antieuropean (II)
de Stefan Doru Dancus la: 08/12/2007 17:33:36
o să ajungem cu toţii pictaţi pe biserici, mâzgăliţi rapid prin/ w.c.-uri publice, o să fim uşor de recunoscut, uite-i,/ o să strige căutătorii de muzee./ (eu să simt înflorindu-mi în ochi volţii/ bezmetici ai reflectoarelor, apoi căzând petală cu petală/ pe cimentul plin de mulţimi vide)./ - iată de ce v-am minţit -/ cu gesturi marţiale voi îndesa în sacoşă putoarea unui/ batalion de soldaţi, crima, pedeapsa, adulterul, îngerul, plasma/ din care este făcută lumea/ şi pe urmă calendarul, bălegarul limbilor pământului/ foşgăitul hematiilor din orbitele mele ţăndări/ şi iar: bâtele, ciorile, scursorile nopţilor altora/ portocaliul păcatului me  ...continuare .
1 comentariu
modifica
În care unii cad în plasă, iar alţii intră în pămînt - II
de u incercare la: 08/12/2007 16:21:36
În care unii cad în plasă, iar alţii intră în pămînt - ii/ Încãperea în care se află dã spre o cîmpie. dintre sute de cîmpii, una e aici, la doi paşi. se termină aproape de fereastrã cu un început de pantã. În dreapta se zãreşte o cortinã de copaci. dincolo de cortină sînt marile poveşti ale cîmpiei. toate personajele sînt acolo, înăuntru, aşteptînd. poţi bãnui cã este de fapt o lizierã, dar e o pãdure adevãratã. ochii se rostogolesc înapoi. Începutul de pantã, aici sus, într-o oarecare siguranţă, îi convinge să rãmînă reticenţi. cum le-ar sta rãsturnaţi în lanul de grîu care inundă cîmpia. doi ochi verzi pe o patã galbenã. la prim  ...continuare .
1 comentariu
modifica
De ce iubim telenovelistele
de lafemme la: 08/12/2007 15:16:13
e imposibil sa nu le iubesti….. pasional sau molcom, zambind pe sub musteti sau pur simplu asa cum iubesti cafeneaua din colt in care n-ai intrat niciodata din cauza perdelutelor inspaimantator de rosii de la ferestre. / fie ca e vecina de palier pe care in secret ti-o imaginezi seara cu bigudiuri de can-can, mirosind a tocanite cu iz de ceapa arsa, fie ca e tipa cu fusta mulata si scurta, unghii lacuite si ochii visatori. degeaba ne prefacem ca n-o intelegem, degeaba o ridiculizam de cele mai multe ori, era normal ca ea sa fie aici, ea nu e un miracol, nu e nici o intrebare a carui raspuns provoaca dezbateri indelungi prin carti butucanoase, nu e nevoie de instrumente complicate sa o disec  ...continuare .
21 comentarii
modifica
Vals
de Valix la: 08/12/2007 11:23:20
veniţi,/ s-a descoperit nemurirea / pe internet,pe tastaturi/ şi milioane de linkuri,/ veniţi,/ se poarta genialitatea pe frunte/ ca şoimul pe braţ-/ instrument de vânat în alţi evi/ mai puţin luminoşi/ cerul a mai rămas totuşi/ în crisalida lui/ mai o clipă,/ după care se va ivi/ fluturele alb/ şi va valsa/ buimac.
5 comentarii
modifica
De veghe
de Valix la: 08/12/2007 10:55:58
stareţ peste neizbăvitele stele/ din cer,doamne/ aduni cu silinţă sub tâmple / şi-adulmeci mirosul de lemn/ tămâiat şi sonor/ ca toaca ce-o baţi în înalt,/ umilinţa rămasă slobodă / în pădure se-ntoarce/ la tine înzecit,/ răsfoieşti psaltirile-n ceruri/ filă cu filă şi veghezi/ la nepotrivirea de pricini/ din lumea asta/ în care ne poticnim/ şi şchiopătăm
2 comentarii
modifica
boemă piaf
de alex andra la: 08/12/2007 07:49:33
îmi ascult cd-ul preferat la vie en rose milord/ ce contează că e zgâriat stai la masa mea / quand il me prend dans ses bras/ şi-mi şopteşte vorbe fără şir la terre tourne este/ un adevăr numai al meu îmi răsar sori fără număr pe umărul drept/ îmi creşte tatuaj pasăre măiastră il me dit des mots d’amour/ cu gura sărată pe tâmplă-mi scrie poeme de nebunie / încet mă înalţ pe vârfuri de munte vultur dând roată iubirii eşti îi spun/ când mă aduce cu tălpile pe pământ mi-e deja prea târziu pentru cuvinte/ şi mi-e bine atât de bine milord nu plânge garçon trece vinul în contul meu/ două umbre ale zorilor pe malul sene  ...continuare .
10 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...