arhiva: 10/02/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Suflet la purtator
de Cri Cri la: 10/02/2007 22:58:00
cred ca vi s-a spus macar o data, cu naduf sau la modul amuzat: "ai scos sufletul din mine!". poate c-ati si facut aceasta afirmatie sau macar ati gandit-o./ ori, poate ca sunteti mai "cumintei" si nu vi s-a intamplat./ totusi... ce va spune formularea "a scoate sufletul din om"?
31 comentarii
modifica
Pictura in Grecia Antica
de Ruxytza la: 10/02/2007 20:50:00
mutrisoara de midineta (tanara lucratoare sau vanzatoare in magazine sau in atelierele de croitorie si de moda din paris) cu nasul in vant si buzele prea rosii, cu ochii care invadeaza jumatate din fata, cu un carliont pe frunte si par mult pe ceafa. nu este o schita a lui tolouse lautrec, ci un detaliu dintr-o fresca care impodobea palatul de la cnossos din creta cu vreo 1500 de ani inainte. alte picturi inca si mai vechi sau contemporane ne lasa aceeasi impresie de spontaneitate proaspata: o pisica la panda cu labele incordata, arcuindu-se gata sa sara in spinarea unui fazan sau un grup de doamne care la o tauromahie etc. artistii epocii nu se incurcau in reguli. ei priveau natura  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Crini trecuţi
de Lexis la: 10/02/2007 17:42:00
particule de praf/ neclintite de pe pozele / În rame rumegate de timp/ putrede-amintiri de sticlă ocrotite/ cadavrele sufletelor mistuite/ de focul feminin./ meleaguri bântuite / de portrete si cuvinte/ poteci bătute de ploi, de cântece, / de palme reci şi pântece,/ iubite căni din care sorbit-am/ cenuşa vremurilor socotite/ calculate sentimente nesimţite,/ ca in final, să fie ce?/ doar uitate,/ uitate voit sau senilitate./
1 comentariu
modifica
Ce am avut, si ce am pierdut?
de munteanu rodica la: 10/02/2007 13:38:00
ma gindesc la visuri./ nu la visuri ca derulare de imagini in somn./ la visuri ca aspiratii, ca dorinte si teluri implinite sau nu./ la realizari si esecuri./ la cei care au ales dintr-un motiv sau altul calea plecarii.si-au implinit visurile sau nu? sau poate chiar le-au depasit./ la cit de frumosi sint oamenii care-si permit sa viseze.nu visatorii, nu./ ei sint altfel :)/ nu este o conferiinta "spovedanie"ci ,una in care oricine vrea sa comenteze , e binevenit, cu rugamintea de a citi bine titlul.
27 comentarii
modifica
o zi obişnuită...fragment...
de Lady Allia la: 10/02/2007 12:20:00
...dimineaţa...este cel mai plăcut moment al zilei..., când totul este linişte şi culoare, când soarele uneori apare timid inundând cerul de lumină, împrejurimea tace şi pluteşte în vis..., iar în zilele de vară...ciripiturile păsărelelor îţi încântă auzul asemeni unei explozii de muzică divină...te încălzesc şi zâmbetul mereu apare.../ ...dintre copacii din faţa blocului se aude un ţipăt de şoim..., iar eu iubesc strigătul acela...nu aş vrea să dispară niciodată....este asemeni unei chemări la zbor şi visare, la libertate. Îl văd uneori ridicându-se spre cer cu aripile lui mari şi frumoase...plutind ca o adiere lină în cercuri, cercuri..., iar apoi  ...continuare .
4 comentarii
modifica
floare de cireş
de Lady Allia la: 10/02/2007 12:17:00
am să urc treapta ce stă suspendată/ deasupra frunţii tale încărunţită de viaţă/ şi am să îţi sărut norii cu fiecare mângâiere/ ce mi-a fost furată de timp.../ am să închid o vreme ochii sufletului/ şi am opresc timpul dintre noi/ dăruindu-ţi zâmbetul iubirii mele/ şi micuţa floare de cireş care vrea să strălucească/ sub bobul de rouă.../
4 comentarii
modifica
are importanta ce sex ai in discutia pe cafeneaua.com?
de limpede la: 10/02/2007 11:07:00
conteaza pentru voi daca cel cu care faceti schimb de replici pe diferite teme e barbat ori femeie?/ putem sa ne dam seama de sexul celuilalt?/ mie chiar nu-mi pasa daca eu un el ori o ea "dincolo"./ daca ai sti sexul celuilalt ar diferi raspunsul?
77 comentarii
modifica
Ora de compunere (4)- "Cafeneaua lui admin, vazuta prin luneta"
de Intruder la: 10/02/2007 08:03:00
userul "cappuccino" mi-a dat ideea temei din editia a iv-a. / va provoc sa compuneti in stilul lui sam bobrik si ron clark, dar cu mai multe personaje...:) / ...sau cum vreti voi, in proza sau versuri. / astept nervos creatia lui cappuccino si alea mici, de motzok. / succes!
30 comentarii
modifica
Happy Valentine's day !
de Valeriu Cercel la: 10/02/2007 03:15:00
/ În fiecare an sărbătorim/ de sfântul valentin, cu pompă mare,/ iubirea, şi pe cei care-i iubim,/ cu daruri, sărutări şi o urare,/ iar eu, că-s iubăreţ de mititel,/ fără să fac nicicum discriminare,/ o listă am de ani în portofel,/ cumva să nu produc vreo eroare :/ iubitei mele, ce-o iubesc cu foc,/ i-am luat cadou şi-o spun fără ruşine,/ Înc-un inel, cu piatră la mijloc,/ fi’n’că-s nebun, da’ şi ea după mine,/ lu’ şefa mea, îi duc nişte bomboane/ de ciocolată, s-o mai îndulcesc…/ sincer să fiu, când nu-i în bune toane/ mai am şi altceva s-o liniştesc,/ apoi pe listă-i a mea secretară,/ ce-mi tine socotelile la zi,/ am să o scot la re  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Alina-Bucuria clipelor ramase
de Balea Robert-Gabriel la: 10/02/2007 01:37:00
inceput.in prima zi de liceu imi pareai asa cunoscuta,nu stiam unde te mai vazusem,mi-a luat aproape o saptamana sa imi amintesc..imi aduc aminte ce mult imi bateam capul sa aflu de unde vii si cine te-a adus atat de aproape de mine...poate soarta..aceea soarta care mai tarziu ne-a indepartat./ in zilele care au urmat eram preocupat sa imi cunosc noii colegi,scoala,profesorii etc.,apoi toata atentia mea era indreptata catre tine.zi de zi vroiam sa te strang in brate cu putere,sa simt ca esti a mea,sa nu te las niciodata.nu stiam ce sa fac in preajma ta,cu toate ca ma descurcam foarte usor in celelalte situatii,tu parca ma blocai,nu mai gandeam cum trebuie,nu stiu ce era..neputinta mea ma face  ...continuare .
2 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...