arhiva: 04/02/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ulise
de Marcus Atilius la: 04/02/2007 21:18:00
poate aţi încercat să citiţi ulise romanul lui joyce şi v-a fost greu să treceţi de jumate. este destinul aşteptat al acestei carţi în mâinile cititorului obişnuit. <!--break-->care sunt admiratorii săi în prezent, cine citeşte o asemenea carte din pură plăcere? cine o ţine pe noptieră lângă pat şi citeşte cu sfinţenie din ea înainte de culcare? stim că este una din operele studiate in profunzime, una dintre cele mai analizate şi interpretate, dar cunoaşteţi pe cineva care să o ţină la loc de cinste în bibliotecă? care să şi-o ia peste tot ca un obiect mult preţuit? aţi auzit de cineva care s-o fi citit aşa cum trebuie, adică pe nerăsuflate de la cap  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Drogurile, lacatul meu
de Lexis la: 04/02/2007 19:29:00
ingerii sa imi vegheze cugetarile cat o sa fiu in viata....ingerii stau in cer dar iata ca a coborat unul pe pamant./ era noroi mult pe strada si ma stropeam adeseori pe piciorul drept,cel stang era curat.nu aveam nevoie de motive ca sa cred ca e un semn...era doar noroi.doua ore dormite intr-o noapte te fac sa nu fi om a doua zi iar deasupra pamantului pe care mergi,sa ajungi sa plutesti.mi-e teama de ce am devenit si de ce gandesc,ma rasfrang asupra gurilor de esapament pe care le inspir iar viata mi se ineaca intr-o punga cu bronz.punga de sperante si bronzul de fulgerele luminii de la 6 dimineata sunt cheile de la usi./ stau pe fotoliu si ma uit in go  ...continuare .
17 comentarii
modifica
biologică
de alex andra la: 04/02/2007 17:17:00
eram într-o dulce simbioză / tu trunchi semeţ/ eu liană unduitoare/ tu nevoia mea de rădăcini/ eu gura ta de aer/ tu pământul meu ferm/ eu visul tău de zbor/ până când într-o zi gri te-am pierdut în mine/ ai intrat prin osmoză / precum infractorul prin efracţie/ m-ai lăsat grea de tine/ cu picioare de lut/ şi fără vise/ va trebui într-o bună zi să te nasc/ printr-o lacrimă/ ori printr-un atac de cord/ /
9 comentarii
modifica
Dragoste împlinită
de kristyminolteanu la: 04/02/2007 16:42:00
dragoste împlinită/ te-am întâlnit când nu credeam în viaţă/ când eram trist şi foarte-ndurerat/ nu mai aveam curajul să privesc în faţă/ pe nimeni; însă tu m-ai învăţat./ când te-am văzut, nu am ştiut/ că tu vei fi persoana lângă care/ o viaţă mult mai minunată-am început/ Şi mult mai bună lumea acum îmi pare./ nici afrodita din olimp nu se compară/ cu frumuseţea ta, cu care eşti dotată/ tu eşti frumoasa critis domnişoară/ cea pentru care cearta zeilor a fost iscată./ cu părul tău lung, negru, minunat/ Şi ochii tăi frumoşi ce par mărgăritare/ cu trupul tău frumos, ce pare-a fi sculptat/ eşti mai celeb  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Despre iubire
de kristyminolteanu la: 04/02/2007 16:39:00
despre iubire/ iubirea cere sacrificii pentru-al ei nume/ ea totul vrea să-i dai din ce-i al tău/ În schimbul unei fericiri pe-această lume/ ce nu va dăinui; apoi îţi va fi greu./ dar eul tău nemulţumit nu-ndură/ aceste nedreptăţi croite de a lumii soartă/ Şi caută neobosit o inimă cu mult mai bună/ alăturea de care viaţa-i minunată./ Şi nu-i uşor acum ca să gândeşti/ În lumea asta plină de minciuni şi ură/ o inimă cinstită pe care s-o iubeşti/ Şi viaţa alătutra de ea să ţi-o trăieşti./ dac-ai găsit-o nu uita în viaţa ta/ păstrează-ţi fericirea şi fi prudent cu ea/ ai grijă de acum de anii tinereţii/ căc  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Scrisoare critică
de kristyminolteanu la: 04/02/2007 16:38:00
scrisoare critică/ / e greu a scrie câteva cuvine/ unui prieten ? oare nu se poate/ de el să-ţi mai aduci puţin aminte/ Şi o scrisoare să-i trimeţi sau carte ?/ când singuri prin străini ai apucat/ Îţi este greu când veste de la ei nu ai/ Şi te întrebi mereu dacă pe tine te-au uitat/ te tot gândeşti la ei şi singur vrei să stai./ eşti trist atunci şi viaţa-ţi pare tristă/ Şi tot aştepţi acele rânduri scrise/ de unul dintre ei, iar aşteptarea-i lungă/ Şi te scufunzi tot mai adânc în vise./ / unde-i dorinţa de a şti mereu/ ce face fiecare în acest moment/ de ce din toţi, doar unul singur numai eu,/ de viaţa fiec  ...continuare .
5 comentarii
modifica
de care automobil vrei?
de sarsilovici la: 04/02/2007 12:04:00
stand asa intr-o zi 'ca bou pe coada' cugetam asa cu mine:mai ce-mi lipseste ca sa am o viata super fericita?/ mi-am raspuns cu o lista lungaa tare! din toate mi-au ramas ochii pe una:masina!/ da taica masina e chestiunea de-mi trebuie!/ in fond e un obiect si pentru mine inca unu tare simpatic!/ acu de care sa-mi i-au? e visele is multicele da e vorba si de gologani!/ - mi-as lua una mai mititica simpatica si sa nu fie gurmanda;/ - mi-as lua una 'beton' sa impresionez; / - mi-as lua una cu tranctiune spate'/ - mi-as lua una mai maricica asa sa incapa in ea;/ - mi-as lua una neagra;/ - mi-as lua gandul...brrrr asta nu!/ pana la urma mi-as lua ceva de sa se cheme masina !/ e tare bine sa te  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Comunicarea virtuala: pro si contra
de Intruder la: 04/02/2007 11:57:00
uneori, comunicarea virtuala este ca un abis. / o vizualizare terifianta se gaseste la http://www.cafeneaua.com/node/view/11921/ vi s-a intamplat vreodata sa aveti impresia ca vorbiti peretilor? / de cele mai multe ori, acest tip de comunicare este utila si ieftina dar se-ntampla sa ne lovim de neintelegeri, presupuneri, neclaritati. / pe cafenea, majoritatea nu ne cunoastem intre noi... sau daca ne cunoastem, nu stim. / de cate ori mesajul a ajuns direct "la tinta"? / de cate ori ati fost intelesi? de cate ori ati priceput exact? / de cate ori ati constatat ca mesajul vostru a ajuns la "destinatie" contra-facut de "destinatar"? / sa vorbim putin de posta electronica, messenger, chat si caf  ...continuare .
116 comentarii
modifica
Clipe Albastre
de Feiticeira la: 04/02/2007 09:49:00
...fâşiile de o lumină rece, aproape morbidă, penetrau timid încăperea. era trecut de miezul nopţii. În cameră, lucrurile păreau doar o umbră a ceeea ce ar putea fi. la fel ca relaţia lor. spontană şi ciudată. Întinsă în patul cu lenjerie bleu, cu privirea fixată spre geam, privind în gol, ca un copil invalid ce refuză a se juca cu fleacurile lipsite de viaţă numite jucării, veronica aştepta ceva ce părea să întârzie a-şi face simţită prezenţa. unii îl numesc vis. alţii speranţă. ea prefera să-l numească simplu – paul. / se auzea doar respiraţia ei parcă mută şi amorţită , temându-se că ar putea speria gaura din cearşaf – locul gol din pa  ...continuare .
6 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...