arhiva: 07/02/2007


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ma asez o secunda si ma reconstruiesc
de Flori de dor la: 07/02/2007 23:09:00
si daca timpul trece fara tine, ce faci? uiti sa traiesti? uiti cine esti? tot ce este in jur te opreste din a te descoperi pe tine, asa cum esti. te opresc masinile care claxoneaza. te opresc stirile de la tv care au un soi de violenta mai mare decat subiectul violentei. te opresc ideile preconcepute si prejudecatile unei scoietati care este atat de bolnava ca alta treaba nu are decat sa te judece pe tine. te opresc inclusiv limbile ceasului cu baterie atarnat vulgar de un perete in loc de icoana. tic-tacul acesta iti aminteste de fiecare clipa pe care ai pierdut-o in trafic dimineata sau seara si cat de fericit esti o secunda in pat sub plapuma./ dar daca te asezi pentru o clipa si precum  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Fragmente de amintire
de flavie la: 07/02/2007 21:24:00
eu..tu..”et omnia vanitas”..iar bucata de matase albastra e moarta de mult ..roasa de timp,fasie cu fasie..doua umbre,prinse si despartite de un albastru candva viu../ -m-am plimbat azi prin parc..stii../ vocea mea se voia impenetrabila..dar tu erai departe..ca si mine,de altfel..doi straini care se priveau in ochi..care avusesera sau nu ceva...se poate sa fi fost numai o iluzie../ am zambit si am iesit din camera...mi-am luat un mar verde,dulce-acrisor,din fructiera de argint,frumos lucrata manual,mi-am luat cartea si m-am trantit pe canapea./ treceam dincolo de paginile cartii../ m-am plimbat prin parc azi./ alte rasete in seara de vara,o alta ea care zboara,aplaneaza ca un fl  ...continuare .
4 comentarii
modifica
O migrena de Culori vestede - continuare -
de ella stefana la: 07/02/2007 20:34:00
pe straduta vesela din orasul din mijlocul lumii zimbea strimb doamna ratusca. acolo toata lumea zimbeste - pe straduta vesela. dar doamna ratusca se afla acum pe aceasta straduta pentru a adauga si mai multa veselie, caci doamna ratusca acum isi recapatase casuta plutitoare de la marginea paradisului. si fericirea ei facea ca milioane de stele rosii si sori albastri sa atirne spre cer dinspre orasul din mijlocul lumii, intr-un joc de baloanme de lumini, unele mai diforme ca altele.../ zizou o zari pe doamna ratusca, iar cind aceasta il zari la rindu-i il improsca imediat cu itele veseliei. zizou fu prins in fire de sticla luminoasa care il paralizau de frica./ -hai, zizou, da drumul fericiri  ...continuare .
2 comentarii
modifica
IGNORANTA – PACAT CAPITAL
de maria de las maravillas la: 07/02/2007 11:44:00
la nu mai mult de 50 metri de casa del libro de pe gran via (a se vedea mircea eliade - personalitate internationala) se afla strada montera. orice roman caruia i se face dor de dulcea sa idioma daca trece pe aici, lucru sigur ca o va auzi. se numeste aceasta strada - la calle de las putas - va las sa deduceti singuri sau sa traduceti. majoritatea sunt romance./ de aici o evidenta care nu poate fi contestata, aceea ca exista romani care ne fac mult rau. realitatea pura si dura este acest rau sare in ochi si pune amprenta pe intreaga natiune./ deci in ce masura, fiecare dintre noi care traim in strainate, in afara de propriul exemplu luptam ca sa schimbam aceasta imagine. sa ne facem “mea c  ...continuare .
16 comentarii
modifica
fara
de Sane la: 07/02/2007 11:27:00
contururi trasate de picurii ploii in baltile lumii…asta suntem. / un pic – o emotie, si balta creste si creste si ne transformam si/ traim in functie de picurii care ne creaza… de-aia sunt trista acum/ ploaia a hotarat asta ultima data cand a privit balta noastra/ prea eram fericita si increzatoare si balta seca/ acum o umplu incet, dar sigur si ploaia simte din nou/ multumirea/
2 comentarii
modifica
Ne-am strigat unul pe celălalt
de Ovidiu Ivancu la: 07/02/2007 06:40:00
ne-am strigat unul pe celălalt/ până când ne-a răspuns un al treilea./ ne-a plăcut atât de mult să ne auzim vorbind,/ încât am continuat s-o facem/ şi după ce nu ne-a mai ascultat nimeni;/ mai mult decât atât,/ chiar şi după propria noastră moarte/ am continuat să vorbim,/ ignorând faptul că nici măcar noi/ nu ne mai puteam asculta./ ceea ce am scris până acum/ seamănă cu o fabulă modernă./ Însă, oricât de modernă ar fi,/ o fabulă rămâne tot o fabulă,/ are nevoie, deci, de o morală…/ dar dacă aş transforma chiar gândurile de mai sus/ într-o morală,/ oare ar mai înţelege cineva ceva?/ ei, şi dacă nu, cu atât mai bine;/ când nu-nţelegi, nu poţi  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Simt uneori
de Ovidiu Ivancu la: 07/02/2007 06:39:00
simt uneori/ nevoia organică de a comunica./ nici o idee/ nu se cristalizează coerent în ţeastă/ şi cu toate astea/ stiloul alunecă potent pe hârtia albă./ da, desigur, am încercat să aflu/ dacă nu cumva ideea se află undeva/ dincolo de mine./ mărturisesc, am crezut o vreme/ că aşezatul la masa de scris/ fără nici un rost,/ e o poză,/ un clişeu care, probabil, mi-a invadat copilăria./ Însă ce farseur veritabil/ ar poza atunci când nici măcar el/ nu-şi poate fi sieşi spectator?/ pozele se fac în faţa maselor,/ agoniile şi extazul se mimează tot acolo,/ iar farsele reuşite/ nu te epuizează niciodată atât de mult.
1 comentariu
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...