arhiva: 09/02/2007


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
pe coclauri
de Sancho Panza la: 09/02/2007 21:25:00
hei fir-ar ele de cuvinte iti spui,lacome sorbandu-ne pana nu ne mai gasim estul pana ce abia mai bajbaim dupa vestul aflat in coltii himerelor./ se-ntampla sa mai credem in cate-o prepozitie, in cate-o conjunctie lasciv insinuata – cuvinte de legatura,cuvinte de legatura asa se numesc- / ce sa mai lege, cand sufletul ti se prelinge printre degete ca un nisip fin de pe plajele oceanice? un nisip fin amarnic strecurat in fiecare dimineata,sa nu scape cumva vreo scoica in lumea prefabricata a simtirilor igienice?/ si cum spuneam – nisipul asta numit suflet o poate lua brusc pe coclauri imbracat in alge zdrentuite de a caror existenta habar nu aveai,urland ca nebunul razand bezmetic/ „am  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Interviul
de darius_lazu la: 09/02/2007 21:13:00
-buna ziua,daca imi permiteti, dupont ma numesc, cum sa incep...as dori sa spun ca sunt un cititor inpatimit al tuturor cartilor dumneavoastra! va admir opera!/ -si dumneata ce mai doresti? numele tau ma duce cu gandul la o durere intercostala, vasazica esti alt reporter idiot? / -vai nu, monsieur, sunt dintaiul vostru cititor , va felicit!/ -vocabularul tau lasa de dorit, ce vrei sa iti spun? da domnule? spune?/ -va dura doar un minut! va promit!/ -un minut din viata mea e cat o eternitate in mintea ta , domnul meu, spune odata, timpul meu e calculat./ -sincer maestre, am venit doar sa fac o poza cu un geniu, doresc sa am o poza cu mine si cu ... cel caruia mi-am dedicat toate straduintele  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Sa aflu nebunia pe-al tau chip...
de Zapacita la: 09/02/2007 20:08:00
să-mi plec privirea şi să lăcrimez/ să plîng făr ca să simt cît doare—/ să-ngenunchez spre-a ta icoană,/ pe-un vis ce-a fost ,a dispărut şi moare.../ să-mi las pe umeri părul meu brunet/ Şi cu patima pe buze să te strig—/ să te cuprind şi strîng la piept/ să nu mai simt nici nici ploaie şi nici frig.../ să-mi las pleoapa greu peste priviri/ Şi să-ţi destăinui taina din neştire—/ ca o nebună să-mi întind vualul/ pe-a ta ispită veşnic născută din iubire.../ Şi mi-ar plăcea să te cuprind cu vraja serii/ Şi să te ţin alături pînă-n zori—/ apoi cu rouă să te-alint pe buzele-ţi uscate,/ cu tălpile fierbinţi să calci timid pe nori.../  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Oameni frumosi din viata mea (mamaia)
de thebrightside la: 09/02/2007 11:52:00
e o femeie scundă, trist de slabă, cu jumătate de trup aplecat înainte. ochii îi sunt duşi în fundul capului, faţa înnegrită de soare şi creaţă de riduri, iar buzele i s-au ascuns sub gingii. ultimul ei dinte e într-un portofel vechi de-al meu, amintire. / oamenii din sat îi spun ioana lu’ gane, c-aşa e obiceiul la noi în sud. femeilor li se zice “a lu’ cutare”, iar bărbaţilor după poreclă. pe tataie nu-l chema gane, dar aşa îi strigă pe ăştia din neamul lui. tataie a murit de cancer când eram eu cât o nucă (vecinu’ de peste gard, nea stan, mă mângâia nuculiţo) şi mamaia a rămas singură. doar ea în casa lungă cât juma’ de curte. ce s  ...continuare .
26 comentarii
modifica
inceput de roman
de diana vlase la: 09/02/2007 11:11:00
...a continuat pe principiul asta...e reconfortant pentru cata energie isi ia ea din scrierile personale....''traieste ...si daca merita, scrie''./ asa ca a decis...acum va povesti prima intanlire cu el dupa tot dorul ala neinfranat./ din jurnal:/ l-am sunat.dracu sa ma ia, dar nu am mai putut avea rabdare...simteam ca rostul meu...care rost?ma simteam fara rost...a raspuns ca si cum mai vorbisem si cu zece minute inainte...il urasc./ stupid, stiu, dar nu am avut curajul sa ii spun ca il sunasem fara nici un motiv concret..pentru ca imi era dor de el, asa ca am inventat o poveste. mi-a raspuns la cerintele banale dupa care ma intreaba: ''auzi, ce-ar fi sa ne mai vedem din cand in cand?''.  ...continuare .
comenteaza!
modifica
cat din tine esti trecut?
de me_laura la: 09/02/2007 10:27:00
... o geana, o lacrima, un suflet, 3 sferturi?/ ... o amintire, 3 regrete, 5 ani...27%?/ ... un telefon, 2 cuvinte...un om..mai mult?/ nu-i nimic iti spui, il pot pastra, aici, la buzunarul de la piept, printre chei si 2 servetele in caz ca imi curge nasul../ esti fericit..canti..incanti...iubesti dimineata, si zbori pe un cer sidefiu noaptea..pana cand incepe sa ploua..o picatura..nehh..o ignori cu naivitate de copil, luand-o ca normalitate, apoi un fulger te strapunge, te doare, dar te zbati sa zbori mai departe..un tunet asurzitor care te otraveste si te inneaca.. / zambesti amar si iti aduci aminte de buzunarul de la piept, de copilarii...de flori si fluturi, de libertate...te retragi  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Poezie cu parfum de naftalina
de Emma Brad la: 09/02/2007 01:53:00
ianuş are 30 de ani / şi mai visează femeia ideală / cu picioare mai lungi decît versurile lui / cocoţat pe catalige / ianuş scrie / despre glezne şi genunchi / şi despre pulpe rumenite la proţap / (nu mă descurc să scriu solar) / lîngă femeia aceea bălaie / nopţile nu ar mai semăna intre ele / iar amintirile nu ar mai fi reduse / la coperta ultimului volum de versuri / lui despot îi miroase a sex vinerea dimineaţa / manîncă fîşii de buze din buzele dianei / care ar fi putut să-l înveţe / cum se mestecă sărutul acela / uitat pe colţul versurilor hăituite de numele ei / în noaptea asta / în noaptea aia / luna întreţine focul pasiunii / în cortul cadîne  ...continuare .
5 comentarii
modifica
pe luna
de darius_lazu la: 09/02/2007 01:01:00
umbla umbrele pe luna/ si se-neaca intre stele/ banuind ca e o gluma/ ma inec si eu cu ele / gandul tau lunatic spune/ s-a nascut inca o luna/ cu-ale ei albastre mute / e o luna mai nebuna/
1 comentariu
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: