arhiva: 20/03/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cuvant catre un copil pierdut
de Homo Stultus la: 20/03/2007 23:27:17
cand din ochi iti picura deznadejdea, nu cauta nicidecum sa crezi ca poate. esti damnat, nu ai dreptul de a vedea decat negura. si aceasta poate sa fie frumoasa atunci cand e nuda. alterata insa de asocierea cu o negura total straina naste un suflet hidos. si nu cred ca in adanc s-a imprimat atat de tare hidosenia. nu mai striga in van "tata, tata, tata..." urechile s-au inchis demult. tot ceea ce poti sa mai faci este sa te scuturi de toate. cuvintele celorlalti te lovesc si atunci firea naste lacrimi. de ce lasi un cuvant sa te loveasca? sufletul tau e de tacere! nu stiai asta? si daca stiai de ce nu nasti nepasarea de cuvant? si daca intreaga lume incearca sa te repudieze pentru ca esti, d  ...continuare .
31 comentarii
modifica
Cum va comportati atunci cand va enerveaza cineva?
de queenmary la: 20/03/2007 22:36:38
fiecare dintre noi reactioneaza in mod diferit atunci cand este nervos. unii se exteriorizeaza puternic: vocifereaza, trantesc, bufnesc... altii aleg sa se retraga in liniste... voi cum reactionati?
24 comentarii
modifica
Iubito...
de guardiangel la: 20/03/2007 22:13:33
/ timpul, mână criminală în mănuşi de catifea/ ca o umbră pe perete, lunecând insinuat, / strecurându-se flegmatic, a bătut la uşa mea, / să-i deschid, să stăm de vorbă, despre ce s-a întâmplat./ „ce mai vrei – i-am spus, sardonic, fără nici un pic de milă.-/ n-ai făcut destul –se pare- vrei mai mult, nu ţi-e de-ajuns?/ floarea vieţii mi-ai răpit-o, tot ce-a fost să fie-odată, / ai prădat, ai luat cu tine şi-n tenebre te-ai ascuns./ hai, priveşte-mă! te uită! ai venit să-ţi ceri iertare?/ nu te iert! ce stai acolo proţăpit şi fără glas?/ poţi să-mi dai napoi ce-odată am avut şi tu mi-ai luat?”/ „n-am venit să-ţi dau, iubito, ci... să  ...continuare .
4 comentarii
modifica
inca una...
de laura ruxandu la: 20/03/2007 20:31:10
o dupa-amiaza tarzie de primavara...ea se plimba fara un tel pe strazile reci si retrase ale orasului.usor usor razele soarelui scadeau in intensitate si se pierdeau in neant...pasii i se indreptara spre parculetul orasului.se aseza pe o banca pentru a putea contempla privelistea coplesitoare.sufletul ii era pustiit si gandirea intetosata.banca era retrasa,dar de acolo ea putea observa fiecare miscare a naturii.intunericul se cobori asupra orasului.prin fata ei treceau perechi de indragostiti tinandu-se de mana si soptindu-si vorbe de amor,dar ea nu vedea...sau poate nu-si dorea sa vada.grupurile de tineri invadara parcul,unii fumau in spatele copacilor,altii palavrageau,flirtau sau pur si si  ...continuare .
6 comentarii
modifica
cateodata
de Lady Allia la: 20/03/2007 20:09:05
cateodata simt ca ma privesc printr-o fereastra/ de oglinzi./ nu vad nimic decat ochii goi ai unei amintiri/ din mine;/ speram doar uneori sa nu existe geamuri la ferestre/ mi-e teama de cioburi .../ le simt uneori inundandu-mi buricul degetelor/ pana in sange./ cateodata simt cum fereastra se ingusteaza si uita/ sa ma respire prin aerul din afara mea .../ ma atinge doar cu lumina/ din ochii celui care doarme atat de frumos/ iubindu-mi pana si in vis viata!
15 comentarii
modifica
doi fluturi orbi
de rita david la: 20/03/2007 18:57:00
ne creste iedera din palme/ incolacindu-ne asternutul./ iar fluturi orbi lovesc tavanul,/ si cad din cand in cand pe tample./ port iar sub stern suspinul tau/ si voalul ploii –larg pe umeri!/ ma ratacesc de dumnezeu,/ spargand dorinta-n mii de cioburi./ imi faci copacii sa se-ncline/ catre apus pierzandu-mi urma/ aduni din brazii mei iluzii/ le cosi de pielea mea cu luna,/ ne pierdem, cerem sa ne nastem,/ ne cautam …ne dam de stire/ te-ating pe aripi / tu ma-nchipui.../ doi fluturi orbi,/ lovind din cand in cand tavanul…/
2 comentarii
modifica
?
de Daruma la: 20/03/2007 18:28:56
daca eu sunt gandul/ tu esti motivatia/ daca eu sunt vantul/ tu esti respiratia/ daca eu sunt norul/ tu esti ploaia mea/ daca sunt un munte/ valea mea tu esti/ de ma pierd in lume/ tu ma regasesti/ pot sa fiu delfinul/ iar tu marea mea/ pot sa fiu seninul/ iar tu steaua mea/ daca eu sunt valul/ tu esti unda mea/ daca sunt stejarul/ tu esti ghinda mea/ pot fi eu sarutul/ tu imbratisarea/ pot sa-ti fiu eu scutul/ tu sa-mi fii comoara/ ce-i in lume visul/ cand nu-i motivatia/ ce-i rasul si plansul/ cand nu-i revelatia/ de-s comunicarea/ tu - constiinta mea/ de-s cumva dorinta/ tu - iubirea mea/ vreau sa-ti fiu simbolul/ iara tu - inventia/ as vrea adevarul/ iara tu - creatia/ cand eu sunt cuvant  ...continuare .
5 comentarii
modifica
de straja la dom' Prezident
de Intruder la: 20/03/2007 17:57:35
- plutoo-on, drepti!/ - .../ - mah, sunteti niste cretini! ce-i mah cu moacele astea la voi?!! / - ? / - bah, nu va uitati la mine ca la mona lisa, 'tzales???/ - da, sa-aa traiti!/ / * / - jumara!!!! / - da, sa traiti! / - bah, un pas in fata!...binisor! / - .../ - binisor, ca te sparg! ancorunfoa! / - ... / - bah, aici suntem la dom' prezident nu la vals! repetir! / - .../ - parca te-a facut ma-ta cu ceaikowski...bun. / - nu dom' plotonier...m-a facut cu tata, in miez de vara, suuu-uuuus tocma' pe claia de otava din fundu' gradinii...erea o noapte senina.../ - la ce ora tampitule? / - pai sa fi fost o juma' de ora dupa miezul noptii...si.../ - bah, taci dracu'! de unde stii? / - dom' ploton  ...continuare .
18 comentarii
modifica
Toamna sufletului...
de guardiangel la: 20/03/2007 17:48:11
/ e toamnă... iar vântul îmi bate/ prin sufletul plin de regrete.../ tiptil, cenuşiul îmi scoate/ gustul migdal, în sonete/ şi printre vântoase răzbate.../ treptat gândurile plouate/ se-apropie de şemineu/ şi stau zgribulite, mai toate./ grilajul de fier cade greu.../ e toamnă... iar vântul tot bate..../ afară-nfundat este drumul/ pierdut în perdeaua de ploaie.../ din coş se întoarce iar fumul/ şi bântuie grav prin odaie.../ din vise rămâne doar scrumul.../ e toamnă... iar vântul tot bate..../
4 comentarii
modifica
Oare...
de Sane la: 20/03/2007 16:47:44
delir…plictiseala e palpabila./ a prins viata si nu stiu cand m-a inghitit./ nici nu mai lupt…ma las devorata/ si-n sucul gastric ma-mpiedic de amintiri,/ oameni, secunde sau milenii/ oare am trait vreodata sau ea mi-a livrat visele?/
10 comentarii
modifica
Proastă calitate
de Valeriu Cercel la: 20/03/2007 13:34:56
/ am fost indus în eroare,/ c-aşa-i negoţu’ azi la noi,/ poate să fie şi-un gunoi/ reclamă-i doar şi prezentare ;/ am cumpărat nişte cuţite,/ vreo şase toate, set frumos,/ mânere vere, de-abanos/ Şi lame frate, ascuţite ;/ le-am luat pentru bucătărie,/ nu mă-ntreba cât am plătit/ că sunt atât de şucărit,/ le duc ‘napoi la prăvălie ;/ s-a întâmplat ieri după masă/ ceva de am rămas blocat,/ cuţitele ce le-am luat/ nu vreau să le mai văd în casă,/ nu mint şi nu fac băşcăle,/ că soacră-mea, pe negândit’,/ căzu cu burta-ntr-un cuţit…/ păi nene, să vezi tragedie :/ al dracului…..s-a îndoit !/ valeriu cercel/
8 comentarii
modifica
Maia, doar pentru mine
de Mik la: 20/03/2007 12:40:25
sălbatică şi târzie,/ cu urletele atârnate de călcâie,/ plânsă şi crudă, cu buzele arse/ de ceruri şi feţe de undeva înăuntru, departe,/ a venit să-mi zgârie poarta, / sărmana nebună, pentru-adăpost / "parcă te ştiu, fata mea..."/ Şi-am luat-o în casă, şi-am pus-o pe şemineu./ are tăceri sedimentate sub unghii,/ Îngână cuvinte hieroglifice şi râde / cu spiritul călare pe curcubee / Şi părul înrădăcinat între cărămizi./ de atunci i-au crescut privirile în ederă/ Şi-mi căptuşeşte căminul/ cu ecouri şi gângur de ra/ uneori mă privesc în oglindă/ Şi mă visez o cetate./ nu aştept să ne revendice nimeni,/ această maia e doar pentru mi  ...continuare .
8 comentarii
modifica
paulo coelho
de iulia m. la: 20/03/2007 10:56:26
unul dintre scriitorii cei mai cunoscuti si mai bine vanduti din zilele noastre,pe care il citesc si il recitesc intotdeauna cu placere, are un site pe internet(www.paulocoelho.com).informatiile sunt oferite in franceza,engleza,germana,portugheza,rusa...si romana.va imaginati cum s-ar putea pune in scena "alchimistul" de exemplu?aici se putem gasi o varianta(in spaniola).
67 comentarii
modifica
hai acasă
de Radu Herjeu la: 20/03/2007 09:26:51
habar n-am de ce dimineaţa nu-mi mai amintesc nimic/ din ce-am visat cu o noapte înainte cu o zi cu o viaţă înainte./ habar n-am de ce dimineaţa nu mă mai recunosc,/ mâinile nu mai sunt ale mele ochii mă privesc străin din oglindă./ de ce uneori, dimineaţa, apune soarele,/ de ce fereastra mea escaladează etajele să devină vitraliu pe acoperiş,/ de ce oamenii mă salută ca şi când m-ar cunoaşte,/ ca şi când m-ar recunoaşte ca şi când ei m-ar fi inventat,/ habar n-am de ce deschid dicţionarul şi-mi caut inutil cuvintele,/ m-aud şi nu recunosc limba aceea străină dialectul unor fiinţe imaginare/ gonite de mult din casele lor din rădăcinile lor din luminile lor./  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Tristeţe
de Lialy la: 20/03/2007 08:34:48
eşti trist în astă seară,/ porţi temeri ce nu mint./ tâlhar ţi-e gândul iară,/ visând comori de-argint./ trupul îşi vrea izbânda/ trăirii printre denii,/ Îmbrăţişând osânda/ prinde în ochi vedenii./ Şi zugrăveşti în tindă/ nimicuri de prisos,/ de parcă-l întâlneşti/ vreodată pe hristos./ În ziua judecăţii/ dai timpul înapoi/ Şi pedepsit ca hoţii,/ te rogi în versuri noi./ dar dumnezeu te vede/ În zorii de pe urmă,/ pentru a nu te pierde,/ tristeţea ta o curmă.
15 comentarii
modifica
BUNICUL
de brod la: 20/03/2007 07:24:01
Îşi plimbă privirea peste creştetul blond al copilului. nepotul s-a încurcat acolo, jos, printre picioarele lui. a crescut, îi ajunge deja până la genunchi! nepoata e mai mare, a trecut în grupa mijlocie. la grădiniţă. bunicul este mândru că a pus umărul la înscrierea ei. vorbise la telefon cu directoarea, îşi declinase identitatea şi fostul loc de muncă. inspector la.... nici nu fusese nevoie de mai mult. l-a servit. se rezolvase. să-l mai bombăne cineva că nu se preocupă de cei mici... / fetiţa încearcă să i se urce pe genunchi. l-a împins pe frate-său şi dă să se cocoaţe, sprintena ca o veveriţă. o descurajează cu un gest blând, dar ferm. are disco  ...continuare .
27 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...