arhiva: 22/03/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
ganduri fara sens
de laura ruxandu la: 22/03/2007 21:14:41
mi se par plictisitoare roamanele c se sfarsesc cu clasicul "happy end"si de aceea am tendinta sa-mi omor personajele...se spune ca atunci cand le omori nu mai ai nimic de spus despre ele...o fi adevarat?atunci cum au succes romane ca "martin eden", "o plimbare de neuitat",...?nu ma intelegeti gresit,nu ma consider eu noua nicholas sparks,nici pe departe....dar sunt curioasa,voua c gen d romane va plac?
8 comentarii
modifica
rapt
de Radu Herjeu la: 22/03/2007 20:28:50
de formă neregulată/ un basm/ a fost smuls de acolo/ dacă ar fi un pic mai mare golul/ din mine mi-ar ieşi prin toţi porii şi v-ar înghiţi pe toţi/ nemestecaţi cu frunze cu pământ cu aripi/ câteodată stau pe marginea lui într-un picior/ şi pescuiesc câte o zi mai senină în care observ iar ce frumos/ miroase seara în cartierul acesta
12 comentarii
modifica
Cum să faci un milion
de Valeriu Cercel la: 22/03/2007 15:22:22
/ de zeci, de sute, mii de ani,/ se vrea răspuns la o-ntrebare :/ cinstit, corect, un sac de bani/ cum poţi să faci, fără sudoare ?/ cel mai uşor, cum unii zic,/ ar fi să-i faci cu o maşină (!?)/ permiteţi-mi să-i contrazic :/ de-i manuală, te leşină ;/ alţii gândesc, mai slabi de mulă,/ că poţi să-i iei cu-n revolver…./ nici asta nu e o formulă/ pentru un om de caracter,/ atuncea cum ? v-o spun chiar eu !/ sunt om cu ani de experienţă,/ secretu-l vând, numai pe-un leu,/ (e chestie de concurenţă)/ poftiţi la mine la biro’ !/ este doar la doi paşi de gară,/ v-aştept oricând, fără mişto,/ chiar personal, în colţ afară,/ să vă ajut, io sunt  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Doar cuvinte.
de munteanu rodica la: 22/03/2007 15:20:03
ideea mi-a venit de la reactiile stirnite de cuvintul "vinitura" si in regiunea noastra se foloseste destul de des fara nici o conotatie negativa.pur si simplu este "tradus ca / strain de locul respectiv./ sint multe astfel de regionalisme si este normal ca sa nu le stim la majoritatea sensul.va propun un joc prin care fiecare sa spuna un astfel de cuvint sau chiar mai multe, iar cel care-l poate explica la rindul sau sa propuna alt cuvint./ primul cuvint "bunghesc"
1048 comentarii
modifica
MASA TACERII
de Roman Haduch la: 22/03/2007 14:50:40
blaga (poetul lucian, nu ministrul contemproan) gusta linistea pe fondul careia auzea cum se loveaua de geam rezele de luna./ pe mine atitudinea ta ma infioara ./ conduita ta, tacerea ta ma face sa cred ca , aroma cafelei , atat de placute de altfel, are un grav efect intrucat produce o scurtcircuitare a gandurilor celor din cafenea si o mutenie a celor ce vor sa se exprime si simt ca nu pot ./ masa tacerii . com te asteapta sa te odihnesti, sa te relaxezi si , atunci cand simti ca a crescut , real , nivelul optimismului , sa te ridici si scoti un strigat , coeerent , in pustia virtuala . / de unde sti ca nu vei aduce la viata si alte suflete ? ca  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Ma arde-un dor de duca!
de thebrightside la: 22/03/2007 13:53:24
daca azi, acum ati putea sa va luati concediu/vacanta vreo 'spe zile; daca cei dragi ar fi ok in lipsa voastra; daca bugetul v-ar permite s-ajungeti la cativa metri mai jos, mai la stanga de orice emisfera, unde ati fugi de urban, de tumult, de toti?/ pe mine ma arde un dor de curtea din spatele casei bunica-mi. de linistea ireala a diminetilor tarzii... acolo m-as refugia. ori as sari intr-un tren si m-as duce sa vad nordul tarii, de mult imi doresc...
39 comentarii
modifica
Despre orgolii
de alex andra la: 22/03/2007 13:51:43
ce intelegi prin orgoliu ?/ crezi ca exista mai multe tipuri de orgoliu ?/ esti orgolios / orgolioasa ?/ daca da, crezi ca ai motive sa fii ?/ daca nu, de ce nu ?/ consideri orgoliul un defect, o chestie normala, o calitate ?/ suporti orgoliul celorlalti sau te deranjeaza ?/ ce e preferabil - orgoliul sau umilinta ? de ce ?/ pune si tu macar o intrebare legata de topic. multumesc.
50 comentarii
modifica
Acei oameni
de Mik la: 22/03/2007 12:46:11
sunt acei oameni/ rătăciţi când dimineaţa/ adoarme prin parcuri/ cu iz de lacrimi la căpătâi./ sunt oameni cu răni sângerânde/ pentru măcar o secundă / în plus,/ oameni cuibăriţi între palme./ sunt oameni cu tolbe în orbite/ le sorbi, îi seci, zâmbesti formal/ şi pleci./ oameni cu buze crucificate/ în adevăruri cât o alună/ ce-au fost ale tale, cu doar un gând în urmă;/ oameni-tăcere, / oameni-vânt şi pământ,/ oameni-măr frânt,/ oameni-îmbrăţişare mută./ oameni ce te dor ca un punct pe retină/ şi oamenii uitaţi în tren./ doar pentru acei oameni./ taci şi plângi./ în rest suntem o grimasă,/ suntem toţi numai urlet.
6 comentarii
modifica
Vine Pastele
de anisia la: 22/03/2007 11:56:35
... si odata cu el, iepurasul. pentru cei cuminti :)/ v-am adus un caietel, sa va scrieti doleantele. ca iepurasul nostru-i 'ntelectual, si citi-va el, la vreme./ intru incaurajare, am sa-mi scriu dorintele, prima:/ - minte, sanatate,rabdare;/ - un borcan cu muraturi de la alexu';/ - un bilet de avion in jurul lumii, cu minimum zece opriri;/ - ocazia de a conduce o masina de formula 1;/ - o plimbare cu balonul cu aer;/ hai ca ma opresc aici, sa nu sa sperie iepurasul :). e randul vostru...
122 comentarii
modifica
care-i vinovatul?
de irma la: 22/03/2007 11:49:00
scanteia acestui subiect este o stire care-a tinut prima pagina a ziarelor acum ceva vreme./ o fata (18-19 ani) a cazut de la balconul apartamentului unui medic. se pare ca fata, gasita sumar imbracata, a fost impinsa... ajutata :d sa cada. medicul a fost retinut la momentul respectiv de autoritati./ in ziua respectiva ajung eu dimineata la serviciu. se da stirea la radio. una dintre colegele mele declama:/ -asa-i trebuie (n.a. fetei)! ce-a cautat la ala acasa?/ mai, sa fie! victima e vinovata pan' la urma?
27 comentarii
modifica
Aveam nevoie
de Lialy la: 22/03/2007 10:19:20
aveam nevoie de-o privire/ a unui ochi făr' de minciună,/ să-mi licărească cu iubire,/ ce-nseamnă astăzi împreună./ si-aveam nevoie de o floare/ ce seamănă în câmp cu macul,/ ca-n inimă să îmi presare,/ cu nostalgie liliacul./ nevoie-aveam de puritate,/ de-o buză-arzândă-ntr-un sărut,/ dar mai ales, aveam din toate,/ nevoie de-al tăcerii scut.
4 comentarii
modifica
Si nu ti-am spus...
de Sancho Panza la: 22/03/2007 02:37:33
să-ţi fie teamă / de ce sunt, de ce aş putea deveni/ când imi vei rotunji iarăşi sânii/ în caldul palmei,/ ca un olar bucata de lut hărăzită / să-ţi fie teamă / de pielea mea, mai fierbinte decât cuvintele,/ de pielea mea pândindu-te cu ochii pe jumătate închişi/ - înşelătoare încordată flămândă felină ascultând freamătul ierbii înalte - / şi n-o să-ţi spun/ că-n ea îţi vei îmbrăca până-n târziu dimineţile/ ea te va strânge dulceag chinuitor înfrigurat/ când nu îţi voi mai fi/ în prelungirea nerăbdării mâinii/ să-ţi fie teamă de râsul meu - / el ţi se va şerpui către gânduri şi sânge/ tropăindu-ţi apoi în memoria spiral  ...continuare .
13 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...