arhiva: 24/03/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
INIMI DE COPIL
de guardiangel la: 24/03/2007 23:06:27
/ aş vrea să-Ţi spun ce dor imi e să fiu/ un fulg în palma ta ocrotitoare,/ când sufletul mi-e gol şi mi-e pustiu/ Şi aripi n-au curajul ca să zboare!/ aş vrea să-ncap ca puiu’ntr-o găoace,/ ca să mă simt de toate, l-adapost !/ Şi mângâierea ta s-o simt, uşoară,/ spunându-mi:” copilaş micuţ şi prost!”/ Şi parcă-aş vrea să fiu un ochi de apă/ În care chipul tău să se-oglindească,/ un colţ de cer, un strop micuţ de rouă,/ ce-aşteaptă dimineaţa, să se nască./ un fir de praf de-aş fi pe poala hainei,/ să te-nsoţesc o doamne, pas cu pas,/ ca să mă scald în dulcea ta lumină/ Şi să ascult blâdeţea-n al tău glas !/ mă simt a  ...continuare .
4 comentarii
modifica
romanta unui tramvai
de vali_smedoiu@yahoo.com la: 24/03/2007 22:50:11
Şi tu,tu ai trecut pe lângă mine ca un tramvai gol, fără tristeţi, şi n-ai oprit nicăieri, eu stăteam în staţia asta de mult, tălpile pantofilor mi s-au tocit, buzele îmi sunt uscate aşteptând atâtea asfinţituri, mi-e frig, şi degetele îngălbenite de tutun, îmi cad pe trotuarul prăfuit, inutile şi plictisite să-ţi bată în geamul veşnic închis./ mă desfăt cu trecerea ta, întâi nervoasă, aproape isterică, cu injurii impersonale scăpătate printre dinţii strâmbi, apoi acalmică, resemnată, mai că-mi vine să râd. mă desfăt, repet, cu simpla trecere a ta, metalică, rece, sonoră, parcă erai clopotele catedralei sf. iosif, ding-dong făceai şi nu opr  ...continuare .
15 comentarii
modifica
marea înstrăinare
de Radu Herjeu la: 24/03/2007 21:58:12
a intrat albastră peste mine/ orizontul s-a frânt/ şi s-a prăbuşit în adâncuri/ mă simt un dig/ pe care ţărmul l-a aruncat în mare/ înstrăinându-şi-l
11 comentarii
modifica
Inceput
de Mihaela Ioana Topan la: 24/03/2007 20:28:45
/ sîngele-mi picură în abisul dimprejur./ strop cu strop, mă prefac în lacrimă./ deasupra-mi încă se mai vede/ albastrul clar al vieţii de-odinioară./ regret acum că l-am lăsat să-mi scape./ Încet devin un simplu fir de praf,/ rămăşiţă a întregului fărîmiţat./ negura abisului îmi acoperă tot/ ce-nsemna cîndva speranţă… frică…/ iar acum.. aici… în sfîrşit! am ajuns:/ moarte.. renaştere.. eu.../ /
3 comentarii
modifica
Îmi număr lacrimile...
de amika la: 24/03/2007 20:21:07
/ / Îmi număr lacrimile uscate de dor,/ iar sufletul l-am închis în şoapte,/ adorm în jarul dorinţei şi mor.../ se lasă perdeaua târziu...e noapte./ / / / /
5 comentarii
modifica
Lista completa cu categoriile vechi
de admin la: 24/03/2007 19:27:47
toate categoriile din versiunea anterioara sunt disponibile la 'taguri' (langa 'subiect nou')./ have fun!
11 comentarii
modifica
Carari de scurtatura
de picky la: 24/03/2007 18:11:46
peste tot unde sunt spatii verzi, da, din alea care-s cu iarba pre ele, apar in fiecare primavara carari facute cu piciorul. e clar ca pe acolo-i drumu'. totusi, in loc sa se monteze dale sau sa se betoneze sau sa se asfalteze, solutia de primavara a edililor este sa fie sapat si iar iarba semanat. si iarasi trecatoru' se-ncranceneaza si apare cararea de pamant anuala. din cauza ca pe acolo-i necesara omului in treaba sa. si din nou, an de an, se sapa si se seamana iarba si ... tot asa. ciclic./ asadar cum se explica ? prin prostie sau prin incapatanare ?
160 comentarii
modifica
Caut un scriitor....
de Valeriu Cercel la: 24/03/2007 17:20:22
am vrut să scriu o poezie,/ s-aud şi eu un scriitor/ că-mi zice : “fără băşcălie,/ cu asta eşti…nemuritor”,/ să-i văd apoi, mutra schimbată,/ ca şi un peşte în acvariu/ un cuvinţel să nu mai scoată,/ nici vorbă de vreun comentariu (!)/ praf să îl fac, să-şi dea castane,/ iar ciornele să şi le-arunce,/ să-l văd cum prinde avioane,/ pixu’ în draci să şi-l mănânce,/ să dea în darul băuturii,/ la harţă să se ia cu toţi,/ În dex să aibe doar injurii/ mai tari ca la şoferi şi hoţi…./ am scris vreo două, bune-asară,/ precis, pe toţi îi ‘nebunesc !/ norocul e...fără gargară,/ că scriitorii…nu citesc !/ valeriu cercel/
8 comentarii
modifica
Taguri, categoriile vechi
de admin la: 24/03/2007 17:11:25
am adaugat in partea dreapta o lista cu linkuri catre categoriile versiunii anterioare. nu sunt insiarate toate, ci cele mai numeroase. poatea asa se mai face un pic lumina. am sa adaug si o pagina cu lista tuturor tagurilor, atat celor corespunzatoare categoriilor vechi cat si cele noi. am mai facut si-un pic de ordine pe listele de subiecte: la rezumate, poeziile sunt afisate liniar, ci un slash intre versuri, iar totul e facut lowercase (titluri si rezumate), din motive pur estetice. am mutat linia cu 'de cutare la data cutare' imediat sub titlu, ca sa fie imediat vizibil cine e autorul.
43 comentarii
modifica
Timpul se măsoară în cuvinte
de Caragea Ionut la: 24/03/2007 14:08:12
am cunoscut femeia/ cu trup de optsprezece ani/ ceva în mine azi a murit/ şi mă întreb dacă va mai renaşte vreodată/ în inima mea/ acea pasăre uriaşă cu aripi de foc/ şi lacrimi de soare/ prin mine domnul îşi face marea lucrare/ mă ţine de mână şi mă poartă prin lume/ îi arde de glume îmi spune nu fii trist / în inima ta/ renaşte un christ cu plete cărunte/ în sufletul tău se-nalţă un munte/ am cunoscut femeia/ cu trup de optsprezece ani/ ceva în mine azi a murit/ ceva mai trist decât moartea în sine/ şi domnul îmi spune ştii bine/ timpul se măsoară în cuvinte/ lasă amintirile să te alinte/ dragostea să te doară/ ceva în mine azi a murit/ ceva  ...continuare .
18 comentarii
modifica
Convieţuire
de Sancho Panza la: 24/03/2007 13:47:46
uneori mai înnoptăm sub aceeaşi lumină artificială,/ în acelaşi foşnet al gesturilor înţepenite la jumătate,/ tu desenezi inspirat un rotocol de fum vineţiu/ eu – un inorog albastru cu copite de aburi,/ eu mă întreb ce formă mai au stelele,/ tu mă întrebi dacă s-a mai scumpit benzina,/ eu urmaresc un vis,/ tu urmaresti un meci,/ tu te întinzi nepăsător în spaţiul aşteptărilor mele,/ eu mai arunc încă o zi din viaţă,/ să-ţi fac loc,/ deja e asurzitor acest concert în pianissimo şi andante,/ deja e plictisitoare piesa aceasta de mimi,/ într-o zi o să-mi ţâsnească aripi din călcâie şi o să plec,/ îţi spun uneori,/ tu muţi tăcut de pe discovery p  ...continuare .
18 comentarii
modifica
Ofrandele Zeului Zbor
de Alexandru Urzica la: 24/03/2007 11:35:01
omul, a deprins zborul. l-a învăţat ca pe o povaţă, l-a abordat cu sfială şi l-a încercat cu timiditate, ca atunci când te afli cu adevărat în faţa unei taine deţinute doar de zei. coborâtă din cer şi intrată în lume ca izbândă umană. iar zborul, ca într-o balanţă cosmică, i-a devenit omului punte. i-a ţinut de foamea aerului, s-a distilat în apa bună de la capătul drumului sub arşiţa zărilor, a zămislit în mintea lui un mod de viaţă, obişnuit în ultima sută de ani./ fără zbor, lumea ar fi mai mică. scurtă în distanţe şi înceată în mişcări, greu de cuprins şi imposibil de aflat în răgazul de vreme cât o viaţă de om. poate de asta, poate  ...continuare .
3 comentarii
modifica
on revient toujours
de arthur la: 24/03/2007 09:07:06
motto: consumatorilor de unirea cu frana de mana trasa/ revenirea in patria cuvintelor uitate/ se face cu aterizari de urgenta/ fara alte comentarii adiacente/ ca intr-o emisiune marca andrei/ gheorghe.andrei gheorghe/ muget de buhai de balta/ si alarma trasa la plecarea/ personalului cls.2 din statie/ /
19 comentarii
modifica
scrâşnete în proză
de alex andra la: 24/03/2007 00:16:53
plutim brownian în lichidul amniotic al lumii/ drumurile ni se intersectează şi se despart/ ne ciocnim bezmetici unii de ceilalţi/ de departe părem toţi la fel dar nu suntem/ sub carapace ne structurăm diferit/ frazele ne sunt aceleaşi/ doar sensurile mereu altele/ monada unu către monada doi/ te iubesc tu eşti monada vieţii mele/ marş câine spurcăciune/ te-aş călca în picioare te-aş da la păsările de pradă/ zice monada doi în gând în gând în gând/ în timp ce îi zâmbăreşte cu ochii cu sânii cu fierul de călcat uitat în priză/ urlu din toţi rărunchii/ nu mă aude nimeni/ urlu din toţi rărunchii/ unde sunteti/ unde-mi sunteţi/ l-a călcat trenul/ l  ...continuare .
34 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...