arhiva: 26/03/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Numai ploua...
de diana vlase la: 26/03/2007 23:20:08
ploaia asta care nu se mai opreste imi inunda inima...anuta la stiri inundatii, de mine nu zice insa... dar eu stiu, subliminal, pe langa sate inundate si oameni plangand, sunt si eu... sunt acolo... sunt dincolo de reporterii plouati si cameramani. pe mine ploaia m-a inundat in asa hal, incat tesuturile imi sunt mai grele, as plange si eu dar ce rost mai are... ce mai conteaza o suferinta atat de mica pe langa ploile pamantului.../ cand ploua, e ca atunci cand murim. fiecare moare singur, fiecare suporta ploaia singur... ce mai tampenii, vremea de ploaie o fi, intr-adevar, vreme de numarat bani si de facut copii, pentru cei care nu cunosc semnificatia fiecari lacrimi, fiecarei picaturi cazut  ...continuare .
8 comentarii
modifica
fragment
de valys la: 26/03/2007 22:09:41
când am încetat să fiu copil, am auzit urlând în cap vite şi cai, şi pe uliţă ţapii mărşăluiau cu coarnele şi penisurile ridicate ca nişte stindarde, iar la porţi erau vecine cu capoate înflorate şi braţe încrucişate pe piepturi imense, voiam să le pictez florile de pe capoate şi stâlpul porţii aşa lipit de trupurile masive ca şi cum ar fi fost o continuare firească a lor, femeile stâlp le numeam, şi ele, cu organele lor de simţ dintre sprâncene şi mustaţă, mă vedeau fără viitor, mă miroseau ele, aşa cu cămaşa aia în pătrăţele şi cohorta aia de băieţi pletoşi, pe punte, apoi pe deal, şi-n trecere ne radiografiau conţinutul rucsacelor şi chi  ...continuare .
24 comentarii
modifica
doar tu !
de om la: 26/03/2007 22:07:54
eul vrea sa fie liber,/ ca sa ajunga un outsider, / la fel ca firul de par,/ al casei lui strajer./ pa suflete si apoi s-a 'nascut/ printr-un por greu incercat,/ lasand un corp chinuit/ de ceva nemaigandit!/ tetanizat a ramas gandul,/ doar sufletul a umplut, credulul,/ placenta in urma ramasa,/ o cicatrice dureroasa!/ uf, corpul respira linistit,/ tot raul s-a risipit/ si deformata'i imagine,/ a oglinzii rugaciune./ eul calatoreste prin lume/ pentru al sau renume,/ dar nu a realizat/ ca nasterea l-a desirat/ si a devenit ... eu!
25 comentarii
modifica
Vocabular neaos romanesc, sau vulgar?
de Alexandros la: 26/03/2007 21:43:31
in familiile noastre evitam cu totii sa folosim termeni considerati / obsceni pentru a proteja urechile mamei, tatalui, fiului, fiicei.../ apoi mergem la munca unde in mai toate mediile se poate auzi o injuratura sau o vorba fara perdea./ in film, in teatru, in literatura, in muzica, multe expresii definite de dex ca triviale sunt folosite din belsug./ ma gandeam ca in familie evitam un astfel de vocabular pentru a nu fi deformata imaginea copiilor nostri/ despre sex; majoritatea cuvintelor vulgare anvand conotatii sexuale./ ok, am inteles asta si chiar faptul ca nu vorbim asa in fata parintilor pentru ca ni s-a intiparit in obisnuinta un anumit vocabular pe care-l folosim in preajma lor./ d  ...continuare .
76 comentarii
modifica
Idealism cronic
de FataGri la: 26/03/2007 21:17:59
pe la spate, tinandu-te cu ambele maini de glezne... asta a fost concluzia zilei de astazi. in ciuda faptului ca unii oameni ma considera ciudata, eu nu cred decit in vorbe spuse miine pentru astazi si in cuvintele aruncate spre oamenii nevinovati./ realitatea e ca, de fiecare data cind descoperim o alta latura a noastra, de fapt, de fiecare data cind descopar si o alta latura a mea, ma sperii si ma ascund dupa borcanul cu idei, incep sa rumeg si ma opresc doar cind pot sa iubesc pe cineva. in clipele acelea, mi se pare ca viata e o palarie cu boruri largi, care se roade tot mai mult si tot mai repede si din care ramine doar panglica ce-o tine pe capul vechii cunostinte pe care tocmai am desc  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Haikuku
de domini la: 26/03/2007 20:25:42
haikuku1/ stelele/ lumanari cosmice/ universul./ / haikuku2/ septembrie murind/ nadir intunecat/ timpul.
14 comentarii
modifica
eu si lumea din spinarea mea
de Homo Stultus la: 26/03/2007 19:32:47
as vrea sa pot cadea pe buricul genunchiului. dar nu pot. nu pentru ca as fi un om liber ce se cuvine a ramane in picioare, ci pentru ca nu sunt. si daca nu pot cadea ca un om liber atunci nu voi cadea deloc. si pana la urma libertatea se defineste tot in mod apofatic. sunt liber cu adevarat cand aleg sa nu imi doresc nimic. atunci parca am prea mult. si acolo e o povara; pe aia mi-o asum insa. kafka spunea pe undeva "nu pot purta lumea pe umerii mei, abia suport acolo propriul meu palton..." mi-a placut asta la individ. desi nu te roaga nimeni sa faci pe atlas e bine ca gandesti cu privire la relatia ta cu lumea intr-un fel mare, cu adevarat mare. si pana la urma poate ca a gandit mic. (la  ...continuare .
12 comentarii
modifica
De ce ne dor cuvintele?!
de Lady Allia la: 26/03/2007 17:46:30
/ de multe ori un gest face cât o mie de cuvinte, dar indiferent cât de puternici suntem un cuvânt uneori poate răni cât o mie de pălmi!/ de ce ne dor cuvintele?
30 comentarii
modifica
de ce furi ma?
de cosmacpan la: 26/03/2007 16:55:20
se ia un text, eventual intre ghilimele si se arde ca ofranda pe altarul cafenelei. / "este poate ciudat, dar ne temem de o lume "defavorabila", de un mediu strain, cu care nu putem comunica, fatza de care nu putem fi "sinceri". pentru a nu fi singuri vrem ca lumea sa fie sincera cu noi. doar sinceritatea ne da aceasta certitudine ca suntem inconjurati de prieteni, de oameni care ne iubesc, ca nu suntem singuri. de aceea in ceasurile de mare singuratate se fac cele mai multe confesiuni, se deschid sufletele, oamenii se cauta unul pe altul: tocmai pentru a anula acel sentiment al izolarii definitive. sinceritatea este si ea, ca atatea altele, un aspect al instinctului de conservare. de fapt,  ...continuare .
47 comentarii
modifica
Frânturi de copilărie ... bunica ! =sfârşit=
de Lady Allia la: 26/03/2007 16:27:18
nu mai ştiu ce îmi amintesc cel mai bine: zâmbetul cald şi plin de iubire al bunicii sau odăiţa mică şi strălucitoare în care copilăria mea se trezea atât de / fericită şi liniştită în fiecare zi / Ştiu însă că iubeam să mă trezesc dimineaţa în miresme de prăjituri şi mâncăruri delicioase, în mijlocul unor melodii vechi susurate de glasul frumos al bunicii, în zeci de ciripituri vesele şi în odăiţa mea unde peretele crem pe care bunica dăduse cu rola nişte spirale / maro-vişinii. cunoşteam fiecare unduire de spirală, fiecare punct de pe perete iubeam până şi pereţii pe care bunicii mei îi zugrăviseră cu atâta trudă. tavanul era podit şi vops  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Frânturi de copilărie ... bunica ! =fragment=
de Lady Allia la: 26/03/2007 16:26:16
soarele strălucea cu putere, iar în curte se auzeau vocile vesele ale verişorilor mei. bunicul pufăia mărăşeşti, iar bunica frământa aluatul / de pâine cântând. eu eram cocoţată pe pat şi o priveam cum îşi îndesa mânuţele în aluat, până şi când frământa pâine bunica iubea! iubea mereu să facă ceva bun pentru noi, iubea să muncească pentru noi, iubea aluatul ăla pe / care când îl plesnea de albia corojită de vreme zicea: „Ţuce-te d-zeu şi binele să te ţuce de aluat că drag mai îmi este să te frământ” şi, aşa era. bunica trăia pentru fiecare zâmbet al meu şi uneori chiar şi acuma simt că mai face asta trăieşte prin zâmbetul meu./ fiec  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Eu scriu poezie
de Lexis la: 26/03/2007 15:55:39
sunt nişte fluturi pe geam,/ zboară drogaţi pe ici- pe colo,/ sunt nişe flori pe ce scriam,/ literele îmbătate dansează solo./ copite de cai şi câini tropăie / pe ritmul muzicii de vals,/ uşa de la camera mea scârţâie / printr-un glas ce cântă fals/ scriu de dragul de a plânge,/ plâng de dragul de a scrie./ fut de dragul de a fute/ o poezie./
22 comentarii
modifica
gânduri şi vise...
de Lady Allia la: 26/03/2007 15:52:38
gândurile mele nasc uneori banalităţi/ între a şi z ...,/ dar refuză să se "autosinucidă"/ între complexe şi întrebări stupide/ pur şi simplu nu pot să-mi ucid principiul!/ visele mele nu pot să se nască/ deoarece uneori se trezesc înainte/ de a fi visate .../ şi stau suspendate de clipa ce se aşteaptă!/
11 comentarii
modifica
nisip între dinţi
de Radu Herjeu la: 26/03/2007 13:52:50
hei, nu se-ocupă nimeni de nisipul ăsta/ care tot scârţâie printre dinţi măcinându-i/ până la sânge?/ măi, oameni buni, oameni lemn, oameni semn, oameni tăcere, oameni durere de ce/ vă uitaţi aşa la mine ca şi când mă recunoaşteţi?/ staţi aşa cu urechile căscate şi-apoi tot voi vă plângeţi/ de atâtea deşerturi apărute peste noapte între cuvinte între voi
17 comentarii
modifica
Nu trebuia
de pantocrator la: 26/03/2007 13:04:12
nu trebuia.../ “nu trebuia sa fie asa”,/ incapruiata,/ spuse ea/ sprijinindu-si coatele / de marginea balconului/ cu piciorul stang / mangaind indoit/ aerul din spatele talpii./ nu trebuia sa fie acum/ doar pulberi violete de cuvinte / ramas-au pe drum./ nu trebuia sa fie atunci/ ca o intamplare imbratisata/ cu alte maini/ ce aveau deja / cate cinci degete / crescute dinaintea acvilei./ nu trebuia sa fie pustiu/ fara magnolii si ploaie/ doar cactusi / supravietuitori plecarilor./ nu trebuia sa cada vreun suflet / pe campul senin de batalie/ insangerat de taisul prea serpuitor/ al pumnalului chemarii./ “nu trebuia sa fie asa”, spuse ea/ cu soapte coapte/ de copil/ inc  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Frântură febrilă
de Astoniu la: 26/03/2007 12:12:20
frântură febrilă/ rătăceam pe câmpiile albe,/ carîmbii-i îndesam în trupul zăpezii./ căutam ca însetatu-n deşert/ după numele tău./ difuz, întinderea îngheţată cu/ munţi de opal boreal,/ sedimentează lumina / în diamantele corneei ascunse/ şi gânduri lugubre alungă .../ a venit clipa : mi-am înhămat renii la sanie,/ mi-am biciuit cîinii,/ te-am căutat terorizat de neştiinţă,/ prin pustiul tăcerii -/ alb-albastru plumburiu,/ imens .../ am înfruntat şi tricornul cu blana sârmoasă,/ Şi hienele deşertului polar, / chinuit de insecte hibride./ am tremurat într-un iglu de cristal; / neliniştit,/ te doream ca pe căldura solară./ / am dat  ...continuare .
17 comentarii
modifica
codul Macovei
de brod la: 26/03/2007 09:48:34
ati vazut / auzit despre noul cod penal, cel blocat de catre actualul parlament? din articulatiile sale principale si din parerile specialistilor, acest act normativ ar impinge romania spre normalitate./ din pacate, s-a votat sa fie repus in functie codul pritocit sub mandatul ministerial al rodicai stanoiu.
1 comentariu
modifica
Timpuriu
de Sancho Panza la: 26/03/2007 09:47:36
mă văd în oglinzile/ din ochii tăi - / descătuşată şi inutilă/ ca un pom înflorit/ în gerar./ ah,aşază-ţi tăcerile drept umbră/ sufletului meu,/ să nu mai încolţească - / ofrandă / unui soare/ care n-a-nvăţat/ a mă cunoaşte. / / copyright adriana lisandru / din volumul "de-a baba oarba" /
32 comentarii
modifica
Banalul din tine
de D3g0rA la: 26/03/2007 09:37:30
Îmi spui că tăcerea/ e arma cu care/ plictisul de-acasă/ incerci să-l omori/ iubirea din tine/ e floarea cu care/ gânduri încinse/ te pun pe covor/ cuvintele tale/ sunt vraja cu care/ din vise-s luate/ Şi lacrimi cobor/ Şi ştiu că tăcerea/ e forţa cu care/ banalul din tine/ Încerci sa-l dobori
3 comentarii
modifica
Orizont
de guardiangel la: 26/03/2007 08:41:32
câte-odată încetez să mai visez.../ Îmi simt aripile frânte şi pământul / venind în picaj către mine.../ sau invers.../ şi îmi amintesc de spusele cuiva:/ „dacă vrei să nu ţi se facă rău,/ priveşte orizontul!”
7 comentarii
modifica
Cred ca si tu ma stii
de thebrightside la: 26/03/2007 08:37:11
cred ca si tu ma stii…/ eu sunt cea pe care ai evacuat-o/ fortat / din viata noastra, cu tot cu bunurile personale./ si-ai inmatriculat-o / eu alternativ./ apar - ostentativa si-ncapatanata -/ de fiecare data/ cand nu suni la 112,/ cand nici macar nu chemi in gand/ mama!/ cu maini transpirate/ de hot amator/ imi deschide mereu/ usa din spate/ instinctul de supravietuire./ sunt cea care-ti descurca/ dimineata de dimineata/ nojitele nebuniei/ si-ti uda cu apa vie/ venele sangerande./ sunt cea care te trage/ repetitiv / de manecile constiintei/ sa simti ca inca / mai ai de trait!/ acum ma recunosti?/
19 comentarii
modifica
Oligarhi vs generali
de ampop la: 26/03/2007 08:33:07
romania proaspata membra a ue se confrunta cu o instabilitate politica nemaiintalnita de la mineriadele din 1999, cand nucelul dur national comunist fascistoid al securitatii incerca sa doboare regimul constantinescu si sa ingroape tara in izolationism de gen belarus. perioada 2000-2004 a consolidat insa puterea economica a sistemului cleptocrat si a oligarhilor creati de acesta. in prezent spectrul politic romanesc pare absolut aberant pentru orice politolog normal al lumii civilizate. convulsii si aliante sui-generis intre partide liberale si social-democrate ori partide de mucava si televizor, reflecta raspandirea "gospodareasca" a oligarhiei cleptocrate in toate partidele politice. doct  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Nepasare
de Dariakim la: 26/03/2007 08:27:14
nepasare/ / se stinge din viata un biet trandafir…/ mireasma-i dulce se pierde in aer’/ petalele-i cad pe panza de in/ si piere incet.iar rosul aprins / devine….un spin./ el moare in chinuri cerand ajutor…/ si vrea sa-i dispara durerea,/ de-o perla de apa sau lacrima umana / el are nevoie…/ si striga dupa cel ce suflet nu are/ si-ar vrea ca odihnioara-i imagine divina / sa fie binecuvantata macar / cu-n pic de mila!/ dar, cel ce odata-i respira mireasma,/ se uita la el cu dispret./ c-o mana-l striveste…/ si-n nepasare-l arunca incet.../
6 comentarii
modifica
Schimburi
de mushil78 la: 26/03/2007 01:55:22
imi dai?iti dau. nu-mi dai?nu-ti dau.poti sa-mi dai orice,nu-ti dau nimic.dai totul si nu primesti nimic.sau nu dai nimic si primesti mai mult decat ti-ai imaginat./ diamantul si carbunele(ambii facuti din aceeasi materie-carbon)prin ce difera?oare primeste unul mai multa lumina decat altul pentru ca sa dea mai multa sau mai putina inapoi?mereu am vrut sa fiu diamant,dar am iesit carbune...ce ai ales?/
35 comentarii
modifica
Juvelnicul...
de pescadorul la: 26/03/2007 01:55:17
soarele se mai facea inca simtit cu ultimile zvacniri calorice pe care ni le proiecta in ceafa inainte sa rasara pe alte meleaguri. mai avea putin si cobora sub malul ce se ridica in spatele nostru ca un val urias, pietrificat de o vrajitoare haina. tintarii isi incepusera deja rondul, cate unul mai infometat incercand deja cu obraznicie sa serveasca cate un aperitiv. ne pregateam de plecare dupa o zi ‘plina’. din departare se auzea toaca batuta cu maiestrie de un calugar de la manastirea caldarusani…./ nici nu se luminase bine de ziua cand primele exemplare ne-au atacat momelile si in traista poposeau primii ciortani, acei crapi in devenire ce bateau, usor, kilogramul in pove  ...continuare .
4 comentarii
modifica
drept munca americani in Austria
de gabriela persunaru la: 26/03/2007 00:47:05
buna dragilor si dragelor/ as avea doua curiozitati:/ 1. cum este posibil ptr cetatenii americani sa obtina drept de munca in austria - am inteles ca au drept nelimitat de munca acolo - este adevarat? daca da atunci capata acest drept cand vin in australia sau au nevoie de un sponsor?/ 2. daca o persoana casatorita in sua isi schimba numele dupa casatorie, procesul ptr obtinere permis munca, green card este cumva ingreunat? ulterior cum se poate schimba pasaportul in noul nume in sua? este nevoie de green card ptr asta? in cazul asta atunci pasaportul poate fi schimbat in romania fara ca persoana respectiva sa fie de fata?/ multam mult de tot si imi pare rau daca solicit prea multe
5 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...