arhiva: 27/03/2007


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Fesul lui Intruder
de anisia la: 27/03/2007 23:33:05
text sters de autor
37 comentarii
modifica
Şi totuşi...
de guardiangel la: 27/03/2007 23:01:46
/ pentru a exista,/ nu trebuie să cer voie nimănui./ pentru a mă exprima în propria-mi culoare,/ doar lumina trebuie să o întreb,/ dacă mă lasă./ sunetele mele prind glas,/ să-i plătească tribut doar tăcerii./ iar simfonia sufletului meu/ nu-i destinată urechilor omeneşti,/ ca să întrebe de-i plăcută!/ ea se armonizează cu cerul,/ cu florile, cu iarba.../ cu surâsul tău.../ dar nici pe tine nu te întreb.../ căci mi-e teamă.../ s-ar putea să nu-ţi plac.../ şi atunci mai bine,/ îmi îngân propriul cântec,/ pictându-mi tablourile/ doar pentru ochii sufletului meu,/ mai presus de orice culoare/ şi orice sunet cunoscut./ Şi totuşi.../
2 comentarii
modifica
punct
de mickael61 la: 27/03/2007 22:59:16
/ mai sint pe lume aripi care cad / nu-i aer si nici vint sa le mai tina/ culorile palesc si-apoi se sting/ in umbra ingradita de lumina./ ecourile au cazut demult/ in orizontul pasilor pierduti.../ deasupra alb,sub noi acelasi alb,/ pictura de maestrii surzi si muti./ lumina parca moare cite-un pic/ in ochii care pling cu lacrimi moi,/ si drumul a-ncetat sa fie drum/ e doar...o biata urma de noroi./ si peste toate dragoste si chin/ si crucea rastignitului de dor./ aici se nasc morgane fumurii/ si sus in cer sint ingeri care mor.../
2 comentarii
modifica
Ţineţi post?
de A_Carmen la: 27/03/2007 22:19:16
e prima data când eu ţin, în postul paştelui. e groaznic de greu. deja m-am săturat de fasole, legume şi alte mâncăruri de post... la voi cum e? ce semnificaţie are postul?
58 comentarii
modifica
Apa de izvor...
de pescadorul la: 27/03/2007 18:49:10
era inca acea vreme minunata cand afumati 5 era ‘balta saracului’ cand veneai ca la piata fara frica ca vei pleca cu traista goala. pe balta erau cateva locuri foarte bune vizate de ‘cunoscatori’ dar pentru ca acestia erau mai multi decat locurile, de fiecare data la prima rata de la 4 dimineata, se organiza cate un cros ad-hoc. vorbeai cu un pescar si cand intorceai capul te trezeai ca discutai cu copacii caci respectivul o luase la sanatoasa catre ‘fata morgana’. cei mai grabiti erau, normal, cei mai in varsta fiecare cu betesugul lui incercand, in mod caraghios, sa-si regaseasca sprinteneala din tinerete. si ajungeau, mai totdeauna, mai mult morti decat vii si constatau ca loc  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Revedere(varianta neeminesciana)
de laura ruxandu la: 27/03/2007 18:17:40
este 8 martie.in jurul meu simt parfumul sarbatorii.pe strada,scolari,liceeni, adulti cu flori,bomboane si cadouri se grabesc spre femeia iubita:fie ea mama,doamna invatatoare,iubita sau sotia./ eu ma simt ciudat,de dimineata m-am trezit cu "un nu stiu ce".i-am daruit mamei un buchet de zambile:mi-a zambit si m-a imbratisat.nu e oare acesta cel mai consistent cadou?/ oricum,acum e ora 11.ma indrept cu pasi timizi spre locul in care mi-am petrecut opt ani din viata:scoala.a ramas la fel.in curtea ei incapatoare un grup de baieti joaca fotbal:"hai ma!paseaza!","aici ma,unde dai?","gooool!!bate palma frate,esti tare!".../ intru in scoala...deschid usa de metal,intotdeauna am considerat-o sing  ...continuare .
7 comentarii
modifica
jurnal de bord (10)
de alex andra la: 27/03/2007 17:28:51
sunt în aer de când mă ştiu. văzduhistă/ / azi am strâns o grămadă de obiecte de care nu mai am nevoie de mult sau de care n-am avut nevoie niciodata şi care doar ocupă inutil spaţiu. spray-uri, parfumuri începute şi lăsate de-o parte pentru că brusc nu mi-au mai plăcut, haine, pantofi, poşete în stare bună dar uzate moral şi mereu împinse în fundul dulapurilor, pentru a fi scoase la lumina cândva şi de fapt niciodată repurtate, un uscător de păr nefolosit, uitat într-un sertar, un walkman fără căşti, pixuri, stilouri si creioane cât pentru o clasă întreagă de elevi, ochelari de soare demodaţi, pahare şi ceşti desperecheate... Şi toate s-au a  ...continuare .
15 comentarii
modifica
Alta poveste adevarata
de Valeriu Cercel la: 27/03/2007 16:25:46
căţeluş cu păru’ creţ,/ Îl durea ceva-n coteţ,/ ca şi omu-avea o boală/ (chestiune personală)/ că s-a dus la farmacie/ (pensionar de meserie)/ să îşi ia pilula, vere,/ leacul zilnic de durere ;/ căţeluş cu păr buclat,/ nicidecum nu s-a mirat :/ alea din import, prin spate/ se dădeau numai în rate,/ Însă alea de la noi,/ prin faţă cu tărăboi,/ coadă pân la semafor,/ nu la gară, ci-n obor ;/ căţeluş cu barbă mare/ dup-o zi de aşteptare,/ (d-aia lungă şi câinească)/ a ajuns ca să plătească ;/ la diurna lui, mă' frate,/ preţu’, l-a cam dat pe spate,/ crampele pe loc l-au luat,/ nu mai era…constipat !!!/ de morală, nu vorbesc…/ o parolă am  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Apa
de pantocrator la: 27/03/2007 15:16:49
apa/ as bea ceva acum/ la miezul noptii/ dar nu am decit apa in pahar/ unde esti, alinatorule, / sa o transformi in vin/ ori in punte s-o preschimbi/ catre ea/ navoadele sunt pline cu peste/ dar vine furtuna colorata-n albastru/ iar pe mal nu e nimeni/ doar o pasare spinteca noaptea/ cu presimtiri de golgota si fericire vesnica/ sufletul s-a deschis ca un hau / insetat de pribegie/ ea sta de partea cealalta a mårii/ asteptind corabia/ dar punte nu-i/ nici apa preschimbata-n vin/
2 comentarii
modifica
Din vise se intrupa Inorogul
de Bitterdream la: 27/03/2007 13:18:53
m-am hotarat sa-mi populez realitatea virtuala cu o herghelie de inorogi./ ma gandesc ca in lumea mea, paralela realitatii, le-ar sta bine alergang, pascand iarba de stele si odihnindu-se in vestede cranguri./ dar inorogii nu apar decat visand./ deci, rog pe oricine simte nevoia sa priveasca o herghelie de inorogi, sa-si aseze aici un vis. / din unele visuri, poate se vor intrupa..../ primul vis este acesta. ca si altii viseaza :)
246 comentarii
modifica
COTEŢUL DE PORUMBEI
de brod la: 27/03/2007 13:17:39
cum dai să intri în ininiroc, venind dinspre malul mâlos al prutului şi încercând să prinzi încă lumina felinarelor aprinse pentru talciocul din vaslui (a fost, sau n-a fost blat, domnule porumboiu – pere ?) , a fost odată, ca niciodată, un coteţ de porumbei. Îl ctitorise, fără să ştie că chiar ctitoreşte (aşa cum fârtatele jourdain comitea proză fără să ştie, iar alţii fac… ce fac, cu aceeaşi înduioşător-enervantă inocenţă) un nea cutare, de-i mai zicea lumea şi « inimosul » - asta din cauză că-l durea inima de timpul pierdut cu o zdravănă şi incurabilă lene. de fapt, inimosul ăsta era un transvertit avant la lettre, care nu voise să nasc  ...continuare .
1 comentariu
modifica
La pescuit de... mamifere
de pescadorul la: 27/03/2007 02:12:46
eram acum vreo 20 de ani prin piata obor, in creierii noptii, impreuna cu un amic viorel si luam de-ale gurii pentru peste. ne miscam per pedes caci nu suportam la vremea aia masina in dotare. sangele de aventurieri ne clocotea in vene si am hotarat brusc sa parasim vechile locatii batute, de obicei, cu rata via colentina spre afumati, moara sau ganeasa si sa ne aruncam in necunoscut, spre gara obor. odata urcati in tren si vizitati de ‘nasul’ nu ne-a mai ramas decat sa tragem cu urechea pe la colegii loviti de aceeasi boala, usor de recunoscut: cu o mana tineau sculele iar in cealalta sticla. ne incordam timpanele ca sa prindem ponturi dar fiind novici pe acest traseu nu ne prea sun  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Naturalul
de jeniffer la: 27/03/2007 01:52:57
cum se poate combate invazia creatiilor care ascund sau distrug natura? exemple: panourile publicitare, insule artificiale, unele studii despre natura etc.
34 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...