arhiva: 17/04/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Fast-food: diferenta intre reclama si realitate...
de Daniel Racovitan la: 17/04/2007 21:08:58
v-ati intrebat vreodata care e diferenta intre ce ni se prezinta in reclamele pentru produsele fast-food si ceea ce ni se vinde in realitate?/ la linkul de mai jos aveti cateva exemple.../ http://www.thewvsr.com/adsvsreality.htm
24 comentarii
modifica
Basescu: Vom vedea cine trebuie mentinut in functie, presedintele sau Parlamentul
de Daniel Racovitan la: 17/04/2007 21:00:39
"traian basescu si-a inceput la ora 18.00 discursul afirmand ca problema suspendarii nu este una personala. el considera ca motivarea prezentata de curtea constitutionala nu se refera la un presedinte care are drepturi, ci la unul care are obligatia de a avea un rol activ./ fragmente din discurs:/ # argumentele ccr nu fac decat sa confirme ca cei doi ani si jumtate de mandat au fost nu numai in litera, dar si in spiritul contitutiei/ # arata ca atunci cand am criticat, acestea nu au fost atacuri, ci elemente de indeplinire a mandatului de presedinte ales al romaniei/ # avizul de azi al ccr face din procesul de suspendare doar un act politic care nu are acoperire constitutionala. niciu  ...continuare .
20 comentarii
modifica
Din mai Delta zboara in Romania ?
de Informatorul la: 17/04/2007 20:00:09
am primit un e-mail prin care eram anuntat ca am 20% discount daca incepand din luna mai imi rezerv cel putin un loc la delta pe ruta ny-buh. inteleg ca este fara escala. voi ati primit ceva sau este o pacalela din alea cu conturi in nigeria si castiguri la loteria mondiala ?
3 comentarii
modifica
rugăciune
de alex andra la: 17/04/2007 19:36:46
/ nu mă mai certa pentru nenăscuţii copii/ nu sunt eu vinovată de toate găurile negre din univers/ nu-mi înceţoşa privirea cu vălul necuprinderilor tale/ nu-mi lua tăcerea în răspăr/ şi visele în surâs/ dă-mi un cuvânt de început/ să pot merge mai departe/ umple-mi lacunele cu fluturi / şi clepsidra cu nisip auriu/ răstoarnă-mi necredinţa în limpede psalm/ rupe-mă de mine sihastra / şi aruncă-mă în lumea ta/ să ţi-o spun dinăuntru/ cum numai eu ştiu/ molcom/ fără cuvinte/ fără durere/ / /
18 comentarii
modifica
Hibrid
de inshade07 la: 17/04/2007 18:57:30
in seara / in care ai inviat…/ mi-au crescut / inapoi umeri/ si toate celelalte cuvinte,/ bratele / alergand…inmugurirea devreme/ si / desfrunzirea pleoapei / din pleoapa…/ ingerii…/ asemuindu-si ingeri…/ si alte aripi nascute/ deochiului!/ acolo la tine/ cerul si-a cazut dintre palme/ frumos/ mangaindu-ti…/ copiii si caii/ in alergarea perfecta/ in jurul/ planetei !/
3 comentarii
modifica
Poezie cu unul…doi…!
de inshade07 la: 17/04/2007 18:54:50
lumina totusi,/ ochiul/ retina,/ sunt parti ale aceluiasi intreg/ emisfere dezosate ale zborului/ inspre pasare, inspre pana/ inspre atingerea marii cu marea/ inspre atingerea ierbii cu vena/ inspre atingerea palmelor noastre/ ca doua necuvantatoare vorbind/ ca doua gene/ impreunand un sarut/ ca si cum,/ ca si cand,/ ca doua lumi noi/ sfintind inorogi!/ (se numara numai in gand)/ unul,/ doi!/ / lumina totusi/ ochiul/ retina,/ sunt parti ale aceluiasi intreg/ emisfere dezosate ale/ zborului/ inspre inima, inspre seva/ inspre atingerea seninului cu seninul/ ca ploile/ revenite in ploi.../ stropi singuri, nevertebrati/ si desculti!/ ( numai in gand se numara apoi )/ unul,/ doi!/ ca o impart  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Revenire cu gusteri
de inshade07 la: 17/04/2007 18:51:50
perfide palmele mele/ nu mai inchina aproape/ nimic!!!/ totul s-a oprit ca un cal/ in rinichi/ ca un drum desfundat in sensul/ lui gol,/ amandoi prietene,/ amandoi/ desluseam intelesul concret,/ bine imbracat aproape de suflet/ cu aripa stravezie/ si/ pasari!/ perfide palmele mele/ nu mai inchina aproape/ nimic./ s-au oprit undeva intre atunci si acum/ ca un drum nou/ incoltind din drum vechi/ crescand inspre aer/ cu gusteri/ si melci/ si cu verde/ si cu prima respirare/ si cu a doua / si cu a treia/ pana la inchiderea cubului/ in cub!!!/
5 comentarii
modifica
Dor de tine
de iuli_nrb la: 17/04/2007 18:22:34
la crucea ta plapanda, aduc o mangaiere/ ca lacrimi presarate din albe lacramioare/ mirosul lor divin sa-ti alinte durerea.../ parfumul lor ceresc,il poti simti tu oare?/ simti ruga mea fierbinte urcata catre cer?/ nu-ti usureaza calea, plina de spini lasata?/ vreau tatalui ceresc, iertare sa ii cer/ sa-ti dea voie sa vii in visul meu odata./ sa stam de vorba mult asa ca alta data/ iar eu sorbindu-ti vorba si neuitand nimic,/ din acest vis al meu, sa nu mai pleci vreodata/ c-asa mi-e dor de tine,iubitul meu bunic!
9 comentarii
modifica
Vechiul ţol....
de Valeriu Cercel la: 17/04/2007 16:56:20
vechiul ţol.... / era un ţol, călcam pe el cu milă,/ afară pus, la uşă, la intrare,/ pe lutul prispei zilnic copt de-un soare/ ce-n zori grăbit, urcând plin de sudoare/ se cobora cu roua pe şindrilă ;/ bunica, din hăinuţe vechi şi roase,/ ce le-am purtat pe rând, crescând mereu,/ prin iţe le-a ţesut un curcubeu/ de care ştie numai dumnezeu/ pe câţi i-au încălzit în ierni geroase…../ păşesc pe el cu-atâta-nfrigurare,/ Şuviţe de culori pale şi vii,/ dureri stau împletite-n bucurii/ a celora ce-am fost cândva copii…./ păşind pe el, îl simt pe fiecare ;/ am fost plecat demult din casa-aceea/ lăsând închisă-a mea copilărie,/ pe prispa coşcovită  ...continuare .
3 comentarii
modifica
pentru utilizatori copii
de Homo Stultus la: 17/04/2007 16:50:12
am observat ca mereu exista plangeri cu privire la nivelul realitatii sociale contemporane in ceea ce priveste educatia si cultura. mereu exista un vecin manelist sau agramat. impartasesc pe undeva acest gand. consider insa ca toti copiii care au preocupari spre a scrie trebuie incurajati. de aceea propun ca fiecare copil care publica pe cafenea sa publice cu tagul poezie/proza scurta / compunere / eseuri_copil. (acel copil din coada ar ajuta si pe cei ce critica sa evalueze just textul si ar scuti pe micul autor de o sapuneala pe care in mod sigur nu o merita). / dragi utilizatori care inca nu ati implinit 16 ani v-as ruga sa adaugati la tag-ul postarii voastre acel copil. consider ca ace  ...continuare .
50 comentarii
modifica
Nu astepta trenul...
de diana vlase la: 17/04/2007 15:36:14
l-am lasat in urma, cu floarea pe care mi-o daruise, si am plecat. am urcat pe prima treapta a scarilor de la vagonul numarul trei, si l-am privit, o ultima data. era trist. inalt si trist. ar fi vrut sa mai raman, ar fi vrut sa nu mai plec niciodata de langa el. si eu as fi vrut sa nu ma despart de el, dar sa fi ramas, nu as fi putut. peste el, privirea mea a vazut gara mica, de comuna, nerenovata niciodata de cand a fost construita, o femeie de serviciu, grasa si nespalata, undeva mai in spate, un copac frematand de durerea lui... si din nou el. / / ''carina, mai stai o zi, doar o zi, te rog!''/ / am zambit si i-am trimis un sarut pe palma, impins de suflarea mea. imi parea tare bine sa  ...continuare .
6 comentarii
modifica
printre cele mai bune filme
de andreib_cheloo la: 17/04/2007 15:25:36
acesta este unul din acele filme care ma face sa ma intreb, d c nu l-am vazut mai devreme. modul in care isi interpreteaza fiecare rolurile, si cum s-au implicat este de necrezut. toate au iesit perfect, pana si soudtrack-ul filmului a picat la fix./ daca nu l-ai vazut inca, ce mai astepti? iti spun sigur, nu o sa te dezamageasca.
5 comentarii
modifica
CONCURS
de maan la: 17/04/2007 15:19:14
va propun un concurs de poezii ...nesemnate./ ma gandesc sa cer ajutor adminului care sa primeasca poeziile pe adresa administratiei si sa le publice el 'in calup', fara sa precizeze numele/ nickul autorului./ vom vota deci fara sa stim al cui e textul./ ei, ce ziceti?
131 comentarii
modifica
‘neaţa viaţă
de Radu Herjeu la: 17/04/2007 11:53:45
‘neaţa viaţă/ iar o luăm de la capăt?/ eu mă prefac că te trăiesc şi tu/ te prefaci că mi te umpli cu oameni?/ tu cum ai dormit?/ eu bine mulţumesc am avut un coşmar/ se făcea că sunt icar şi că nu era nimeni/ să mă vadă/ nimic nou, nu?/ bănuiam eu că te-ai trăit degeaba/ cât timp am dormit copiii se tot nasc cu cataractă/ şi-aduşi de spate cresc obişnuindu-se cu mersul în 4 labe pe-ntuneric/ în magazine se vând aceleaşi nichelate automate cu sentimente/ apeşi pe combinaţia perfectă de butoane şi curge trăirea/ tocmai bună de strâns în palme şi arătat la toată lumea/ şi-atunci îţi vine să te-ntrebi dar nu mai e nimeni/ în tine să-ţi răspun  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Budapesta invadata de romani:)
de alex andra la: 17/04/2007 11:31:45
dupa cum am mai tot spus pe ici, pe colo, am fost la concertul lui waters la budapesta. nu despre concert vreau sa vorbesc, desi ar merita o confa in toata regula. ci despre surpriza (nu totala) de a constata ca vreo treime din sala sporturilor unde a avut loc spectacolul era ocupata de romani. doar la hotelul la care am stat erau cel putin cinci grupuri, venite din diverse zone ale tarii. in oras, la plimbare, pe unde am umblat am auzit vorbindu-se romaneste. masini cu numere de romania peste tot./ ce concluzii se pot trage de aici ?/ una ar fi ca apetitul pentru muzica de clasa al romanului e real. cealalta, ca nivelul de trai al aceluiasi a crescut, oricine ce ar spune.
6 comentarii
modifica
ce parere aveti?
de Sane la: 17/04/2007 10:47:08
stiti care-i boala secolului? de fapt, ce zic eu? boala omenirii? nu cancerul sau sida la care v-ati gandit probabil, ci tristetea. credeam ca-i doar a mea, dar am constatat cu surprindere si cu o oarecare satisfactie ca de ea sufera multi. sunt tristi pentru ca...
23 comentarii
modifica
SUFLETUL MEU,INGERESC
de gheorghe_cnstntn la: 17/04/2007 10:27:37
te iubesc si te ador/ lânga tine vreau sa mor,/ pieptu-mi plânge de mult dor/ dupa tine,puisor!/ muntii-ntregi i-as rascoli/ lânga tine as veni,/ buzele ti-as darui/ cu saruturi mii si mii./ te-as cuprinde cu o mâna/ te-as iubi o saptamâna,/ corpul tot sa fie-o "vâna",/ sa n-apuci sa stai pe-o "râna"./ dar tu esti asa departe/ vai si dealuri ne desparte,/ asa ca-ti trimit o "carte"/ cu iubirea mea aparte./ te ador si te iubesc/ doar la tine ma gândesc,/ trupul vreau sa-ti daruiesc,/ sufletul meu,îngeresc!
8 comentarii
modifica
moment de nebunie
de Sane la: 17/04/2007 09:59:05
protestez vehement impotriva tuturor! mie nu mi se intampla niciodata ceva extraordinar. si nu de servici e vorba ca acolo am mereu parte de surprize...de multe ori neplacute. e vorba ca protestez...vehement....impotriva sortii, a vietii banale si daca ma supar si impotriva guvernului. ar trebui domne’ sa dea o ordonanta de urgenta ceva pentru ca nu mai suport. vreau sa ma plimb prin parc si sa apara gasca aia de aur de la ing sau zana maseluta de la nu mai stiu care banca. cu un premiu numai pentru mine: viata perfecta – bani cu ghiotura, avion personal, vilele de la mare si munte si alte asemenea chestii. si sa nu va prind ca ma trimiteti la andreea lu’ stefan ca nu e de nasu’ meu.  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Compromisul...
de munteanu florin la: 17/04/2007 01:37:37
e adevarat ca atunci cind vrem sa definim un moment de liniste putem face multe....putem cinta,citi,sau de exemplu scrie...mult, dar scrie!de rasfoit am rasfoit pagini daca le pot numi asa....si parca undeva nu am vazut un nume...ce facem pentru a nu fi prinsi de un compromis...ma uit degeaba la taste,sincer cind pronunt acest cuvint....dar nu atunci cind si sunt pus in fata unui asemenea....cuvint!ma uitam in jurul meu la tot soiul de oameni si am simtit cum se nasc aceste compromisuri...cu toate ca se vor a fi numiti oameni corecti,demini de respect si apoi ...maabtin...!!!ma rog....se vad dire din sunet si atunci parca incuviintez din iertare, asta asa ca ultima suflare pt o intimplare tre  ...continuare .
8 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...