arhiva: 19/04/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
"Parlament - Popor 1-0"
de Daniel Racovitan la: 19/04/2007 22:12:17
"dupa revolutie, ne-am obisnuit cu deciziile sfidatoare ale „alesilor” - furisati pe listele electorale - la adresa propriului popor. le-am simtit deseori lacomia, aroganta, sarlatania, dispretul, marlania sau ticalosia./ le-am simtit si apucaturile interlope. intr-un fel, ne-am obisnuit cu raul, crezand ca mai rau de atat nu se poate. ne-am inselat amarnic: intr-o jungla dominata de sacali, hiene, harciogi, sobolani si vulpi sirete, intotdeauna e loc pentru mai rau!/ cei 322 de parlamentari care au votat suspendarea unui presedinte in ciuda recomandarii curtii constitutionale isi pot face o poza de album, pentru posteritate. generatii intregi se vor putea desfata astfel privindu-i pe  ...continuare .
17 comentarii
modifica
Cantec tarziu
de Vylete la: 19/04/2007 21:45:58
cand am fost copil era usor;/ totul exista sa se-nteleaga.../ basmele zambesc uitate-n dor:/ un copil frumos, si-o lume-ntreaga!/ mai batran acum, iti cant pe-o mare/ obosit de flori si "-a fost odata!"/ stiu, cand ma privesti cu ochi de sare:/ cantecul e mort..si marea...e uscata./ vreau sa plec. e oare necesar/ sa-ti mai spun si tie, de departe,/ ca ma voi topi in gand amar,/ mangaind pe aripi pasari moarte..?
2 comentarii
modifica
Cetine in carti
de Vylete la: 19/04/2007 21:41:18
se face foc si iese fum../ tiganii canta si mananca,/ o baba neagra sade-n drum,/ ghiceste-n van..nu-i nimeni inca../ "sa ai de grij`, sa nu te-nduri,/ sa dai la spate vorbe bune!/ un mic necaz iti da calduri,/ o dama verde, n-ai ce spune!/ ai sa ajungi bine-vazut!/ ia uite-aci, cum ti se leaga;/ o dama rose-n asternut,/ dar nu te bucuri, nu ti-e draga../ un crai de pica, pica rau,/ se lasa cu necazuri coane!/ vad o lucire de cutau/ si uite-aci, pentru cucoane!"/ si baba-si vede de ghicit,/ tigani de fum ii umbla-n preajma/ "nebuna baba, s-a smintit,/ macar de-i da, ca moartea-o cheama!"
4 comentarii
modifica
Inchipuiri, Emilia, inchipuiri...
de diana vlase la: 19/04/2007 21:28:59
stam intinse pe pat, si povestim. asta facem noi cand suntem singure, povestim. de cele mai multe ori fara nici o legatura cu realitatea. dar intotdeauna foarte serios. intr-o noapte am inceput sa ii povestesc despre elvetia. nu am fost niciodata in elvetia, dar in seara aia mi se contramandase un spectacol, pentru prima data in viata, pentru ca nu venise suficient public. eram suparata, furioasa chiar. eram furioasa pe omenire, ca ma lasase sa ma nasc atat de tarziu, cand oamenii nu mai cred in teatru, cand actorii mor de saracie, de inanitie, in pula mea (metaforic)! ca poate avea dreptate tatal meu, care imi zicea, sa mai las visele pentru noaptea, si sa fac o facultate care sa imi aduca b  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Iubiti sa cititi carti?
de Stefanitza la: 19/04/2007 19:42:40
care sunt cartile cele mai importante in viata voastra, care citindu-le nu vi s-au sters din memorie?/ de ce aceste carti sunt importante pentru voi?
12 comentarii
modifica
Capra cu trei iezi
de Valeriu Cercel la: 19/04/2007 17:27:31
/ -soro, capra cu trei iezi/ numai unul a avut,/ ceilalţi doi, nu ai să crezi,/ În poiană la păscut,/ dis de dimineaţă-n zori/ i-a făcut cică…din flori (!?)/ zise-o oaie, proastă rău,/ bârfitoare pe dudău/ alteia, mult mai bătrână,/ veterană ea la stână ;/ -nu mă mir, şi eu un miel/ am făcut tot în poiană/ Însă….cu un ghiocel ,/ (sări aia purisană)/ la sfârşit de iarnă grea/ nici o floare nu era…./ -cu-n firav de ghiocel !!!/ mic, gingaş, cu floricică/ albă, ca un clopoţel !?.../ vrei să-mi vinzi mie adică,/ o poveste de doi lei/ bună de-adormit viţei ?!.../ -nu mă crezi ? ce nerozie !/ nu te mint doar cu nimic !/ ghiocel…...(cu nostalg  ...continuare .
comenteaza!
modifica
flecareala verde
de Homo Stultus la: 19/04/2007 17:17:40
zorii unei zile sangerii se revarsa in pasul purtator de scopuri. adieri blande, racoroase si inmiresmate mangaie tampla. o lumina stranie, aproape ireala, invaluie lumea amortita in propria-i negrija. soaptele calme ale crangului insotesc drumul prafuit./ ridicandu-si pentru o clipa privirea, mergatorul de neumblate drumuri zambeste a mirare. "lumea e frumoasa cand nu o vede nimeni" isi spune. / pasul isi urmeaza necurmat drumul. ziua se jertfeste a pamant pe altarul devenirii. cand in ieri statea la masa de cinste a omenirii trecatorul simtea jenat povara laudei. in colbul alb, in spinii ce adanc intra in carnea subit dumirita, bucuros sub obroc omul ascunde o lume. / drumul sau i  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Moartea batranului mongol
de Vylete la: 19/04/2007 17:05:10
ascuns zenit oprit si gol,/ domol-un clopot vantul bate,/ decor schimbat de sat mongol,/ camp cu tutun egal se zbate./ copiii caselor dintre copaci,/ recheama vechile nirvane,/ saruta-n vis vechile icoane,/ apusul vechi schimbat de vraci,/ patrunde greu oprit de toane,/ intr`un banut de aur vechi/ se`nvecheste fata pala,/ morti calari se-ating perechi,/ si-si umple-n ochi o stea ovala,/ departe dus, departe dus../ ascundeti-ma`n ziua mea,/ cu mana dreapta spre apus,/ spre noaptea veche...noaptea mea!
6 comentarii
modifica
Umbra lui Base.La tzepe la Universitate
de arthur la: 19/04/2007 15:15:56
intrebarea la ordinea zilei : / ce preferati: o vodca mica la senat sau un whisky la golden spritz?/ in pofida scorului de maidan din match-ul de la parlament, ce sorti de izbanda dati fiecareia dintre partile implicate in "conflict" ?/
14 comentarii
modifica
Fugară
de Sancho Panza la: 19/04/2007 14:51:31
stai dreaptă,/ îmi spune moartea,/ şi-mi dă una peste visele/ aplecate spre oameni/ ce naiba cauţi tu în câmp deschis,/ doar te încuiasem sub câteva adevăruri incontestabile/ şi-ţi spusesem că arborii fără de rădăcini/ nu găsesc niciodată nordul/ pleci tu aşa bezmetică prin vieţile altora,/ cu numai două-trei poveşti în buzunare/ uite ţi-ai scos căluşul/ şi-acum iar te îneci cu vorbele tale/ hai treci acasă mai avem ceva timp de tescuit,/ şi scoate condurii ăia din picioare,/ nu vezi că te împedici/ de umbra ta?/ / copyright adriana lisandru / din volumul "de-a baba oarba"
14 comentarii
modifica
DEDICATIE
de anisia la: 19/04/2007 13:29:31
ideea mi-a dat-o domnul limpede pe care l-a apucat amocul ca fesul lui intruder n-ar fi opera de arta, auzi! / deschid aceasta conferinta in care fiecare e invitat sa faca dedicatii cui vrea el, forumist au ba, in versuri au ba, la misto au ba, in joaca au ba, serios au ba, sincer au ba, cuviincios sa fie! / spor la treaba, ca la joaca nu ne-ntrece nimeni :))/
140 comentarii
modifica
!?
de juli la: 19/04/2007 12:56:05
sunt fiica vantului si-a ploii din zarea intunecata si rece,/ cautand soarele purtata de aripile mamei natura./ ratacesc scrutand infinitul pentru a adasta pe un tarm propice ,/ pentru a ma preface-n curcubeu./ refuz sa fiu furtuna./ rolia
7 comentarii
modifica
Vi s-a intamplat si voua ?
de alex andra la: 19/04/2007 12:53:17
esti acuzat de ceva ce n-ai facut. te dai de ceasul mortii sa explici, sa convingi ca esti nevinovat. degeaba. n-ai dovezi nici tu, nici acuzatorul/acuzatorii. treci prin toate starile posibile, de la perplexitate la revolta. in cele din urma te resemnezi, te retragi... daca te cheama alex andra. dar daca te cheama altfel ?
72 comentarii
modifica
Piata Universitatii incepe sa fie ocupata de sustinatori ai lui Traian Basescu.
de Daniel Racovitan la: 19/04/2007 12:31:01
"a inceput sa se stranga lume in piata universitatii. cititorii hotnews.ro discuta aprins despre un miting in piata, diseara la ora 18.30/ piata universitatii incepe sa fie ocupata de sustinatori ai lui traian basescu. in acest moment, aproximativ 60 de persoane se afla in piata, avand pancarte cu mesaje de sustinere a presedintelui si contra restauratiei. si cititorii hotnews.ro discuta aprins pe forum despre un miting, programat pentru ora 18.30, in aceasta seara. si pe forumurile altor publicatii online sunt sute de mesaje privind un miting in piata universitatii, iar pe yahoo messenger circula mesaje precum la 18.30, la universitate!!! let's kick some parlamentars ass!!!! (this in mass,  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Probleme la mansarda
de thebrightside la: 19/04/2007 10:48:35
buna ziua si bine ati venit la serviciul de urgenta pentru bolnavi mintali./ - daca sunteti obsedat compulsiv, va rugam apasati repetat 1./ - daca suferiti de codependenta, rugati pe altcineva sa apese 2./ - daca aveti personalitate multipla, apasati 3, 4, 5, 6./ - daca sunteti paranoic, stim cine sunteti si ce vreti. ramaneti pe linie pana detectam de unde ne sunati./ - daca aveti halucinatii, apasati 7 si asteptati sa va transferam apelul catre nava-mama./ - daca sunteti schizofrenic, ascultati cu foarte multa atentie pana cand o voce mica va va spune ce numar sa apasati./ - daca sunteti maniaco-depresiv, nu conteaza ce numar veti apasa, nimeni nu va raspunde./ - daca sunteti dislexic, ap  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Groapa lui Procust
de brod la: 19/04/2007 09:36:00
se întuneca repede, ca iarna. că, doar, iarnă şi era. februarie. copacii scuturaţi în frisoane de un vânt cu năbădăi, îşi trosneau crengile uscate. Încremeneau un timp. apoi o luau de la capăt cu văicăreala. când tăceau ei, te pătrundea din toate părţile croncănitul ciorilor. Şi-a găsit şi ăsta bătrânul momentul să ajungă aici... toată viaţa fusese un maestru în complicarea lucrurilor. nu-i vorbă, meseria chiar îi cerea aşa ceva. Îl obliga – dacă vroia să reziste în postul acela important, pe care-l ocupase neîntrerupt, aproape un sfert de veac. trebuia să scormonească şi să interpreteze totul, să fie vigilent, dur, dar şi diplomat, să găse  ...continuare .
4 comentarii
modifica
precurioşii
de Radu Herjeu la: 19/04/2007 09:34:51
nu-ţi răspund i-am spus/ arătându-i decis spatele universului rămas mofluz/ de când îl doare pe el ce mă doare pe mine/ ce de curiozitate bruscă din cauza concurenţei/ copacii mă-ntreabă de ce se face iarnă/ plătesc taxe prea mari pentru strânsul frunzelor/ o pisică vrea să ştie cine a stabilit/ că poate avea doar 7 vieţi/ nici n-are timp să moară de destule ori/ acum şi dzeu vrea să afle/ ce parte a sa poate fi folosită/ drept conştiinţă/ ia lăsaţi-mă fraţilor în pace/ n-am eu timp să aflu de ce trăiesc darmite/ azi dimineaţă m-a oprit uşa de la intrare/ să mă întrebe supărată/ de ce-o închid/ şi când plec şi când mă-ntorc
5 comentarii
modifica
DIN SEVA ARBORELUI VIETII
de gheorghe_cnstntn la: 19/04/2007 09:27:03
din seva arborelui vietii/ imi trag iubirea si-ncântarea;/ din roua dulce-a diminetii,/ melancolia si-ntristarea./ când mierle si privighetori/ se-aud cântând triluri maiastre,/ in sufletu-mi,zeci de viori/ compun doar simfonii albastre./ iar sipotul unui izvor/ ce curge lin printr-o padure,/ se-ngâna-n pieptul meu cu dor,/ tânjind doar dupa fragi si mure./ si-as vrea o copilita-n dar,/ anii mei tineri sa-mi aduca./ si s-o iubesc eu n-am habar,/ de-aceea-as vrea sa ma seduca./ cu sânii ei cei mici si dulci/ si buze palide ca marea;/ chiar ca nu-ti vine sa te culci,/ ci s-o saruti intens,ca zarea./ oare-am visat sau e real?/ in viata asta minunata,/ calatori-vom pe un cal/ si  ...continuare .
2 comentarii
modifica
poeme-ntr-un vers
de manta la: 19/04/2007 09:08:25
decit a cobrei rana, a vorbei e mai rea./ spalati-va pe suflet cu flori de mar si crini./ cristal atins de-o pana de inger e suspinul.
9 comentarii
modifica
..."să respir viaţă"...
de Lady Allia la: 19/04/2007 00:50:49
...poate într-adevăr nu am să ştiu..., nu am să pot să descriu atâtea lucruri, oameni, zâmbete...câte mi-aş dori.../ ...poate într-adevăr nu am nici un talent anume...poate însă dragostea pe care o simt faţă de cel iubit...faţă de copilul meu încă nenăscut...faţă de oameni nu se poate descrie...poate cuvintele ştiu cu adevărat să tacă...să se închine..., dar nu ştiu simt câteodată, aşa, ca un gând nebunesc, ca o obsesie că...pot...!!! pot să fac asta! pot să descriu ce iubesc...pot să descriu fiecare om..., fiecare zâmbet..., lacrimă..., răsărit... prin culorile sufletului meu.../ ...nu va fi un tablou nedescris încă...nu va fi un cucubeu perfect...  ...continuare .
2 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...