arhiva: 20/04/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
ex abrupto
de Homo Stultus la: 20/04/2007 19:39:53
prin exprimarea degetului care, miscandu-se domol, impaca scrasnetul dintilor de lapte crescuti intr-o pulsare de sange, ideea este salvata de transarea in notiuni./ nascutii dinti din umile si nevoite coborari sunt salvati de ruperea in necuvant. un necuvant care, desi bine strans cu menghina si conservat in utopie, nu poate sa fie transat decat in nedintoase inimi. / in sfera esuata pogorandu-se agale pe un obraz lucid incercanat, o lacrima se regaseste. si imperfecta cadere, aproape un zbor nebagat in seama de ceruri prea inalte, ucide inima coltoasa. / in ambitia fulgului de a cuceri vremelnic insondabile nuante ale albastrului, ochiul inocent gaseste un amarat de scop.
2 comentarii
modifica
Basescu: ne vedem peste 30 de zile
de Daniel Racovitan la: 20/04/2007 19:33:06
basescu a renuntat la demisie "in numele interesului national"./ cat de justificata sau oportuna este aceasta decizie?
15 comentarii
modifica
acceptare
de adiadiadi la: 20/04/2007 16:58:46
cum inveti, cum reusesti sa accepti o situatie pe care n-o poti schimba?
28 comentarii
modifica
SARACA,TARA BOGATA
de gheorghe_cnstntn la: 20/04/2007 16:07:10
saraca,tara bogata,/ noi suntem ai nimanui?/ am ales ca altadata/ niste imorali si sui./ ce-am gresit atât de tare/ de nu suntem întelesi,/ oare nu e loc sub soare/ decât pentru cei alesi?/ s-a schimbat orânduirea/ comunista,cu lozinci./ dar nu ne-am gasit menirea,/ o s-ajungem în opinci./ in opinci de piele-odata/ strabunii munceau cu spor,/ vai de viata noastra toata/ si de bunul nostru-ogor./ daruieste si natura / tot ce poate,dar si ia,/ daca vede strâmbatura/ celor ce-si bat joc de ea./ din pacate,pier prea multi/ oameni buni,nevinovati,/ iar în muntii cei carunti,/ au ramas batrâni uitati./ un batrân cu barba alba/ ce-a facut razboaie,frate,/ nu îl calci ca si pe-o  ...continuare .
10 comentarii
modifica
cal murg (kitsch)
de alex andra la: 20/04/2007 14:23:13
/ / un cal murg îmi tropăie lângă tâmplă/ floarea de colţ stă presată între foile chitanţierului/ pianul a tăcut acum o clipă/ o notă mai pluteşte în aburul serii/ ultimul pahar de bloody mary mă zgârie pe gât/ bat darabana pe faţa de masă în carouri albe şi roşii/ tablă de şah pentru resturile cinei de tavernă afumată/ doar tu mă prinzi de încheietura mâinii / şi mă târăşti în povestea aia a noastră / neverosimilă / telenovelă cu happy end amânat episod după episod/ îmi mai înfigi un cuţit în inimă/ îmi mai şterg pe furiş o lacrimă/ îmi mai săruţi un deget/ îmi mai anin la gât un şir de mărgele colorate/ mai pictezi un perete cu  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Ei pleacă...
de Sancho Panza la: 20/04/2007 13:59:45
bărbaţii din viaţa mea/ mă părăsesc / în vârful picioarelor/ să nu-mi tulbure praful de stele strâns pe covor/ îşi lasă tăcerile în casa mea/ cum ai lăsa un pachet gol de ţigări,/ o brichetă ieftină,/ un ziar răsfoit/ încă miraţi că mi-au fost, încântaţi de ei/ şi de mama care i-a zămislit/ aşa bravi, aşa fascinanţi în armura lor lucitoare/ eu le aşez pe tâmple cununa de lauri/ apoi flutur batista de la balcon,/ conform scenariului/ sfârşitul episodului trebuie să fie mereu/ unul controversat/ altfel şi dumnezeu s-ar plictisi de telenovela asta / cu final incert/ ah draga mea tu ai fi fost desigur femeia care...dacă.../ şi eu zâmbesc suav, le ştr  ...continuare .
50 comentarii
modifica
***
de manta la: 20/04/2007 13:33:51
din cufar roi de molii.pe unde esti, bunica?
2 comentarii
modifica
Ion Tiriac presedinte ?!
de Informatorul la: 20/04/2007 13:16:33
presa a speculat cu niste nume vechi si noi totodata ca si contracandidati ai lui traian basescu, daca se ajunge la anticipate prezidentiale : mugur isarescu si ion tiriac. ce credeti, ion tiriac ar fi un presedinte mai bun ca base ?
9 comentarii
modifica
Poemul cu pui mici
de inshade07 la: 20/04/2007 12:52:22
of,/ office,/ oftat,/ offer spre îngrijire/ pui mic/ si norma întreaga/ la sondat!/ as vrea sa plec la mare / undeva,/ in curcubeu,/ sa innot/ daca nu cumva/ am uitat!/ am întotdeauna la mine un zeu/ si întotdeauna / telefonul descărcat/ nu,/ nu l-am pierdut/ l-am dat la furat!/ nu ascult întotdeauna muzica/ nu prea am timp/ vin schimbul doi / uneori../ deşi nu-mi dau flori,/ dealtfel/ aşa cum ar trebui!/ am un tibi/ care îmi desenează/ minunat/ viata in palme când râde/ si îl am întotdeauna/ cu privirea spre mine/ deşiare acum/ carti si creioane/ de colorat/ si serbare !/ nu, nu ii mai cant,/ i-am cântat!/ vopsesc / calorifere uneori/ dar numai din plăcere/ si ies mai rar /  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Poemul Ralucăi
de inshade07 la: 20/04/2007 12:41:23
/ ea era mereu / in cealaltă parte/ a ideii/ cu un aer mai mult/ cu o secunda/ mai înalta/ oricum si mereu!/ auzi,/ castile,/ aerul conditionat,/ ionescu corina/ se scriu numai cu litere mici / de cand ai plecat/ si nu mai rade nimeni/ deci ai gasit/ kebab/ la numero uno?!/ absolut minunat !/ sa iei cola/ light/ si/ deschide usa la balcon/ daca te apuci de fumat!/ ea era mereu/ de cealalta parte a ideii/ un pas in stanga/ un pas in dreapta/ cu mai mult ca perfectul mereu/ conjugat/ in discursuri febrile/ gen/ multumit?/ foarte multumit?/ decedat?/ a,/ de vina a fost ploaia?/ sa inteleg/ ca suntetzi de acord/ sa va ridic la patrat/ in rubrica / cu coloane rosii?/ absolut minunat!/ ai  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Victoria ursului de la răsărit
de ampop la: 20/04/2007 11:46:25
preşedintele romaniei a fost suspendat. parlamentul româniei a reacţionat ca un organism, atrăgând în luptă anticorpii împotriva “agresorului” băsescu. băsescu a atentat la statu-quo-ul oligarhiei securiste, la bunăstarea “oamenilor de afaceri” roşii, creaţi de aparatul de partid şi securiate în anii ’90. votul aberant din parlament a coalizat adversari eterni, prm-ul şi udmr-ul, arătând astfel idioţilor naţionalişti, indiferent de etnie, că la vârf extemele chiar naţionale se unesc atunci când interesele financiare le-o cer. unde sunt oare sceleraţii prm-işti cu spume în colţurile gurii care tunau şi fulgerau pentru “interesul naţional” împotriva  ...continuare .
16 comentarii
modifica
Poemu lu’ Ovi
de inshade07 la: 20/04/2007 11:29:41
/ privitor la animale/ io sunt de parere ca iele creste !/ este prima oara/ care ne contactati/ da, da,/ va priveste !/ asa incepea de fiecare data / ovi povestea!/ pana cand,/ pana unde/ creste iele / si se cheama pe nume?/ nu am idee/ deci ma autoflagelez/ pana/ incep bobocii sa isi numere/ infloririle trecute!/ ba esti berbec ?/ handicapatule, / ma calci pe nervii/ acestor umeri ascutiti/ si simt durerea in dinti,/ si ma clatin,/ si ma enervez,/ si ma doare !/ si/ ce dracu avem azi de mancare?/ bors de peste ?!/ o fi mandarina,/ nu o fi mandarina,/ astea cam seamana/ nu mai stiu sigur/ toate pornesc oricum din cerc/ si din ploaie/ nu stiu sigur!/ da cred/ cel mai mult in filmele de anim  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Amicitia generatiei Mc Donalds
de Giordano Bruno la: 20/04/2007 11:29:06
odata cu anii 1990-2000 sau a anilor urmatori pina in prezent , informatizarea , a cunoscut evolutii fantastice . acestea au nascut noi ecosisteme , cercuri , prioritati sau modalitati de abordare a diverselor situatii , adesea aceste situatii imi par ciudate , situatii din care evidentiez una ./ prea des am auzit a se vehicula termenul ,, amicitie ,, acestei amicitii ii este dat curs (amicitie intre doua persoane de sex opus ) , sau se face uz de ea , in mare parte datorita timiditatii sau pragmaticului ce este folosit drept scut in vederea unui refuz de ordin sentimental . / normal ! imi este mai usor sa ma apropii de un(o) tip(a) catalogindu-l(o) amic(a) . astfel devin un d  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Romania merge mai departe!
de 1brasovean la: 20/04/2007 10:35:32
suspendare / demitere / demisie... mai conteaza? nu prea. insa, celor cari se tem prea tare, tin sa le spun ca mersul inainte al romaniei e asigurat. / sa incepem de undeva de prin `90. au fost alegeri libere si corecte? au fost, chiar daca, uneori, fost-au `ciupite`, au fost iregularitati, furturi, dovedite sau nu./ a fost apoi alternanta la putere? stanga, apoi centru dreapta (cdr), apoi iar stanga (psd & co), apoi alianta da+pc+udmr? a fost./ a avut romania mai multi presedinti dupa `90? da, chiar daca azi, in 2007, am ajuns la al iv-lea ...escu, dinastie inceputa de al batran, prea impuscatul./ fost-au alegeri inainte de vreme pentru functii de primari, in localitati mai mici ori, daca do  ...continuare .
8 comentarii
modifica
război cu pepeni şi moarte
de Radu Herjeu la: 20/04/2007 10:34:46
dacă ai da cu degetul pe mine/ aşa cum verifici praful de pe mobile/ ai săpa o tranşee adâncă şi cu marginile franjurate de atâtea dezertări/ şi execuţii sumare/ cu un sunet surd ascuns în pernă m-aş despica/ precum un pepene prea copt în care doar ce strecori/ vârful unui cuţit/ ce de roşu şi ce de negru ar curge din mine/ mâinile mele împletite/ de împărţit pe post de mărţişoare la începutul iernii/ războiul total armiile au deschis fronturi pe orice cuvânt/ ce straniu se-nmulţesc crăpăturile petei de noroi uitate la soare/ nimeni n-are mamă n-are tată se trage doar/ orbeşte/ împuşcatul dăunează grav sănătăţii/ scrie scrijelit pe sicrie/ c  ...continuare .
2 comentarii
modifica
clişee
de alex andra la: 20/04/2007 09:49:12
/ pământul îmi fuge de sub picioare/ literele îmi fug printre rânduri/ creionul şi-a rupt vârful în ultimul vers/ poemul îşi frânge gâtul / mi-au amuţit mările şi mierlele / pădurile-mi o iau la vale/ nimic nu taie mirosul de naftalină din mine/ gingiile îmi sângerează / iedera s-a încolăcit pe trupul meu de felină bolnavă/ degetele-mi desenează în aer complicate arabescuri inutile/ râurile-mi puţine curg toate spre nord/ nimic din ce-i urât nu mi-e străin/ caută-te în suflet/ să vezi de mai sălăşluiesc acolo/
6 comentarii
modifica
Stranii coincidente
de iulia m. la: 20/04/2007 08:57:55
am intrat grabita in holul universitatii-se facuse deja tarziu.cautam sala ioan slavici si din cate-mi aduceam aminte trebuia sa fie la primul etaj,undeva in dreapta.nu cunosteam cladirea,mai intrasem aici o singura data insotita de o prietena,iar acum eram singura./ emotiile ma faceau sa tremur.ca intotdeauna stomacul mi s-a strans.simteam cum imi urca tensiunea.aveam mainile ude de transpiratie."de data asta trebuie sa-l iau.nu-mi pot permite sa pic a doua oara"./ ganduri,amintiri amare,sperante.../ aproape am ajuns,aici trebuie sa fie caci e lume multa pe culoar,galagie,voci.nu cunosc pe nimeni.imi iau inima-n dinti si intru in vorba cu "fetele  ...continuare .
29 comentarii
modifica
vise premonitorii
de margaretairiy la: 20/04/2007 06:00:39
acum trei ani de zile am avut un vis foarte ciudat, dar care s-a adeverit intru-totul. din toata intamplarea visata a reiesit ca 6 oameni mureau deoarece aveau dureri foarte mari. nu mica mi-a fost mirarea cand pana la sfarsitul anului au murit 6 oameni pe care ii cunosteam foarte bine, doi fiind chiar din familia mea, si care erau foarte bolnavi(aveau cancer). va scriu aceste randuri deoarece mi se intampla din nou, am avut un vis care nu ma duce decat cu gandul la suferinta si cred ca doua familii pe care la cunosc vor suferi foarte mult, pentru ca vor pierde pe cei dragi. nu stiu cand se pot intampla aceste lucruri, dar nu-mi ramane decat sa astept./ vreau doar sa mai adaug ca la primul vi  ...continuare .
6 comentarii
modifica
trec pe langa tine...
de diana vlase la: 20/04/2007 00:41:15
ai o lumanare aprinsa pe noptiera. citesti. ar fi frumos sa spun ca vad, de la fereasta, dar nu vad, insa stiu, ca lumina de la lumanarea galbuie iti ghideaza randurile cartii. ea se apropie de tine si te intreaba daca nu iti e somn. nu iti e. vrei un ceai? nu vrei. vrei ceva? da. ai vrea sa te lase sa citesti. cand citesti esti aproape de mine. nu ma cunosti. nu stii cat te-as putea iubi si esti nefericit. / / iti jur ca, daca voi trece pe langa tine, o sa te opresc si o sa te intreb cum ti-a placut ultimul rand. vei sti. / / imi e frica insa. daca nu voi sti eu? daca voi trece pe langa tine si nu voi sti ca tu esti? si nu voi mai avea o alta sansa sa te pot opri sa te intreb? / / sa i  ...continuare .
3 comentarii
modifica
PREMIILE LITERARE - CAFENEAUA 2006
de anisia la: 20/04/2007 00:31:21
am tot asteptat sa ia altcineva initiativa. am lasat sa treaca noiembrie, anul trecut, cu gandul ca poate decembrie e luna cea mai potrivita, fiind sfarsit de an. dar nimic. apoi trecu si decembrie, si tot nimic. ianuarie, februarie... si iata-ne in aprilie, si nimeni nu s-a incumetat sa perpetue traditia. va convoc ! cu mic, cu mare, talentat sau nu sa veniti cu idei... cum facem cu premiile literare 2006 ? sa organizam concursul ca si pentru 2005, dupa aceleasi criterii, sau aveti idei noi? cine are timp si pricepere sa fie in comisie? haideti oameni buni, sa scoatem frumosul la lumina! ca suntem, vorba aia, o multime de oameni frumosi. haideti sa ne bucuram iara sufletele, ca-i viata a  ...continuare .
339 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...