arhiva: 22/04/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Sa traim cu numele!
de diana vlase la: 22/04/2007 23:50:38
piesa intr-un act./ / / decor: o banca./ / personaje: el; ea./ / ea se plimba pe strada. are un buchet de flori in mana. vede o banca. se aseaza. vrea sa isi aprinda o tigara. este pe inserat, nu i se disting trasaturile, dar dupa imbracaminte pare a fi o femeie stilata, nu cu mult peste varsta adolescentei./ / / ea: la dracu sa te ia, mereu raman fara gaz la bricheta, parca e un facut. sunt convinsa ca in geanta asta nu mai gasesc nici macar o cutie de chibrituri... asa fac mereu. e stupid. fumatorii n-au niciodata bricheta la ei, manichiuristele n-au pila, cizmarii n-au...care cizmari? parca mai exista cizmari in secolul asta. / / / un domn trece prin fata bancii. / / /  ...continuare .
3 comentarii
modifica
mea culpa
de alex andra la: 22/04/2007 20:22:47
mare mă iartă că-ţi stârnesc valurile cu neruşinare/ stele şi scoici mi se prind în păr şi mă trag în jos/ - eject ! strigă guri nevăzute din adânc/ meduze delfini şi căluţi mă escortează la mal/ nisipul mi se afundă sub tălpile ude dar nu mă înghite nici el/ / mă iartă pământ că trebuie să-mi suporţi paşii de aer/ bătută de gânduri şi ploi/ când mă târăsc în genunchi spre izvorul de apă curată/ dă-mi peste gura însetată de vorbe fără şir şi fără noimă/ umple-i hăul cu frunze şi pietre poate o învăţa să tacă/ şi mă iartă că-ţi fac umbră plăpândă în loc să-ţi răstorn munţii/ şi să-ţi desţelenesc înţelenitele d  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Prezenta masiva la vot in Franta: 85%
de Daniel Racovitan la: 22/04/2007 20:08:20
sarko si royal sunt in finalele alegerilor din franta. de remarcat o prezenta istorica la vot, cea mai mare din a cincea republica, 85%./ le pen si frontul national, ies prin usa din dos cu 11% (yes!)
11 comentarii
modifica
cuvant imperfect catre diavol
de Homo Stultus la: 22/04/2007 18:45:55
drace, cat ma costa un cantec! imi ceri sa-ti rascumpar un zambet fugar nascut pe negre tample. si esti un aprig negutator. ma vrei intins pe albul inocent al hartiei. fie! / daca tot imi umbresti cerul patruns pe alocuri de palpaitoare candele, aseaza-te. ala e singurul fotoliu, te obisnuiesti tu cu el. un vin? o tigara? imi pare rau, altceva nu am./ / sa incep dar a ma depana. sa ai rabdare, imi place vinul si timpul dintre vorbe umplut cu rotocoale albastre. / la fel ca si tine m-am trezit ca sunt. de ce? nu stiu. pentru ce? nici atat. spre deosebire de tine tarasc in ambitia mea de zbor si lutul. nu ma invidia. nici nu ma ferici. / stiu ca intr-o devenire m-am nascut si pe vertica  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Pasărea Spin
de Sancho Panza la: 22/04/2007 17:37:47
am aripi largi/ şi-un cer adânc ca o orbire/ deasupra mea ,/ colivie albastră cu gratii de iluzii ghimpate - / la ceas de răsărit, când mi se-nvăluresc/ zborurile,/ le simt ,tăios înşurubate-n carnea/ unde întâmplător/ am poposit./ aşa ţipă pasărea spin ! / mai apuc să vă zic,/ iar voi coborâţi obloanele / şi daţi sonorul vieţii / la maxim./ / intr-o margine plăpând conturată,/ timpul va sângera foarte puţin/ ştergându-se apoi/ cu zdrenţe de lumină ./ / copyright adriana lisandru / din volumul "de-a baba oarba"
27 comentarii
modifica
Raport extraterestru Nr.1
de cher la: 22/04/2007 15:38:51
sa traiti ! / comandant, am ajuns cu bine pe planeta de destinatie unde vom ramane pana pe 24 decembrie 2012. bill s-a catapultat la new york, john la londra si eu , vasile, la bucureshti cum a fost ordinul. pe axa !/ va raportez ca ma simt excellent. aici pot sa fac tot ce vreau, nimeni nu observa ca sunt de pe alta planeta. studiez evolutia oamenilor fata de ultima noastra expeditie de acum 25.000 ani. atunci oamenii se numeau neandertalieni, acum sunt homo sapiens (nume local, romani). desi sunt la fel de inteligenti, fizic s-au schimbat. acum sunt mai inalti dar au par mai putin, vorbesc mai mult dar muncesc mai putin, sunt mai multi dar au copii mai putini. din punct de vedete social s  ...continuare .
19 comentarii
modifica
Rien ne va plus
de Vylete la: 22/04/2007 14:31:00
da, intr`adevar, acum nu mai e nimic de facut,/ jocurile sunt facute domnilor,/ rien ne va plus,/ orice telefon vreti sa dati, e inutil,/ degeaba aceste reverente umede,/ degeaba acesti ochi de ceata,/ degeaba aceste pareri salvate,/ s-au scris deja toate basmele lumii/ degeaba v-ascundeti printre litere, domnilor,/ sfarsitul va fi bland ca o pajiste insorita,/ rien ne va plus...
5 comentarii
modifica
unicitatea - atu sau impediment?
de anisia la: 22/04/2007 01:59:41
se da postulatul: fiecare om e unic./ sunt cunoscute doua variabile: plusuri si minusuri./ facultativ se precizeaza: sapatul in adancime scoate la suprafata comori nebanuite./ se cere: enuntati teorema unicitatii (dupa parametrii proprii si personali), astfel incat intrebarea din titlu sa capete un raspuns.
82 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...