arhiva: 23/04/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
În principiu
de Cri Cri la: 23/04/2007 19:56:42
spunem oricui vrea să ne asculte că avem principii. fără îndoială./ voi ce principii aveţi? la care dintre ele aţi fi dispuşi să renunţaţi pentru ceva ce consideraţi valoros, şi ce ar fi această valoare?/
103 comentarii
modifica
eu dau de pomana
de Homo Stultus la: 23/04/2007 19:41:56
avertisment - cuvintele de mai jos pot fi considerate morbide. daca aveti o sensibilitate sporita v-as ruga sa treceti peste aceste randuri. / / vantul plange lacrima cerului brazdat cu despicate aripi. imi striga numele si, cu ochii larg deschisi, ii sarut zborul./ stau in genunchi uimit in fata unei libertati albastre./ ma inalt asemeni unui zmeu ridicat de o mana iscusita de copil; doar pentru frumusetea vazduhului. si la fel ca si acela sunt ancorat de mana verde a campului. / ce bine ar fi sa pot spune la revedere! / imi deschid bratele a imbratisare spre pamantul din care sunt zamislit./ imi soptesc numele, din departari nestiute, la zi de praznic, toti iubitii mei absen  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Durerea mea...
de gheorghe_cnstntn la: 23/04/2007 18:21:58
durerea mea,e nepasarea ta;/ durerea mea,e necinstirea ta;/ as vrea sa mor acum/ în flacari si în scrum,/ ca poate doar asa/ te-as mai îndupleca./ ce a fost în trecut,/ în ceata s-a pierdut;/ usor ai mai uitat/ tot ce am însemnat./ poti deveni hain,/ deodata un strain,/ sa n-auzi,sa nu vezi,/ deodata sa te pierzi?/ in fata unor "ei"/ nevolnici si misei,/ ce mintea ti-au luat/ si te-au încatusat;/ intruna ti-au vorbit/ pâna te-au ametit;/ incât,lipsit de mila,/ ti s-a facut chiar sila:/ sa reaprinzi un "foc"/ de-amor si de noroc,/ sa cauti sa vibrezi/ la stele sa visezi,/ sa fii adevarat/ cu suflet si curat,/ sa mângâi ce ti-e drag/ când ai pasit pe prag;/ or,tu ai preferat  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Tu
de monte_oro la: 23/04/2007 18:11:33
tu/ tu, / da, tu/ femeie caprui/ stai locului/ ca sa te pun in cui/ in cuiul ochiului meu de departe/ ce-ti va trimite priviri dupa moarte/ tu,/ chiar tu/ femeie hai-hui/ stai blanda/ sa te asez rotund/ in palma degetelor mele profund/ tu, doar tu,/ femeie a nimanui/ stai dreapta/ ca sa te cuprind atent/ in sufletul trupului meu absent/ tu, iar tu/ femeie de nor,/ stai calda/ sa te visez mai usor/ sa-ti pun toate ploile-n dor/ trage cortina, / da sens la zavor/ si in cui si in palma / si-n suflet de-acum / pot sa mor./ / / /
8 comentarii
modifica
Eu
de monte_oro la: 23/04/2007 15:15:27
eu/ lasata la...vatra.;)
3 comentarii
modifica
Rosu rubiniu
de Giordano Bruno la: 23/04/2007 15:07:12
sint intr-o cofetarie la masa cu tipa ce este studenta la sectia arta sacra , profilul religios o caracterizeaza chiar de la prima jumate de ora de discutii . hainele-i simpliste si parul legat la spate , bretonul ce-i acopera fruntea ii dau acea autenticitate de netagaduit . polemicile noastre desii fine incep ai imbujora obrajii albi indoctrinati . ne plimbam , zimbim ne asezam si o luam de la capat . dupa 3 ore de cind am cunoscut-o imi sun o cunostinta pt ai face programare la coafor . peste doua ore interminabile ( merituoase ) mi-am petrecut si eu intr-un coafor . intre timp fata imi marturiseste faptul ca nu s-a mai coafat niciodata contra cost decit in copilarie cind era dusa la friz  ...continuare .
7 comentarii
modifica
asta numesti tu esseu??
de Charon la: 23/04/2007 15:01:25
sunt un frustrat! am inceput cu "sunt", prezent. am facut o gramajoara de pietre si am sa va rog sa aruncati in mine. am sa fac cativa pasi si am sa ma intorc cu spatele. in fata mea sunt oglinzi, am sa va privesc in ochi dar, indirect. aruncati!!! in final voi fi pietre, carne si cioburi de oglinda! inaltatorul atat de degradant. lasitatea ridicata la rag de reflexie privita prin ochii mei in ochii vostri prin aceaste amarate oglinzi./ s-a dus cu un bataush, eu asa il vad. o adunatura de muschi, un scut si un baston. nimic poetic doar, "ramai pe loc ma gunoiule!!!" sau "stai ca trag 'nezeii... !!"sau "azi plec, nu stiu daca mai vin sau daca voi mai vrea sa vin!"sau cui ii pasa -barbatii au  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Lista cu subiecte populare
de admin la: 23/04/2007 14:40:32
am adaugat o sectiune unde sunt afisate cele mai populare 25 subiecte. popularitatea e calculata in functie de numarul de voturi pozitive si negative primtie de subiectul respectiv./ o gasiti la 'populare', langa 'ultimele'.
13 comentarii
modifica
CITATE 3
de ana maria botnaru la: 23/04/2007 14:12:05
#/ gândul suprem pe care îl putem gândi e dumnezeu. dar e limpede că nu-l putem gândi până la capăt. există o disproporţie uriaşă între înzestrarea noastră curentă şi anvergura acestui gând. miraculos e până şi faptul că realizăm această disproporţie. [...] tensiunea activă spre dumnezeu ţine de statutul ontologic al creaturii. mi se cere, deci, să nu uit că am de a face cu un dat infinit (şi, ca atare, de neposedat), dar să mă situez faţă de el în postura efortului plin de speranţă: să-mi valorific maximal capacităţile, pentru a mă apropia de dumnezeu cât mai mult cu putinţă. pe scurt, e vorba a lua imposibilul ca ţintă, ştiind că e imposibil  ...continuare .
4 comentarii
modifica
CITATE 2
de ana maria botnaru la: 23/04/2007 14:09:06
cine oare îmi va încredinţa un trup duhovnicesc atâta vreme cât eu nu pot stăpâni nici măcar un trup pământesc? trupurile mici şi pieritoare pe care le avem acum ne-au fost dăruite aşa cum şcolarilor li se dau poneii. trebuie să învăţăm să conducem, nu pentru că într-o bună zi am scăpa cu totul de cai, ci pentru că într-o bună zi s-ar putea să călărim pe deşeuate, neînfricaţi şi voioşi, pe acei bidivii incomparabil mai mari, pe caii aceia înaripaţi, strălucitori, de pasul cărora se cutremură lumea şi care ne aşteaptă poate chiar acum cu nerăbdare, bătând din copite şi sforăind pe nări, în grajdurile Împăratului. nu că galopul ar fi lipsit d  ...continuare .
2 comentarii
modifica
CITATE 1
de ana maria botnaru la: 23/04/2007 14:08:06
selecţie de ana-maria botnaru/ / • târziu de tot te-am iubit, o, tu, frumuseţe atât de veche, şi totuşi atât de nouă, târziu de tot te-am iubit. Şi iată că tu te aflai înlăuntrul meu, iar eu în afară, şi eu acolo, în afară, te căutam şi dădeam năvală peste aceste lucruri frumoase pe care tu le-ai făcut, eu, cel lipsit de frumuseţe. tu erai cu mine, dar eu nu eram cu tine; mă ţineau departe de tine acele lucruri care, dacă n-ar fi fost întru tine, nici n-ar fi existat. m-ai chemat şi m-ai strigat şi ai pus capăt surzeniei mele. ai fulgerat şi ai strălucit, şi ai alungat orbirea mea; ai răspândit mireasmă şi eu am inspirat, şi acum te urmez cu înf  ...continuare .
2 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...