arhiva: 03/04/2007


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
dovada de prostie
de Homo Stultus la: 03/04/2007 21:33:46
ghiocei plecati sa jefuiasca ma opresc spunandu-mi sa le imprumut visele. caut nedumerit spre ei: "dar eu nu visez niciodata!" / seful lor imi zambeste superior si ma indruma spre inteleptul care face negot cu inimi de rezerva. acesta imi face o oferta pe care nu o pot refuza: "doua la pret de una. o sa-ti foloseasca in lupta cu prejudecata." are dreptate batranul. ratiunea trebuie ucisa. si e bine sa ai inimi de rezerva pentru a reusi asta. / pe muntele unde am uitat fiintarea, stejarii batrani ma bat prietenos pe umar si ma poftesc la masa. in lipsa de radacini ma asez in rau si incep sa fur lumina. adorm asa. visez asa./ prapastia adanca din caninul hipopotamului se casatoreste azi. si  ...continuare .
15 comentarii
modifica
Umbra
de corregio la: 03/04/2007 21:28:12
o umbra naste-a noastra umbra,/ nepasatori si tristi de viata,/ ca o speranta inchisa-n luna,/ precum o lacrima pe a mea fata./ eu te-am visat pe tine inger/ sa vi sa-mi spui la capatai,/ cuvant ce arde multe inimi/ s-aud tristetea cea dintai./ tu vii precum un vis aievea/ si pleci asemeni lui... te duci,/ in inima sadesti speranta/ in riu de simturi, ma arunci./ tu nici nu stii cat tin la tine,/ nici nu-ntelegi ce-mi esti de drept,/ un basm in noptile tacute/ un trist final, un dor in piept...
4 comentarii
modifica
Repetarea şi clişeul
de Lexis la: 03/04/2007 21:15:35
simt că înnebunesc într-o lume de hârtie. totul se rupe. se aud decibelii puternici şi recunosc, îmi este frică. Într-o cameră cu pereţii din hârtie lucioasă te vezi în umbre înşelătoare, parşive. mă văd. doamne, mă văd. tresar la orice picatură ce se scurge din tavanul de hârtie. ma înec, doamne! nu suportă atâtea voci biata mea fantomă, biata mea cutie. am lacrimi la gât şi sutele de inimi bat în mine şi se aude... poc! poc! eşti muza mea, fecioară! adulmec un miros de cenuşă, murim cu toţii gazaţi, murim cu toţii în propriile noastre obsesii. murim toţi. / acult vestea unei păsări de paie, cu oasele închegate în sânge subţire. Îmi şopte  ...continuare .
1 comentariu
modifica
voua
de mariusivanov la: 03/04/2007 20:14:17
sunteti de toate plini si spun / mai mult de poesie/ incat mie greu si sa mai scriu/ un rand, nici macar mie/ caci ma gandesc umil la voi/ atatea minti stralucitoare/ ca v-as pute jigni si voi/ sa va ajung doar la picioare/
2 comentarii
modifica
examen
de limpede la: 03/04/2007 17:11:32
.................................................................../ de ce... mai inainte eu nu te-am intalnit,/ de-atata fericire demult as fi murit/ sub gura ei cea dulce si calda de copil/ imi inflorea viata in luna lui april/ tonateca si dulce erai... ca o craiasa,/ caci tu ai multe toane, dar toate sunt frumoase/ noi ne-am fi fost in lume atat, atat de dragi/ te ascultam in toate supus ca si un... pagi/ de astazi frunza toamnei pe-un istovit izvor/ pe calea vieti-mi visuri cad la pamant si mor./ daca te las, nimica in lume nu astept;/ ma mir la ce mai bate si inima-mi din piept/ cum pot in asta lume o clipa sa traiesc/ vaduv de-a ta fiinta ce-o indumnezeiesc.../ zi-mi un cuvant... dar  ...continuare .
94 comentarii
modifica
Remanierea guvernului. Monica Macovei demisa.
de Daniel Racovitan la: 03/04/2007 12:44:32
ce parere aveti despre recenta remaniere a guvernului tariceanu, in care pd-ul a fost pur si simplu dat afara de la guvernare, cu ajutorul psd-ului?/ vasile blaga, si in special monica macovei au fost demisi. cat de reprezentative mai sunt azi guvernul sau parlamentul?
21 comentarii
modifica
iedera
de Lady Allia la: 03/04/2007 12:44:20
eu stau la un capăt de clipă,/ iar tu la celălat capăt adormit în braţele mele/ cu braţele mele te învălui asemeni unei iedere/ ce-mi înconjoară de jur împrejur sufletul,/ tâmplele albe şi tinere de dragoste/ înflorind între cuvinte şoaptele nerostite încă/ te arunci şi revii din marea de cuvinte/ aducându-mi buchete de iasomie/ în timp ce buzele tale mă iubesc în tăcere/ mângâindu-mi privirea cu adâncul ochilor tăi calzi/ în care uneori aruncându-mă...mi-e teamă să mă găsesc/ sunt goală între tine şi mine/ doar conturul umbrei se întinde asemeni unui fir de fum/ încercuind tăcerea dintre iubirea noastră căruntă/ şi legându-ne îmbrăţişare  ...continuare .
13 comentarii
modifica
300
de Informatorul la: 03/04/2007 10:45:22
azi noapte, foarte tarziu am reusit sa-mi fac timp si sa ma duc sa vad "300". un asemenea film, care se doreste un eveniment, un film-cult, trebuie vazut doar intr-o sala de cinema. acasa, chiar cu plasme si home theater nu este acelasi simtamant. nu doresc sa ma refer la calitatea filmului. sincer, nu prea mi-a placut, dar m-a emotionat. doresc sa punt in discutie urmatoarea tema : 1. astfel de filme ca "300", "starshiptrooper" etc se fac cu scopul minimalizarii si dezumanizarii adversarilor cu care esti sau vei fi in razboi ("star..." se referea la razboiul din golf, iar cu siguranta "300" anticipeaza conflictul cu iranienii) - obisnuirea opiniei publice cu violenta si cruzimea fara limite  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Stare de asediu sentimental
de gheorghe_cnstntn la: 03/04/2007 10:28:39
bietul sufletul ranit/ scrie poezii,/ chiar de-as fi prea fericit,/ e ca tu n-o stii./ arde-n flacari ca si para/ soarele pe cer/ si astept sa vina vara/ anotimp stingher./ duce-m-as în vârf de munte/ sa colind hai-hui,/ s-ascult truluri multe, multe,/ dorul sa mi-l spui./ la cetati de scaun care / prin puterea lor,/ imi transmit o oarecare / stare de amor./ un amor neînteles / poate, de dusmani;/ chiar acum as vrea sa tes/ fire peste ani./ sa venim sa ascultam/ voci de prin pamânt/ si-apoi sa adulmecam/ rugi ce zboara-n vânt./ rugi fierbinti ce-asediaza/ starea de nesomn,/ a strabunilor fereastra,/ zarea zorilor albastra,/ voia domnilor.
16 comentarii
modifica
Malul
de pantocrator la: 03/04/2007 10:27:18
malul/ ma scurg arzand in haul departarii/ un riu de lava-alunecind spre buze/ naluci visate doar prin geana zarii/ inchisa trist in lungi ipotenuze/ ma pierd promis doar acvilei din mine/ in ore si secunde, seci statui/ sfartecatoare clepsidre peline/ agonizand nisipul gri-caprui/ m-arunc tacut, acoperit de teama/ in luntrea sortii, muza-ncercanata/ tribut platit privirii ce ma cheama/ crestand in mine-o rana-nsingurata/ ma sparg plangand de pleoapa innoptarii/ ce-nghite luna-acoperind si malul/ ce-am devenit in presimtirea marii.../ sunt doar pamantul sterp ce-asteapta valul./
9 comentarii
modifica
Inviere
de pantocrator la: 03/04/2007 10:16:51
inviere/ m-am trezit din somn / aveam capul greu de nevis/ ma vazusem doar vietuind / undeva departe / unde lumina nu ajungea / iar ochii se decolorasera de negand/ m-am ridicat in capul oaselor temator/ cu linia orizontului abia mijind printre gene/ bolovanul ce-mi acoperise nemiscarea / crapa cu scrisnet/ sub greutatea privirii tale/ soarele iti statea in spate/ risipindu-se in raze / ce-ti imbratisau trupul/ si nu desluseam la inceput cine esti/ dar noaptea cind ti-am simtit / buza de jos picurind moale / prin simturile mele/ mi-am adus aminte:/ inviasem.../
9 comentarii
modifica
Intruparea
de pantocrator la: 03/04/2007 10:15:43
intruparea/ se dezbraca usor / cu gesturi abia picurate/ prin aer/ haina si-o lasa moale/ sa se scurga pe umerii albi/ alunecand de-a lungul bratelor/ apoi cazand fosnitor pe covorul greu/ "e cald" spuse cu ochii/ adanciti intr-ai mei/ doua degete - de-atat avea nevoie - / mangaiau coborand/ rotundul nasturilor/ eliberandu-i/ pe rand/ zambind/ din stransoarea camasii violete/ "sa nu te uiti" murmura/ umezindu-si crapaturile moi/ ale buzelor coapte/ lumina scazuse/ deja prin fereastra mai vibra/ doar rasuflarea-nserarii aurii/ cu patru degete/ de la mainile-amandoua/ decupa capsa pantalonilor/ din cuibul ce-o imbratisa/ captiva/ taceam/ privindu-i ochii caprui/ si imbu  ...continuare .
34 comentarii
modifica
Veşmânt de gânduri...
de guardiangel la: 03/04/2007 09:37:30
/ din faldurile grele de catifea barocă,/ se desprind încet, gândurile mele.../ unul câte unul, se lasă tăcut, / cuprins de visări de mătase foşnitoare,/ de dantele lasciv atârnînd de câte un sâmbure de adevăr./ broderii încărcate de mister îl învăluie, / acoperindu-l cu perle din lacrima mării şi valuri argintii. / iar visele o iau înainte, printre mistice pandantive,/ dansând un ritual păgân, al timpului încremenit de şoapte!/ să prindă din urmă clipa... e momentul!/ luna îşi scaldă chipul / în miile de feţe ale gândurilor mele neşlefuite./ dar în fiecare dintre ele, se reflectă aceeaşi imagine.../ cine??? cine??? cine??? cine???/ nu ştiu! Şi ies,  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Palavre intr-o dunga
de Intruder la: 03/04/2007 07:55:37
mai oameni buni, am un chef sa mai vorbesc si eu cu voi de una, de alta...numai blonde! / mici si mari, doamne si domni, imparati si proletari...care va prindeti? / (nasturii!)
45 comentarii
modifica
arome de duminica
de psispot la: 03/04/2007 04:58:43
a ce miroase duminica?/ a trupuri calde întârziate în aşternut,/ a săruturi somnoroase,/ a bucuria reîntâlnirii familiei după somnul lung,/ a flacără caldă de candelă/ umplută cu ulei proaspăt,/ a rugăciune încheiată cu mulţumiri/ pentru fericirea zilnică,/ a cafea aburindă pe masa din bucătărie,/ turnată în ceşti minuscule primite în dar de la mama,/ a mic dejun îmbelşugat/ servit în acordurile în surdină ale radioului/ Şi prelungit până târziu cu discuţii/ despre numicuri vitale, întrerupte de hohote sănătoase de râs,/ a întrebări despre ce vom găti pentru prânz/ deşi este deja prânzul,/ Şi totul,/ umbrit din c  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Fantoma...
de pescadorul la: 03/04/2007 04:40:57
era una dintre acele zile speciale cand toata lumea era multumita pe balta la moara domneasca. pestele fusese atat de darnic cu ‘vantorii’ lui incat pana si inevitabilele comparatii nu-si mai aveau rostul. satui de caras am hotarat sa facem un concurs de crap, fiecare cu o singura lanseta si cu reteta preferata in carlig, mai ales ca pe ici pe colo se vedeau semne ca s-ar plimba prin zona. acesta se lasa greu si doar cei rabdatori si in primul rand norocosi aveau parte de un asemenea trofeu. fiecare isi masca pregatirile pentru a incerca sa termine ziua in plina glorie. viorel si-a tras geanta langa scaun si scotocea prin ea aruncandu-ne ocheade de control. mihai si-a bagat cutia int  ...continuare .
comenteaza!
modifica
De nu ar fi.......
de Valeriu Cercel la: 03/04/2007 02:27:57
de nu ar fi……./ de nu ar fi lumină, nici umbră nu ar fi,/ ce-i beznă, întuneric, nicicând ce îs n-am şti,/ de n-ar fi bogăţie n-ar exista amar,/ cuvântul “sărăcie” n-ar fi în dicţionar ;/ de nu ar fi războaie cu setea lor rapace,/ nici nu vom şti vreodat’ că am trăi în pace,/ de nu ar fi iubire, nici nu am gelozi/ Şi nici în ochi cu ură nicicând nu ne-am privi ;/ de nu ar fi nici boala, nici suferinţa grea,/ cuvântul “sănătate” nici nu ar exista,/ de n-ar fi deznădejde şi n-ar fi disperare,/ n-am şti ce e speranţă, n-am şti ce e visare,/ de n-ar fi-nţelepciune, n-am pune în balanţă/ Şi n-am cunoaşte-n lume ce este ignoranţă…/ de moart  ...continuare .
1 comentariu
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...