arhiva: 07/04/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Vrei leafa? Plateste!
de anisia la: 07/04/2007 21:09:45
ieri, orele 12 la amiaza. liceul de coregrafie din bucuresti, cu a lui curte cimentata. merg cu prietena mea de-o viata sa-si ridice leafa. intram noi in incinta liceului sporovaind nevoie mare precum doua cotofene. vesela si zambitoare, prietena mea intreaba la secretariat:/ - se dau banii azi?/ - 50% da - i se raspunde grabit./ - bine, multumesc. atunci mai stau pe-aici. poate, poate./ ma instiinteaza ce si cum, si hotaram sa mergem la etajul doi intr-o sala de repetite, unde se afla un pian care cat de cat functioneaza. hai, sa vedem ce-ti mai amintesti… stia ca nu mai pusesem degetele pe clape de ceva vreme. ne-am petrecut o jumatate de ora in sala cu oglinzi si bare, du  ...continuare .
15 comentarii
modifica
Inviere
de arthur la: 07/04/2007 20:41:17
patimile adunate in saptamana luminata se revarsa intr-o lumanare asezata la un capat de ulita prafuita,in drumul catre bisericuta sufletelor noastre neoblojite./ golgota domnului nostru o retraim insa zi de zi, pana la capatul firului ariadnei./ sufletul lui iisus renaste in fiecare dintre cei care continua sa se nasca si sa reia perpetuul blestem al lui sisif./
11 comentarii
modifica
Poezie de Pasti
de Valeriu Cercel la: 07/04/2007 16:36:26
poezie de paşti/ când paştile se-apropie mereu/ sunt luat de amintiri şi dus agale,/ copil mă regăsesc în satul meu/ la casa bătrânească de pe vale ;/ simt şi acum, pe prispă, dimineaţa,/ cernându-şi fluturaşii de ninsoare,/ cum îmi ating cu gingăşie faţa/ cireşii alintându-se în floare,/ Şi-aud la fel, venind peste câmpie/ spre deal zorit, urându-mi “ziua bună”,/ un soare îngânat de-o ciocârlie/ cu-o veste la clopotniţa bătrână ;/ se anunţa o mare sărbătoare,/ iar martoră era şi luna plină :/ va coborî din morţi, spre Înălţare/ isus, a lui maria, cu lumină !/ că începea aşa o primeneală,/ miresmele de flori de liliac,/ Şi lutul  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Despre poeme
de limpede la: 07/04/2007 14:53:55
/ dex-online:/ poÉm, poeme, s.n. 1. (adesea fig.) specie a poeziei epice, de întindere relativ mare, cu caracter eroic, filozofic, istoric, mitologic, legendar etc. ♢ poem în proză = specie a prozei literare aparţinând genului liric, cultivată din a două jumătate a sec. xix. poem dramatic = scriere dramatică în versuri sau cu caracter poetic. ♦ mică piesă muzicală instrumentală, vocală sau vocal-simfonică de construcţie liberă, cu caracter liric sau liric-narativ. ♢ poem simfonic = lucrare amplă pentru orchestră, având de obicei un conţinut programatic. [var.: poémă s.f.] – din ngr. póiima, fr. poème, lat. poema./ / sunt acestea poeme, poezii, proza  ...continuare .
68 comentarii
modifica
Biserica romaneasca de la Paris
de Daniel Racovitan la: 07/04/2007 13:33:01
in contextul sarbatorilor de pasti am descoperit azi din intamplare un articol din jurnalul national, despre istoria bisericii unde este preot parintele iulian, cel care a intretinut la cafenea conferinta "despre spiritualitatea ortodoxa"( http://www.cafeneaua.com/nodes/show/574/19 )./ va recomand sa il cititi pana la capat, am aflat lucruri cu care parintele iulian, din modestie, evita sa faca parada./ cateva citate: "preotii de la biserica din jean de beauvais slujesc benevol, fara salariu. fiecare a practicat continuu si o alta meserie ca sa se intretina. "parintele vasile boldeanu, sufletul acestei biserici, a lucrat 22 de ani noaptea, ca hamal in halele parisului, ii aminteste parint  ...continuare .
9 comentarii
modifica
masti
de maan la: 07/04/2007 10:11:27
cum pot dovedi ca fiinta aia - care-am fost io de mai ieri - si cu cealalta - io de peste cinci minute, clar nu suntem una si-aceeasi persoana, dar in mod sigur nici masti nu s'tem?/ sau de ce m-ar interesa ca tu nu crezi ca ce-ti arat is goala eu, atata timp cat, neputand sa vezi sau sa crezi in ce-ai vazut, ar inseamna ca esti rau intentionat sau pur si simplu neputincios?/ de m-as lovi cu fruntea, indaratnica, incercand zadarnic sa te conving?/ nu m-as pierde-n demersul asta, incarcandu-ma cu artificii lesne de luat drept masti, nu te-as zapaci, deci, mai rau?/ si-atunci, daca vreau, dac-am nevoie sa ma vezi asa cum sunt (nu, nu sa crezi, ca-i prea mult!)ce-ar trebui sa fac anume?/ c  ...continuare .
92 comentarii
modifica
Pentru toti userii
de Lexis la: 07/04/2007 08:34:07
iată vine pe cărare/ iepurele ce ţupăie tâmpit/ Şi îmi spune cu tupeu să vă transmit/ din suflet, o urare:/ dragii mei, hâc! sunt cam pilit,/ dar vreau să vă urez/ să aveţi (hâc!) parte/ de multă sănă(hâc!)tate/ că-i mai bună (hâc!)decât toate/ apoi să aveţi fericire/ Şi ... în final, multă înţelepciune!/ vă salut... cu afecţiune!/ hâc! / paşte fericit! lexis/
6 comentarii
modifica
Probleme in comunicarea cu o persoana
de Lexis la: 07/04/2007 07:39:34
de ceva vreme ma confrunt cu o problema de "comunicare" ca sa zic asa... nu stiu daca a fost la medic persoana despre care va vorbesc, dar stiu sigur ca ar avea nevoie de o vizita. ea(persoana) este un om destept, glumet, dar foarte stangaci si .... paranoic! si ca sa va dau un exemplu pentru a intelege mai bine.. :/ *vorbind despre admiterea la facultate*/ eu : "tipa aia a scris o scrisoare despre o prietena de-a ei. bineinteles ca o facea *tampita, nebuna si proasta* intr-un mod indirect de a ras si comisia la corectare" / persoana : "auzi... cand zici asta te referi la mine? daca da, te rog spune-mi-o in fata nu te ascunde" / bineinteles, o interpretare total gresita, ffs, vorbe  ...continuare .
17 comentarii
modifica
Vă place (inca) PHOENIX?...
de Paianjenul la: 07/04/2007 06:33:34
renăscută (într-un fel) din propria-i cenuşă, pare să supravieţuiască bine probei dure a timpului şi exigenţelor consumatorilor de muzică bună (zic eu). elementul folcloric - adoptat ca un mijloc de deghizare indispensabil pt. a penetra zidul cenzurii ceauşiste (un compromis fericit?...) - rămîne poate mai mult ca orice "semnătura" stilului lor inconfundabil, cu priză la toate vîrstele.../ vă invit să comentaţi (orice aspect legat de acest grup).../
58 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...