arhiva: 10/05/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Iti vine sa crezi prin ce am trecut?
de Lexis la: 10/05/2007 22:03:15
stateam in picioare, langa un automat si in fata mea lua nastere o multime de oameni. tumultul acela ma facea sa imi pierd capul departe de inima gandirii logice. ce sa fac? cum sa reactionez? unde sunt? sunt aici, acum. simt cum nebunia imi intuneca orizontul, o caut. e copilul meu. o strig. o strig din nou. ea nu raspunde si oamenii se imping, se imbulzesc, tipa in toate partile. unde esti, copila mea? dintre siluetele vestede o batrana imi raspunde. “sunt aici, eu sunt” insa stiu ca ma minte, incearca sa ma duca in eroare. copilul meu e mic si e posibil sa nu il vada nimeni. lumea poate sa il calce cu talpi de fier ruginit, sa il sfasie in aschii de copac, sa il arunce si sa nu il mai  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Glasuri superbe
de gheorghe_cnstntn la: 10/05/2007 21:38:04
eu întotdeauna când ascult astfel de muzica,ma înalt la cer,atât spiritual cât si emotional./ va recomand cu caldura:/ http://www.youtube.com/watch?v=sp0ccqvy1og/ http://www.youtube.com/watch?v=rphjqljduek/ http://www.youtube.com/watch?v=z619pornqto
7 comentarii
modifica
Nedumerire
de camellia la: 10/05/2007 21:30:12
stau în faţa unei foi goale/ foaie, pe care, cică voiam/ să o umplu cu fel de fel de lucruri/ Şi, nici unul dintre ele nu prea se vede aici/ culmea e că mă tot întreb şi n-am habar unde m-am încurcat/ că, toată lumea, se pare că ştie cât de cât/ cum se trăieşte o viaţă/ le-o fi spus careva, ceva/ eu, cred că am pierdut instrucţiunile de utilizare/ sau, mai ştii, nu le-oi fi auzit,/ că mi se mai întâmplă/ dar dacă s-au gândit că nu se merită efortul/ că poate sunt o pierdere de vreme/ poate cineva stă şi râde / cum mă chinui ca proasta/ fără să ştiu încotro/ ca un gândac care se tot urcă pe un fir, pe altul/ dar niciodata nu ajunge.../ unde să ajung  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Poate ai simti daca n-as fi asa... mica
de Lexis la: 10/05/2007 19:01:26
nu am ce sa iti explic. in letargia asta continua, printre norii astia gri de tigara, nu am ce sa iti zic. nu pot sa scriu acum. bisturiul ala o sa ma dezveleasca, o sa taie carnea ce-am hranit-o pana acum cu saliva si o sa ma coasa cu sentimente la loc. mie, sincer, imi este frica. bulinele alea negre ce imi apar pe iris sunt cheaguri de sange amestecate cu aurul comorilor de dincolode pupila. am puterea sa vad. am puterea sa aud. am puterea sa zic. zic pan’ la urma ca tin la cel ce ma priveste acum cu atata nonsalanta. nu stiu cum sa te numesc, pentru mine esti.... cel-far-de-cuvinte. eu? fara cuvinte? realizezi? si clipocitul ochilor se aude destul de tare, iar pleoapele-mi sunt perdelel  ...continuare .
3 comentarii
modifica
vis...
de ego sum la: 10/05/2007 16:54:02
...vreau ca marea sa-ti luceasca in priviri,parul sa-ti miroasa a crini,zambet sa fie numele tau,luna sa fie prietena ta,anotimpurile sa-ti fie rude,natura casa noastra,cerul sa ne fie vecin,necuvantatoarele toate sa ne fie copii,si bineinteles,in cele din urma...eu sa fiu iubita ta....
3 comentarii
modifica
Fara cheie
de arthur la: 10/05/2007 14:38:13
intre barele de aur/ ale autoexilului/ s-a strecurat/ felin de agale/ un zambet / poleit cu soare de mai/ catre o fereastra/ a unui suflet / ce se vestejea/ fara sentimente/ reciproce/ / pasarea / cu chip de om/ si ochi de margean/ poarta in inima/ bataile/ ceasului universului/
16 comentarii
modifica
mic tratat despre naşteri
de Homo Stultus la: 10/05/2007 13:43:03
Într-un târziu domnul x ajunse pe lume. nimeni nu l-a întrebat dacă doreşte să coboare în această staţie. aşa e vechiul obicei, te naşti neîntrebat. de asemenea când a pus primul scâncet în palma moaşei şi-a negustorit titulatura impunatoare de "domn", pe una ceva mai potrivită devenirii; aceea de ţânc. / se spune că, pâna la primul cuvânt, minunile sunt posibile. În foşnete de aripi domnul ţânc auzise îngerii povestind a uimire amarul unui vis./ minunile sunt posibile în clipiri de ochi până la cuvânt, aşa spun ei. bănuiesc că aceasta este pricina pentru care, îndeobşte în gara vieţii, îmbrăcatele în trup suflete se coboară cu ochii închişi,  ...continuare .
18 comentarii
modifica
Liubi, liubi...
de tomazian la: 10/05/2007 13:14:23
peste doua zile se prezinta todomodo la flescaiala aia de "contest" european. curios sunt nu unde vor ajunge ei in clasament ci unde va bate votul romanilor. pentruca, dupa cum s-a vazut din participarile anterioare, nu prea conteaza calitatea muzicala a pieselor prezentate ci simpatia legata de vecinatate si fratie.asa stand lucrurile ar trebui, din spirit de fratie, sa zboare 12 p. spre natalia barbu, reprezentanta moldovei. dar poate, un lucru mai putin cunoscut, tot patriotismul ar trebui sa trimeata ceva puncte si reprezentantului germaniei, roger cicero. asta pentru sangele romanesc ce curge prin vinele lui. roger este baiatul lui genu ciceu, cunoscut ca pianist de jazz de valoare mondi  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Cine ar merita Nobelul?
de monte_oro la: 10/05/2007 12:14:16
daca v-ar intreba academia regala suedeza, ce poeti si prozatori romani ati propune pentru premiul nobel, plus o scurta "expunere de motive"? chiar si dintre repausati, ca tot nu ne iau in seama... si pentru ca tot m-am molipsit de la "conferintele" unora...pana la urma, ce carti v-ar fi placut sa le scrieti voi (hai sa zic 10 titluri...dar de voi depinde cate)din literatura universala?
68 comentarii
modifica
Lacrimi
de Giordano Bruno la: 10/05/2007 12:07:55
suntem într-un avion la altidune destul de mare , deasupra norilor pufosi , deasupra lumii .experimentam parasutismul . domnisoara de lînga mine ( este iubita mea ) sta panicata cu gîndul la caderea ce urmeaza , cadere asemanatoare abisului . este neîncrezatoare în mine , în lume , în ea si nici macar nu mai crede în propria-i respiratie . vreau s-o conving sa sara fara parasuta , este ca si cum i-asi cere viata .dar incerc s-o fac sa aibe incredere in mine, incerc s-o linistesc si sa-i zic ca nu i se va intimpla nimic . este greu , nu stiu daca voi reusii . o inteleg oricum . / poate nici eu n-asi sarii fara parasuta constientizîndu-mi sfirsitul . intr-un final datorita sentimente  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Bai, ...ce imbecil! (2)
de Alyx la: 10/05/2007 11:17:58
initial am crezut ca o sa ma indoaie cu bataia...noroc cu o domnisoara draguta care vindea niste tigari, cica promoter...ma rog ideea e ca am avut ocazia sa vad cum se dezumfla tipu..ca un peste - balon. din toata ura aia a lui nu mai ramasese decat o urma suava de vena umflata pe gat. dau sa zic ceva, si ma opresc subit, vazandu-i privirea. el nu fumeaza, dar privind gales la tanara domnita cu dotari extra...a intins mana si mi-a luat o tzigare din pachet. / am ramas siderat...ma uitam ca bou la poarta noua. cum naiba se face ca oamenii de genul asta au tot ce isi doresc in viata iar eu trebuie sa muncesc ca apucatu'??? cum naiba asta are asemena succes la femei, iar eu ....vai de viata mea.  ...continuare .
23 comentarii
modifica
Gânduri de dincolo
de Astoniu la: 10/05/2007 10:13:08
cu voia lui cri cri ( provocatoarea ideii de "conservare a zborului"), am să mă arunc într-un picaj necontrolat, cu aripi de-mprumut.../ *[ avertisment : irealul nu e sinonim cu iraţionalul ! ]/ cine stăruie dincolo de metafizică ( uşor pleonastic...), de realul acesta, riscă să rămână în "realul" de dincolo./ de cele mai multe ori nu vrem, n-avem curajul, ne este lene sau pur şi simplu nu putem intra în lumea ideilor. nu, nu e o simplă sofistică ! e fuga în comoditatea logicii comune./ la fel de des poate, nu ştim să ne mişcăm dincolo. de ce să plutim, nu-i aşa, printre aporii şi paradoxuri, să analizăm sau să sintetizăm concepte, când  ...continuare .
39 comentarii
modifica
Despre fericire
de Cristache Gheorghiu la: 10/05/2007 09:44:03
există persoane care cred că fericirea constă în a nu face nimic. că nu este aşa este evident şi o dovedeşte faptul că asemenea persoane chiar reuşesc să nu facă nimic şi totuşi nu sunt fericite./ teoretic, există încă trei posibilităţi pe lângă cea pe care tocmai am discutat-o:/ - să-ţi doresti să nu faci nimic şi totuşi să faci;/ - să-ţi doreşti să faci ceva, dar să nu faci;/ - să-ţi doreşti să faci ceva şi chiar să faci./ prima pare absurdă: cum să nu-ţi doreşti şi totuşi să faci şi să mai fii şi fericit pentru asta. a doua este calea sigură către nemulţumirea că nu ai reuşit ce ţi-ai propus, deci opusul fericirii. a treia, chiar dacă  ...continuare .
44 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...