arhiva: 13/05/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Exercitiu de gandire/imaginatie
de om la: 13/05/2007 22:16:12
date prezente:/ -populatia creste rapid / -speranta de viata este in crestere (nici acum nu inteleg de ce trebuie sa traim matusalemic?)/ -pamantul are dimensiuni fixe, deci resurse limitate. (sa nu mai vorbim de continua lui deteriorare.)/ -tehnologia prezenta nu permite in viitorul apropiat popularea altor planete in incercarea de a pastra relativ constant polulatia pamantului. / suntem o specie care se supune "legii" supravietuirii. in viitor vom deveni propirii nostri inamici prin “numar” (cel putin ;) si implicit prin consumarea resurselor./ exercitiul: cum credeti ca ne vom adapta/supravietui?/ -cred ca stiinta o sa gaseasca repede “ceva” (exemplele sunt binevenite)/ -nat  ...continuare .
83 comentarii
modifica
politica
de ssandra la: 13/05/2007 21:30:53
situatiile critice au scos la iveala tot ce este mai bun sau mai rau in noi,in oameni...de-a lungul istoriei am aflat despre oameni simpli care au fost capabili de sacrificii imense pentru o cauza, de reale situatii in care curajul de care nu se credeau in stare a salvat vieti. nu o faceau nici in numele onoarei,nici in numele a ceea ce se numea dreptate, o faceau ca acolo si atunci,trebuiau sa o faca.simplu.omeneste./ au fost situatii, in care mintea oamenilor a luat-o razna, iar situaia critica in care s-au trezit a scos la iveala o fata intunecata a lor,in care si-au spus ca la atat rau in jurul lor este normal sa faca si ei rau pentru binele lor./ nu ma refer intentionat la exemple concre  ...continuare .
3 comentarii
modifica
votul meu la referendum
de AdiM la: 13/05/2007 21:06:35
politica e treaba grea numai pentru cine isi prinde urechile cu ea./ dar adevarul este ca, pentru majoritatea oamenilor din romania, / viata se deruleaza mai ales cum si-o face fiecare singur, nu cum decid politicienii./ / la citi dintre voi a venit acasa vreun politician sa va rezolve problemele?!/ merita politica mai multa atentie decit merita viata traita de fiecare, individual?!/ / eu sunt neutru, nu sunt afiliat nici unui partid, nu tin cu nimeni anume./ cind e vorba de vot, imi iau propriile decizii, dupa informatiile pe care le am, / dupa mintea mea, si nu dupa campanii, promisiuni sau acuzatii facute de partide / pe ultima suta de metri, dupa ce 17 ani de zile au tacut./ si cred ca  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Buletin de analize (3)
de thebrightside la: 13/05/2007 19:12:07
partile intai si a doua se gasesc la:/ http://www.cafeneaua.com/nodes/show/13035/1/ si/ http://www.cafeneaua.com/nodes/show/13051/1/ ferestrele clădirilor aliniate faţă în faţă prindeau razele soarelui şi le aruncau în mijlocul străzii într-o cascadă orbitoare. medeea duse mâna streaşină la frunte şi miji ochii încercând să distingă în mulţimea forfotindă. i se păruse că recunoscuse salopeta portocalie a lui robi, salopeta pe care i-o cumpărase în vară, la sfârşit de clasa a patra. portocaliul identificat fu în schimb cel al unei mascote. un morcov cu păr verde de plastic, cu picioare şi mâini care trăgeau… un copil îmbrăcat în salopetă portoca  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Comedianul
de eXstatic la: 13/05/2007 18:15:01
era o dată un comedian care voia să încânte publicul. spunea glume, glumiţe, bancuri şi altele. lumea râdea. deci toţi au simţul umorului./ de exemplu, inventa dialoguri de genul:/ - cine a inventat marele zid chinezesc?/ - mao tze tung!/ alteori nu era atât de original şi dădea un banc mai răsuflat:/ - care e deosebirea dintre porc şi râmă?/ - porcul râmă, dar râma nu porc./ a descoperit abia spre sfârşitul carierei de comedian că lumea, de fapt, râdea de felul în care spunea glumele, nu de glumele spuse./ la ultimui lui spectacol, nimeni nu mai râdea, fiindcă a suferit un atac de cord şi a murit.
6 comentarii
modifica
alunecare în poem
de alex andra la: 13/05/2007 18:11:18
/ scot vers din piatră seacă/ din scrâşnet de dinţi/ din ţipăt de cucuvea/ din schije de iubire/ mă las în cuvinte/ cum te laşi în genunchi/ când nu mai ai drum de mers/ doar dumnezeu de rugat/
30 comentarii
modifica
Ministrul Educatiei s-a facut de ras in fata unor elevi de scoala generala
de Daniel Racovitan la: 13/05/2007 18:02:22
"ministrul educatiei, cristian adomnitei, a fost "invins" de elevii unei scoli generale din braila intr-o disputa legata de numarul stelelor de pe drapelul ue. potrivit tvr, ministrul insusi le-a cerut elevilor sa-i spuna numarul exact./ acestia au raspuns corect - 12 stele, numai ca adomnitei i-a contrazis categoric: sunt 15!" / articol complet:/ http://www.hotnews.ro/articol_72436-ministrul-educatiei-s-a-facut-de-ras-in-fata-unor-elevi-de-scoala-generala.htm
15 comentarii
modifica
Ca sa traiesti mai bine
de gheorghe_cnstntn la: 13/05/2007 12:59:01
ca sa traiesti mai bine/ e-un lucru cam hilar,/ când n-ai haine pe tine/ si bani în buzunar./ a fi un cersetor/ nu e o treba buna,/ decât sa fii dator/ iei sapa într-o mâna;/ si sapi si sapi,ca poate/ te-oi descurca cumva,/ avere peste noapte/ nu faci cu-asa ceva./ in schimb daca muncesti/ cu râvna si rabdare,/ poate ca dobândesti/ masina,vila mare./ nu cum facura unii/ privatizari cu carul,/ de au "domesticit"/ finante,banci,hotarul.../ ce-atâta straduinta/ pentru omul sarac,/ el n-are trebuinta/ ca doar e un "gândac";/ strivit de legi nedrepte/ gândite si nu prea,/ vin vremuri mai "destepte"/ când mi-oi vedea "ceafa"!
2 comentarii
modifica
Pestera II
de Emma Brad la: 13/05/2007 12:49:42
urmînd fîşia de lumină proiectată pe pereţii stîncoşi cu forme stranii, cei doi bărbaţi priviră uimiţi cum întunericul înghiţea lacom şi ultima dîră de lumină naturală./ un miros greu de aer stătut şi hoit inunda culoarul îngust şi lung care se intindea în faţa lor ca o galerie minieră./ deşi văzuse multe la viaţa lui, profesorul reuşi să se sperie de propria sa umbră, care se contura pe pereţii fortificaţi, schimbîndu-şi forma la fiecare mişcare./ - să mă ia dracu' !/ Înjurătura tipic miliţienească a profesorului, îl făcu pe andrei să bufnească în răs./ - să nu îndrăzneşti! aproape că strigase profesorul intrigat de atitudinea tînărulu  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Pestera I
de Emma Brad la: 13/05/2007 12:48:42
e dimineaţă. o dimineaţă blîndă de mai, în care, bătrînul domn mihai velicu îşi potriveşte ţinuta în geamul fumuriu al rulotei şi iese la plimbare în pădurea din apropiere./ este îmbrăcat în blugi şi o geacă neagră de piele. cu sapcă pe cap şi un binoclu la gît, se îndreaptă fluierînd spre lacul din apropierea pădurii. un ciobănesc german mergea alături de el, adulmecînd vîntul./ uitîndu-se la ceas, se grăbii să ajungă la destinaţie. cerul era senin dar la marginea pădurii, vîntul avea parcă mai multă putere./ grăbind pasul ca să ajungă la ora promisă, se gîndea la figura studentului său atunci cînd îi vorbise despre adîncitura descoperit  ...continuare .
comenteaza!
modifica
ab absurdo
de Homo Stultus la: 13/05/2007 11:33:31
toate s-au spus. cuvinte au cazut inerte. plinatatea de impreuna-intelegeri s-a pierdut./ maugham aseamana pe undeva sensul vietii cu un covor persan. liniile fug nebune pentru alcatuirea unor modele de o abstracta frumusete. ele nu au alt sens in afara tiparului. / in fiori reci de dumirire, iadul neperspectivei otraveste fiinta, o imbibare viperina pana in cele mai intime cotloane ale sale./ incercarea de a justifica nonsenul este, poate, tot atat de absurda ca si explicarea sensului fragmentar descoperit. / buricirea semnificatiei pe care o punem in contul propriei deveniri ne ofera iluzia "de ce-ului" trecerii noastre in acest orizont cu perspective de nepipait. / in urma himere  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Cunoaste-ti aproapele ca pe tine insuti
de arthur la: 13/05/2007 10:38:11
nosce te ipsum/ atlfel.../ http://funny.koollog.com/funny-videos-funny-pictures/game-show-bloopers/
2 comentarii
modifica
ziua 3.
de diana vlase la: 13/05/2007 04:37:09
marti. ora zece. am renuntat la tinuta decenta pentru ca nu ma prinde. tenesi, o bluza cu mickey mouse, cercei mari si o poseta asortata cu pantalonii lui mickey./ -pot sa iti spun david?/ -as prefera sa nu…/ -dar as putea, ii spun zambind, si ii intend articolul./ munca de cateva ore bune, articolul meu nu era despre o vedeta. nu am reusit sa apropii genul meu de abordare literara nici uneia dintre pesonalitatile intalnite in revistele de gen, asa ca am scris pur si simplu. david a citit inceputul, s-a enervate vizibil, m-a privit incriminator, a citit mai departe, fara reactie, pana la final. ma asteptam la orice. si daca m-ar fi poftit afara, si daca m-ar fi rugat sa semnez, in secunda a  ...continuare .
7 comentarii
modifica
ziua 2.
de diana vlase la: 13/05/2007 04:36:20
imbracata decent, la ora zece fix, pe scaun, in sala de asteptare din fata biroului domnului david. asa mi-a spus secretara ca il cheama./ -domnisoara, sunteti asteptata./ domnul david e un pusti la douazeci si ceva de ani, bine imbracat, preocupat de sine mai mult decat normal, dupa cum se vede. spun asta pentru ca intrarea mea nu l-a deranjat din a se admira in oglinda telefonului. aproape ca nici nu m-a privit pe tot parcursul interviului. varsta? experienta? salariu? disponibilitate? sa scriu un articol despre vedeta mea preferata? cu placere./ ‘trei casnicii si totusi potenta de a iubi viata, munca, arta.’/ i-am intins foaia si l-am privit cu acelasi interes, aproape inexistent, cu c  ...continuare .
1 comentariu
modifica
promisiuni
de anisia la: 13/05/2007 03:29:32
fara introducere, trec direct la subiect:/ - ce este promisiunea si ce loc ocupa ea in viata voastra?/ - promiteti des?/ - inainte de a promite, va cantariti puterile pentru a fi siguri ca veti putea duce la indeplinire promisiunea cu pricina?/ - vi s-a intamplat sa va fie promise una, alta.. si timpul sa treaca fara ca nimic sa se intample? ce ati simtit? cum ati interpretat gestul cu pricina?/ - e vreo diferenta intre promisiunea facuta cuiva apropiat, si cea facuta in interes de serviciu? dar intre cea facuta unui adult si cea facuta unui copil?/ - unii promit din preaplinul entuziasmului de moment, ca apoi sa se comporte nepasator. ar trebui acestia atentionati? ori pur si simplu consider  ...continuare .
45 comentarii
modifica
Poveste dîn carteeru' dă est
de Valeriu Cercel la: 13/05/2007 02:15:31
poveste dîn carteeru' dă est/ ploua teribil, era seară,/ asta acum vreo şapte ani,/ pe sub umbrelă, prima oară,/ doar ce-am dat colţu’ pe lipscani,/ când am văzut-o, se-nopta,/ ne-am înţeles din trei cuvinte,/ parcă pe mine m-aştepta,/ la patru poli, mi-aduc aminte ;/ am dus-o-acasă, ca şi-un fur,/ părea străină-n casa mea,/ o săptămână-n şir, v-o jur/ prin gând nu m-am atins de ea,/ acuma, dup-atâţia ani/ chiar de pământu’ de se surpă,/ n-aş arunca-o nici pe bani,/ sau cum fac alţii, ca pe-o cârpă,/ mă iau fiori când o dezbrac,/ În umbre tremurând, apoase,/ o zi întregă parcă zac,/ pe piele-i simt a ei mătase,/ când vine seara, e urgi  ...continuare .
1 comentariu
modifica
ziua 1.
de diana vlase la: 13/05/2007 00:52:02
luni trebuie sa ma duc la interviul ala idiot. cred ca ultimele zece interviuri au fost idioate. numai cretini intalnesc in ultimul timp, cred ca planeta mea protectoare e intr-o pozitie nefavorabila. protectoare sau reprezentativa?... am nevoie de bani ca de aer si cu toate astea sper sa nu iau interviul asta. de fapt, nici nu stiu decat ca este vorba despre o revista de moda, sau ceva de genul asta. mi-au trimis un mail, le-am raspuns. pacat. n-am chef sa muncesc, am chef sa cheltui bani. atat. nu sa-i si castig. / astazi e duminica. ce marfa! duminica e ziua mea libera, desi n-am slujba de mai bine de o doua luni. nu fac absolute nimic, indiferent de zi, dar duminica nu fac nimic cu placer  ...continuare .
34 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: