arhiva: 14/05/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Rock-ul - Arta sau Dementa ?
de Omerta la: 14/05/2007 23:06:47
/ placere sau nevoie?/ efect sau cauza?/ binecuvantare sau pacat?/ arta sau dementa?/ sau.../ ce reprezinta pentru ascunzisurile fiecaruia, sau pentru pamflet, sau pentru baza, sau dezgust, sau fapt divers?
71 comentarii
modifica
adolescenţa pe sărite
de Homo Stultus la: 14/05/2007 17:59:57
timpul doarme sub buturi, scărpinându-se în părul din care cad secundele ca nişte mici vietăţi speriate. / copilăria mai săvârşeşte, pe ici pe colo, nesăbuită, păcatul prezenţei. dimineţile au început totuşi să adie a miresme de cafea şi ţigară, iar înserările au căpătat impulsul către fiicele evei. Şi împreună-dumirirea are nu numai farmecul căutării, ci şi plăcuta amnezie către mâine./ În ivirea începutului de om, taina se naşte pe nesimţite. chiar de inima începe a pulsa nebuneşte la apropierea începutului de femeie, tot ea se şi înfioară că omului îi este dat, fie şi numai pentru o secundă, să resimtă atât de tare nevoia de împreu  ...continuare .
6 comentarii
modifica
citate 5
de ana maria botnaru la: 14/05/2007 15:45:57
*/ nu este dureros să suferi pentru credinţă; insuportabil este faptul de a nu te fi luptat pentru ea. (sf. vasile cel mare - despre duhul sfânt, cap. xxix)/ */ nu există război sfânt (jihad); numai pacea este sfântă. (ioan paul al ii-lea)/ */ a suferi înseamnă a avea un secret comun cu dumnezeu. (soren kierkegaard)/ */ mă rog Ţie, dumnezeul meu, fă-mă să te cunosc şi să te iubesc, ca să pot sta în bucuria ta. Şi dacă aceasta nu e cu putinţă pe de-a întregul în această viaţă, ajută-mă măcar să înaintez până-ntr-atât încât bucuria ta să mă cuprindă cu totul, altcândva; fie ca ce ştiu despre tine a  ...continuare .
13 comentarii
modifica
citate 4
de ana maria botnaru la: 14/05/2007 15:45:29
#/ când se închină bigot la minunile modernităţii, cum ne îndeamnă zelatorii ei şi delatorii tradiţiei, în sufletele noastre ignorante se tânguiesc de o manieră sfâşietoare toate bogăţiile pe care le-au pierdut înlăuntru atunci când trupurile noastre au progresat în afară. - câţi moderni, satisfăcuţi de propria lor modernitate, câţi oameni novisimi, orbiţi de patima de a fi cât mai recenţi, câţi oameni care mobilizează puterea unui tigru şi viclenia unui şarpe în perspectiva de înţelegere a unei efemeride, câţi oare dintre noi - oameni recenţi ai unei lumi din ce în ce mai recente - mai posedă discernământul de a pricepe că orice progres din viz  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Povesti despre oameni
de ana maria botnaru la: 14/05/2007 15:42:59
h.-r. patapievici/ - poveşti despre oameni -/ tvr cultural - 16 aprilie 2007/ numele meu este horia-roman patapievici. horia este prenumele pe care mi l-a dat mama şi toţi oamenii, de când mă ştiu, mi-au spus horia. mama îmi spunea horia. roman este prenumele pe care mi l-a dat tata şi nimeni cu excepţia lui nu mi-a spus vreodată roman. când mă alinta, tata îmi spunea romi. era un nume pe care îmi plăcea să îl aud din gura lui, pentru că numele de roman nu mi-a plăcut. numele în care m-am recunoscut a fost horia. prietenii întotdeauna aşa mi-au spus şi toţi colegii de joacă. l-am întrebat pe tata de ce mi-a dat numele ăsta, de roman, şi nu mi-a răspuns decât cu  ...continuare .
4 comentarii
modifica
cuib de zodii
de artemys la: 14/05/2007 15:23:22
cuib de zodii/ / ce caut?/ un mugur pe ram,/ ce vad?/ un strop in dimineata,/ ce gasesc?/ o amprenta concreta./ / incalec clipe banale,/ petrec amintiri sterpe/ intr-un trecut pesimist,/ un sut,/ un pas ianinte intr-o rascruce./ / concret schimb cursul abrupt/ iar tu/ blazonul de-acum te lupti/ sa recapeti promisiunea!/ destrami final pecetluit/ sa ridici altarul/ unui nou venit./ / casta deliberata, tu, vrei/ ce ti se cuvine/ ai revolutul in carte/ si dornic darami stavilarul / prejudecatilor prezente./ fundamentul unui piedestal intarziat,/ dar nu pierdut, renaste./ omagii tinere ti se incredinteaza/ carma noua conduci/ amurgul e departe/ condu-ne luceafar neschimbat! / /
6 comentarii
modifica
mai mult decat durerea
de juli la: 14/05/2007 13:40:30
prin ce joc al destinului ,hazardului ,pasi m-au condus spre tine?de ce am amanat atata vreme problema ? stiam ca nu putea fi evitata .stiam ca odata cu trecerea timpului se agraveaza .insa tergiversam sa o rezolv de parca ar fi fost ditamai problema si nu o banala durere de dinti.de fiecare data spuneam ; nu acum! nu azi! mai poate astepta.apoi cand a devenit obisnuita ,cand nu ma mai deranja ,cand devenise ultima dintre preocupari pe nepusa masa problema trebuia rezolvata si contrar obisnuintei a trebuit sa rog o prietena sa-mi recomande pe cineva .de ce nu am apelat la acelasi cabinet .nimic nu justifica o alta alegere ,dincontra erau persoane cunoscute in timp ,profesionalismul ii recoman  ...continuare .
25 comentarii
modifica
Eu...
de raia la: 14/05/2007 11:42:18
cine sunt eu?ce-as putea spune despre mine?...nici eu n-am explorat inca toate sectoarele si perimetrele fiintei mele...cred ca,in principiu ,asta voi incerca sa fac de-acum ...sa caut,sa ma caut pe mine!pana cand?aproximativ pana in momentul in care va incepe sa ma roada plictiseala,sentimentul de zadarnicie,gandul ca de fapt caut ceva ce nu exista.../ oare ce-as putea spune cand nici eu nu ma-nteleg uneori?sunt doar un fir de nisip,aflat pe plaja infinita a universului.un fir de nisip,purtat de vanturile solare,prin vidul unui punct cardinal(nedescoperit inca...)./ incerc sa ma identific uneori cu indivizii coloniei din care fac parte.si nu reusesc.esuez aproape de fiecare data.asta pentru  ...continuare .
8 comentarii
modifica
intrebare
de mihai72 la: 14/05/2007 11:25:03
cine poate sa-mi spuna cand si cum a aparut cuvantul multumesc
12 comentarii
modifica
plopii mei fără soţ
de alex andra la: 14/05/2007 06:10:36
/ atâtea zboruri nezburate/ atâtea atlantide scufundate / îmi apasă greu pleoapele nedormite/ du-mă departe de mine/ de migrenele mele cu nume de femei/ de plopii mei fără soţ/
28 comentarii
modifica
Din cugetarile unui om cuminte
de Intruder la: 14/05/2007 00:23:44
danut se drogheaza-n baie / cu boboci de mac / maica-sa ii da bataie / ca nu e curat! / tata ara cu tractorul / pe un camp cu ghiocei / leana deapana mosorul / chiar cu mana ei. / o ratzushca face pipi / intr-un bec de lustra/ un mos imbracat in hippie / bea dintr-o canistra. / jorje coace macaroane / la o lumanare / vaca care are coarne / topaie-n carare. / foaie-verde foi de laur / ce bine-i in tara! / banii ii gasesti pe garduri / munca-i pentru fraieri. / pe un camp cu viorele / eu ma dau cu sania / si la casti ascult manele / citind "unchiul vania". / va rog io sa va dati cu parerea. / accept si critici, dar sa fie cu bun-simt si colegiale...daca nu, stiu si io sa dau cu paru  ...continuare .
27 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: