arhiva: 16/05/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Scrisoarea unei bucăţi de marmură
de Sancho Panza la: 16/05/2007 22:03:21
sculptorul şi-a luat dalta, hiperbolele, tandreţea de duminică şi a plecat. acum crează idoli în serie, 60-90-60 iq satisfăcător priviri vampirine lanţ cu pandante sunătoare jucând pe glezna strânsă-n cureluşa sandalei de lac.pe aici mai seceră liniştea caii, fornăindu-şi uimirea când mă ating cu copita în treacăt iar eu mă chircesc, mulţumindu-le. probabil n-au mai întâlnit marmură care să pronunţe "mulţumesc" cu atâta acurateţe. timpul se rătăceşte şi el, uneori, dar bate pasul pe loc. de aceea cărarea e bătucită numai la un capăt. capătul estic.dacă priveşti din partea cealaltă, o să vezi cum s-au înrădăcinat asfinţiturile până în coasta  ...continuare .
23 comentarii
modifica
pe dupa sfere
de Homo Stultus la: 16/05/2007 21:04:06
hai sa te invelesc in mantie de umbra, sa te pitesc pe dupa sfere. hai sa te caut in devenire si sa-ti pulsez in sange a himere. / cuprinde-ma in spatiul dintre ganduri, arunca-mi visele pe drumul inca nebatut, planteaza iar o fiinta printre randuri, zambeste unui renascut. / imi suna iar in tample un cant uitat, un palpait de aripi ce incheaga cuvintele ce ti le-am dat. / uite mai cade un sens in fiecare noapte. in fiecare gand rostit uimirea-mi pare coapta. de e asa, de viul l-am pierdut -cazuta stea, culoarea verde ce sens are spaland navalnic coasta mea?/ hai odihneste-te in mine. desert de ganduri am facut. nu-ti povestesc de cavaleri si zane, nu iti vorbesc de suflete-mprumut.  ...continuare .
4 comentarii
modifica
acel ceva
de emptiness la: 16/05/2007 20:34:52
acel ceva. prezent cind stau singura in intuneric si vreau sa ramin asa. absent cind e soare, iar eu merg din ce in ce mai repede, fugind de strada pe care fug, urmarindu-mi himerele si urmarita de obsesii. prezent cind tin un pahar gol in mina si absent cind imi beau ceaiul. prezent cind imi spal miinile si absent cind fac dus. prezent cind desenez doar linii pe foi si absent cind scriu. prezent cind vreau sa uit si absent cind vreau sa gindesc. prezent cind urasc luna si absent cind privesc stelele. revenind cind vreau sa il ignor. il caut. a disparut. nu mi-a lasat decit golul lui. o particica din noua sa absenta. o s-o tin pentru mine. si o sa i-o cresc. sa o iubesc. sa-i arat ca am inst  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Două paralele
de Lexis la: 16/05/2007 18:48:34
e ultima oară când o să vorbesc despre tine. azi şi ieri şi ziua de dinaintea lui ieri...şi ziua de dinaintea-dinaintea lui ieri am mers pe străzi cu ochii închişi. puteam să calc păsări nenăscute şi pe care nu le mai îngrop lângă trotuare cum făceam mai demult. m-am obişnuit cu tine şi când gândurile ni se împreunesc mă simt ca o sticlă de vin care se umple treptat. Şi ce-ar trebui să fac? nu îmi permit să scap de tine pentru că nivelul meu nu o să mai crească, înţelegi? toţi mă sorb de vie, dar tu eşti singurul care nu face asta. / tu nu ştii. Încerci să vezi pe unde am ajuns, dar nu poţi zări. nu pot nici eu să îţi zic pentru că dacă aş face  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Cosorul lui Moceanu
de Daniel Racovitan la: 16/05/2007 17:54:13
"in ingeniozitatea lui, taranul isi impleteste un cos..."/ http://www.youtube.com/watch?v=f_-xe9gp4mc
3 comentarii
modifica
Pregătire pentru votare (în diasporă)
de Valeriu Cercel la: 16/05/2007 16:51:54
/ ne pregătim din nou pentru votare/ febril, de nu ştim câte săptămâni,/ În diasporă, nu e de mirare,/ lucrează excelent (fără gargare)/ democraţia, la noi, la români,/ În special, la câte-o adunare,/ vorbim pe rând, să ne-auzim, mai tare,/ civilizat, adicătelea toţi,/ cam afumaţi de micii pe grătare,/ de murfatlar, fetească, dealu’ mare,/ ca nişte, precum suntem, patrioţi/ plini de tradiţii, vere, milenare,/ acuma, ne aflăm în confruntare,/ politica pe pâine o păpăm,/ dar dup-atâtea sticle şi pahare/ mereu se naşte-aceeiaşi întrebare :/ cu cine oare treb'e să votăm/ la consulat când mergem la votare ?!/ Şi-atât de importanţi ce ni se pare/  ...continuare .
16 comentarii
modifica
agresiv
de Homo Stultus la: 16/05/2007 16:10:30
vezi? sensul a plecat nebun pe la pricini necunoscute. la vanatoare prin vecini, se nasc a greata doruri mute./ ce zborul corbului ma cauti asa senin de importanta? m-am deschingat de morga serioasa. imi port roirea pe alocuri a zambete demente cu mintea in balanta./ te crezi mai alfel decat mine si a rusine poteca-mi ocolesti. e treaba ta dar vezi ca nu faci bine, cu ganduri tabacite nu prea cresti. / ma razi si ma vezi fara de folos pentru o lume mult prea evoluata. intreb mai mult retoric ca sa zic asa: ce fapta cea urata? chiar crezi ca tu incapi mai multa viata? / a flegma imi raspunzi la intrebare. si crezi ca numai tu mananci cuvintele a intelesuri. din partea mea mananca-le p  ...continuare .
3 comentarii
modifica
auzi băăă
de Emma Brad la: 16/05/2007 12:45:25
în ţara mea ai venit cu trei mii de euroi/ ai ajuns boier la noi la tine eşti ţărănoi/ aveai ochii strîmbi şi goi o privire de broscoi/ dar acum eşti mare ştab/ ia aminte/ noi am mai avut ciocoi/ auzi băăă/ ascultă ce-ţi spun şi bagă bine la cap/ sunt român român şi am o stare de fapt/ nu-mi plac proştii înghesuiţi/ pe metru pătrat/ mîncători de rahat/ cauciugat/ auzi băăă/ sunt român român şi sincer îţi spun/ nu te pune cu mine/ că te descompun/ şi scot din tine/ un butoi de căcat/ pe bune îţi spun/ sunt un pic nebun/ în ţara mea ai venit cu trei mii de euroi/ ţi-ai făcut aici palat şi ne-ai declarat război/ ai crezut că suntem precum nişte  ...continuare .
24 comentarii
modifica
The Wolf's Journey
de gheorghe_cnstntn la: 16/05/2007 10:22:50
o sa ma-nchin la zeul canis/de-a pururi fi-voi ireal/tânjind la libertatea care/va deveni un ideal./ priviti,ascultati,meditati:/ http://www.youtube.com/watch?v=haqxlb4lnde
19 comentarii
modifica
alint
de alex andra la: 16/05/2007 06:25:20
să nu m-alinţi că vreau iubitul meu/ că nazuri fac şi-s leneşă felină/ nici când din gene-ntorc priviri caline/ şi te răpun poznaş cu glas de dor/ să mă alinţi când orele-s târzii/ şi când din camera obscură ne pândeşte moartea/ când secerate gânduri se adună snop la capul patului/ şi-mi fragmentează somnul şi iubirea/ când sudoarea şi truda ţipă-n sala de travaliu/ iar versul mi se frânge-n silabe cacofonice/ când vorbele-ţi mi-s răni pe cord deschis/ şi zborul greu întunecă lumina/ să mă alinţi când simţi iubitul meu/ cum ceasul curge lin şi ziua moare/ când doare orice zare orice nor/ şi suprafaţa mării mă-nfioară
51 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: