arhiva: 18/05/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Polen stricat
de Mult prea uitat la: 18/05/2007 23:25:14
deschide usa inca o data cu fruntea inclinata sub beteala, te iubesc ii spui alene, pe trei sferturi adormit. promit...promit...astazi nu mai doare, astazi iti scot din cutie stele nenumarate plus o luna argintie. asa ca.../ piepturi de piepturi se sfarama, pe abdomen il ninge, atletul de plastic se framanta usor, ies in fata si inoata inecatii cei de ieri, fundul cerului inchis de sub inchisoare (lactee si nevroza)/ 'masca blonda, sunt fluturi!' se mai aude cate un cantec./ 'e balta luminata'/ inca o data, sufletul trasnit e prin noroaie/ "aripi"/ unde vezi ura pentru floare, atlasul infasurat in jurul soldului pana cand mai suna inca odata telefonul...inca odata/ frunti albastre, buze vinet  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Inspiră-mă, Doamne!
de Sibipot la: 18/05/2007 21:14:05
epigramistul mitică ion, alias dumitru ion-borduşani, comite tot mai des o poezie de calitate. dupa ce scoate mai multe carti de epigrame, se cantonează in regimentul rondelurilor şi chiar reuşeşte să se apropie de marele macedonschi. scoate cartea "Şah etern", foarte apreciată mai ales pentru francheţe declaraţiilor de dragoste, ieşite din tipic: "nu ai fost frumoasă şi nici nu ai să fii..." îi declară iubitei soţii. versul lui este din ce în ce mai ancorat în viaţa noastră şi chiar se gândeşte să ne ajute să ne regăsim sufletul păcătos şi să ne ajute să revenim la buna credinţă. aşa s-a zămslit cartea de rondeluri "inspiră-mă, doamne!" meditaţii-ecou  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Evadare din paradis (parodie de cativa poli)
de Valeriu Cercel la: 18/05/2007 18:08:05
evadare din paradis/ (parodie de câţiva poli)/ m-a luat asear’ al dracu’, stai să vezi,/ am dat de el, nu vreau să-i zic pe nume,/ fără dureri, da’ nu ai să mă crezi,/ În iad mă vere, ce puhoi de lume (!?)/ ne-a pus la coadă, ca şi la votare/ Şi-n cap de tot, sta unu-mpieliţat/ cu grad baban, fost securist se pare/ că ne-ntreba şi unde-am înţărcat ;/ ajung la el, cam dup-o săptămână,/ la rând erau români, fir-ar să fie !/ Îmi dispăruse ceasul de la mână,/ da’ i-am fentat, nu avea baterie !/ Şi-mi pune frate, prima întrebare,/ nu cum mă cheamă, era prea firesc,/ de am cumva vreun act de-nmormântare/ că doar aşa puteam să-i dovedesc…./ m  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Baiat de cartier
de Emma Brad la: 18/05/2007 12:23:44
Într-o lume imperfectă, plină de neprevăzut, oamenii se strecoară, prevăzători şi grilulii, dintro scenă a vieţii în alta./ o voce lăuntrică le dă replica pe care ei o repetă obsesiv, în gînd, pînă cînd în mintea lor, ţîşneşte revelaţia geniului./ / dispus să-şi dea pumni în cap, bebe se aşează pe vine lîngă bătrînul copac. complexat de înălţime şi ranchiunos din fire, căuta mereu să îşi impună punctul de vedere. se făcea luntre şi punte să obţină ceva şi nu renunţa nici în ruptul capului la ideile sale./ aşa era el. un grăsun complexat şi încăpăţînat, care considera că are mereu dreptate. plin de sine şi prost îmbrăcat, cu tre  ...continuare .
25 comentarii
modifica
Dealul Turloiului
de Emma Brad la: 18/05/2007 12:22:43
era odată un băieţel care nu fusese niciodată copil. născut într-o familie de oameni nevoiaşi, mumu mergea cu vacile la păscut, pe dealul Ţurloiului. acolo curgea rîul răsucit, şuierînd ca vîntul şi povestind despre locurile trecute şi insomniile lor ./ tot acolo, sus, printre cărări şi tufe de fragi, printre copaci şi mormane de pămînt, trăia un om mai bătrîn ca alţii, pe nume dodo. el nu fusese niciodată prea mare, dar zîmbetul lui era învăluit în razele soarelui şi părea că, la fiecare clipire, avea să cuprindă lumea cu totul./ În ograda lui, cît vezi cu ochii, printre pîlcuri de păduri şi ruine de civilizaţii dispărute, ciripitul păsăretului er  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Scrisori fără adresă
de Astoniu la: 18/05/2007 10:28:16
spunea peter sloterdijk ( în "reguli pentru parcul uman" ), despre scrisori şi cărţi, că sunt foarte asemănătoare. mesaje către destinatari potenţial prietenoşi. o idee deloc nouă. spre deosebire de scrisori, cărţile nu au adresă exactă, destinatar bine definit, dar cei ce citesc o carte pot deveni prietenii autorului, dincolo de timp sau spaţiu./ mulţi autori au impresia că dăltuind pur şi simplu cu dibăcie în fraze, aşchii de cuvinte, subînţelesuri şi semantici oculte, pot crea ceva ce grecii antici numeau "catarsis". un mesaj către sufletele cititorilor. să zicem că mulţi "moderni" vor fi judecaţi de posteritate şi nu prin prisma curcubeului de cuvinte  ...continuare .
18 comentarii
modifica
Va e frica de moarte?
de zaraza sc la: 18/05/2007 10:12:20
exista vreo legatura intre a fi credincios si a-ti fi frica de moarte? daca esti ateu ar trebuie sa nu-ti fie frica? si daca da, de ce?.../ in general nu mi-e frica. in zilele urmatoare ma voi intreba tot mai insistent, poate ma voi contrazice. pentru cine nu stie, sint credincioasa.
201 comentarii
modifica
Dileme
de picky la: 18/05/2007 07:59:35
in ce consta trufia unui covrig?/ dar armonia unei ventuze?/ si mai cu seama de ce e repartizat un singur rasarit pe zi?/ start.
76 comentarii
modifica
Zdrenţe
de Guinevere la: 18/05/2007 04:22:20
"cineva mi-a spus odată că florile cele mai frumoase cresc din gunoi. Şi mi-a făcut cordial cu ochiul. am vrut să-i dau două palme fiindcă in viaţa mea nu a fost niciodată, niciun fir de gunoi."/ cristina s./ stătea pe marginea patului, cu faţa în palme. când a auzit buşitura nici măcar nu s-a întors. cireşul ningea flori albe în fereastra numai până la jumătate, apoi florile se opreau împiedicate, suspendate deasupra, nămeţi din ce în ce mai grei în pulsul din gât şi din tâmple./ "copilul ăsta o să dărâme casa", a gândit scurt, "mânca-l-ar dracii"./ mişulică avea aproape un an, îi zicea mişulică./ Şi a  ...continuare .
17 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...