arhiva: 02/05/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
cantec de trupa cu salcami
de Homo Stultus la: 02/05/2007 23:08:15
cu sange tanar pulsand in talpi obraznicite pornesc. drumul se deschide serpuitor, marginit de visul de mai al salcamilor infloriti. / ca o melodie in ritmuri din ce in ce mai indracite, o larma de joc se afunda in soaptele padurii./ senin de cer in mijlocul innorarii ce zvacneste a verde la mangaierea vantului. se iveste o pauza de soapte. / voci tinere rad trecerii in fata. contexte de cantec se improvizeaza. trupuri tinere isi intind mainile parca pentru a da jos stele inca nerasarite. in valsul cuvintelor zdrobite in zambete clipa deschide ochii larg. / vinul este deranjat din visarea sa de caldura acumulata pe dealuri in mangaierea palmelor de vita. si caldura sa parca uitata i  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Copiii au desenat, artistii au finalizat...
de Daniel Racovitan la: 02/05/2007 23:04:13
o galerie de imagini in care gasim alaturate desene facute de copii, si imagini reprezentand "finalizarea" lor de catre artisti adulti. rezultatul este departe de ceea ce ne-am putea imagina ca ar putea iesi dintr-un desen de copil.../ http://amazingfiltered.blogspot.com/2007/05/drawings-children-vs-artists-children.html
2 comentarii
modifica
Prin mine trece o amintire
de Lexis la: 02/05/2007 22:48:09
simţurile îmi sunt atât de departe. totul e inodor. totul e incolor şi silenţios. cum să trăieşti într-o astfel de lume răpită de tot ce aduce fericire? mi-e poftă de veacurile nemuririi. de norii pe care jucăm leapşa cu îngerii. de mirosul dulce-greţos de flori. mi-e dor de vremurile trecute în care îmi făceam griji că mi-am uitat penarul acasă. mi-e dor de copiii ce acum se înalţă. Şi simt acum. eu simt, dar nu ce trebuie. o umbră de dragoste mă urmăreşte. sunt părinţii ce mă strigă la masă şi mă ceartă că am stat până târziu. Şi plâng pentru că mă ceartă. vreau să plâng că mă ceartă./ când eram muguri căutam comori ascunse de o floare.  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Mitropolitul Clujului, Bartolomeu Anania, acuza Parlamentul de ''imoralitate politica''
de Daniel Racovitan la: 02/05/2007 20:16:17
"mitropolitul bartolomeu al clujului a adresat miercuri un apel catre curtea constitutionala prin care indeamna aceasta institutie la asumarea „competentei suprema de a identifica parghiile constitutionale care sa faca posibila solutionarea morala a actualei crize politice”./ apelul, semnat de alti sapte inalti prelati ai bisericii ortodoxe, condamna - in termeni diplomatici - hotararea parlamentului prin care s-ar putea invalida referendumul si s-ar putea prelungi suspendarea presedintelui. aceasta intitiativa este o premiera, pana acum biserica tinandu-se departe de criza politica./ "iata insa ca parlamentul a adoptat o lege prin care isi confera dreptul de a decide a-posterio  ...continuare .
56 comentarii
modifica
marea aventură
de alex andra la: 02/05/2007 19:30:34
/ mi-am decorat cerul cu hârtie creponată/ am prins colţurile vieţii în piuneze la capul bunei speranţe/ mi-am luat libertăţi la preţ de nimic de la tarabe/ îmi port rochiile albe precum corabia pânzele/ dezleg enigme în pauza dintre două respirări/ îmi petrec peste streşini şirurile de cocori/ ceasuri moi îmi dau deşteptarea la clipe astrale/ mă îmbăt cu apele ploilor diluviene / şi-mi iau animalele în marea expediţie/ am închis în mine lumi albastre cu mări fumurii/ copii trişti îmi fură zâmbetele răzleţe şi toate stelele în cinci colţuri/ pietrişul plajelor îmi roade tălpile espadrilelor mele uşoare/ car în spate desagi cu poveşti nemuritoa  ...continuare .
15 comentarii
modifica
Arta de a trai
de gheorghe_cnstntn la: 02/05/2007 16:26:42
"arta de a trai" e un subiect incitant./ daca am sti sa lasam de la noi,poate am primi mai mult de la ceilalti.oricum,ideile descrise aici sunt general valabile./ ce parere aveti?cu ce ati fost de acord si cu ce nu?/ http://www.artadeatrai.ro/arhiva/28/idei.28.php
23 comentarii
modifica
Amurg
de monte_oro la: 02/05/2007 15:44:22
amurg/ priveste-acest amurg, iubito/ priveste-atenta catre el/ acum se naste ca sa moara/ caci maine nu va fi la fel./ cuprinde-acest amurg, iubito/ in ochii tai deschisi spre soare,/ iubeste-l ca pe-o amintire/ ca pe-un amant pierdut pe mare./ strapunge-i trupul cu privirea/ raneste-i gura c-un sarut.../ acum, priveste-ma, iubito,/ eu sunt amurgul ce-a trecut.
18 comentarii
modifica
Semnele
de monte_oro la: 02/05/2007 15:41:24
semnele/ aici stau eu./ nemiscat,/ doar atent/ la diminetile si serile/ voastre - / voi, cei care treceti pe rand/ incrustand cate un semn/ in mine./ nu stiu inca/ de trebuie sa ma adun/ ori sa ma scad./ nu fug, nu tip,/ doar astept./ primesc in continuare/ semnele voastre...
4 comentarii
modifica
Ieri
de monte_oro la: 02/05/2007 15:38:55
ieri/ nisipul cald/ al cuvintelor nebotezate inca/ se scurge ca-ntr-o clepsidra/ prin sufletul meu. / ce mult a fost!/ ce nimic a ramas!/ mai taci o secunda.../ te-as ruga sa existi/ in aceasta tacere/ ca-ntr-o mie de vieti./ esti ultima mea amintire.../ dar peste toate/ timpul isi poarta crucea.
11 comentarii
modifica
Esti isteric sau nu recunosti?
de thebrightside la: 02/05/2007 13:11:56
sentimentul romanesc al isteriei/ (text de mircea cartarescu)/ n-am crezut niciodata in specificul national, in "sentimentul/ romanesc al fiintei", in tot ceea ce filozofii culturii si psihologii/ maselor ne-au atribuit ca sa ne distinga de alte popoare./ nu cred ca suntem mai ospitalieri decat altii, mai harnici sau mai/ hoti. nu-mi pare nici bine, nici rau ca sunt roman. uneori regret ca nu/ m-am nascut elvetian, dar imediat imi aduc aminte ca as fi putut sa ma/ nasc ugandez. suntem si noi, romanii, undeva "la mijloc de rau si bun",/ cum scria ion barbu, un neam sub soare, nici prea-prea, nici foarte-foarte./ daca n-am luat nici un premiu nobel, in schimb am inventat stiloul./ daca zidul  ...continuare .
39 comentarii
modifica
umblătorii
de volodia macovei la: 02/05/2007 08:15:07
cu genele lungi/ acolo să-mpungi unde/ sunt subţiorile mele trudite/ acolo să-mpungi/ printre ispite/ şi să văd cum genele lungi ţi se tocesc de pomadă/ şi de viaţa noastră/ încârligată şi fadă/ ...trase poetul un fum de pădure/ şi-şi puse mireasa să fure/ un voal de pe malul de lac un prosop siropos/ un catâr şi un rac/ ...şi femeia/ femeia/ cu maluri întunecate de vreme/ aburcase pe deal şi părea că se teme/ de umblătorii cu cizme adânci/ de bărbatul ascuns după stânci/ de un braţ încurcat între ochi/ de vrăjitoarea tamara cu parfum de deochi/ umblătorii cu cizme adânci sunt/ după streşini după perdele/ sunt negri şi ciungi/ sunt umblători  ...continuare .
6 comentarii
modifica
chemarea sufletului...
de Lady Allia la: 02/05/2007 01:41:43
gara e mare şi rece. nimic parcă nu mai îmi este familiar în ea decât părinţii ce stau cu ochii înlăcrimaţi în faţa mea şi-mi spun să am grijă cum călătoresc, lângă cine stau...terminând printr-un oftat lung: "- doamne cum trebuie să mergi tu la 500 de km de casa ta!". zâmbesc privindu-i şi uit de toate câte aş fi vrut să le spun. În sufletul meu care ar fi izbucnit de atâtea ori în frustrare faţă de ei există mereu scuza "îmbătrânesc" şi asta mă face să le surâd cu drag, să îi sărut cu nostalgie şi să privesc pe geamul trenului până nu le mai pot vedea mânuţele fluturând a bun rămas./ nu simt că îmi părăsesc casa...! iubesc ardealul! e l  ...continuare .
14 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: