arhiva: 22/05/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Privire după feregea
de cocor la: 22/05/2007 23:03:29
cărămidă peste vers peste idee peste cine-o fi/ se mai pune un zid creează un înăuntru/ rond cu fântâni arteziene şi ierburi strivite/ sub mirajul liniei din palmă şi flori de colţ/ printre creneluri încă un răsărit test pe cord deschis/ mă iubeşte-nu mă iubeşte-poate nu eu-poate cine ştie de ce/ se-aruncă petalele vântului scormonind sinceritatea / agonizează se înalţă rugi până la sânge/ unde e? unde eşti? trebuie să te văd să-ţi prind/ viaţa în pumni în mine conturul sufletul/ să ţi-l prăfuiesc cu sori până nu mai respiră să-l orbesc/ cu frumuseţe până doare cât să nu mai simţi să ţi se-ascută dinţii/ Între două îmbrăţişări s  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Noaptea, padurile
de monte_oro la: 22/05/2007 22:28:40
noaptea, padurile/ noaptea, padurile/ par ostile mosilor/ la cantatul cocosilor/ lasati-le frunza/ sa tremure-n vant,/ vorbesc ostenii cu noi/ din pamant...
5 comentarii
modifica
gazeta de perete (3)
de om la: 22/05/2007 21:47:40
aoleuuuu ce'nghesuiala,/ ca mai toti vor pricopseala!/ al' ce intra la agatat/ de un el e injurat ;))/ iar ea mironosita/ vrea sa-si laude codita!/ alta vrea ca sa sclipeasca/ pen'ca oglinda staaaa si...cascaaa :))/ unul vrea o ... companie ;)/ soldatei in ea o mie./ vor sa fie biciuiti,/ ceilalti sunt calai vestiti!/ unul este mai dracos/ si se da drept fat-frumos!/ altul e un prost cu spume.../ adepti vrea si un renume./ mamaaa ce increngatura/ fauna fara scursura.../ pic, pic, pic.../ s'uite asa/ fiecare ia ce vrea :)))
19 comentarii
modifica
gazeta de perete 2
de om la: 22/05/2007 19:57:56
"viata", "moarte", ce sa-i faci/ se citesc acum in draci./ mai arunci mistocaresc/ un "sex" si iar te citesc :))/ strecori ceva de "parai"/ te citesc si mai dihai!/ pomenesti de "dumnezei"/ vin si altii cu ai lor zei!/ unii vin cu'njuraturi/ dumnezeii lor de ...uri!/ oare am scapat ceva?/ ah, da, "poezea", "arta", ceva.../ apoi niste "simtaminteee"/ fiecare spuneee...minteee.../ foaie verde barabula/ iar am spus un banc cu bula/ un ps de adaugat:/ la "politica" nu m-am bagat ;))/ /
8 comentarii
modifica
gazeta de perete
de om la: 22/05/2007 19:26:28
foaie verde libidou/ lumea este in popou,/ cand citeste...frunzareste.../ versuri in coada de peste!/ daca scrii ceva pe negru,/ te sfadesc sa fii integru!/ o romantza daca bagi,/ iti dau sfaturi de nadragi!/ daca o floare'n vaza'i pus,/ sandra brown nick-ul ti-au spus!/ al naibi de vers zbanghiu/ c'astia ma cred diliu/ pe un pat anihilat/ gata psihanalizat!/ cum sa scrii ceva mai frate?/ astia se cearta pe apucate!/ de pe unde au copilarit/ si ce li s-a mai nazarit!/ aoleu ce cruda viata/ asa poeti, asa natafleata!/
18 comentarii
modifica
exercitiu despre maine
de Homo Stultus la: 22/05/2007 16:48:19
in marea intamplare pe care indeobste o numim "viata", vin si clipe in care este folositor sa ne insotim gandurile intru solitudine./ a perinda astfel continutul cel mai de seama al modului tau de a fi, devine un bun “exercitiu despre maine”. cand ne referim la un maine subinteles adesea gresim, la fel cum gresim considerand transpunerea fiintei noastre intr-un alt plan temporal drept neesentiala./ referirea la viata ca la o succesiune de "evenimente existentiale", implica o mare responsabilitate. devenirea nu ni se intampla ca intr-un spectacol regizat dinainte. devenim in directia a ceea ce ne putem imagina si stagnam in "apa salcie" a neparticiparii./ azi, in urma trecerii timpul  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Degust
de esteu la: 22/05/2007 16:27:42
desigur, există un sentiment extrem de precis ataşat spaţiilor mici. dau uşa de perete şi detectez cuşeta stas, de 2/2/2 metri, repartizată, şi un sentiment biodegradabil, uşor localizabil în fiecare centimetru pătrat. dacă se poate locui aşa, atunci îmi închipui că trebuie să existe şi inimi la fel. de data asta milimetrul este unitatea de măsură. doipedoipedoi. din miezul acestui infim sentiment începe să se plămădească neputinţa. de-aici se-ncepe, ăsta e căpătâiul, în lungul căruia vin strîmtorarea, sufocarea, sfîrşeala. doipedoipedoi mi-a adâncit nevoia de precizie şi m-am ales cu litera d care a declanşat un debit maniacal: datorie, debara, decedat,  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Vis de scriitor
de Valeriu Cercel la: 22/05/2007 16:00:51
căţeluş cu păru’ creţ,/ a avut un vis măreţ,/ tot lingându-se de zor/ pe lăbuţe şi cosor,/ a descoperit atent/ c-ar avea un mic talent,/ nu la prins muşte din zbor/ ci talent de scriitor ;/ căţeluş cu păr bălan,/ cu o pană de gâscan/ de rime s-a apucat,/ le-a frecat, le-a gâdilat…/ inspiraţia divină,/ poate şi muza canină/ l-au împins, cum dracu’ ştie/ de a scris o poezie (!)/ Şi-ncă una chiar haioasă/ de dădea la alţii clasă/ (mă refer, să mă iertaţi,/ la dulăii consacraţi)./ căţeluş cu moţ tuflit,/ păi atât i-a trebuit :/ dulăii când i-au citit/ parodia, au sărit,/ l-au lătrat, l-au mârâit,/ de mă-sa au pomenit,/ cârlionţii i-au  ...continuare .
10 comentarii
modifica
pustiu in cer
de Lady Allia la: 22/05/2007 14:37:38
pustiu in cer. norii ma plang cu amintiri goale./ o picatura de ploaie pare sa cada,dar nu pot sa o ating./ mi s-a prelins incet, incet pe sufletul facut umbrela - de tine./ nimic nu mi te aminteste - pasul tau tiptil ma ocoleste demult./ poate uneori insa - uneori zic - te simt plangandu-ma pe gene/ asemeni unei umbre care tace - nici nu stiu de ai fost aievea./ pustiu in cer. ingerii isi smulg aripile si uita sa zboare,/ dar eu mi-am desenat rasaritul cu varful sufletului/ si conturez cu amintirea de maine campuri cu iarba verde si flori.
30 comentarii
modifica
iubire capruie
de Lady Allia la: 22/05/2007 11:41:31
ma invalui in mii de culori/ amestecandu-ma in tine/ ma zaresc in licarul tau/ de iubire capruie/ si scanteiez/ curgi in sufletul meu/ printr-un simplu suras/ nascand dimineti calde/ pe trupul meu adormit/ privindu-te infloresc alb-roz/ tu ma culegi mereu/ pe buze/ asemeni unei flori de mar/ leganandu-mi privirea in palma ta
18 comentarii
modifica
Presedintele Romaniei trebuie sa fie un model!
de tonicul la: 22/05/2007 11:38:36
presedintele romaniei trebuie sa fie un model!/ un "hypermarket" este, prin definitie, un spatiu public. dupa cum stiti, cuvantul englezesc "market" se traduce direct prin "piata" sau "targ". un "supermarket" este o "super-piata", iar un "hypermarket" este o "hiper-piata". un loc, cu alte cuvinte, unde se strang, in fiecare zi, foarte multi oameni. un loc, cu alte cuvinte, "public". conform nodex, "publicul" reprezinta "un numar mare de persoane; lume; multime". locutiunea adjectivala si adverbiala "in public" face referire la ceva "(care are loc) în fata unui anumit numar de persoane, în vazul lumii". / ca atare, conform gramaticii limbii romane si logicii universal valabile si aplicab  ...continuare .
32 comentarii
modifica
Ploi
de alex andra la: 22/05/2007 07:22:48
/ ploua de o săptămână. ieşise din casă doar când nu mai avusese încotro. abia îşi mai târa picioarele şi să mai care şi umbrela aia mare, neagră, bărbătească era un adevărat chin. piticii din grădină erau uzi, vopseaua proastă începuse să se ia. acum, sub biciul ploii ăsteia bicisnice, aratau jalnic. pisica, udă şi ea, se pitise sub cel mai mare dintre ei, printre buruienile crescute peste măsură. se încăpăţâna să rămână afară, deşi o tot momise cu una cu alta. nici nu mai mâncase practic de vreo două zile. / dar acum femeia avea altă grijă. primise un plic oficial, mare, alb, destul de consistent. abia i-l adusese poştaşul. scrisoare recoman  ...continuare .
54 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...