arhiva: 23/05/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Tăcerea!
de Lady Allia la: 23/05/2007 23:04:49
nici nu mai ştiu dacă ne cunoaştem eu şi cu tine./ poate doar odată, demult ni s-au ciocnit plânsurile sau doar e o părere din trecut./ ne privim în mijlocul singurătăţii noastre şi nu recunoaştem nimic din noi două./ eu te revăd. alergam la tine în braţe visând la tine. tu nu mă vedeai nici atunci./ acum eşti albită, iar sufletul ţi-a prins cataractă./ mă bucur însă că mai aude din când în când lacrima ce ţi se prelinge pe palme./ de dor culeg amintiri înfăşurate în ridurile timpului. / mi-au încărunţit secundele şi câteva fire de păr, dar anii noştri m-au uitat./ un gând doar se furişează peste tâmpla ta căruntă...speram să fiu..., dar nu, nu  ...continuare .
3 comentarii
modifica
petală pereche
de Lady Allia la: 23/05/2007 22:06:10
în ziua aceea ploua cu fluturi/ nu ştiu cum, m-ai prins de mână/ eram amândoi la marginea răsăritului/ dându-ne în leagăn pe o geană de lună/ şi gustând norii ca pe o vată de zahăr/ cerul ne trăgea cu ochiul zâmbind/ noi îi răspundeam râzându-i cu ochii/ mâna ta, căruntă de iubire/ mi-a alintat chipul şi mi-a rămas căuş sufletului/ (m-ai adus acasă - eram departe de mine)/ culegând pe pleoape atingerea ta,/ învăţ încă să aştept dimineţi cu miresme de bucurie/ întinzând palma, mai aştept adieri cu noi şi zboruri/ ştiu însă că/ soarele răsare de mai multe ori/ de când eşti tu,/ ploaia cade doar pentru a dansa eu desculţă/ de gându  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Te iubesc Doamne!
de guardiangel la: 23/05/2007 21:43:27
/ te iubesc cu tot ceea ce nu pot să fiu/ decât în mijlocul furtunii,/ atunci când valurile se reped nemiloase/ să mă scufunde în abis./ atunci când uit de mine/ şi de tot ceea ce cred că sunt/ şi mă văd cu ochii tăi:/ fărâmă de lut în mâinile tale.../ o coajă de nucă în mijlocul valurilor furioase.../ dar mereu la adăpost, în palma ta!/
4 comentarii
modifica
Chiar se generalizeaza acest comportament?
de Alexandros la: 23/05/2007 17:59:17
http://www.protv.ro/stiri/social/update-noi-imagini-revoltatoare-cu-dezmatul-din-scolile-romanesti.html/
57 comentarii
modifica
PREMIILE LITERARE CAFENEAUA - EDIŢIA 2006 – SECŢIUNEA PROZĂ – NOTAREA
de Homo Stultus la: 23/05/2007 16:39:58
dragi muşterii ai cafenelei, după ce aţi scuturat de colb biţii îngălbeniţi ai cafenelei, în căutarea acelor rânduri ce v-au făcut să respiraţi potrivit ritmului dictat de cuvinte meşteşugit înlănţuite, a venit momentul să puneţi emoţia lecturii în cifre. mă adresez domniilor voastre cu rugămintea de a nota textele care au fost nominalizate la această ediţie a premiilor literare cafeneaua – 2006 – secŢiunea prozĂ. notarea se face în formă de comentariu adăugat la această conferinţă, folosindu-se gradaţia clasică de la 1 la 10 (nu se admit zecimale) . perioada în care puteţi nota este de 10 zile (23 mai 2007 – 1 iunie 2007). În paralel cu n  ...continuare .
16 comentarii
modifica
PREMIILE LITERARE CAFENEAUA - EDIŢIA 2006 – SECŢIUNEA POEZIE – NOTAREA
de Homo Stultus la: 23/05/2007 16:34:25
dragi muşterii ai cafenelei, după ce aţi scuturat de colb biţii îngălbeniţi ai cafenelei, în căutarea acelor rânduri ce v-au făcut să respiraţi potrivit ritmului dictat de cuvinte meşteşugit înlănţuite, a venit momentul să puneţi emoţia lecturii în cifre. mă adresez domniilor voastre cu rugămintea de a nota textele care au fost nominalizate la această ediţie a premiilor literare cafeneaua – 2006 – secŢiunea poezie. notarea se face în formă de comentariu adăugat la această conferinţă, folosindu-se gradaţia clasică de la 1 la 10 (nu se admit zecimale). perioada în care puteţi nota este de 10 zile (23 mai 2007 – 1 iunie 2007). În paralel cu not  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Mic poem daco-roman
de Valeriu Cercel la: 23/05/2007 16:00:50
când dacia a fost romanizată,/ vorbeam o limbă nouă, dar vulgară,/ Şi nefiind industrializată/ eminamente se găsea agrară ;/ de-atunci românul (da’ nu e o crimă !)/ nicicum nu se dezminte-a fi agrar,/ cu toate ca industria-i sublimă/ de săpături se ţine şi-i vulgar,/ Îi este mai uşor ca pe un frate/ să îl coboare, cu o săpătură,/ decât să urce cum ştie, cum poate,/ considerând că-i parte din cultură,/ Însă din limba veche şi vulgară/ ce-a şlefuit-o el, an după an,/ au mai rămas cuvintele de-ocară/ de care vinovat e doar traian !/ valeriu cercel/
4 comentarii
modifica
Basescu ca Basescu, dar presa?
de Cristache Gheorghiu la: 23/05/2007 15:45:52
ce-i drept, traian băsescu a greşit. pentru asta plăteşte. un preşedinte, trebuie să ştie să-şi păstreze cumpătul în faţa unui mitocan ce, întâmplător, îi poate ieşi în cale. dar asta mă deranjează mai puţin. preşedinţii vin şi pleacă. ceea ce mă indispune profund este mârlănia ce se înrădăcinează din ce în ce mai mult în românia. toată presa discută atitudinea lui băsescu, dar nimeni nu condamnă atitudinea ţoapei care l-a agresat, fără a mai vorbi despre faptul că se comentează o discuţie privată între doi soţi, interceptată ilegal, şi nu un dialog direct cu „preţioasa” acuzatoare. oricat de preşedinte ar fi cineva, şi oricât de oţe  ...continuare .
3 comentarii
modifica
nereguli
de maan la: 23/05/2007 14:28:27
tocmai trimisei un mp./ desi ma jur ca am apasat numa' o data pi boton, l-am trimes di doo ori./ si la voi?/
9 comentarii
modifica
cind ai plecat
de Emma Brad la: 23/05/2007 13:34:18
cînd ai plecat/ din gîndurile mele/ ai smuls simfonia iubirii şi beţia culorilor şi/ am rămas singură toată noaptea am privit în gol./ mi-e atît de frică/ tu ştii/ de cînd ai plecat/ visele mele au rămas pustii dimineaţa/ pe unde trec/ văd zîmbetul tău într-o mansardă aproape de cer/ eu ştiu/ tu vrei să crezi că eu am plecat prima şi/ ţi-ar fi plăcut să-ţi fac cu mîna/ de la fereastra vagonului de dormit/ se văd umbre/ peste umăr/ frînturi de amintiri nostalgice trec/ ţinîndu-se de mînă./ şi-n urma lor am învăţat să scriu/ pe ape/
15 comentarii
modifica
o noua moarte socanta
de gheorghe_cnstntn la: 23/05/2007 11:45:45
ce parere aveti de faptul ca presedintele cna-ului,dl.ralu filip,a murit de infarct miocardic?/ era un om integru moral,a avut tendinta sa "alunece" într-o parte,ce presiuni s-or fi facut asupra lui?/ cert este ca au ramas doi copii fara tatal natural.dumnezeu sa-l odihneasca!/ http://www.hotnews.ro/articol_73543-ralu-filip-presedinte-cna-a-murit-din-cauza-unui-infarct.htm
15 comentarii
modifica
vraja marii (II)
de esteu la: 23/05/2007 09:50:19
n-auzisem de doloşman. habar n-aveam. mă mir cum de nu l-a pomenit iarăşi pe d de la doloşman. abia aşteptam să-mi mai facă o demonstraţie din-asta, de cultură generală şi interpretare deşteaptă. am mai vorbit tot felul de prostii, pe măsură ce timpul trecea deveneam enervant de politicos, dar cât să nu se dumirească. Şi să nu comande prea multă vodcă. asta nu mi-a reuşit. au poposit pe masa noastră sticle serioase. costea mi-a detaliat trecutul lui, în care se plimba un individ mult mai gras, gras ca un porc mereu năduşit, asediat încontinuu de jeturile sprayurilor cu aloe, înnebunit după tot felul de reţete de slăbit. asta cu vodca i-a ieşit ca prin minune.  ...continuare .
2 comentarii
modifica
vraja marii (I)
de esteu la: 23/05/2007 09:49:30
„domnu’ locotenent, dumneavoastră aţi auzit de vraja mării?”/ pe jos sunt pietricele aduse cu basculanta - în zonă nu se găseşte vreo fabrică-malaxor care să producă pietriş, poate doar cariere de calcar, e cariera de piatră de la başchioi, dar văd că patronul s-a descurcat cumva şi a făcut curtea cum s-a priceput, a adus pietricelele de departe. masa la care stăm e roşie, tipul coca cola. Şi bate vîntul. e bine că-l mai domolesc oarecum casele care împrejmuiesc curtea. În jurul celorlalte mese, treptat-treptat, pe feţele oamenilor se ridică urme de viaţă, pe măsură ce sticlele sunt scoase din lăzile de plastic. o ladă are 24 de locaşuri, slavă domnului  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Amintiri
de Muresh la: 23/05/2007 08:00:15
/ amintiri/ Îmi aduc aminte, uneori, de cele două învăţătoare ale mele. prima era doamna hatmanu, mama pictorului dan hatmanu. un om deosebit şi o pedagógă cum multe nu-s. domnul s-o aibă în paza sa. Îmbolnăvindu-se, a fost înlocuită de "căţeaua", aşa o blagoslovisem pe cea nouă. avea ea o spusă: "chiar dacă voi rămîne cu puţini elevi, vreau ca toţi cei nedisciplinaţi să fie mutaţi altunde." Şi aşa a fost. / am rămas în legătură cu trei "disciplinaţi". primul a făcut o carieră la salubritate. s-a pensionat ca şef de tură, sau cam aşa ceva. / al doilea a fost funcţionar la un magazin de pînzeturi. l-au păcălit nişte tovarăşi care au furat din maga  ...continuare .
22 comentarii
modifica
Ploi (2)
de alex andra la: 23/05/2007 07:20:00
/ - pierre, chéri ! mă auzi ? vino să-ţi spun ce.../ nu, n-o auzea. n-avea cum. pierre nu mai era de mult. zâmbi trist unei amintiri. apoi deschise recomandata. de la primărie. scadenţa la impozite. noroc că avea banii puşi de-o parte din timp. se agitase de pomană. aşa i se întâmpla mereu. de când se ştia. se tulbura din te miri ce. / Îşi târşâi papucii până în bucătărie. odinioară fala casei prin inovaţiile de ultimă oră cumpărate de la paris, locul era acum o aglomerare de piese de muzeu de care nu se putea despărţi. dragul de mihai încercase în repetate rânduri să-i aducă mici îmbunătăţiri, o râşniţă electrică, un aprinzător, un mixer, una,  ...continuare .
45 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...