arhiva: 25/05/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Manipulare
de sk8er la: 25/05/2007 20:22:57
mi s-a dat acum o saptamana un eseu de facut despre manipulare si anume:/ 1-tehnici de manipulare/ 2-cum manipuleaza elevii profesorii/ respectiv viceversa (bilateral)/ ce parere aveti despre manipularea in scoli? (este posibila o manipulare profesor-elev (exceptand faptul ca unii profesori isi impun propriile reguli la clasa) ) sau despre manipularea elevi-profesori ? )/ / /
36 comentarii
modifica
Te faci ca nu observi
de om la: 25/05/2007 17:43:32
este bine sau rau?/ exemplu’ concret (cu siguranta ca si voi le aveti pe ale voastre):/ -un grup de prieteni (am modificat in colegi) sunt la masa. unul (mister x) mananca mai cu … pofta si isi pune sos pe barbie. sosul risca sa-i pateze si hainele, nu numai fata la care se benocleaza cu amuzament toti, inclusiv chelnerii si ceilalti musterii. ce faci?/ (i) ii spui direct, “sterge-te pe barbie pt ca ai sos”. in mare procente te asiguri de dusmania lui x-ulescu, deoarece il faci de ras printre amici! aproape cu siguranta ca o sa-i considere mai buni prieteni pe cei care au tacut./ culmea, intentia ta era ca el sa nu se faca de ras./ (ii) te faci ca nu observi si continui netulburat  ...continuare .
36 comentarii
modifica
par
de esteu la: 25/05/2007 16:49:44
păr/ ajungem la portiţa. netin e... de fapt, cu netin te strici de rîs, aşa trebuie să începi cînd e vorba să spui ceva despre el. nu e un comic prin fire, nu şi-a făcut un scop din a face lumea să rîdă. are o naivitate neaşteptată cînd vorbeşte, o naivitate a naibii de serioasă. Şi înfăţişarea este una de bărbat care nu-şi pierde timpul cu prostii. de bărbat călit, zdravăn, nu o pîrlitură, cum sînt mulţi în ziua de azi. dacă stai mai mult pe lîngă el observi că totuşi îşi pierde şi el timpul aiurea, ca atîţia alţii. mă uit la el şi-mi dau seama că ar putea fi un criminal, ar putea vinde pateuri la colţ de stradă sau ar colecţiona timbre şi  ...continuare .
13 comentarii
modifica
oq draq pe hi-q - buna dimineata
de oq draq la: 25/05/2007 15:31:04
dar sa privim putin in urma: pe vremea aceea, cei 2 pusti dintr-un liceu din brasov, florin si matei (sau mihai) intrau in elita (sau avangarda) trupelor dance romanesti, aruncand pe piata smash hit-ul “e vara mea”, in care dana nalbaru (offffff, danaaaaaaaaa) repeta obsesiv versuri legate de soare si mare (una dintre cele mai populare rime ever). rasul cristalin si sexy al cantaretei s-a schimbat acum intr-un zambet matur, adus in gropite de copilul danei, abia nascut anul acesta (este o femeie implinita acum, la cei 35 de ani si cele cateva kilograme in plus)./ anii au trecut, hi-q au scos hit dupa hit (gasca si alte piese pe stilul balcano-dance), emisiune dupa emisiune (“hi-q noi  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Big Brother in scolile romanesti.
de Laocoon la: 25/05/2007 14:53:17
noul ministru al educatiei, cristian adomnitei, pune la cale un proiect care risca sa transforme scolile din romania in adevarate inchisori. el le pregateste scolarilor camere de supraveghere in clase, pe holuri si in curtile interioare. scopul declarat al acestui proiect este de a creste “siguranta” in institutiile de invatamant. scolile vor fi monitorizate in permanenta cu ajutorul unor camere video conectate la internet, astfel incat parintii sa stie in orice moment ce fac copiii lor. in plus, ministrul adomnitei isi doreste sa devina un big brother al elevilor! el vrea sa poata accesa din biroul personal toate sistemele de supraveghere. mai mult, ministrul a mai spus ca intentioneaza  ...continuare .
31 comentarii
modifica
Sonet de adio
de Valeriu Cercel la: 25/05/2007 14:21:46
m-ai tot ademenit, ca o proscrisă/ tu angel, să îţi fac şi-o serenadă,/ fereastra ai lăsat-o, către stradă,/ doar pentru mine extra-larg deschisă ;/ am încercat să mi te dărui ţie,/ să mă strecor ca furul prin perdea…/ mă iartă dar, nu este firea mea,/ nu pot să fac aşa o nebunie…/ adio beladonă visătoare/ ce mă îmbii cu ale tale şoapte/ să înecăm iatacul în sudoare…/ Închide şi fereastra, căci în noapte/ mă furişez la leana lu’ mardare…/ stă la parter, nu la etajul şapte !/ valeriu cercel/
2 comentarii
modifica
Tanarul rebel (II).
de Laocoon la: 25/05/2007 12:09:50
cateva cupluri de tineri, printre care un chinez si o chinezoaica destul de draguti, trecura pe langa el. nu se tineau de mana. tatal sau ii povestise/ ca pe vremea lui baietii jucau fotbal in parc, uneori se si imbatau iar indragostitii se sarutau pe banci. dar acum asa ceva ar fi fost de neconceput. formal, sarutul in public nu era interzis, dar cine ar mai fi facut asta cand politia te supraveghea nonstop? totusi, fiecare persoana pe / care o intalnea parea fericita, iar franturile de discutii pe care le auzea / contineau doar banalitati. ca doar nu ar discuta politica sau filosofie?! / microfoanele cu care erau dotate camerele de supraveghere inregistrau orice conversatie, iar in cazul  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Tanarul rebel (I).
de Laocoon la: 25/05/2007 12:04:10
"cine sacrifica libertatea de dragul sigurantei, le va pierde pe amandoua."/ mergea pe strazi cu zambetul larg pe care il avea toata lumea. dar gandurile ii erau intunecate. tatal lui murise cu cativa ani in urma in timpul marilor proteste populare. fusese impuscat in cap cu gloante de cauciuc de catre jandarmi. de atunci mama lui rupsese orice legatura cu realitatea, devenind o fiinta total apatica. ii ura de moarte pe jandarmi, fiindca ii ucisesera tatal. era si el acolo, desi avea doar/ 12 ani. fusese un miting pasnic si nimic nu ar fi justificat interventia in forta a "organelor de ordine". dar televiziunile si camerele de supraveghere spuneau altceva, ar/ atand manifestanti agresivi ca  ...continuare .
4 comentarii
modifica
des-cripta
de Homo Stultus la: 25/05/2007 09:36:48
omul mare îşi pleacă fruntea ostenit sprijinindu-se sfielnic de coasta sa. pe amintirea viului pulsând, se ridică avidă de lumină o plantă încă nenumită. uneori jocul de-a viata este o nobilă încercare având ca ultim scop doar o bună colaborare cu viermele din mărul conştient. / Îşi înalţă ochii spre cerul neprietenos şi impersonal-rece. simte în adâncuri o oarecare înrudire cu acele lumini care, de aici, din tina căzută, par nevolnice. omul mare ştie că ele au totuşi un suflet de foc, dar că abisul dimensiunilor diferite de vieţuire face ca singura perceptibilă să fie o lumină rece. / În clipele când stelele îşi făuresc un loc al lor şi pe ceru  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Oraşul pustiu
de Lady Allia la: 25/05/2007 08:51:27
un oraş nou. pustiu. În jurul meu străzile pavate cu dale nu aveau nume. nici eu nu aveam nume în oraşul în care peste copaci se împrăştiase o pânză de paianjen groasă. m-am cutremurat, dar apoi m-am liniştit. păianjeni nu erau. nu era nimeni. nici măcar vântul nu mai bântuia pe acolo. mi-am luat inima în dinţi şi am început să păşesc în lumea aceea îngheţată de timp. peste tot case goale. goale până şi de amintiri. părea totuşi că odată, demult între pereţii lor se auzeau glasuri dar, poate doar părea. În liniştea aceea sfâşietoare aş fi vrut să existe măcar o fantomă. nu erau nici măcar fantome. de ce ar fi, dacă şi oamenii din ele le-au păr  ...continuare .
comenteaza!
modifica
ploaia
de Lady Allia la: 25/05/2007 07:01:00
/ ploaia...mă pierde în mine. simt că mă amestec în picături asemeni unui firişor de praf. trec toate sau unele se contopesc în uitare. ploaia mă scufundă în adâncul din mine...neexplorat încă de teama de a nu mă regăsi. un firicel de lumină trece prin ploaia mea şi se transformă în culori. am devenit curcubeu şi picur cu ploi albastre. jos am născut un râuleţ verde, iar păsările mă sorb alb. câteodată ploaia se pierde şi ea în mine. o simt cum curge prin fiecare por al fiinţei mele. uneori cântă, iar gândurile îmi dansează desculţe. şi...mai plouă încă!
4 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...