arhiva: 27/05/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
4 luni, 3 saptamani si 2 zile
de vikip la: 27/05/2007 21:51:35
filmul lui cristian mungiu 4 luni, 3 saptamani si 2 zile a primit palma de aur la cannes. este povestea unei tinere care avorteaza un copil nedorit in romania comunista. ma bucur pentru succesul romanilor, felicitari echipei si abia astept sa vad filmul. / "acest palme d'or va fi o veste buna pentru toate filmele fara buget prea mare, pentru ca nu e nevoie de multi bani sau de mari vedete pentru a castiga un palme d'or", a spus cristi mungiu. filmul va fi / prezentat in premiera pentru romania in cadrul festivalului international de film transilvania (tiff).
43 comentarii
modifica
Ratacire...
de guardiangel la: 27/05/2007 19:31:15
nimic nu se poate compara / cu sunetul sec al unei silabe nerostite / care sparge tăcerea! / taie fără anestezie / şi fără să curgă o picătură de sânge. / scurt şi curat./ Şi totuşi, / vecinilor nu le place să audă / cum urlă în noapte câinii, / la lună plină... / sau poate că nu sunt câinii... / ci sufletele noastre rănite de atâta neputinţă... / refren somnambul pe margini de acoperiş, / tânjind a cădere... / ciudată durere, / să calci pe cioburile sparte ale viselor tale, / pentru a ajunge la ... renunţare. / feţe de muşama se aştern / peste mesele întinse / la care ciocnesc pahare / morţii ce încă nu ştiu... / vor afla mai târziu... prea tâ  ...continuare .
2 comentarii
modifica
După-amiază cu o stafidă
de esteu la: 27/05/2007 18:34:11
după-amiază cu o stafidă/ plină de cute şi colţuri, uşor translucidă. vezi prin ea ca prin nu ştiu ce. ca prin ceva fără oase. o lumină interioară, maronie, de cafea cu vodcă. o stafidă hidratată tradiţional. stafidele, în general, au şi ele cîte un nume. se face că stafida pe care-o am în faţă se numeşte feodotov. deseori, pentru mine entitatea feodotov se distribuie în clasa vulpilor. asta după privire, un humphrey bogart, genul 20 century fox. clasic, ca să zic aşa. dar uite că azi e stafidă. are ceva în el omu’ ăsta, ceva conservat de vreme îndelungată. În primul rînd alcoolul. În cele din urmă recunosc, este stafida mea, şi face parte din efect  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Tentativa de amanare.
de TheMorningCame2Soon la: 27/05/2007 18:00:33
am deschis fereastra / sa aud sufletele trecatorilor/ cum striga/ dupa cer, dupa apa, / dupa mari ce miros a cer./ haide, sa ne luam umbrela,/ - de cand asteapta sarmana/ sa se deschida peste noi -/ sa tulburam nelinistea asta asurzitoare/ a trupurilor/ din care urla atatea suflete,/ s-o ametim cu un tango/ cu versuri triste -chiar din poezia noastra-,/ s-o alungi tu cu degetele tale/ pe o clapa alba si una neagra,/ s-o frangem pe sub arcusuri,/ s-o omoram in ultimul tramvai/ din seara asta/ cu un sarut rosu/ si unul mai amar -/ la fel ca ceaiurile care ni s-au racit pe noptiera/ langa ingerii cu umeri goi/ ce se pitesc pe sub asternuturi./ dragule, haide acum,/ ma poti uita maine.
2 comentarii
modifica
Nedestin
de latu la: 27/05/2007 14:29:34
te-oi cauta intruna, scump odor/ pierdut in ceatza densa a uitarii,/ tribut unui destin nepasator,/ meschina frauda-n dauna amintirii./ te-oi cauta oriunde si oricat:/ prin pat, pe sub covor si printre vise,/ voi scototci - mai mult decat atat -/ si prin ungherele mai nedeschise.../ te voi gasi intr-un final, o stiu!/ chiar de voi rascoli tot mapamondul:/ un pix bun, mostenit din tata-n fiu,/ nu poate disparea ca-n sosuri, fondul...
23 comentarii
modifica
Nepromisiune
de latu la: 27/05/2007 12:56:38
inmuiata in morala,/ si mustind de ajutor,/ viata asta virtuala/ ireala-i: ma omor!!!
16 comentarii
modifica
Potcoava de aur (3)
de Realdo la: 27/05/2007 11:45:13
/ - i-ai spus să-l lase în pace pe doctor?/ - nu, i-am zis la gyula că dacă vrea domnu’ doctor, să-l lase să doarmă la noi acasă o vreme, că aveam loc destul în atelier. pe vremea aia nu era fierăria aşa dezvoltată ca acuma, era mai mult o bucătărie de vară, da’ oricum avea un pat şi masă şi mai puteam să aranjăm un pic cu brigi. pur şi simplu n-am stat io să mă gândesc, îmi părea aşa de rău de doctor că ştiam că trebuie să-l iau imediat la noi. era imperios necesar, înţelegi?/ unchiul rostea apăsat cuvintele “imperios” şi “necesar”, cu mândria omului ce rosteşte lucruri măreţe şi nobile. de fiecare dată când povestea, îşi primea o an  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Potcoava de aur (2)
de Realdo la: 27/05/2007 11:44:05
- ce-ai zice dacă ai veni şi ai găsi în găleata aia de tablă, între toate potcoavele, una de aur? / unchiul franzi era în spatele meu, pufăind din ţigara lui fără filtru./ - asta n-are cum să se întâmple, franzi bacsi, i-am spus, luând o potcoavă din găleată şi încercând să mi-o îmaginez din aur./ - ba da, s-o întâmplat. s-o întâmplat demult, cu atâta vreme în urmă încât poţi zice că-i un basm acu’./ Îmi aruncă una dintre privirile lui misterioase, terminându-şi ţigara într-o tăcere complice, cu expresia lui de om satisfăcut să îţi dezvăluie ceva pas cu pas, detaliu cu detaliu./ ne-am întors în casă. afară se înnorase şi cerul alb anun  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Potcoava de aur (1)
de Realdo la: 27/05/2007 11:42:59
poţi să umbli şi după potcoave de cai morţi, atâta vreme cât sunt de aur.(unchiul franzi) / / amintirea asta arsă de vreme şi peticită cu imaginaţie mi-a răsărit în minte când l-am văzut: cel mai distins cerşetor din timişoara, un moşneag îmbrăcat într-un frac ponosit, cu vioara lui care adunase vreo douăzeci de spectatori în cel mai insolit loc pentru un spectacol, fie el şi ad-hoc: pasajul dintre peronul doi şi trei al gării de nord. / cred că n-ar fi corect să-l arunc din două vorbe în tagma cerşetorilor. n-ar fi politically correct. În definitiv, omul presta o activitate artistică în faţa unui public ce se hotărâse tacit să pună cât  ...continuare .
7 comentarii
modifica
exerciţii de respiraţie
de alex andra la: 27/05/2007 07:38:12
/ domnul la telefon/ alo te sfătuiesc să te mişti mai repede/ nu vezi cum zilele o ţin tot într-o goană/ şi nopţile ţi se sting înainte de zori/ nu simţi cum vremea îţi trece în ritm cardiac/ învaţă să respiri/ ia o frunză de dafin şi du-o la gura vântului/ ia aminte doar la portocalii în floare ce-ţi străjuiesc mersul/ lasa-te spălată de ploi şi troienită de ninsori/ nu pleca urechea decât la muzică şi la foşnetul frunzelor / inspiră adânc din aurolacul viselor la pungă/ lasă-te cotropită de dor şi bântuită de iubire/ calcă-ţi legământul de credinţă veşnică/ şi întreabă-te de eşti nemuritoare/ nu ştii că te împuţinezi cu fiecare golire  ...continuare .
75 comentarii
modifica
Corespondenţă
de Sancho Panza la: 27/05/2007 02:03:00
pe când iubeam,/ semănam cu o scrisoare niciodată trimisă,/ mototolită nervos şi aruncată la coş/ înainte de ultima frază./ atunci aflam violent că exist - / mă zgâriau toate gunoaiele de alături./ acum deschid febrilă cutia poştală/ să-mi citesc numele pe hârtii impecabile, cu antet./ aşa aflu că sunt - / doamna x., / om deplin,/ cu resţante la electricitate, apă, impozite,/ la plata bucăţii zilnice de cer cuvenită pe cap de locuitor,/ cu datorii către furnizorii de realitate la kil/ şi-ntelepciune vărsată în broşuri de mare tiraj,/ cu rude de sânge / şi îndatoriri către societatea mamă şi tată./ primesc oferte pentru lucruri pe care nu mi le-am dorit  ...continuare .
20 comentarii
modifica
castane
de diana vlase la: 27/05/2007 01:58:09
intre castanii de pe strada mea sunt bancute verzi, proaspat vopsite de primaria de sector. in fiecare seara gasesti aici tineri cu dudui neastamparate in brate, fumand sau povestind intamplari din liceu. eu vin tarziu de la birou, obosit si trist, ca a mai trecut inca o zi din viata mea in care fac bani sa-mi pot cumpara mancare. locuiesc aici de peste treizeci de ani si i-am vazut copii, jucandu-se flori, fete sau baieti, i-am vazut adolescenti, divizati in doua grupuri, pentru ca, la acea varsta e foarte greu sa acepti in fata prietenilor ca iti, sau nu iti place o fata, si ii vad acum, tineri, impreunati din nou, vorbind despre unde o sa-i duca viata in viitor. aud mereu numai franturi de  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Oda cu pistolul in ceafa
de Intruder la: 27/05/2007 00:06:51
in tara mea sunt pajisti inverzite / si oameni buni / si sunt corole de minuni! / poetii timpului sarac slavesc spicul de grau / cu pletele curgand pe umeri, ca un rau. / in tara mea sunt munti si vai, / si oameni muncitori / si-n tara mea e pod de flori / intins pe dunare, pe sena si tamisa. / nu, nu-i vreun roman ce plansu-mi-s-a!! / in tara mea painea e alba / si biscuiti patrati / si-n tara mea, covrigii sunt cu mac / si politaii au bomboane in buzunar / si popii, de pacate n-au habar. / in tara mea sunt vaci baltate / si lapte chiar la robinet / si-n tara mea orice roman este poet / de stihuri-naltatoare, rasuna valea; / albastra si senina ne e marea. / in tara mea sunt oameni  ...continuare .
12 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...