arhiva: 28/05/2007


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Diată
de Sancho Panza la: 28/05/2007 22:22:03
dens şi fluid,/ mi se topeşte timpul din artere./ din ceara lui fierbinte/ voi picura sigiliu, / rotund,/ peste diată./ o foaie albă,/ să mă scrii,doamne, mai citeţ/ încă o dată./ / copyright adriana lisandru / din volumul "de-a baba oarba"
14 comentarii
modifica
Forumistii? Niste siguratici. Deh..
de Muresh la: 28/05/2007 21:08:26
textul de mai jos face parte dintr-o serie de scrisori schimbate cu un prieten./ m-am gindit ca, poate, subiectul tratat ar putea sirni interesul dv./ de fapt sunt aici doua subiecte./ primul se ocupa cu un fel de analiza a unui as zis xenofob./ al doilea vorbeste de cum, uneori, ni-s interceptate bunele intentii de catre altii:/ =/ incep cu fragmentul:/ "florcica asta sufera de mania perzecutiei./ mi-l inchipu ca pe un fel de soarece de biblioteca, care tot mereu, cind iese in strada, ia bataie de la firtati./ de ce? de aia. penca e, probabl, mai inteligent ca ei si nu ascunde asta./ incetul cu incetul tipul a dezvoltat o frica mare fata de toti si de toate si cata victime mai slabe decit  ...continuare .
36 comentarii
modifica
UN EPISOD CALD
de esteu la: 28/05/2007 18:43:52
un episod cald/ / dincolo de lac se poate vorbi despre natalitate, mortalitate, lucruri esenţiale. aici se nasc şi mor doar cîinii lup, eventual şi vitele de la perişor. vitele de la perişor, boi şi vaci, sînt mai degrabă sacrificate. aici viaţa nu este dusă la capăt, e doar produsul unui experiment. n-am auzit să fi murit vreun soldat ori ofiţer la portiţa. poate doar printr-o întîmplare, printr-un accident. locul ăsta, între ape, e un fel de paranteză. / azi-dimineaţă sergentul de serviciu a strigat: / „a murit bety!” / bety era un cîine lup, un mascul. nu ştiu cum a luat numele ăsta. unii spun că era un cîine homosexual. se prea poate, nu ştiu dacă e posi  ...continuare .
6 comentarii
modifica
ELIBERARE LENTA ( II )
de esteu la: 28/05/2007 15:11:45
eliberare lentă ( ii )/ / «sînt două sau trei? » îl întreb pe bogatu care pare să ţintuiască nemurirea. dar uite, pe cît de cufundat într-o melancolie blegoasă mă simt eu, pe-atît de neaşteptat pentru mine pare să-i scape lui bogatu nemurirea: / «dom’ locotenent, cred că ăsta-i vaporu’ lu’ dudaev ! ar trebui să daţi prin staţie, la portiţa! » / mă simt condamnat la şansa unei misiuni istorice. uite cum îmi pot aduce contribuţia. contribuţia la ce? la portiţa-i o mînă de beţivi şi nu văd cum s-ar mobiliza armata română în timp ce noi trebuie să facem o inspecţie cu o rablă de tractoreaţă la ruina pichetului perişor, unde nu mai sînt decî  ...continuare .
1 comentariu
modifica
ELIBERARE LENTA ( I )
de esteu la: 28/05/2007 15:10:00
eliberare lentă ( i )/ vreau sinceritate. extremă sinceritate. ceva cît mai potrivit ca să-mi pot exprima triumful unei zile. o dimineaţă crudă, fără mister, fără bucurie, fără puterea de a se deosebi de săptămîna începută. mă infiltrez în cabina tractorului pe care numai soldatul bogatu îl poate conduce. sare ars: / « dom’ locotenent, să nu puneţi mîna pe volan, vin io acu’! » / conformismul ăsta în faţa tehnicii mă face să scrîşnesc. aerul concesiv pe care mi-l iau de fiecare dată, da, nu e de competenţa mea, mă intoxică. se numeşte iscusinţă diplomatică. umanismul aici ? ce cuvînt ! să fii uman, aici unde probabilităţile te duc o dată cu  ...continuare .
comenteaza!
modifica
doamna la televizor
de brod la: 28/05/2007 14:48:05
/ doamna de la televizor, / te somez sa-ti misti mai incet/ tzatzele./ nu vezi cum se clatina/ bunatate de cadru chinuit / din greu de ingerul caracalean al otv-ului nostrum/ cel de toate noptile?/ nu simti, pasarico / asa cum te vad/ aninata intre corzile/ (sau coardele?) parasutei,/ cum telespectatori vanjosi,/ pragmatici, / balosi si/ cam libidinosi / se screm infarctic?/ ia/ mai bine/ o guma de mestecat, / (neaparat sugar free!!)/ si lipeste-o peste/ buzele siliconate ale/ oanei zavoranu./ nu te lasa / scarmanata/ impudic/ de diatribele isterice / ale unui senator ruda/ nebuna/ cu calul shogorului/ caligula/ si nici innamolita/ de bezelele diabetice ale / insomniacilor pe cablu./  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Potcoava de aur (4)
de Realdo la: 28/05/2007 12:47:32
primele trei parti: http://www.cafeneaua.com/nodes/show/13638/potcoava-de-aur-1/1/ http://www.cafeneaua.com/nodes/show/13639/potcoava-de-aur-2/1/ http://www.cafeneaua.com/nodes/show/13640/potcoava-de-aur-3/1/ / - m-am trezit într-o dimineaţă, într-o duminică, era începutul lui noiembrie, şi am bătut la uşa atelierului. de obicei doctorul era deja treaz, da’ în ziua aia n-am primit nici un răspuns când am bătut în uşă. mi-am zis că poate mai doarme şi m-am dus înapoi în casă. am stat aşa vreun ceas, da’ la atelier nici o mişcare. atunci mi-am zis că poate n-o fi auzit când am bătut prima dată şi m-am dus iar. am bătut mai tare, da’ n-am primit nici un r  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Poveste trista
de gheorghe_cnstntn la: 28/05/2007 12:25:58
cinci tineri cu vârsta cuprinsa între 19-22 ani,au plecat,din halchiu,judetul brasov,la sighisoara sa ia parte la o onomastica.calatoria s-a efectuat cu autoturismul si nu a durat decât o ora si jumatate în pofida traficului destul de aglomerat din acea zi de sâmbata,zi frumoasa de octombrie,cu soare potolit si aur în frunze.in masina se aflau,în afara soferului f.o.,logodnica sa,i.k.,doi baieti si o fata./ la volanul skodei 100s,un tânar nervos ca si autoturismul.nu-i prea placea sa fie depasit:"a ma depasi înseamna a ma jigni si nu suport acest lucru",spunea el prietenilor./ a plecat la 15:30 din localitatea sus-amintita si la 17:00 autoturismul era deja garat în curtea tinerei v.  ...continuare .
14 comentarii
modifica
nuntă
de alex andra la: 28/05/2007 10:05:58
/ îmi pun podoabe noi cu rozmarin/ cu flori de portocal şi lămâiţă/ în ochi îmi pun priviri liliachii/ şi pleoapelor le dezleg de somn/ mi-am pus inele în păr/ şi cătuşe la mâini / e nunta mea sub lună şi sub stele / în noaptea asta cerul mi-e cunună/ şi mire mi-e pământul/ ia-mă în braţe şi trece-mă pragul spre nicăieri/
13 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: