arhiva: 03/05/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Confesiunile unei mame (7)
de cosmiK la: 03/05/2007 23:33:45
am vazut lumina zilei intr-o familie de intelectuali (mama - invatatoare, reprofilata, ulterior, in contabila sefa la o prestigioasa unitate de prelucrare a lemnului, din orasul in care ne-am stabilit, la cativa ani, dupa nasterea mea; tata - contabil, de cand il stiu), in anul de gratie 1951, luna lui gustar, ziua "dansului paparudei". / primii sapte ani au fost cei mai frumosi din viata mea. imi amintesc cat eram de iubita si rasfatata. nu duceam lipsa de nimic, desi erau vremuri grele si tata cu greu obtinuse un loc de munca caci era fiu de preot, declarat chiabur, iar in tinerete militase cot la cot cu legionarii lui zelea codreanu si facuse cativa ani de puscarie grea, pana la gratierea  ...continuare .
8 comentarii
modifica
falsa
de Sane la: 03/05/2007 22:21:41
- esti falsa!/ zgomotul se loveste de pereti si se amplifica vibrand in creierul tau obosit./ te uiti detasata in jur. nici macar nu te mai deranjeaza afirmatia. sunt zile intregi de cand o auzi. stai si te uiti prostita in jur. cat ai puut sa te certi cu... cu cine? nu e nimeni aici. ai urlat si ai lovit peretii pana cand au inceput sa planga. si-au hohotit atata ca te-ai inecat su varul acela ce miroase a mucegai. ai zgariat usa ce refuza sa se deschida in timp ce mintea-ti repeta intruna infamele cuvinte./ acum stai, rezemata de oglinda cea mare si te privesti cu ochi goi. vezi masca grotesca pe care mana nevazuta a nebuniei a asezat-o pe chipul tau. darele negre s-au adunat in coltul guri  ...continuare .
9 comentarii
modifica
pretext
de Homo Stultus la: 03/05/2007 21:57:27
decor de pleoapă ce înfăşoară vârtej de noime./ pierduta linişte a păpădiei purtată de austru care, zâmbind, sisific seninul cerului coboară - suiş către cădere. / Ţăndări din tâmplă îmi intră coapte în sângele pulsând a crud./ suindu-mă, o lacrimă irigă zarea, iţi prind în braţe nepăsarea. Îţi sorb din suflet, renunţ la purul vid./ dispar încet umplându-mă de tine. Şi cred că e cu mult mai bine aşa. oricum eram doar un pretext de mâine. oricum era pierdută fiinţa mea.
4 comentarii
modifica
Anamneză
de Sancho Panza la: 03/05/2007 20:34:17
mi s-a albit de cuvinte frumoase,/ de castaniete sunând / pe un liman/ de mare secată,/ mă sfărm în gând/ din trei în trei angoase,/ din când în când/ mă scriu în gemete liliachii/ timpul meu are dese frisoane,/ domnule doctor,/ îi fac infuzii/ din iluzii/ aurii/ dimineţile-mi rămân nepăsător atârnate/ în adjective decolorate/ le-ar trebui/ o grefă cu subiecte fictive, / o transfuzie cu predicate,/ ceva/ să le piardă-n departe/ foşnetul de uscăciune/ şi mucava./ serile/ mi le leg de catarg/ şi le tac/ îndelung, / cu secunde livide,/ de teamă să nu le zgârie carapacea de lac/ gânduri preschimbate-n silfide./ uneori m-aş îmbrăţişa,/ ca un copil aţip  ...continuare .
26 comentarii
modifica
Schimbare
de Rora la: 03/05/2007 20:24:41
schimbare/ putin cate putin,/ fur din mine / si zidesc o alta./ cand nu ma vad/ sterpelesc:/ ba un vis,/ ba un sentiment,/ ba un inteles/ si le asez in mine,/ in cealalta./ ca sa nu ma surprind/ asupra faptului/ uneori, fac totul in graba/ incat cea pe care o cladesc/ din anumite perspective/ pare lipsita de noima./ cred ca azi, / m-am surprins in flagrant./ astept, / sa vina uitarea./ sper sa nu ma prinda iarna/ intre cele doua zidiri./
6 comentarii
modifica
tu
de Darie Anastasia Alice la: 03/05/2007 17:40:05
tu tii in mana lacrimile mele/ si mi le daruiesti mereu pe cele rele/ tu imi stapanesti inima/ dar cenzurezi tot ceea ce vrea ea./ imi stii cele mai necunoscute ganduri/ si imi rostesti cele mai funebre randuri../ nu tii cont de strigatele mele/ le anulezi fara o alta parere/ si crezi mereu ca tie ti se cuvine/ tot ceeea ce din mine provine/ orice auzi e fara rezultat/ si stii ca nicand nu am plecat/ dar pana acum nu am cedat/ iar viitorul s-a blocat./
4 comentarii
modifica
dati-va cu parerea, va rog!
de Charon la: 03/05/2007 15:55:26
citat/ "daca reformulezi ideea ta despre aparitia vietii fara duh si dumnezeu, care nu se cunosc decit ca metafore, vei obtine elementele si actiunile care stau la baza vietii si pot fi numite si cunoscute. sufletul reprezinta ce simti, dar fara corp nu se poate. sintem fiinte evoluate prin gindire, iar morala ne apartine, chiar daca in vechime era simbolizata prin spiritele mortilor si ale naturii. daca pentru tine metafora si fictiunea sint realitate, orice inchipuire ar putea fi? ideile despre duhuri nu mai pot fi crezute realitate si au dat nastere prea multor credinte diferite." -am incheiat citatul!/ / va rog, pareri!/ / "sufletul reprezinta ce simti, dar fara corp nu se poate." -  ...continuare .
39 comentarii
modifica
altar pentru vise
de Lady Allia la: 03/05/2007 15:33:09
/ eram copil cand am crezut ca mi-am pierdut pasii/ ii desenasem in nisip/ talpa stanga era plina de vise,/ iar talpa dreapta de scoici si sare/ un pic mai sus mi-am indesat genunchii in nisip/ si mi-am asezat sufletul/ primul val mi-a luat urma dreapta/ si mi-am pierdut aripile/ iar din urma stanga nu am mai gasit decat sarea/ scoicile devenisera tarm/ doar urma sufletului a ramas acolo sub forma de genunchi/ m-am reintors azi sa caut pasii/ nu ii gasesc...nu pornesc de acolo,/ dar dupa atata vreme pot macar sa ma rog unde sufletul/ mi-a ramas altar pentru vise/
4 comentarii
modifica
Regatul umbrelor - I -
de Lady Allia la: 03/05/2007 15:32:41
/ m-am născut într-un regat al umbrelor./ nici măcar steaua mea nu mi-a luminat primul ţipăt./ admir lumea din spatele viselor solare/ şi sunt invizibilă/ pe mine mă dor genunchii sufletului pentru oameni,/ iar eu doar mă ating de ei asemeni unui fior/ îşi pun şalul pe umeri frumos - a trecut atingerea.../ nici măcar frunzele nu foşnesc în urma amintirii/ vântul doar îmi şterge paşii/ asigurându-mă că nu mai exist - nici măcar urmă/ în universul meu galaxiile mor înainte/ să se nască/ nici o stea nu străluceşte cuminte la locul ei - cad/ mă ridic uneori imposibil cu sufletul/ pe vârful picioarelor/ să le redesenez cu irisul degetului în lacrimi/ oamenii intr  ...continuare .
comenteaza!
modifica
De-a baba oarba
de Sancho Panza la: 03/05/2007 13:37:57
pădurea s-a arcuit, istovită,/ soarele îi tropăie-n buiestru nebun/ pe spinările verzi/ pe bănci, adolescentele buchet-buchete/ îşi povestesc grăbite ultima iubire de-o seară/ bătrânii fac taifas cu porumbeii/ (îngăduiţi şi îngăduitori,/ şi unii şi ceilalţi)/ aruncaţi-vă aici sufletul încărcat,/ strigă cutia unui cerşetor,/ întinde mâna, să-ţi pun în palmă/ seminţe-albăstrii, râde cerul/ un cântăreţ ambulant răsuceşte lumea-n solfegii/ şi ne-o dă s-o fumăm, lâncezind, / pe terase/ mă izbesc de voi trec prin gândurile voastre zâmbind/ primavara asta m-a legat la ochi/ şi m-a trimis să-mi caut/ paşii desculţi./ / copyright adriana l  ...continuare .
22 comentarii
modifica
ANAGLIFE
de stefy1979 la: 03/05/2007 12:34:58
cum ai rosti vocala “i”/ cum ai rosti vocala, opiului lingvistic/ tu ii opui cu darul tau de-a-nvalui,/ un ranjet al cumplitei batraneti, un mistic/ oglinzii ce-l reda, din ruj, prin valu-i, « i ‘./ / crepuscul/ tu ma feresti de soare, neagra pari de-aproape,/ prin degete-ti strabate focul-parca arzi,/ dar in imaginea in rosu de sub pleoape,/ ce-i data de racoarea verdelui, te scalzi./ / arcane/ el o pastra-n culoarea gandurilor vie,/ candoarea doar cuvantul sau nu i-o stia…/ de ce-ar mai vrea in disperarea-i sa mai fie/ impartasit din vinu-i si din ostia ?/ / / / moar taiat  ...continuare .
7 comentarii
modifica
astenie cu măr verde
de alex andra la: 03/05/2007 07:12:41
/ mă urc în primăvara asta liliachie/ o aştept în staţie de lungi decembrii/ la marginea zilei stele cu sclipici şi zurgălăi / dimineţi întrerupte de stoluri săgeţi/ undele radio transmit ştiri despre îngeri şi sfinţi şi balauri ucişi/ în solarii se coc visele fetelor vegetale/ pe alei doamne în vârstă îşi scot căţeii la plimbare/ elevii îşi uită acasă caietele de teme/ asteniile de sezon coboară din tratatele de medicină în plină stradă/ podurile de gheaţă mi s-au spart/ mi-au curs toate sloiurile pe apele lenevite de frig/ spectatoare la parada vremurilor / îmi pun mărul pe cap şi-mi provoc norocul/
14 comentarii
modifica
Confesiunile unei mame (6)
de cosmiK la: 03/05/2007 02:27:36
sunt la targoviste, printre maicute. e o oaza a linistii si pacii aici. amintirile renasc si se perinda, prin fata ochilor mei, crampeie de viata. / prima participare la cenaclul "flacara" dupa un drum obositor de doua zile strabatut cu bicicleta, prima drumetie in retezat, pe cont propriu, neinsotita de nimeni, libera de orice griji si incorsetari, dorinta de a ma calugari la 19 ani si renuntarea la insistentele parintilor care considerau c-am luat-o razna, primul perelinaj la manastiri in moldova si popasul la mormatul veronicai micle. primele autografe de la nicolae herlea, elena zamora, carmen stanescu si atatea alte nume sonore ale acelor vremuri. prima intalnire cu tatal tau si cererea  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Intrebare catre El
de Valeriu Cercel la: 03/05/2007 00:42:47
te-ntreb eu, doamne, ca între bărbaţi,/ că suntem doar a ta întruchipare :/ cum la femeie ai făcut-o mare,/ iar nouă, parc-am fi persecutaţi ?!/ o are mică pân' la măritiş,/ dar mai apoi, se-ntâmplă o schimbare,/ pios mă plec şi făr-exagerare,/ io cred că trebuia pusă pieziş,/ ori pe-undeva sub braţ, în papucei,/ că noi din fugă şi mereu pe grabă/ făr' sănjurăm, ne ierţi, de dumnezei,/ de cum o ia aiurea, telelei,/ sub nas fiind, serveşte-un dos de labă/ Şi-un apropo, la zgura mamei ei !/ valeriu cercel/
7 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...