arhiva: 04/05/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
ganduri grele
de soni la: 04/05/2007 23:33:02
e noapte dar inca nu es simte obosita.se indreapta spre geamul scorojit si priveste stelele nepasatoare.ca in fiecare seara ia o foaie alba si o roteste in jurul mesei incercand sa scrie ceva...inspirate are pe moment dar,cand apropie creionul de hartie,patima creatiei din privire isi stinge sclipirea./ ar fi vrut sa scrie ceva frumos,proabil un basm cu zane,zmei si licurici sau poate o poveste de dragoste dar o haita de ganduri negre si usturatoare ii inbolnavesc mintea si se opreste...poate de teama,poate de pentru ca se simte frustrata si ratacita in labirintul propriei minti...dar se opreste.
84 comentarii
modifica
cuvinte...
de Sane la: 04/05/2007 22:34:52
cuvintele curg suvoi. esti langa mine, dar nu te aud. cuvintele curg si eu ma uit prin tine. nu te vad. poate ca esti doar o amintire. ma simt singura. picurii ploii cad pe geam si lasa dare adanci in inima mea. apa spala murdariile vietii si purifica sufletele. gandurile mele se transforma in suvoaie imense care ma inunda si ma poarta prin trecut, prezent si viitor. zumzetul vorbelor tale se impleteste cu ele. strigatele mele de ajutor se lovesc de creierul meu obosit, dornic sa abandoneze lupta, dar buzele mele refuza sa le favorizeze nasterea. simt ca doar vorbele tale ma mai leaga de existenta si ma agat de ele cu toata dorinta si diperarea, cu toata credinta. te simt langa mine, dar nu t  ...continuare .
4 comentarii
modifica
altoit
de Alinh la: 04/05/2007 21:28:07
am plantat un cires salbatic de putin timp(cam tarziu , sper sa se prinda),m-ar interesa dupa cat timp dupa ce plantez se poate altoi?mersi anticipat
2 comentarii
modifica
fluida
de Homo Stultus la: 04/05/2007 21:23:15
ideea se prelinge sovaielnic pe talpi din care paduri de ganduri siroiesc./ vechiul cuvant soptit -la vanatoare- l-am preschimbat intr-un cutit ceresc. cu el doresc timid sa iti sfarsesc un dureros abis. pot doar adanc sa te ranesc a devenire - sagalnic vis./ / ma simt captiv in suflul tau. si s-a facut atat de frig. inghet in spatiul dintre soapte, ma tem prea tare de lucid./ am fiert in foc de irisi un colt de umbra. "pervazul gandului" s-a prafuit. un geamat de obida s-a asternut in tinda. zadarnic vis de zbor eram - am ostenit./ cand te hranesti a cugetare din haina lumii amar purtata-n sange, opreste milostivo de mancare si o farama pentru inger./ abia acum vezi bine din mine c  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Starea naivităţii
de Astoniu la: 04/05/2007 21:20:11
am stat şi m-am întrebat odată, cum aş putea să-i explic unui prieten starea de naivitate ?/ sunt un naiv cufundat în cunoaştere. vreau să-nţeleg tot ce se poate înţelege. ba chiar mai mult. orbecăiesc printre limbajele babiloniei cărturăreşti şi sorb agurida coaptă, uscată, din cuvintele obositoare. ochii mă fac să abandonez privirile fulguite peste paginile obscure. căutam prieteni printre cărţi şi-am văzut că şi aici sunt duşmani./ dar timpul mi-e cel mai mare duşman ! nu vreau să mă împac nici cu ontos-ul meu. ce condiţionări stupide !/ uneori construiesc punţi între gnostic şi agnostic, cu naivitatea copilului ce experimentează reconstru  ...continuare .
74 comentarii
modifica
Asteptare
de Rora la: 04/05/2007 20:29:57
ai plecat in noapte, / lasand lumina aprinsa,/ ducand cu tine toate cuvintele/ care-au sapat in sufletul meu/ lasand urme adanci, ametind de rosu./ necuvintele-mi ramase intregi/ nasc durere/ si durerea / se autodevora./
23 comentarii
modifica
Ciocolata pentru inima
de diana vlase la: 04/05/2007 19:59:06
am pus un pic de liniste, un pic de libertate, un zambet, un strop de placere, o soapte, un suspin de pasiune si nelipsitul tu, am pus la fiert, si am amestecat mereu, sa nu se prinda. peste o viata a iesit ciocolata. dulce. m-am asezat pe canapea si am luat castronul in care desartasem compozitia. o lingura mare din lemn. traditionalul lemn. am inceput sa mananc din ciocolata pentru inima in timp ce priveam la televizorul inchis. nici un film nu e mai interesant decat filmul meu. nici un reportaj. imi priveam imaginea prafuita in ecranul negru al televizorului si ma intrebam de ce lingura mea trebuia sa fie din lemn. din traditionalul lemn. de fiecare data cand imi gatesc ciocolata pentru in  ...continuare .
14 comentarii
modifica
spune-mi o poveste...
de anisia la: 04/05/2007 17:06:44
..." cu a fost odata, / unde fat-frumosul/ este tatal meu."/ era un cantecel care incepea asa. nu mai tin minte exact cine-l canta, dar il aud in minte, de vreo doua zile./ dupa spune-mi o poveste, tace. si ma pomenesc de fiecare data continuand ca mai sus./ iata de unde ideea acestei conferinte: / spune-mi o poveste/ cu a fost odata/ unde fat-frumosul/ este tatal tau.../ haideti sa le dedicam putin din timpul nostru, intru amintire. lor, tatilor. eroii copilariei. / tatal - el viteazul, invincibilul, mereu prezentul, inteleptul si rabdatorul. cum il regasiti in voi?
34 comentarii
modifica
unii, alţii
de Radu Herjeu la: 04/05/2007 17:01:23
o dimineaţă cât o nouă mirare/ o sprânceană lipită de geam/ oamenii merg tot pe trotuare/ unii lângă alţii/ unii pe lângă alţii/ unii, alţii
3 comentarii
modifica
Dubla personalitate
de Intruder la: 04/05/2007 15:04:51
"construirea unei personalitati sau chiar a unei vieti paralele poate fi benefica celor cu afectiuni psihice mai mult sau mai putin grave, dar pana la un punct. "ma duc sa-mi cumpar o insula in lumea virtuala", imi spunea cineva in gluma zilele trecute. dar cand se ingroasa gluma, iar omul ajunge sa respire doar pentru a-i face pe ceilalti sa creada in insula lui, pana ajunge sa creada si el… cazul devine patologic. cei mai multi bloggeri sau forumisti tin foarte mult la "imaginea" lor, la "numele" lor si chiar vorbesc despre o "consacrare". "netul a devenit un fel de «democratie» globala, cu bunele si relele acestei situatii. si media si politicienii americani de exemplu o resimt din  ...continuare .
36 comentarii
modifica
Presedintele Romaniei poate fi demis mai usor ca un primar de comuna
de Daniel Racovitan la: 04/05/2007 12:57:23
"curtea constitutionala a inlesnit demiterea presedintelui. basescu poate fi demis cu jumatate plus unul din voturile participantilor la referendum. situatia e hilara: in prezent, un primar poate fi demis cu majoritatea voturilor doar daca prezenta la vot depaseste 50%. pina la motivarea curtii constitutionale inca nu e clar daca noua decizie va fi aplicata retroactiv, ceea ce ar inseamna modificarea regulilor in timpul jocului./ primarul basescu era mai greu de demis decit presedintele basescu/ un primar in romania este mai greu de demis decit presedintele statului. curtea constitutionala a decis ieri ca presedintele traian basescu poate fi demis cu majoritatea voturilor valabile ale celor  ...continuare .
36 comentarii
modifica
Si mai astept...
de monte_oro la: 04/05/2007 11:52:50
si mai astept.../ eu te mai port in mine/ si-ti mai zaresc privirea-n/ oglinzi ce altadata/ misteru-ti reflectau/ si-n camerele toate/ ce ne-au pastrat iubirea/ cohortele-amintirii/ se napustesc si stau./ eu te mai port in mine / si mai inspir parfumuri/ ce-n lucrurile toate/ adanc salasluiesc/ si mai astept si astazi/ si mai astept si maine/ si mai astept o viata.../ astept si-mbatranesc.
3 comentarii
modifica
Catargele uitarii
de monte_oro la: 04/05/2007 11:49:02
catargele uitarii/ visam ca ma iubesti. priveam/ cu ochii tematori spre soare/ din roua rece-a unui nor/ cadeau imperii de petale./ speram ca ma visezi. credeam/ ca anotimpurile noastre/ vor dainui amalgamand/ lumini de suflete si astre./ stiam ca te iubesc. visam/ corabii ce plutesc spre zare/ colonizand in departari/ misterul frumusetii tale./ credeam ca te gasesc. dar azi/ privind pustiurile marii/ in loc de tine n-am zarit/ decat catargele uitarii.
12 comentarii
modifica
un rege in locul lui base!?!
de brod la: 04/05/2007 11:33:50
ia uitati-va ce minunatii mai circula pe net... la ce-i duce capul pe "referendumisti", doar-doar l-or da jos pe basescu: sa-i amageasca pe monarhisti./ "alternativa monarhica confirmata de psd si principele radu / informaţia publicată vineri pe acest blog privind faptul că la vârful puterii se ia în calcul şi varianta revenirii la monarhie pe fundalul actualei crize politice a avut un mare ecou. presa a preluat informaţiile. iar cititorii blogului mi-au dat feedbackul necesar. una dintre informaţiile transmise de cititori scoate la iveală informaţii foarte interesante şi confirmă informaţiile publicate.postul de radio bbc a transmis duminica trecută o masă rotundă la care a  ...continuare .
36 comentarii
modifica
muzica face parte din viata
de gheorghe_cnstntn la: 04/05/2007 11:20:40
ce parere aveti despre aceasta muzica si videoclipul aferent?ce stare va induce?/ pe mine m-a încântat pur si simplu.uite-asa îmi vine inspiratia de a scrie poezii frumoase,rimate...whatever./ http://www.youtube.com/watch?v=ebhlnwfwz3o
8 comentarii
modifica
E ziua mea...
de Valeriu Cercel la: 04/05/2007 03:39:01
e ziua mea/ e ziua mea,…..şi şapte-am adunat/ de ghiocei la tâmple-n primăvară,/ mă îndreptam spre şcoală prima oară/ parcă mai ieri, pe uliţa din sat……./ o horă, o mărie, o mireasă,/ În poze-ngălbenite-ntr-un sertar/ din actul doi, privindu-le tresar……/ copii, doi căţeluşi, un mâţ, o casă ;/ ne-am adunat de ziua mea cu toţi,/ Şi-un dar aştept, c-am fete măritate,/ e actul trei, şi pân’ la strănepoate/ de mână să mă plimb vreau cu nepoţi,/ căci piesa, a fost scrisă foarte bine/ Şi am jucat-o cum a vrut-o el…./ ne-am cam grăbit, fi’nd tineri noi, niţel/ căci vina toat’ o are , ştiţi voi cine (!)/ dar să ne dea, Îl rog cu  ...continuare .
8 comentarii
modifica
nimicul
de Charon la: 04/05/2007 00:51:29
ce vremuri... ce actori... ce scena.../ vremurile se duc si mor,/ actorii se sting.../ iar cortina cade, acopera scena.../ amintirile?/ am... murit.
34 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...