arhiva: 06/05/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
ritmuri impiegatale
de Homo Stultus la: 06/05/2007 23:28:04
cand clipa moare a tacere si mii de ganduri siroiesc nu am cuvinte ci mistere. si in mistere iti vorbesc./ / din pulpa ai iesit intru durere, sclipiri caprui, abis de soapte, sarace vise incoltesc. punandu-le la loc pe toate vezi bine ca te definesc./ din primi pasi calcati alene pe firmamentul vietii chior, ai inceput un dans devreme, un dans de vis nemuritor./ si ei ti-au zis ca lumea-i rea ca viata-i curva, dar "gainatul zanei" ce stiu ei? sunt ca si tine doar bieti milogi de fiinta cu biete mici pretentii mari de dumnezei. / in coborari de ingeri peste pleoape iti cautai destinul trist. in loc de vin te imbatai cu ape, ce "cubul" meu - tu uiti ca viata-i doar un vis? / si ei rade  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Poezie pentru Poezie
de Sancho Panza la: 06/05/2007 19:22:50
nu mai am veşti de la tine/ de o vreme încoace./ mi-a spus cineva mai deunăzi/ că te-ar fi zărit - / umblai dezbrăcată de toate tainele/ pe lângă mesele celor binecuvântaţi,/ cerşind neruşinată/ o întâmplare./ mie mi-au înflorit castanii, să ştii,/ poarta dinspre drum e tot deschisă,/ pe jumătate ascunsă în iarba/ împuţinată de treceri,/ cumpăna fântânii se apleacă la fel,/ grea de soarele prelins/ în ciuturi ,/ la ferestre am pus câteva lumini/ să nu rătăcească drumul/ zilele de luni,/ şi busuioc sub streaşină/ să ţină sâmbetele departe./ din când în când/ nopţile îşi scapă gândurile din lanţuri,/ îmi zornăie deşănţate prin clar  ...continuare .
27 comentarii
modifica
Parfum de diamante....
de cactus la: 06/05/2007 19:04:42
parfumul conferintei lui maan m-a dus cu gandul la clipele cand ne place sa fim elegante...ma gandesc la vestimentatia care sa vina in ajutorul elegantei trupului si a comportamentului.../ sunt sigura ca orice femeie are in recuzita clasicele rochita neagra si perle....dar cum stam cu celelalte bijuterii? va plac diamantele sau rubinele?/ purtam bijuterii / - ca sa aratam ca avem?/ - ca asa este moda?/ - pentru ca ne definesc personalitatea?/ - pentru aportul energetic benefic?/ - sau de ce?/ eram la mare intr-o delegatie si nu reuseam sa gasesc o camera la hotel...am incercat in van...nimic....m-am enervat, mi-am pus un sal elegant peste tricou si o pereche de cercei de seara si m-am i  ...continuare .
52 comentarii
modifica
Dăruită singurătăţii
de bluebird la: 06/05/2007 18:48:19
/ alerg zi de zi/ spre senin./ crengile,/ aspru mă lovesc peste faţă./ din timpul umbrelor/ am smuls lumina./ sunetul rănilor/ dogoreşte auzul./ sunt doar leşia/ curgând,/ în valea adânc frământată/ în care,doar vântul mai şuieră./ În rest,/ doar tăcerea reflectă dorinţa./ să fiu oare dăruită ei…/ singurătăţii nerostite?/ o voi aduce/ în lumina gândului…/ vom…/ nu vom mai face nimic./ ne vom privi ochi în ochi,/ cerşind fiecare/ încă o treaptă,/ încă o trecere,/ încă un pas…/ (din volumul "undeva fericirea",pag.88,editura anamarol 2006)
2 comentarii
modifica
şi totuşi...
de alex andra la: 06/05/2007 18:28:04
/ nimic din ce eşti nu mă poate atinge/ impermeabilă şi ignifugă/ uşoară şi străvezie/ în braţele tale nu sunt decât fum/ în mine nu eşti decât ecoul vorbelor tale/ copacii tăi nu sunt şi ai mei/ nisipurile mele mişcătoare nu te vor/ insolite privelişti te petrec prin mine/ îţi cunosc doar geografia/ râurile şi văile / marea cea mare/ şi vreo doi pescăruşi/ îngheţul şi dezgheţul/ aluviunile/ şi o vrabie zgriburită în miez de iarnă/ n-am mâncat din pâinea ta/ nu ţi-am băut din amar/ nu te-am bătut prieteneşte pe umăr/ nu te-am chemat pe nume de bărbat/ nu-mi eşti/ nu-ţi sunt/ şi totuşi.../
30 comentarii
modifica
Prizoniera
de cosmiK la: 06/05/2007 15:45:21
prizoniera a prejudecatilor, comoditatii, lasitatii dar mai ales a trecutului, de captiva, la inceput, in inconstienta ei, i-a rastignit, pe toti cei ce incercau sa o elibereze ori sa deschida usa coliviei de aur in care fusese ferecata, de cand se stia, fara prea multa zbatere ori impotrivire, din partea ei. / mai tarziu, prin forta imprejurarilor, si-a luat zborul, dar revenea iar si iar la colivia aurita. nu avea forta de a se desprinde, cu totul, de ea. o atragea ca un magnet. mai apoi, prinzand gustul zborului, a inceput sa simta presiunea lanturilor nevazute ce se creasera intre ea si "palatul de clestar" oferit de colivie. dar teama de necunoscut si singuratate erau mai puternice decat  ...continuare .
23 comentarii
modifica
COLTUL MEU
de Anghel la: 06/05/2007 14:18:24
dupa ce am parcurs in cca. o saptamana noul format al cafenelei, ca utilizator de gradul 1,vreau sa-mi fac un colt al meu aici, pentru a nu deranja pe nimeni./ pe acest topic, pot primi intrebari de la ceilalti useri( la care voi raspunde), iar daca dansii vor considera ca am ceva de spus si pe alte topicuri ma vor pofti acolo, daca nu , nu!/ in acest fel se pot evita orice fel de conflicte verbale, care nu fac altceva decat sa inrautateasca o situatie si asa precara.
168 comentarii
modifica
confesiunile unei mame (8)
de cosmiK la: 06/05/2007 14:01:13
gustar, 1956, ziua postului santamariei./ s-a nascut sora mea. mare bucurie mare...in familie. tata, mama, cele doua surori ale ei si bunicii din ambele ramuri ale familiei erau tare fericiti. eu nu prea realizam de ce...aveam doar 5 ani. insa cand am vazut botzul acela mic si dragalas de copil, atat de neajutorat, am inteles ca lucrurile aveau sa se schimbe. nu stiam in ce directie, dar vedeam ca atentia parintiilor mei era concentrata mai mult asupra ei. eram oarecum suparata, dar in fata dragalaseniei micii creaturi, am dezarmat. pe masura ce timpul trecea si micuta crestea, apropierea dintre noi sporea. dar iata ca implinise 3 ani si eu 7 cand au aparut primele schimbari majore pentru noi  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Si daca ar fi sa aleg...
de Lexis la: 06/05/2007 12:36:25
ieri am zis despre serial azi zic despre muzica. dintre toate formatiile de rock alternativ cel mai mult am ascultat evanescence. and now evanescence all the way... / odata cu una dintre melodiile lor "imaginary", am dat si de unul dintre cele mai tari amvuri (http://www.youtube.com/watch?v=biduh4yggwg ) / mai multe despre formatie puteti gasi aici :/ http://ro.wikipedia.org/wiki/evanescence/ mai sunt si alte formatii de rock alternativ care imi plac, cum ar fi linkin park (dar sa zicem ca e past tense, mi-au placut, acum nu prea mai canta rock alternativ. cel mai marfa album a fost de departe meteora)seether, shinedown, nirvana, 30 seconds to mars. si ceva mai hard core ar fi m. mans  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Inutilitate
de bluebird la: 06/05/2007 12:00:04
să stai să priveşti/ un spaţiu închis/ între ziduri înalte/ fără ecou.../ să asculţi/ trosnind în colţuri/ ideile/ şi să pleci,/ trântind în umbre/ speranţa.../ visul închis în palme/ furios,/ izbucneşte în sunete clare./ cauţi să furi/ sentimentele false/ scrise în forme ciudate/ pe fiecare rostogolire/ a orelor,/ a secundelor de singurătate./ apăsătoare viaţă.../ apăsătoare dorinţă de pierdere/ în nisipul cuvintelor./ un dor de-a pleca/ te cuprinde/ în fulgerări de lacrimi./ miroase a carne de înger/ cu aripi tăiate uniform./ scaunul tace/ iar degetele amorţite/ înşiră pe aţa vidului/ locurile neştiute/ unde tu,/ formă fără contur/ vei ajunge  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Reîntoacere
de bluebird la: 06/05/2007 11:53:34
/ sunet bumerang/ renăscută lumină/ dincolo de timp/
40 comentarii
modifica
un adio
de Homo Stultus la: 06/05/2007 11:06:06
s-a primenit mirarea a dor tacut de insomnie. in irisi prea lucizi de vise thanatos zambitor ma imbie. spre pat de radacini tanjesc a deveni. ma roade parca intrebarea - din mine ce ai vrea sa stii?/ descult si gol hranesc salcamul, salcam voi fi. nu cred in renuntari, urasc destinul. ma intreb nedumerit din nou - dar dac-o fi?/ am obosit sa nasc zambire, am obosit si lacrimi sa inalt, am obosit mereu sa ma dau tie, pot doar naiv cu vise sa ma-ncalt. / cand fiinta insereaza a flori de nemurire, pe spatele meu garbovit de mult, port doar o frica de nestire, iti port iubirea moarta - zadarnic amanunt. / acum ma cauti pe la pricina de rabdare, cand plin in toate m-am pierdut? nu vezi ca  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Concurs de poezii nesemnate
de thebrightside la: 06/05/2007 10:35:05
au venit muzele, si-au lipit buzele de sub frunti fierbinti slobozind dorinti, vanturand din minti vise si credinti… dragi cafegii, in primele comentarii ale acestei conferinte veti gasi poeziile inscrise in concursul initiat de maan in urma cu doua saptamani. atentie! va rog nu votati/comentati pana nu veti vedea comentariul meu cu “start vot”. altfel poeziile inscrise vor fi “intrerupte” de comentariile voastre. ce aveti voi de facut, cafegii de poezie iubitori? cititi cu mintea randurile si cu sufletul printre ele si acordati fiecarei poezii o nota de la 1 la 10 (unde 1 este nota cea mai mica si 10 cea mai mare). mai jos veti gasi o lista cu titlurile tex  ...continuare .
46 comentarii
modifica
BULINA
de picky la: 06/05/2007 10:33:16
ce forma are o bulina? / si mai cu seama cate coltzuri?/ culoarea bulinei amfibii?
186 comentarii
modifica
Regatul umbrelor - II -
de Lady Allia la: 06/05/2007 10:04:26
lumea se învârte nebună...asemeni unui carusel./ am încercat odată să o opresc în idealul meu - gândind că pot./ acum mâ învârt şi eu cu ea./ pare că stau pe bancheta din spate a vieţii./ fac cu mâna amintirilor înşirate de-a lungul ei/ asemeni unor copaci despuiaţi - bătrâni şi plini de umbre -/ amintirile stau. nici nu mă privesc, nici nu mă văd/ doar eu le depăşesc grăbită asemeni unui gând./ în goana nebună alerg pe lângă mine/ şi-mi fac cu mâna - parcă aş fi un străin./ o fetiţă pare să mă vadă totuşi. timpul e înceţoşat.,/ dar o văd - îmi flutură un buchet de liliac zâmbind/ ridic mâna stângă şi miros. amintirea are totuşi mireasm  ...continuare .
3 comentarii
modifica
mic dejun à la prévert
de alex andra la: 06/05/2007 06:10:57
/ bună dimineaţa dragul meu/ cafeaua e gata/ neagră şi amară aşa cum îţi place/ vezi am scos din meniu albinele şi salcâmii în floare/ ţi-am pregătit şi ziarul cu sinteza zilei de ieri/ am subliniat cu roşu principalele evenimente/ nu e mare lucru de citit/ a crescut iar preţul barilului de petrol/ nici n-am să mai îmbrac rochia aia nouă/ kashmirul continuă să fie obiect de dispută între pakistan şi india/ e ternă de aia n-ai observat-o/ vrei omletă sau ochiuri/ nu trebuie să-mi răspunzi/ era o întrebare retorică/ omletă cu ierburi de provence/ mai ţii minte alpii maritimi/ şi câmpurile de lavandă răsturnate în oglinda cerului mov/ sigur n-o să ai timp  ...continuare .
24 comentarii
modifica
cine a scris??
de denna la: 06/05/2007 01:04:30
exista cineva sa-mi spuna cine a scris..gandurile razlete ale unui pierde vara?
3 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: