arhiva: 07/05/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Care e coloana sonora a vietii voastre?
de Alexandros la: 07/05/2007 22:58:48
mi-a ramas o fraza in minte spusa de un pianist contemporan intr-un interviu recent./ la unsprezece ani asculatm zilnic baladele lui chopin. le consideram coloana sonora a vietii mele./ viata noastra seamana foarte mult cu un film. cu actori, decoruri, coloana sonora si tema./ unii au acelasi decor toata viata,la altii se schimba si decorurile si actorii./ evident si coloana sonora e diferita de la caz la caz./ la mine de exemplu s-a schimbat de putine ori coloana sonora si actorii principali./ cei cu roluri secundare au venit si au plecat. decorurile in schimb au fost intr-o continua schimbare./ / coloana sonora= rolling stones si chopin, u2 si vivaldi./ decoruri: succesiv, curt  ...continuare .
29 comentarii
modifica
din trecut...
de Lady Allia la: 07/05/2007 22:53:50
stau ghemuită - probabil mi-am păstrat această poziţie dinainte de a mă naşte - uit să umblu!/ îmi ţin genunchii adunaţi sub suflet şi respir speranţă - poate au să mai înflorească merii din faţa zâmbetului./ am ascultat mereu cuminte stând la umbra cuvântului tău - am învăţat importanţa umbrei./ surâsul tău sarcastic a jucat cu mine darts - mă punea lângă iubire şi arunca în mine cu pumnale reci/ ce au născut în lacrimile mele tristeţi şi doruri de primăveri şi ghiocei - am învăţat să nu te mai văd!/ stau ascunsă acum în spatele unor lumânări de suflet - îmi ard încet anii şi...picur de dor de viaţă!/ te regăsesc undeva în trecut când mi  ...continuare .
2 comentarii
modifica
talcioc
de alex andra la: 07/05/2007 22:12:17
râşniţa de cafea din altă lume/ fazanul împăiat şi prăfuit/ perdeluţe de cipcă la bufetul verde din bucătărie/ miros iute de piper şi scorţişoară/ afişe cu jean gabin şi michèle morgan la quai des brumes/ cărţi îngălbenite pe etajera din colţ/ jules verne tolstoi ernest renan heine/ un deget de chartreuse pe fundul sticlei / o cutie de tablă plină cu poze în sepia/ tu mireasă timidă/ ţi se ghiceşte roşeaţa din obraji/ el pantofi de lac costum negru papion/ şi cărare pe mijloc/ ţepeni ca la fotograf/ zmeurişul din fundul grădinii/ bolta de viţă sălbatică/ tigruţa bătrână şi aproape oarbă tolănită la soare/ cărţile de şeptic alb  ...continuare .
69 comentarii
modifica
a mai plecat o noima
de Homo Stultus la: 07/05/2007 20:15:18
cand clipa naste clipa, cand visul naste vis, se casca intre noi al trecerii abis. / spuneai ca este timp - trecut-a ca un fum. ma`nfrupt din amintire, tu mergi uitatul drum. / facusi din aventura prieten solitar, zambisi a nemurire prin plaiuri de clestar. / si multe cugete de visatori vremelnici cu pana fermecat-ai, de astazi din pacate s-a terminat si gata. / dar ce prostii pe foaie m-apuc sa mazgalesc, chiar de-ai plecat nu-i gata, uitarea pentru tine nu e ceva firesc./ pe tainice poteci de munte, urcam cu gandurile tale, si parca niciodata piciorul indaratnic nu mai voia la vale. / cand verbul mult prea slab adoarme ostenit abia atunci se-arata cam sfielnic al sufletului chi  ...continuare .
4 comentarii
modifica
PREMIILE LITERARE CAFENEAUA - EDITIA 2006. SECTIUNEA POEZIE
de Realdo la: 07/05/2007 17:24:37
premiile literare cafeneaua - ediŢia 2006. secŢiunea poezie/ / bă, se scuate rima la premiat;/ deci de te crezi puţin versat – / pe confă-n jos se comentează,/ ia pune mâna, nominalizează!/ / dragilor useri, dragi! total apolitice – în pofida catrenului glumeţ de mai sus - elementele subversive implicate în organizarea primăverii sufragiilor pe site-ul nostru, anunţă cu bucurie Şi deschiderea oficială a nominalizărilor la secţiunea poezie a premiilor literare cafeneaua- ediţia 2006. / / motivul pentru care am făcut această distincţie între secţiuni ţine de claritate şi de fluenţa informaţiei. vă invităm deci să vă depuneţi opţiunile  ...continuare .
24 comentarii
modifica
PREMIILE LITERARE CAFENEAUA - EDITIA 2006. SECTIUNEA PROZA
de Realdo la: 07/05/2007 17:18:05
premiile literare cafeneaua - ediŢia 2006. secŢiunea prozĂ/ / onorabili locatari ai cafenelei! cum tot boborul simte-n fibra lui adiere de campanie şi vânt de vot, cum toată ţara zumzăie în anotimp de referendum, aşa ne-am zis şi noi că-i vremea să despărţim zaţul de caimac şi să scoatem la lumină prozele ilustre şi pe iluştrii useri ce ne-au luminat cu inspirat condei nopţi şi zile din anul ce-a trecut./ / prin urmare, cu braţele deschise vă invităm pe toţi la premiile literare cafeneaua – ediţia 2006, secţiunea prozĂ. cu mic, cu mare, să ştergem praful de pe textele lui 2006 şi să alegem cele mai bune proze pentru a le onora cum se cuvine.  ...continuare .
44 comentarii
modifica
Ikebana
de gheorghe_cnstntn la: 07/05/2007 16:44:01
prietena mea,fi lon,a venit deunazi sa-mi aduca o ikebana.mi-a spus ca în tara ei parfumul florilor e sfânt.tot ce e legat de flori e aproape mistic./ -draga fi lon,ce reprezinta de fapt,ikebana?/ -pai,dragul meu,pâna si aranjarea florilor poate fi o arta.stii,la noi legatura dintre om si natura este redata de trei linii,care simbolizeaza cerul,omul si pamântul./ -dar de ce,asa?/ -fiindca este foarte important ca sa poti ramâne netulburat si linistit ore în sir,dupa o zi trepidanta de munca,chiar si în fata unui aranjament floral.te-ncânta./ -de ce faceti ca acest lucru sa iasa în evidenta?/ -pentru ca natura nu trebuie neaparat copiata,ci corectata potrivit unei conceptii estetice.  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Lectia despre sfarc
de picky la: 07/05/2007 12:16:49
schita care se cere dezvoltata, despre sfarc, ca punct de reper in cultura :/ a) numarul par de sfarcuri la mia de locuitori este stationar, de regula. scurt istoric./ b) forme, nuante si dimensiuni. rase, sexe, confesiuni./ c) evolutia sfarcului de-a lungul lantului preparator./ d) sfarcul podoaba sau supliciu?/ e) sfarcul ca obiect al actiunii de agresivitate si/sau de abordare aparent tandra./ f) abordarea din punct de vedere politic a legii sfarcului primordial./ g) bibliografie. /
158 comentarii
modifica
martisoare fara numar
de Emma Brad la: 07/05/2007 11:43:45
chestia dracului/ iar a venit primăvara şi momentul ăsta de nuditate artistică/ în care mă aud vorbind cu tăcerea ta/ mă doare/ dispariţia oamenilor de zăpadă/ în ziua sfîntului david îmi dăruiai narcise galbene/ mai ştii/ momentele acelea cînd te aşezai lîngă mine cu privirile tale tăcute/ ne dezbrăcam de haine de gînduri de caracter.../ mîinile tale mai atingeau încă talia subţire/ o purtai în dreptul inimii o aşezai cu grijă/ mai ştii/ cum duceai încet la gură degetele subţiri le sărutai uşor de tot/ apoi/ a venit vara/ îţi stătea pe limbă goliciunea sirenelor şi marea şi.../ iar te-a prins primăvara singur/ îmbrăţişarea ei te-a învăţat să  ...continuare .
4 comentarii
modifica
poezii pentru copii
de manta la: 07/05/2007 07:51:09
catrene ÎnvĂŢĂm/ desene colorĂm/ pendulul senil/ pendulul din salonul mare, / senil, tăcut (din uz ieşit),/ se-ntreabă-ntr-una, de ce oare,/ nu e privit ? cu ce-a greşit ?/
7 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: