arhiva: 08/05/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ora de compunere (5) - "Strainul de dincolo"
de Intruder la: 08/05/2007 23:38:51
redeschid "concursul" de compunere scurta. / pentru cei ce nu stiu: / postati sub forma de comentariu, un scurt text personal (proza sau poezie) cu titlul de mai sus. / succes! :d/
56 comentarii
modifica
Monologuri cu lumea (1)
de Intruder la: 08/05/2007 23:29:23
ieri am intalnit un om trist. / era asa de trist, incat umbra i se furisa sub talpi ca un vaiet de bufnita. / "de ce esti trist, ma?" l-am intrebat uitandu-ma-n ochii lui, inchisi in zabrele.../ "asa...lasa-ma si mergi in drumul tau!" apoi si-a aplecat privirea zabrelita in jos, catre umbra-i curgatoare. / isi tara pasii pe trotuar, ca un dric hodorogit... / am hotarat sa nu ma mai uit la ranile altora si sa m-apuc eu sa dau diagnostic sau sa lecuiesc. / nu-s medic, ce dracu'! / totusi, ce avea ala de i s-a inecat toata flota? / tot asa, mi-aduc aminte ca-ntr-o toamna am trecut printr-un sat din baragan. rulam cu viteza mica, drumul era plin de biciclisti, carute cu stiuleti de porumb, copi  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Lacrimile tale-s de tush
de Lexis la: 08/05/2007 21:40:20
ce mi se intampla mie e irational. nu este pur si simplu posibil. zilele astea am trecut prin fuckin hell si tot timpul m-am gandit la un lucru. ok, o sa incerc sa descriu lucrul ala... intr-un mod codat. ok... so... / pe drum... de fiecare data cand ma intorc de undeva, trebuie sa citesc o carte. o citesc in timp ce merg pe strada (si nu dau cu capul in copaci sau stalpi pentru ca merg pe drumul asta de years and years), o citesc in masina, o citesc unde pot. imi tine companie si apreciez lucrul asta. ma intelege, e acolo pentru mine si ma foloseste la randul ei. stie ca mi-e drag de ea si imi cere mangaierile de fiecare data cand vreau sa citesc mai departe. cooperam. suntem in legatura str  ...continuare .
3 comentarii
modifica
toate încep şi se sfârşesc în mine...
de Lady Allia la: 08/05/2007 17:06:36
/ toate încep în mine - îngrămădite parcă într-o valiză veche şi inutilă/ m-aş regăsi, dar uneori îmi pierd sensul şi paşii - viaţa nu are semafoare/ stau în mijlocul ei atât, atât de goală de mine - mă agăţ de un zâmbet suspendat/ plâng, ţip, urlu - dumnezeule! - trezeşte-te doar o clipă - o clipă/ fie şi pentru a-mi da o palmă, dar nu mă mai ignora - e uşor de unde eşti / să-mi treci cu privirea peste suflet ca şi când mi-ai trece mâna prin păr ciufulindu-mă doar/ undeva departe zăresc o alee străbătută până în sânge de gânduri/ nici urmă de firimituri de pâine care să mă apropie de ea - poate doar ecouri/ toate se sfârşesc în mine -  ...continuare .
19 comentarii
modifica
Si acum
de Lexis la: 08/05/2007 17:04:38
dupa muzica si serial ajunseram la filme. dintre cele mai recente mi-au placut(nu neaparat in ordinea asta):/ barnyard/ the illusionist/ hartia va fi albastra/ pan's labirinth/ si mai vechi:/ the pianist/ mean girls / liar liar/ girl interrupted/ a beautiful mind/ si din punctul meu de vedere cele mai misto osturi le gasiti la:/ romeo si julieta (cel din 1996)/ moulin rouge/ queen of the damned / ceva sugestii? :d
10 comentarii
modifica
insipide
de Homo Stultus la: 08/05/2007 17:01:37
notele sprintare se avanta spre somnul stelelor. efemere clipe de cantec pe altarul zambirii./ prezenta omului seamana din ce in ce mai mult cu palpairea frunzei de toamna in mila vantului. si acesta din urma nu se arata milostiv. / ambitii, nazuinte, sperante, tristeti, doruri, iubiri, toate sunt pareri. iti vine sa te pierzi in cantec a nebunie./ clipele de durere sunt spalate a uitare cu stropi de vie. maine vor reveni in actualitatea pretentiei de argument la fel de dureroase. / cand stai tacut la masa vietii lasa orice pretentie de nemurire de dragul clipei. in ea poti fi nemuritor. strange la piept iubitii tai si danseaza tinand de brat pretentia de maine. / cuvintele se acumu  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Un pic de PALER
de picky la: 08/05/2007 16:49:05
definitia lacrimei / lacatele de piatra / se deschid cu riuri. / lacatele de apa / se deschid cu stele. / lacatele din noi / se deschid cu o lacrima. / / definitia mea / tata mi-a dat ochii / si nucii de-acasa in ei. / mama mi-a dat tacerea / si fantana de-acasa in ea. / muntii mi-au dat genunchii. / genunchii de piatra. / sa nu pot ingenunchia, / sa merg drept, / cit voi merge prin lume. / / definitia absentei / albul e tacerea culorilor. / / definitia izvoarelor / ultima care moare in noi / e memoria. / ultima care moare-n memorie / e copilaria. / / definitia timpului / la inceput au fost nisipurile palide viscolite din stele. / dar secundele s-au nascu  ...continuare .
14 comentarii
modifica
deşertul Vineri - lui Octavian Paler -
de Radu Herjeu la: 08/05/2007 15:31:35
clopote cu limbi de nisip/ bronz răguşit/ deşertul se-ntinde ridat/ imitând cu cinism albii pe care/ te-aştepţi să le vezi înviind/ de sub aerul stâng/ plouă cu flori de tei/ straturi straturi/ poţi să nu te crezi/ universul e creaţia dorinţei mele holografice/ din atâtea cioburi de oglinzi/ cerşetoare de paşi nestrăini/ chiar dacă ar exista alte legi/ fata morgana multiplicată/ poate dansa dezlănţuită ciuleandra/ cu margarete în păr/ ori de câte ori mă pot privi dincolo de orizont/ acolo de unde vin întotdeauna/ nechemate furtunile/ motiv de metafore ruginite şi de frici autoimpuse/ ca şi când evadarea din deşert ar fi periculoasă/ e uşor să fereşti  ...continuare .
11 comentarii
modifica
din cutia neagra
de thebrightside la: 08/05/2007 14:56:37
asimetrice/ imi sunt dorintele/ s-au catarat buluc pe podium/ si se aplauda singure/ razand frenetic/ cantecul nebuniei/ cu fa de la fals./ spune-mi adevarul!/ intreg/ limpede / precum cerul asta trecut./ cine-i lupul cel rau?/ ba nu, stai asa!/ mai bine minte-ma./ minte-ma asa cum doar/ povestile cu zane stiu sa o faca/ si filmele cu annete benning./ /
31 comentarii
modifica
**
de Sane la: 08/05/2007 14:37:25
4 anisori, diafilme si povesti spuse noaptea la culcare...creioane colorate si plastilina si 6 ani...prinsea, 9, sotronul printre lectii facute la repezeala doar-doar ajung din nou afara...cotloane cu lumini si umbre si carti citite cu sufletul si 16...liceu...facultate...biroul asta blestemat unde-mi voi petrece viata...45? 58? 72? copii? familie? atatea intrebari si totusi un drum atat de scurt. o minisecuda in ochii vesniciei? nici macar atat
17 comentarii
modifica
MADONA MEDIULUI MURAL
de stefy1979 la: 08/05/2007 14:16:59
madona mediului mural/ / / / in vis nu inteleg cum esti deodata/ maria del rosario, cum ma infiori/ cu intruparea ta nemotivata/ ca din infrigurarea mieilor priori !/ / / prin ce minune-n, ce dimensiune/ te-nalti apoi sfintind atat de pictural/ finta ta in chip de rugaciune,/ surasu-ti de madona-a mediului mural?/ / / ca  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Cip
de gheorghe_cnstntn la: 08/05/2007 11:25:28
am un prieten curios/ cam inflexibil,dar frumos,/ ce se zburleste/ daca-i zici,/ de ce nu-i place:/ pleci de-aici!/ el un subaru ar cam vrea/ o japoneza si ceva.../ "enigme" peste tot/ si carne:/ de pui, de porc/ si ceva...palme!/ nu va gânditi chiar la bataie,/ ci la "aplauze"...tataie!/ as vrea sa-i dau si-o sarutare/ pe viu,dar se cam tine "tare",/ asa ca-l las în banii lui./ si mai vorbim asa pe net,/ din când în când/ seara de seara,/ sa-mi pun eu oare/ pofta-n cui?/ ca mai e mult.../ pâna la vara.
3 comentarii
modifica
Pentru Paler
de monte_oro la: 08/05/2007 10:53:29
mi-a fost drag, mi-a fost prieten...in ganduri si in regasirea cuvintelor si a nelinistilor. rad amar cand unii n-au gasit de cuviinta sa-l acopere decat de amintirea cine stie carei apartenente la pcr, la marea adunarea nationala ori la presedintia tvr. in namoloasa perioada a armatei....vreme de 16 luni...primul lucru pe care-l faceam cand ajungeam acasa in vreo permisie era sa citesc fie si doar 2-3 pagini din el. "polemici cordiale" mi-erau surorile de sange(fiecare om are waterloo-ul sau, nu?), dar si "apararea lui galilei si "viata pe un peron". era in galeria "altfel-ilor", alaturi de laurentiu fulga (cati mai tin minte "e noapte si e frig, seniori"), platon pardau (cu ecouri uriase in  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Costul emotiei
de Giordano Bruno la: 08/05/2007 08:49:11
ma tot minunez de imaginatia limitata , cu pornirile dorintei de a însela , sau a face uz de duplicitate în scopul satisfacerii propriilor fantezii caracteristice persoanelor " înguste la minte " . zi de zi apar persoane nemultumite de "meniul" oferit acasa , fluturîndu-mi pe sub nas "motivatia" escapadei sau chiar a adulterului . aceste categorii efectiv nu au un motiv bineîntemeiat si gresesc din : lipsa responsabilitatii , din cauza unor deceptii astfel incit merg pe ideea "payback" , ( ma repet ) au o imaginatie limitata , mediul social , familie , anturaj sau de ce nu , o ispita bine pusa la punct . persoanelor ce se încadreaza în categoriile enumerate mai sus le pot motiva in m  ...continuare .
32 comentarii
modifica
Inutil
de bluebird la: 08/05/2007 07:40:52
/ mai contează timpul trecut?/ când paşii orbiţi de febra cunoaşterii/ frământă nisipul de sub tălpile tale?/ când vasele pline de fructele amarului / se golesc rapid în cascade curgând / pe cărările necuprinsului?/ să-mi mai număr firele de păr albite/ în clipe de stingeri/ când frica mă lua de ceafă / ca pe un pui zgribulit?/ la ce bun frământările/ între degete amorţite / ale firimiturilor de pâine / din masa bogată a luminii?/ am atins-o în grabă un an,doi,... / s-a dus!/ Încă doare geamătul./ Încă loveşte nemilos pereţii./ răspund inutil vidului de sunete sterpe.../ mă întorc spre podea./ Îmi iau genunchii în braţe/ şi las ochii să plâng  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Copilăreşte...
de Sancho Panza la: 08/05/2007 04:21:21
pe vremuri, vacanţele aveau gust de cireşe sălbatice/ iar tu veneai cu vara ascunsă în buzunare adânci/ îţi jucau pletele blonde a soare de august,/ a seri fără capăt,/ îţi scriam lungi răvaşe pe corole de margarete / şi-apoi le ascundeam în umbra genelor,/ îmi alcătuiai din ierburi cetăţi şi mă exilai în iatacurile lor mătăsoase/ mirosinde a cimbru, luminate verzui/ braţele tale - gratii derizorii, buzele tale – hăitaşi sperioşi/ frângeam cerul în două şi-l trăgeam peste noi,/ nebuneşte,/ eu făceam din el batistă brodată şi-o înnodam la colţuri,/ să nu se rostogolească bănuţul râsului tău auriu/ prin cine ştie ce margini de lume/ ah ş  ...continuare .
19 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...