arhiva: 01/06/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
carnal
de rita david la: 01/06/2007 19:59:36
ploaia nu cade peste tine.../ te faci pasare/ si-mi sfarteci carnea/ cu-o precizie otelita./ tip inainte de vreme.../ un arhanghel m-arunca/ drept intr-un iris de lup. / nu mai simt decat mirosul/ cald al sangelui tau./ imi incordez crupa,/ atac intr-un arc de cerc/ grumazul tau,/ pulsand de minunile intamplarii / si iarasi tip.../ dar tu,/ in zborul tau spiralat/ ma ridici cu eleganta / privirii dispretuitoare/ de acvila./ si atunci inteleg .../ /
7 comentarii
modifica
Minune
de Sancho Panza la: 01/06/2007 16:53:44
hai, îmbracă-mă în dantela unei poveşti,/ voi crede în ea până la ultimul/ fir de mătase,/ orgolioasă, o voi purta/ prin piaţa mare a zilelor ce vor veni,/ la cina simplă a celor săraci în întâmplări/ şi-ţi spun că nu e totul târziu, nu,/ de mai putem sta drepţi în răscruci de rostire/ în loc de adevăr, avem cuvintele,/ luntre şi punte pe apa aşteptărilor/ vom face din ele, apoi/ mă voi ruga să se repete încă o dată,/ tulburătoare,/ minunea din caana galilei./ / copyright adriana lisandru / publicat in volumul "de-a baba oarba"/ si in antologia "freamat de dor"
26 comentarii
modifica
Ploi (6)
de alex andra la: 01/06/2007 16:21:50
nunta lor a fost una restrânsă. s-au înţeles perfect şi în privinţa asta. n-au iubit de altfel niciodată fastul, luxul, deşi veniturile le-ar fi permis o astfel de viaţă. nu, nu era nici modestie, nici spirit economic. aveau gustul lucrurilor simple, rafinate în simplitatea lor. detestau deopotrivă ostentaţia şi indiscreţia. singura „destrăbălare” pe care şi-o permiteau erau tablourile. Îşi făcuseră în timp o adevărată colecţie. pictori români şi străini, nume destul de cunoscute în lumea artistilor, mai puţin în cea a publicului larg. tablouri moştenite, tablouri cumpărate. cel mai drag îi era unul achiziţionat în voiajul lor de nuntă în sudul fra  ...continuare .
6 comentarii
modifica
E DESTULĂ APĂ-N JUR ( II )
de esteu la: 01/06/2007 10:05:03
/ e destulĂ apĂ-n jur ( ii )/ / brusc, faluhin se trezeşte obligat să răspundă provocării. să ia măsuri de reglare a situaţiei. cel mai mare în grad din club se simte în inferioritate, atacat de autoritatea noastră, a celor cu şcoală militară. chestia asta i-a fost întotdeauna un dezavantaj. Şi la bucureşti, la unitatea de tancuri, şi aici. a migrat spre baltă sperînd că va începe o viaţă nouă, numai că vorba înaintează ca frontul atmosferic. povestea lui a ajuns şi la noi. grade de ofiţer pentru nişte medalii olimpice, ca hagi, ca lăcătuş, ca toţi steliştii, ca miliţienii dinamovişti, ca aşa-zişii studenţi de la „sportul studenţesc”, cei de l  ...continuare .
1 comentariu
modifica
E DESTULĂ APĂ-N JUR ( I )
de esteu la: 01/06/2007 10:04:12
e destulă apă-n jur ( i )/ aerul rece ne-a adus pe toţi înăuntru. clubul se tot micşorează cu intrarea fiecăruia. faluhin, feodotov, Ţofel, mircea, americanu’, ipate, vreo patru sergenţi angajaţi şi eu. Întotdeauna, pe oriunde te-aştepţi mai puţin, apar şi eu, cu vocea mea slabă, înceată, albă. dar nu atît frigul m-a înghesuit în clubul cadrelor, cît plictiseala. soldaţii se-adună şi ei în clubul lor, de-a lungul meselor zgîriate, în jurul unui bec mai chior decît al nostru. la ei e deprimant de-a dreptul. nişte portrete cu domnitori şi revoluţionari ai patriei, lipite cu prenadez şi ajunse una cu pereţii melaminaţi, îi tolerează pe dj bobo şi ceil  ...continuare .
comenteaza!
modifica
timpul
de Lady Allia la: 01/06/2007 09:03:59
trec prin timp. timpul trece prin mine sărutându-mi mugurii, scuturându-mi florile, născându-mi câmpii verzi şi flori de nu mă uita. între noi doi se nasc clipe şi amintiri. au gust de cireşe în copilărie, de căpşuni în adolescenţă, de hârtii îngălbenite şi parfumate în tinereţe şi de briza mării spre apus.adun fiecare clipă pe pleoape şi am să o plâng timp. clipele ticăie şi îmi fac cu ochiul din albume, iar eu le răsfoiesc făcându-le ochii dulci.
14 comentarii
modifica
SPERANTA
de gheorghe_cnstntn la: 01/06/2007 06:43:43
sa-mi dai speranta ta/ asemeni unui val/ ce curge prin odai/ de roua;/ si visul împlinit/ ce-n noapte l-am simtit/ ca-mi rupe universu-n/ doua;/ de-atâta har sa zbor,/ sa-ntorc miresme vii/ pe munti înaripati / de ceata;/ si lumea s-o petrec/ de-ar fi sa nu mai plec/ acum eu ma aplec/ in fata;/ cu un sarut hoinar/ strabat un nou hotar/ al razelor fuior,/ de dimineata./ iubirea ta-i un tot./ hai,vino!/ nu mai pot./ speranta sa îti iei/ atâta cât sa vrei,/ curaj sa prinzi/ sa zbori/ chiar dincolo de nori;/ si de ne-om întâlni/ chiar la apus de zi,/ vom face un final/ celebru,epocal:/ din cerul gurii tale/ sorbi-voi c-un pocal!
13 comentarii
modifica
Sonet de toamnă târzie
de Valeriu Cercel la: 01/06/2007 03:23:09
/ aseară-n patul vechi cu baldachin/ mi-ai oferit din nou dulceaţa ta,/ chiar lampa ruşinată pâlpâia/ de-am stins-o, având gaz foarte puţin,/ iar peste noapte, dornic m-am trezit/ Şi n-ai zis nu (!) şi ţie îţi plăcea !/ insă cu toată dărnicia ta/ nicicum, să ştii, că nu m-ai mulţumit ;/ diseară, gaz în lampă nu mai pune,/ În zbor mă reîntorc plin de ispite/ că-mi trec prin minte gânduri mai nebune…/ când te voi lua tiptil, pe negândite/ gustându-ţi iar dulceaţa, chiar de prune,/ să-mi faci, am să te rog, nişte clătite !/ valeriu cercel/
2 comentarii
modifica
Dinner is ready!
de Intruder la: 01/06/2007 00:23:33
zdrang! / sa mai trantim un geam, / sa mai trantim o usa / peste livezile roz. / zdrang! / tragem obloanele / peste constiinta noastra / trecuta prin ciur si darmon, / luata-n raspar, / crucificata, / plimbata cu dricul / pe via crucis. / cica oamenii / au primit- / cadou de craciun, / darul vorbirii / si posibilitatea / sa gandeasca lejer. / zdrang! closing time! / iesiti afara, / timpul e frumos, / e noapte cu luna; / raiul e dincolo de prag! / aia doi / se saruta...uitati-va la ei! / au cerul gurii / innourat de saliva, / au ochii / inundati cu apa potabila. / (...si cand te gandesti / ca desertul plange de sete!) / zdrang! / dinte pentru dinte, / zgura pentru zgura, / minciuna pentru minc  ...continuare .
9 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...