arhiva: 11/06/2007


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
GANDURI 2
de Undertaker la: 11/06/2007 21:00:08
texte de rahat.../ d-abia astept sa dau de urmatoarea fata care sa-mi zica "pentru mine, banii nu au nici o importanta".../ ce idiotienie, ce ipocrizie!/ pt ea banii nu au nici o importanta, atata timp cat ii ai. de fapt intradevar, banii nu au importanta/ pentru ea... da' ce poti sa cumperi cu ei are o importanta monumentala./ intradevar, nu prea auzi fete care sa-ti zica ce mult ii plac buchetele de bancnote, da' tuturor le / plac buchetele cu flori... am o stire pt ele: florile costa bani!!! la fel si bijuterii si parfumuri/ si ursuleti de plus si chiar si nenorocitele de martisoare... totul e pe bani./ nu e ca si cum am avea posibilitatea sa ne apucam noi de crescut flori... nu avem gra  ...continuare .
1 comentariu
modifica
GANDURI
de Undertaker la: 11/06/2007 20:58:30
ganduri.../ / ce e pana la urma esential in viata?/ raspunsul s-ar putea sa nu fie cel dorit... nici macar cel la care te astepti... esential in viata nu e nimic!/ in sensul ca se poate sa ai senzatia ca ceva sau altceva e important, dar de fapt nimic din jurul tau nu reprezinta nimic/ decat la momentul la care se intampla./ o relatie nu e importanta decat in timpul ei, dupa ce, invariabil se termina, nu mai are nici o relevanta./ un job e important pana cand te plictitsesti sau te dau aia afara, dupa aia devine doar 'ultimul loc de munca".../ faptul ca nu ai bani e relevant pana cand ai.... si tot asa/ nimic nu are de fapt nici o importanta. asa ca tot ce poti sa faci e sa muncesti si a  ...continuare .
1 comentariu
modifica
ÎNTOARCEREA ( IV )
de esteu la: 11/06/2007 19:18:05
Întoarcerea iv/ iată-mă şi-aici. iată-ne. ceea ce este evident, noi recunoaştem împreună. mutarea punctului de comandă, lucru atît de important. suntem la doi milimetri de glanda din care curg articolele şi studiile impecabil copertate şi ne tot gîndim stîrnindu-ne pasiuni unul altuia. Şi mai cu seamă la cuvinte esenţiale. Întîietatea voastră, pe valurile industriei publicitare şi în reducerile de preţuri, în strategiile planingului, în statisticile ultimelor cazuri de discriminare şi în sfaturile utile pentru protecţia ceea mai beton. sunt vrafuri de tampoane care ard în căldura voastră umedă şi care vor fi aruncate cu aceaşi pasiune. apoi vine rîndul id  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Dragoste românească
de Valeriu Cercel la: 11/06/2007 14:36:48
/ răi mai sunt românii mei !/ au ajuns, chiar mă crucesc (!?)/ ca să dea cu pietre-n cei/ care numai….se iubesc !/
4 comentarii
modifica
Poezii
de Lakatus la: 11/06/2007 14:32:59
/ eternul neant / ma inalt spre neant/ pe franghia intinsa de vrabii,/ un porumbel ma ajuta / cu o perecehe de ochelari/ sa vad drumul batran in ganduri,/ un vulture imi intinde mana/ obosit find sa tin de franghie./ ajuns pe piramida/ opresc sa trag in piept/ aerul vremii antice./ la un colt,/ intins in coate pe o banca/ sta gandind tutankhamon/ mai batran ca istoria,/ cu barba lunga cat un ev,/ incercand tot sa intaleaga/ ale lumii aspre legi./ i-am cerut o tigara/ ce mi-o da indata/ si-l intreb curios/ de ce pe ganduri?de ce trist ?/ mi-am luat sicriu scump/ ascuns bine de ochii lumii/ sa aflu acuma / ca nu scriul ne inalta,/ nu ne duce in rai/ si nu ne iarta./ am pacate cat/ un munt  ...continuare .
111 comentarii
modifica
Mai germani decit germanii.
de Muresh la: 11/06/2007 13:02:44
germanii din romania intre nazism si stalinism de william totok*/ -----------/ romania mare nu a fost un paradis pentru minoritatea germana, dar nici minoritatea germana nu a fost un ingeras inocent, blind si totdeauna loial.(1) desavirsirea unitatii statale in anul 1918 a insemnat pentru populatia majoritara, pe de o parte, o adevarata renastere nationala. pe de alta parte, regatul roman intregit era confruntat cu o mostenire multinationala nedorita, dar preluata o data cu integrarea celorlalte provincii romanesti, in primul rind a ardealului, considerat un tinut ancestral si totodata un simbol al devenirii nationale. in vechiul regat a existat o relativa omogenitate etnica in comparatie c  ...continuare .
10 comentarii
modifica
calatorie
de Sane la: 11/06/2007 12:18:57
sunt din nou in tren. sunt din nou in tren şi nu pot să mă abţin să nu am acelaşi sentiment ciudat, de frustrare amestecata cu disconfort pentru că ştiu bine că acum, ore poate importante din viaţa mea se târăsc in ritmul roţilor,fără sens, pe şina incinsă. stiu că drumul va fi lung şi plictisitor. Ştiu că vecinul de compatiment va continua să se holbeze la mine ca intr-un freack show, ca spătarul canapelei se va lipi de spatele meu în curând, odata cu sudoarea abundentă de pe tâmple. acum imi balangan picioarele, inchid ochii şi repet tâmpeşte – peste putin timp am ajuns./ dar trenul aproape ca face parte din viata mea. aproape ca am uitat cum e sa traiesti  ...continuare .
22 comentarii
modifica
ÎNTOARCEREA ( III )
de esteu la: 11/06/2007 10:07:50
Întoarcerea ( iii )/ / e incomod, dar aflarea pe drumuri îţi conferă o autoritate dată naibii. de fiecare dată, pe fiecare nouă şosea devin – din nou – părintele istoriei. de fiecare dată am scris cînd am intrat în budele mîzgălite cu grafitti. de fiecare dată am trecut la catastif traversarea străzii şi repetatele poveşti cu cele patruzeci de avorturi ale vecinei de la bloc. Şi blîndeţea nopţii. de fiecare dată pe aripile vîntului a trebuit să-mi înconjor stilul cu şmecherii ieftine de-ale mele. detestabil. detestabil. mi se întîmplă de fiecare dată, aşa cum de nenumărate ori deschid biblia aia tipărită în italia oprindu-mă după doar cîteva pagin  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Arhitectura în genere se află într-o situaţie paradoxală - extras
de Muresh la: 11/06/2007 08:31:55
arhitectura în genere se află într-o situaţie paradoxală. devenim conştienţi de casele noastre - frumoase ori înspăimântătoare - abia atunci când se petrece - cu noi şi cu ele - un fenomen de ruptură. a fost nevoie de apariţia monstruoasă a casei republicii pentru a deplânge gracila prezenţă a halei unirii sau vilele fanate de pe uranus. este nevoie de prăbuşire pentru a ne aminti de extraordinara prezenţă a bisericii armeneşti. este nevoie de 11 septembrie şi de ground zero spre a realiza cum casele ne sunt şi leagăn şi mormânt. / mînăstirile mihai vodă şi văcăreşti sunt încă nerefăcute. / arhitectura are acest dar al smereniei: întrucât tot timpul,  ...continuare .
17 comentarii
modifica
ÎNTOARCEREA ( II )
de esteu la: 11/06/2007 08:19:33
Întoarcerea ( ii )/ / vocea nu-mi tremurã pe maxilar fãrã sã-mi aduc aminte cã, de fapt, te-am recunoscut în mersul trenurilor din agenţia de voiaj. tu nu-ţi poţi aminti ce n-ai vãzut vreodatã, cum eu am trecut pe lîngã filmele de la cinematecã, filmele în care voiam să-ţi abandonez chipul nestatornic. cînd am intrat în agenţie, am cãutat un tren fãrã sã vreau sã te gãsesc pe tine. nu mai ştiam care era biletul pe care trebuia să-l iau, de tren sau avion. sigur, aveam nevoie de amîndouă. mă pregăteam atunci s-o pornesc spre egipt, dar pînă la plecarea asta fabuloasă trebuia s-apuc mai întîi spre casă, spre braşov. de fapt, am luat un tren spre-aceeaş  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Gand: moartea unui om mort.
de diana vlase la: 11/06/2007 07:47:57
''vreme de ani, fara bani, a suferit o moarte lenta. a invatat cum sa nu traiasca printre vii, cum sa fie, fara a fi...''/ a luat un pix ieftin si colorat, care mai mult zgaria foaia, si a inceput sa scrie. parca era era sinuciderilor, si il enerva teribil ca trebuia sa se dogmatizese, ar fi vrut sa se sinucida intr-un timp in care oamenii nici sa nu stie de existenta cuvantului. a avut o viata anosta, ar fi vrut sa socheze macar prin moartea lui./ a inceput sa scrie declaratia de a nu mai fi. nu isi gasea cuvintele, daca nu original, macar poetic sa fie. langa foaia, pe care nu reusise sa isi transforme gandurile in cuvinte, era un pistol, o cutie de pastile si o floare. a luat floarea, a mi  ...continuare .
2 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...