arhiva: 12/06/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
monolog
de black`feelings la: 12/06/2007 20:34:41
i`m done... deci, gata, s-a terminat... pakt k aceste cuvinte mi s-au repetat de atat de multe ori in mintea mea inkt le-am si uitat intelesul... ce s-a terminat? frumoasa mea relatie cu el, relatia mult invidiata de toata lumea?(pai, asta stiam de mult)...off, eu speram k toate amintirile si regretele fata de acel `el` sa moara... ele sa se termine... in concluzie, s-au terminat sau nu? ... am luat-o razna.. adik,,, nu inteleg.. acum, cui ii pun aceasta intrebare al carei raspuns eu ar fi trebuit sa-l stiu de mult?! nu ma luati in seama, sunt de ceva timp sprijinita pe marginea dintre vis si realitate... nu ma hotarasc unde mi-e mai bine si alunec... ba intr`o usoara amgire, ba intr-o star  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Gandul meu
de Lakatus la: 12/06/2007 18:17:47
retezat de o stanca/ in retezat,/ gandul meu la tine zboara/ pe aripile vantului,/ ranit de soare./
8 comentarii
modifica
Sonet de cartier
de Valeriu Cercel la: 12/06/2007 17:10:17
/ te-am re-ntâlnit, luai apă la cişmea,/ erai tot în capodul ăla şic,/ din ochi te-am dezbrăcat, că se vedea,/ pe dedesupt nu mai aveai nimic,/ iar între sâni şi-un nasture-ţi lipsea,/ rebeli, se înălţau să mă doboare,/ cordonul înnodat mă sictirea,/ dar ce popo', ce şolduri, ce picioare (!).../ sunt ani de-atunci, te văd iar la cişmea/ tot în capodul ăla, foarte şic,/ la piept, acelaşi nasture-ţi lipsea.../ am vrut să te dezbrac, aveam un tic,/ dar ce să mai (!) şi-aşa tot se vedea,/ pe dedesupt, nu mai aveai nimic !/ valeriu cercel
14 comentarii
modifica
...pe buzele...
de Lady Allia la: 12/06/2007 17:01:59
am deschis fereastra/ soarele uitase să răsară,/ iar vântul îşi oprise adierea/ chiar lângă faţa mea/ nici un vis nu fâlfâie în zare/ porumbeii doar tac adormiţi/ undeva departe doar.../ soarele şi-a făcut obicei/ să surâdă prima oară/ pe chipul tău de copilă adormită/ undeva departe doar.../ vântul se avântă din părul tău frumos/ desenându-ne curcubee/ undeva departe doar... / poezia se naşte de pe buzele / unui suflet frumos/ împărţind în jur sărutări de vis!/ am deschis fereastra/ şi întind mâna primului răvaş/ ştiu sigur că azi am să citesc iar / minunea.../
10 comentarii
modifica
ÎNTOARCEREA ( V)
de esteu la: 12/06/2007 15:50:10
Întoarcerea ( v)/ / cînd se făcea pe la jumatea unei luni, ştiam că trebuia să mă trezesc ceva mai dimineaţă. ele îmi pregăteau două îmbucături, parcă-mi erau soţii, amîndouă. paturile noastre erau trei la număr şi ocupau toată camera. un mare pat care se termina în uşa sobei mici, un fel de godin. "improvizaţie" e termenul potrivit pentru cilindrul de tablă grosă care se încingea pe termen extrem de scurt, niciodată mai mult de trei ore. la baie nu ne duceam pe rînd. Într-un fel, diferit în fiecare dimineaţă, ne pregăteam unul pe celălalt. dimineţi erotice pe luciul ochiului încă împăienjenit, retorice în vîrful limbii nedezmorţite. amorţeala se  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Conferinţa de marţi (1)
de A_Carmen la: 12/06/2007 14:42:17
o.k., e marţi şi am să-mi permit (cu toate riscurile de a fi luată iar la mişto) să propun o nouă temă de discuţie, în speranţa că subiectul vă va atrage ./ ca să fiu sinceră, ideea mi-a venit de la cursul de management pe care îl fac unde, într-unul din capitole, plecând de la tema calităţi, cunoştinţe şi aptitudini necesare managerilor, discuţia a ajuns la faptul că, pentru a conduce oameni, trebuie să îi cunoşti. în contextul ăsta, am aflat că prin anii `70-`80, din dorinţa de a cunoaşte oamenii şi de a afla ce îi deosebeşte, un olandez, pe numele lui geert hofstede a făcut un studiu comparativ, în care a inclus 75 ţări din europa (fără ro  ...continuare .
27 comentarii
modifica
tu n-ai să-mi uiţi...
de Lady Allia la: 12/06/2007 13:52:25
tu n-ai să-mi uiţi sărutul,/ sau zâmbetul,/ sau palma...ce-ncet mi-o las/ pe chipul tău frumos în fiecare seară/ când noaptea cerne stele/ şi-s lângă tine iară.../ tu n-ai să-mi uiţi privirea,/ sau glasul/ ce te cheamă în fiecare clipă/ în fiecare zi.../ şi te alintă dulce ca să ştii/ cât te iubesc...fără să-mi fie frică/ sau ai să-mi uiţi iubirea vreodată?/ câte am râs şi-am plâns/ şi...câte rugăminţi am strâns/ între lumini de ceară-aprinse/ când nici nu aveam voie s-avem vise?/ tu ai să-mi uiţi iubirea vreodată?/ când pentru noi...şi raiul l-am atins/ cu palma-n rugăciune...şi in vis?
15 comentarii
modifica
Monoloaje intersectate
de Giordano Bruno la: 12/06/2007 13:02:37
ea : / ( vocea unei "foste" :)) ) / - ce tot ai cu pragmaticii ? pragmatici-s realisti . nimic mai mult . daca esti prea bun ajungi sa te calce toti in picioare . / eu :/ - pragmaticul dupa parerea mea trebuie sa fie uzual in viata profesionala , constructia unui pod sau in unele ramuri tehnologice . nici-cum in relatiile interumane sau relatia cu mine . sti prea bine ce-a iesit cind a trebuit sa-ti platesc cu aceasi moneda sau sa-ti satisfac fantasmele ( mintii limitate . asta spunind-o doar cu vocea mintii ). cercei dupa pat , fire de par pe ustensile feminine , de la alta . crize de la tine sau chiar priviri ucigatoare in timp ce-o sarutam pe alta ./ ea :/ - ai sa ajungi ca eminescu !  ...continuare .
21 comentarii
modifica
act final
de inshade07 la: 12/06/2007 12:26:58
te-au iubit cele mai multe/ femei tinere, / frumoase / ca o zi de / inchinat iisusii,/ ca o zi cu cer,/ ca o zi cu poezie/ dizolvandu-si esentele tari/ in pieptul imaginar/ al pauzei dintre acte./ si astfel ai tras cortina/ si sala a tacut, / asteptand,/ ultima replica./ / te-au iubit cele mai multe/ fortari ale sangelui inspre aer,/ si cele mai multe dintre zeite,/ chemate toate / in sala de teatru/ imbracate in alb,/ in alb negru,/ astepatand/ sa se refaca scena./ actul numarul unu/ actul numarul doi/ actul final,/ nimic insa de refacut/ pamantul/ a crescut intre noi/ scuipat de lopeti negre/ impingand / aerul inspre mai sus./ nu a plouat in / ziua aceea,/ ingerii / se pregateau pre  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Nu-i de mirare. Acolo a fost casa me si..
de Muresh la: 12/06/2007 10:54:46
mi-au insfacat-o autoritatile fara sa primesc nimic./ d'atunci hoinar in lume mi-s./ / duhuri rele la prefectura iasi/ autor: (m.n.)/ / cladirea prefecturii din iasi va fi sfintita de un sobor de preoti, pana la sfarsitul acestui an, intrucat sefii institutiei considera ca este bantuita de duhuri rele. dupa scandalul din vara, soldat cu arestarea fostului prefect, radu prisacaru , pentru coruptie, si recenta sinucidere a subprefectului florin ungureanu, oamenii se tem ca ar putea sa cada victime duhurilor rele. mai mult, in ultimii sase ani au fost schimbati sase prefecti, lucru ce a contribuit la ideea ca e ceva necurat in aceasta institutie.
8 comentarii
modifica
am obosit
de Lady Allia la: 12/06/2007 10:25:16
am obosit/ să mai strâng ploaia în clipe/ şi să dansez cu norii/ am obosit/ să mai caut şotroane / între priviri goale/ am obosit / să mai caut timpul să-l reaşez/ în puzzle să aibă sens/ am obosit să obosesc/
84 comentarii
modifica
In custo dies
de inshade07 la: 12/06/2007 10:11:41
te iubesc/ ambidextru/ si echilateral,/ viral te iubesc si/ uneori/ imi inunzi mintea cu zori/ revarsati intr-o continua stare de/ carne,/ pistil al dragostei mele / taratoare/ in triunghiuri perfecte/ mereu inchise intr-o alta / culoare./ ambidextru te iubesc,/ smenuit,/ nebuneste uneori,/ absorbit/ in cele mai multe ninsori/ ale buzei/ ale ochilor/ ale sanilor/ tai calcatori peste mine,/ rabotate/ de la inceput/ la sfarsit/ de aici/ pana acolo la noi/ cand ne suntem impreuna/ cand ne suntem unul altuia/ unu,/ doi,/ trei,/ patru,/ cand ne suntem poezie/ si teatru/ carajo imi spun/ si pe dracu/ cineva sa-mi vina in vin/ si in sete/ cu tine/ acordic si acvamarin./
9 comentarii
modifica
Apa vietii pentru domnul Jon
de Muresh la: 12/06/2007 07:04:03
/ apa vietii pentru domnul jon/ era seara. mr. jon gatesong se intorcea obosit de la munca lui in fabrica de ambalaje ce apartinea fratilor gere. familia gere venise de niciunde in urma cu vreo 80 de ani, stabilindu-se in gateville, orasel care pe atunci numara doar vreo 3000 de oameni, majoritatea agricultori din tata in fiu./ de atunci oraselul devenise capitala districtului numarind 15.000 de locuitori. mare parte din locuitori lucrau in chiar fabrica domnilor gere ai carui proeminent membru, era primarul orasului./ mr. jon nu mai era in prima lui tinerete si incepuse munca lui in fabrica la virsta cind alti copii, mai avantajati de soarta, se mai aflau, inca, pe bancile scolii din lo  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Ploi (14)
de alex andra la: 12/06/2007 06:22:04
/ revenirea a fost lentă. parcă se întorcea dintr-o călătorie în no men’s land. pustiului i-a făcut loc încet încet o stare de amorţeală, de indiferenţă faţă de tot ce-i era exterior. se concentra asupra ei înseşi, asupra corpului ei, întrebându-se cum a fost posibil să se declanşeze în miezul fiinţei ei de carne o asemenea reacţie destructivă. aşa o respingere, ca pe a unui corp străin, a ceva ce-i aparţinea, ce era parte din ea. ca şi cum şi-ar fi expulzat un organ vital./ o vreme nu ieşi din casă, rămânând ore în şir în fotoliul din dreptul ferestrei, privind la căderea lentă a frunzelor începutului de septembrie. apoi deveni brusc conştientă  ...continuare .
8 comentarii
modifica
MAREA TZIGANIADA...
de missU la: 12/06/2007 02:37:53
...sau mica romaniada?/ / intrebarea pe care vreau sa va o pun se refera -bravo ,v-ati / prins-la si despre tzigani si romani. / e bine ca romania si romanii sa-i promoveze pe tzigani / in strainatate? / duminica ,la tvr international,a fost o emisiune cu un muzician, / damian draghici,el insusi zicand ca-i tzigan si ca nu-l deranjeaza / termenul. / tipul chiar a reusit in meserie,traieste in sua,e angajat / la compania de discuri sony,face concerte cu joe cocker,da / reprezentatii prin toata lumea(17,000 de spectatori la casa poporului), / tot respectul,pana si mie imi place ,asa cum imi plac sile dinicu, / ion si madalin voicu ,faramita lambru sau gabi lunca. / problema se pune cand romani  ...continuare .
3 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...