arhiva: 15/06/2007


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
...îţi scriu astăzi ţie, femeie ( II )
de Sancho Panza la: 15/06/2007 19:58:49
acel iunie prăfos. da, de aici ar fi trebuit să încep ieri noapte. dar poate întunericul a fost vinovat de neajungerea la el, poate marea, dunga albă a valurilor, singurul reper incert din universul acela ca un pântec de peşte răpitor. un iunie fetid-torid. lumină – multă lumină, istovitoare, cleioasă. se copseseră ciresele văratice, le văzusem de când am intrat în curte, atârnând din belsug peste gardul din scânduri rare. ciresele vecinului, furate de toţi copiii din sat, deveneau monede de schimb pentru bomboanele cu lapte. (patru bomboane, un leu. vânzătorul ni le dădea învelite în hârtie groasă, cafenie. ) tu erai acolo, măruntă, tăcută, frumoasă şi î  ...continuare .
23 comentarii
modifica
...îţi scriu astăzi ţie, femeie ( I )
de Sancho Panza la: 15/06/2007 19:57:06
În noaptea asta îţi scriu ţie, pentru prima oară. mi-am adus o foaie de hârtie şi un creion, n-am mai scris de multă vreme cu un creion. mi-era dor. am aprins becul slab de deasupra mesei şi am dat la o parte frunzele de prun scuturate pe bancă. Înainte de asta, m-am îmbăiat şi m-am îmbrăcat în haine curate. aşa mi s-a părut potrivit.../ s-ar zice că de multe ori ti-am scris, până acum. În compunerile cerute la şcoală, de pildă. dar nu, atunci nu ţie-ţi scriam, nici măcar nu scriam despre tine. vorbeam despre ceea ce, cu intuiţia mea de copil, bănuiam că ar trebui să fii. expresii frumoase. substantiv, adjectiv, verb, adverb. atenţie la gramatică, atenţie s  ...continuare .
7 comentarii
modifica
As vrea si eu cateva informatii
de eleonora la: 15/06/2007 18:36:47
am mai citit post-uri un pic mai vechi cu informatii foarte folositoare despre paralia, dar ma intrebam daca a fost cineva mai recent, ca presupun ca preturile si localurile s-au mai schimbat! excursia pe care o am eu e la inceputul lui septembrie... daca ma poate ajuta cineva pana atunci cu niste informatii, ii multumesc anticipat!
6 comentarii
modifica
NEBUNARIU ( I )
de esteu la: 15/06/2007 17:46:29
nebunariu/ acum nu fac decît să-mi continui drumul spre pasajul englez. acolo se veghează la sănătate. organele prezente acolo sunt preocupate cu secretarea cinismului. un tratament de caterincă şi eşti pus pe picioare, fără confetti şi ghirlande. un implant de sade carnavalesc nu strică dimineţilor idioate după atîtea zile de aşteptare şi nimic. un adevărat nebunariu cum e pasajul e perfect pentru sănătatea psihică. Şi-apoi, este şi cald, ca-ntr-un bîrlog, iar adrian zis adi zis adiţă face o cafea care te supune unui sport extrem, ca o călătorie pînă la strămoşi şi înapoi fără nici un bilet, ia fiecare sufleţel în braţele lui scurte şi groase, ca o u  ...continuare .
4 comentarii
modifica
7
de speranta la: 15/06/2007 16:50:36
7 zile albe in 7 uniuni de nori trandavi/ 7 maini divine/ apasa 7 ceruri deschise sub 7 mari / 7 suflete chinuite ascund 7 pacate/ din 7 nopti adanci/ 7 cuvinte exorcizeaza 7 demoni din / 7 ascunse temple ale celor 7 intelesuri tainice / 7 inimi calme se roaga neicetat a 7 cate 7 mii de plasete/ pentru 7 a cate 7 mii de inimi pierdute in vid/ 7 mici licurici a cate 7 zane / invaluie cu 7 ceturi argintii cele 7 legende/ a copiilor din cele 7 paduri sacre/ 7 mame curate nasc 7 copii alesi in 7 colturi albastre ale lumii/ 7 universe hranesc 7 a cate 7 mii de inimi blande/ a cate 7 din 7 ceruri unite in al 7-lea suprem unic urias bun al luminii / in 7 colturi ale casei sunt 7 centre sacre a cate  ...continuare .
15 comentarii
modifica
monastic
de speranta la: 15/06/2007 16:48:33
pustiul se plimba prin aerul umed/ atingea prezentul/ si gandul devenea nufar/ puternic tristetea si-a intins corzile/ sa prinda lumina/ incordat luciul de pe schit/ astepta urmatorul val de binecuvantari/ muribund cuvantul/ trosnea ca un lemn ars/ pe rugul tacerii/ desfatarea salbatica a muntelui/ sub nori/ improspateaza aerul cu incantatii vegetale/ inocent ma deschid si-apoi atipesc/ ca un mugur asteptand inflorirea./ /
5 comentarii
modifica
Sonet Shakespearian
de Valeriu Cercel la: 15/06/2007 16:08:27
pe shakespeare, pentru tine am călcat/ de-atâtea ori şi încă foarte bine/ din dragoste nebună, de îmi vine/ să cred că şi-n poeme l-am luat ;/ În nopţi cu lună deschideai fereastra,/ nu uit sonetul ce ţi l-am citit,/ În spate, un pumnal parc-am primit/ când mă-ta a zvârlit în mine glastra.../ coboară-n jos şi las-o pe mămica,/ otrava asta fără de pereche/ Şi să spălăm în grabă putinica !/ iar de mă crezi că aş fi un "nimica",/ rămâi pe shakespeare în mansarda veche.../ eu am "confort sporit"...pe doamna ghica !/ valeriu cercel
comenteaza!
modifica
Sintezã
de Giordano Bruno la: 15/06/2007 12:28:23
n-am una , n-am alta / doar o cortinã privitã devreme / n-am ziuã , n-am noapte / decât amurgu ivit/ n-am gram de povaţã/ doar vântul ce suflã rãrit/ n-am tihnã şi pace/ am cer senin de privit/ n-am una , n-am alta/ avere mi-e omu ce fuge grãbit/ n-am foame , n-am sete/ doar înghiţitu sec , prihãnit/ / n-am vise , nici soapte rozacee/ decât rece şi frig , dezgolit / am soare în cald mistuit/ Şi clipa ce piere grãbitã ,/ lãsând în urma ei mireasmã
15 comentarii
modifica
15 iunie...
de monte_oro la: 15/06/2007 10:50:30
15 iunie... 15 iunie 1889. ce credeti? mai are cineva nevoie, mai simte cineva nevoia de eminescu?...
59 comentarii
modifica
O usa deschisa
de Vanesa la: 15/06/2007 08:39:58
am deschis in viata mea o usa catre necunoscut.au intrat prin ea bucurie,speranta,iluzii si o mare dezamagire./ oameni a caror existenta nu o banuiam au intrat in casa mea,in viata mea si s-au asezat comod la masa.au ales ce a fost mai bun,mai dulce si au luat hoteste.mi-au jefuit camara de vise,mi-au luat linistea serii si mi-au tulburat diminetile plicticoase cu miros de cafea proaspata.au plecat pe graba cu bratele incarcate,luand pe deasupra si inima mea.am ramas apoi singura,saraca si trista./ covoarele le-am luat si le-am facut sul.mobilele prafuite-s stricate iar perdelele groase s-au rupt.mi-au ramas printre lucrurile de pret un inel,o papusa si doua poze./  ...continuare .
2 comentarii
modifica
OK, despre o chestie din Biblie vreau sa spun ceva
de Muresh la: 15/06/2007 01:03:03
ce pot face daca biblia, in speta prima parte a ei - vt, are ca subiect in marea parte un anumit popor (dar nu spui care)./ sunt acolo in biblie tot felul de povestiri cu mare tangenta la ziua de azi./ asta se intimpla pentru ca, oamenii find in principiu, foarte asemanatori cu aceia de acum citeva mii de ani, istoria se repeta./ tare imi place de samson, omul cu mare putere fizica, dar supus nazurilor unei femei. hercules./ si samson, cel ce a invins leul, cel ce a fost mrele judecator, cel ce nu bea si minca cumpatat pentru a-si mentine puterea fizica si mintala, ei bine, acest samson a fost tradat de femeia lui./ intemnitat si orbit, este adus in templul paganilor, pentru a distra poporul.  ...continuare .
19 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: