arhiva: 17/06/2007


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
where there is a will, there is a way!
de anisia la: 17/06/2007 22:01:55
da sau nu?/ de ce da, de ce nu?/ ce influenteaza, cauza sau efectul?/ pozitivul sau negativul? / actiune imediata sau cu bataie lunga?/ amiabila sau din topor?/ ce valoare are diplomatia?/ ce aduce?/ va invit la dialog :)/ / / /
68 comentarii
modifica
Tacerea!!! (II) - Ziduri
de Lady Allia la: 17/06/2007 19:23:26
stateai la umbra timpului incaruntita de ganduri./ din cand in cand iti alungai cu podul palmei o amintire de pe frunte./ nu mai stii demult sa visezi. te-ai zidit intre trecut si trecut./ privirile nu mai vad decat caramizi pe care le asezi cu gesturi mecanice/ una peste alta in sufletul tau - de parca ar mai fi vreo intrare./ ai zidit intre noi pereti. tu te-ai ascuns de mine tacuta si departe./ eu inca desenez pe ei cu asteptarea, zgarai cu unghiile sufletului si sap cu lacrimile./ nu reusesc insa sa ajung nicaieri. parca s-au creat continente de ziduri./ tu louiesti pe ultimul dintre ele. departe. intre noi sunt doar vapoare de hartie./ aud din cand in cand de dincolo rasuflarea rece a ta  ...continuare .
5 comentarii
modifica
CUM POATE CINEVA
de Muresh la: 17/06/2007 18:06:36
un oarecare, un om cu cazier, un fost politician murdar care-si bate joc de toti si de toate, sustinut de o inteligenta diabolica, care da citate din dante, pe care l-a citit dar nu l-a prishepul, un "analfabet moral " - (goma), cumi si permite aceasta nulitate sa-si bata gioc de un popor din care a facut cindva parte, dar a fost eliminat la scurgeri murdare./ "va spui io cum", spuse inteleptul de serviciu./ "poate penca poate, as simple as that./ pentru furt a stat la pirnaie, dar pentru afronturi verbale mai va".
16 comentarii
modifica
Epilog
de Muresh la: 17/06/2007 18:00:07
john masefield / let no religious rite be done or read/ in any place for me when i am dead,/ but burn my body into ash, and scatter/ the ash in secret into running water,/ or on the windy down, and let none see;/ and then thank god that there’s an end of me./ la moartea mea nu vreau/ ceremonii religioase,/ ci ardeţi corpul meu / şi ’mpraştiaţi cenuşa/ În taină, în apa curgătoare,/ în adierea vîntului;/ Şi-oi mulţumi domnului / căci oi şti că s-a sfîrşit./
2 comentarii
modifica
ALUZIE
de limpede la: 17/06/2007 17:08:58
e dovada de lasitate de ipocrizie sau de diplomatie folosirea aluziilor in diferite situatii?/
59 comentarii
modifica
NEBUNARIU ( IV )
de esteu la: 17/06/2007 16:35:04
/ nebunariu ( iv )/ / Între timp m-am hotărît să evadez de sub asediul microbistic, social, politic şi în bună măsură şi sexual. dintr-o cafea dură, făcută de adrian zis adi zis adiţă, poţi sorbi chiar şi-o oră. nu ştiu cît m-a ţinut pe mine în dimineaţa aia, dacă puteam să-i mai zic dimineaţă, cert e că la fluierul arbitrului pentru pauză am decis să iau aer. nu mai rezistam înăuntru, aveam creierii varză şi mă bătea gîndul să dau o raită prin magazine, prin librării, şi-ntr-un final mă gîndeam că n-ar fi stricat dacă aş fi coborît la eterna gară lipscani, unde încă-mi permiteam cîte-o ciorbă de burtă şi-un fel doi pe care încercam să  ...continuare .
2 comentarii
modifica
NEBUNARIU ( III )
de esteu la: 17/06/2007 16:32:12
nebunariu ( iii )/ / aşa m-am pomenit, nu mai ştiu prin ce întîmplare, finala cupei mondiale la rugby, într-o salatieră înţesată de delicatese. furculiţele lingvistice ale gintei rebele se repezeau care mai de care să apuce, la nimereală. printre coate, placaje, moluri, repuneri şi eseuri, mi-am văzut în continuare de-ale mele, aparent abstras croncănelilor devastatoare. nebunarium-ul era într-o orgie care nu se cuvenea ratată, şi-am început să fac pe cronicarul. aproape că mă bătea conştiinţa pentru omisiuni de tipul informaţiilor politice, bancare, meteorologice care inundau în subsolul ecranului. nu aveam o motivaţie clară, notam aproape tot, nefiind convins  ...continuare .
comenteaza!
modifica
NEBUNARIU ( II )
de esteu la: 17/06/2007 16:30:46
/ nebunariu ( ii )/ / În pasaj, obiceiul casei este ca fiecare client să fie întîmpinat cu o frază specială, ca şi cum fiecare are cîrligul lui în cuier, precum stranele inscripţionate ale bisericilor de cartier. fiecare cu cîte un pahar special şi-un zîmbet care nu va putea fi împrumutat nicicînd altcuiva. adrian zis adi zis adiţă se ocupă de toate festivismele respirate de clienţi ca pe aerul cel mai pur, fără de care ziua ce va urma n-ar fi posibilă. În pasaj se adună cu totul vreo cincizeci de oameni, poate mai mulţi, ori mai puţini. oricum, niciodată nu putem intra cu toţii în băruleţul de 3 pe 3 unde se drojdeşte numai în picioare, la varice. aşa bote  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Week-end...
de pescadorul la: 17/06/2007 14:56:28
nu puteam sa stau locului, ma invarteam ca leul in cusca si priveam orizontul cu sperante antipluviale dupa ce patisem putin mai devreme cand pornisem spre obor insotit de adorabila jumatate feminina pe care soarta… hai ca a plecat de langa mine… m-a tarat nevasta-mea ca pe un bou la abator, sa mai vada si ea noutatile si sa-si mai ia una, alta, ca ei ii trebuie tot timpul cate ceva. in drum am oprit la benzina caci sesizorul de ‘gol’ imi facea cu ochiul si in timp ce-n pantecele rezervorului dispareau leii grei, din senin s-a pornit o furtuna. praful s-a ridicat in vazduh si o perdea de stropi a inceput sa ude pamantul. am pornit inapoi usurat dar totodata obligat sa-mi programez  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Mos Craciun
de AncaL la: 17/06/2007 13:54:55
meditez:”oare de ce cu mos craciun ne tot mintim/ oare e bine,oare-i rau ca-ntr-o poveste sa traim?”/ si-acum cand peste bolta fruntii discret rasar fulgii de nea,/ ca in copilaria dusa,a crede-n el inca as vrea!/ sa stiu ca cineva,acolo,cu ochii blanzi,cu suflet cald,/ cu spiridusi trudeste-alaturi pentru cadoul de sub brad./ dar dac-ar fi sa-i scriu la varsta pe care tocmai o-mplinesc,/ sa-mi realizeze-un vis i-as cere,cu tot ce are omenesc./ cata putere are mosul cand sunt atatea vise-n lume/ si cand in fiece secunda unul din ele-ncet apune?/ cata putere are mosul ca sa se lupte cu destinul,/ care pe-ntreaga omenire in veci de veci este stapanul?/ asa ca ne-amagim alaturi de cei  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Încă o dublă! cere regizorul
de Sancho Panza la: 17/06/2007 11:51:22
motto:/ pentru realizarea acestui film mulţumim călduros/ spectatorilor, figuraţiei şi trecătorilor întâmplători./ din fericire, personajele secundare au părăsit locul faptei/ tiptil, în ordinea descrescătoare a instinctului de apărare/ sau a iq-ului./ / e soarele sus, în punctul acela numit conştiinţă,/ atenţie, motor,/ personajul principal să fie gata pentru încă o dublă,/ haideţi domnilor, ne ajunge moartea din urmă/ şi tot n-am reuşit să filmăm/ o îngenunchere convingătoare,/ ah, nu mă priveşte că-i însângerat, însetat,/ că a uitat cum se iubeşte de când silabiseşte gângav/ zi-ua-de-mâi-ne,/ grăbeşte-te, femeie, uite câte destin  ...continuare .
17 comentarii
modifica
Stele pe cer
de gheorghe_cnstntn la: 17/06/2007 10:56:01
stele pe cer plutesc/ intr-un mister/ si ochii tai adânci/ imi par senini;/ de vina-i dragostea/ ce-o port mereu,/ cu-alaiul de viori/ si-un curcubeu./ sa-mi dai sarutul / noptilor de mai/ si vioreaua bluzei/ ce o porti;/ cu ramuri dragi/ eu te ating mereu,/ cu-alaiul de viori/ si-un curcubeu./ dulceata sânului/ abia mijit/ eu am primit/ la susur de izvor;/ in codrul verde/ te-oi iubi mereu,/ cu-alaiul de viori/ si-un curcubeu./ hai,vino iar/ sa-mi spui povestea ta/ de blânda fata/ cu umor ales;/ parfum de flori / ti-oi darui mereu,/ cu-alaiul de viori/ si-un curcubeu./ iar visul meu/ frumos si ne-nteles/ se va preface-n zori/ intr-o mireasma;/ buchete mii vor fi / in patul tau,/ c  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Neintamplator
de AncaL la: 17/06/2007 07:10:54
desigur nu ne-am cunoscut in mod cu totu-intamplator./ tu,spre-a trai un drag trecut,eu spre-a trai un viitor./ oricum,e clar ca amandoi dorim un strop de fericire,/ indiferent de ce o fi:ori aventura ori iubire./ e important ca sa zambim,topind astfel ganduri nefaste,/ ce ne-mpresoara insinuant,in clipele pustii,albastre./ acum ca te-am gasit,in fine,nu vreau sa treaca nici o zi/ fara sa-ti spun o vorba buna sau glasul far-a-ti auzi!/ si-n noptile ce impreuna nu vom putea sa le-nsorim,/ sa te gandesti,as vrea,la mine,la cum vom sti sa ne iubim./ nici nu exista indoiala ca vom trai tulburator,/ chiar dac-ar fi prin viata-mi data sa fii un simplu trecator./ poate ca nu…poate ca da….n  ...continuare .
19 comentarii
modifica
Înecata
de Guinevere la: 17/06/2007 06:36:51
gări până la gât, privesc în jos şi văd cum respiră trenuri şuierate pe sub mâna cu care-mi apăs pieptul: taaaccciii… / gări încercănate, obosite, deasupra. taaaccci, mai bine taci. / dedesubt gări cu bătături, una-n stânga şi-alta-n dreapta, cu linii, ce uimire, cu linii, bariere verzi pe sub piele gâlgâind sângele la vale, mereu în jos, cristoase... ia mai taci! Şi două halte împletite în trei, negre, cu şinele aspre răsfirate pe pernă, nu văd nimic, nu aud nimic, şhuushhh, mai taci odată, mâine te tunzi, albă ca zăpada. mâine te tunzi, şi-mi impinge între ochi o revistă mototolită, cu coperţi plictisite şi pagini cu buzele lăsate în jos pe l  ...continuare .
36 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...